Slovenska Policia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Doverujete PZ SR?

ano
105
25%
nie
216
51%
ACAB
104
24%

Celkom hlasov: 425

ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Slovenska Policia

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ok, budíš, nechce sa mi tu viesť žabo-myšie vojny o slohových hodnotách nejakých článkov, takže otvorene pripúšťam, že limitácia originálom mohla stáť za biednou úrovňou toho "článku" (otázne je potom, načo to dali do tlače, ale to je už iná debata). Tak to uzavrime tak, že pre budúcnosť budeš postupovať v súlade s nejakými bežnými etickými pravidlami a pri akejkoľvek citácii uvedieš zdroj a bude pokoj, lebo takéto postupné "odtajňovanie" je fakt strata času, jak môjho tak tvojho...

ad stereotyp, asi len toľko, že niet dymu bez ohňa ;)
ad časopis, presne niečo v tomto duchu som čakal, myslím, že už to z mojej strany nepotrebuje ďalší komentár
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

:) ANTIFA
Čo mám k tomu ešte napísať? Vopred bolo zrejmé, že to mohol písať iba niekto z podobného súdka.
Úroveň a štýl presne zodpovedá tématike daných stránok.
Nemám k tomu čo dodať, každý si utvorí názor sám.
Naozaj prízemné, niečím takýmto argumentovať...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Prečo by to bolo príjemné ? Mohli ste dojsť na May Day, ktorý sa konal minulú nedeľu, som zvedavý, koľko tých 15-ročných afákov s čírom by ste videli.

Ale ťažko niečo vysvetľovať ľuďom, ktorý majú názor dopredu utvorený, aj keď na základe ničoho.

Prečo boli tie body sformulované a v takej forme ako boli, som vysvetlil. Buď to pochopíte, alebo nie.

Aby som sa teda vyjadril za seba, tak k polícii toľko: mám s nimi viac skúseností, väčšinou negatívne, ale samozrejme, našli sa aj výnimky, ale o moje skúsenosti moc nejde. Ide o to, že policajti sú len nástrojom moci (v našom prípade štátnej), ktorí musia slepo poslúchať, čo im niekto zhora nariadi. Toto mi najviac vadí. Skúsenosti väčšiny ľudí s nimi sú negatívne, žiadne rozprávky o dobrých šerifoch sa nekonajú - inak Pinhead navrhol zaujímavý koncept toho, ako by takáto zložka mohla fungovať na úrovni a aj tak, aby boli efektívnejší a hlavne bližšie k ľuďom. Žiadni štátni zamestnanci, resp. zamestnanci, ktorí dostavajú povely a smernice od paplášov, ale taký šerifovia, ktorí sú spätí s daným mestom, resp. istým územím a zodpovedajú sa priamo občanom.

Ale niečo takéto samozrejme nie je možné, lebo to zaváňa decentralizáciou štátnej moci a keď sa ľudia za takéto niečo ozvú (napr. aj tí, ktorí písali tie "trápne" články), tak pribehnú tí dnešní pajáci menším či väčším násilím takýto náznak "extrémizmu" zrušia.

Fascinuje ma, ako dokážete ostrakizovať skupiny ľudí o ktorej za prvé prt viete a za druhé len na základe krátkeho textu, ale to, že MV vydáva nezmysly na taký vágny pojem ako "extrémizmus", to vám nevadí, aspoň ste sa teda k tomