ad stereotyp, asi len toľko, že niet dymu bez ohňa
ad časopis, presne niečo v tomto duchu som čakal, myslím, že už to z mojej strany nepotrebuje ďalší komentár
Zjavne si nepočul o policajných provokatéroch v civile a pod. praktikách. Prosím ťa, neži v ilúzii. Polícia je represívny orgán a v podstate žiadne demonštrácie nie sú žiaduce. To, že sa dá niečo nahlásiť, to je len ilúzia akejsi slobody.hughito, žiadne pokojné a ohlásené demonštrácie ti nikto rozháňať nebude a ani nikto nerozháňal
Veľmi by ma zaujímali tie tvoje celoživotné skúsenosti. Nechcem prorokovať, možno nejaké naozaj máš, ale moc tomu neverím. Ak sa ti chce rozpísať, pokojne sa, dosť ma to zaujíma.nešlo o škatulkovanie na základe toho tvojho textu, išlo o škatulkovanie na základe celoživotných skúseností a z mojej strany
Z toho som usúdil (ak je môj úsudok zlá, naprav ma), že staviaš do jednej roviny antifašistov a nacistov.či už pravicovým alebo ľavicovým, ani jedna zatial nespravila nič dobré, keby ste sa navzájom vytĺkli asi by som si to ani nevšimol
Ty si nepočul, dobre, ale tu treba asi spomenúť, že ja sa nebavím len o slovenskej polícii, ale polícii ako takej vo všeobecnosti (ak mám na mysli tie základné princípy). A aj preto beriem príklady z cudziny, lebo u nás sa nič nedeje.nie, vazne som nepocul, ani som nikdy ziadnych nevidel, zaujimave, ze posledne dva roky kotlebovci demonstruju uplne kludne, sice obklopeny korytnačkami ale k poticke nedoslo, ale akonahle sa na scene objavi AFA uz je vzdy problem a vsetky vase stranky su plne sprav o brutalnych zakrokoch, nadherny priklad bol z
Tu ide skôr o nejakú morálne princípy. Proste v roku 2011 mašírujú náckovia po uliciach. Nech si pochodujú, majú slobodu prejavu, ale nech aj znášajú následky.nejakom blogu autor priam chvastal tym ako neohlasene a v akom hojnom pocte sa afaci zisli aby tym hnusnym nackom prekazili nahlaseny pochod a zo vsetkych vytlcu ten fasizmus a potom v druhej polke clanku sa strasne rozculoval nad berlinskymi korytnackami ze ich mlatili jak zito...sloboda prejavu to ano, ale druhu stranu mince uz nie, dodrziavat pravidla...
Tu je problém skôr ten, že pre majoritu je afák každý pankáč s čírom. Áno, myslením ním môže byť, ale je značný rozdiel medzi týmito ľuďmi a medzi tými, čo antifašizmus naozaj berú vážne. Diametrálny rozdiel.moje skusenosti ako s nackami tak aj s afakmi su asi take, ze ani jedna skupinka sa nevie vpratat dokoze, ani jedna skupinka nie je pri kontakte s ich "radovym pesiakom" o nic lepsia ako druha, aj jedni aj druhi sa chcu vacsinou len pobit, cize v zasade negativne, vyryvanie, provokacie, snaha o konflikt, stym rozdielom, ze afaci boli vzdy pod vplivom
Nie že vzájomne, ale AFA "vďačí" za to, že je náckom. Keby neboli náckovia, tak nie je AFA, to nikto nepopiera. Opäť beriem príklad z Čiech, lebo tam je odkiaľ - keď boli náckovia v útlme (často po aktivitách zo strany AFY), bola v útlme aj AFA. Veď je to úplne logické.teda AFA ako aj extremnu pravicu teda nackov, obe organizacie si mozu vdacit za vzajomnu podporu existencie jedna druhej, bez nackov by neboli afaci a bez afakov by sa par krat spravil nejaky ten pochod
Opäť takéto tvrdenia môže vyhlasať len človek, ktorý nie je znalý veci a neuvedomuje si vážnosť tejto situácie. Opäť - áno, na Slovensku nie sú žiadni organizovaní náckovia, ale, nie je tu ani žiadna poriadna antifa - možno až na Blavu v istých výnimkách.takže nestaviam do jedneho vojnovych veteranov a partizanov, stavam za rovno extremisticke organizacie(och boze, ano, zasa ten hnusny pojem, aby sme si usetrili cas, nemyslim, nic hraniciace s terorizmom, ale proste myslienku dohnanu ad absurdum, ci uz lavu alebo pravu)
Presne, úplne bežná prax. Nemusí ísť o molotov, pokojne o kameň. Takýto provokatéri a rôzni tajní na demonštráciách fungujú.že v časti demonštrantov je policajt ktorý napr začne hádzať molotovy na svojích kolegov?
Však ale ty sa logicky zamysli. O čo ide tým antifašistom ? O prerušenie demonštrácie náckov. Náckovia majú nahlásený pochod, nejaká trasa. Takže je jasné, že keby chceli afáci oficiálnu demonštráciu, vybavia si ju niekde na opačnej strane mesta. Už by si mohol trochu aj zapojiť reálny rozum, nie len nejaké právnické konštrukty.a keď si afáci pochodujú proti ním, nech tiež znášajú následky...vážne, jeden logický dovod, čo im bráni to nahlásiť tiež? lebo takto mi to príde ako čistá provokácia, alebo idiotizmus...
Majorita má rada ľahké pravdy. Tisíce ľudí môžu napr. v takej Prahe na May Day festivali vidieť, kto to tí antifašisti sú. Či nejaké socky s čírom a krabičákom, alebo ľudia, ktorí vedia čo robia a prečo to robia. A poviem ti, že priemer veku tých ľudí, ktorí to mali na starosti v Prahe, bol okolo 30. Čiže žiadni násťroční.to ti beriem, môže byť rozdiel, otázne je koľko je tých "pravých" lebo mám pocit, že len žalostne málo...potom je už len váš problém ako vás majorita vníma a nesmiete sa tomu diviť
Fašizmus tu nie je, ale sú tu fašisti.keď tu nie je fašizmus načo je tu antifa? a že sa može fašizmus vrátiť? a ako prosímťa? snáď nehovoríš o nejakom prevrate, toľko ich fakt nie je...keď sa im nič nepodairlo v usa, kde su uplne legálni, nepodarí sa ani v europe, toto tvoje tvrdenie je čistá demagogia...
Áno, však ten rozdiel je, ale keď sa ide do tuhého, tak sa ukáže, aká je pravá tvár týchto orgánov. Vidno to predsa aj dnes - stačí akýkoľvek náznak niečoho, čo ide proti režimu, tak sa použije nálepka extrémista a zasiahne sa - absolútne legitímne. Policajti majú navyše monopol na používanie násilia.Nežijeme v časoch tvrdej totality alebo fašizmu aby si sa musel báť výjsť von.
Určite sa to nedá vybaviť tak, aby sa tie dve skupiny niekde priamo stretli. Veď to je blbosť. A v týchto prípadoch ide o prerušenie tej náckovskej demonštrácie, aj za cenu násilia - a to si legálne nevybavíš.Veď vybavovanie protidemonštrácií je úplne bežná prax, viď letný dúhový pride, kde si leukemici vybavili uplne legálne trasu temer totožnú s tou prideovou, takže dá sa to, len treba chcieť, nie len kričať, aké je to zlé všetko, toľko k reálnemu rozumu
Nebol som tam, neviem posúdiť, budiš...
To nie je žiadna paranoja, veď ja ani netvrdím, že dnes je nejaké reálna šanca, i keď isté tendencie sú. Ale veď ty by si mal poznať históriu a jednoducho to, že režimy sa menia "zo dňa na deň" je fakt. Nič nie je stále, ani naša demokracia a kapitalizmus. Možno ešte aj dnes žijú na Slovensku ľudia, ktorí zažili 4 režimy.Aj keby sa SP dostala do parlamentu, nebudú mať reálnu moc, len pár kresiel, brať ich ako reálnu hrozbu je hraničiace s paranoiou, radšej sa treba zamyslieť prečo majú v "istých" regionoch takú podporu
S týmto teda vôbec nesúhlasím, ale to nie je na túto tému. Čo sa týka toho predtým, tak áno, samozrejme, na mocenské opatrenia nemá monopol iba nejaký jeden režim.ktorý nie je politickým zriadením, ale spôsobom riadenia hospodárstva, resp ekonomiky, takže s politikou nemá nič spoločné, preto ani nemá prečo nejak vplývať na mocenské prostriedky
No však o tom píšem, toto sú podmienky pre fašistické režimy. Zlá ekonomická situácia, "nepriateľ" zmocnený do nejakej skupiny ľudí, vodca, ktorý ma riešenie..Najdôležitejším faktorom ktorý vplýva napr. na zvyšujúce sa preferencie SP a iných je štát a jeho neschopnosť riešiť citlivé otázky napr. cigánsku kedy poctiví obyčajní občania dlhodobo pociťujú krivdy, bezmocnosť a tak jedinú útechu začnú vidieť v radikálnych riešeniach ponúkaných danými subjektami.
hughito napísal:To bude tým, že ľudia, ktorí sedia poslušne na ritke a nevytŕčajú z davu sa ešte nestretli s týmto fenoménom.
Tvrdil som niekde, že sa to stalo na SK ?provokater v dave ktori hadze kamene je na slovensku utopia..a mozes davat clanky ake chces .. vysvetli mi naco by to bolo..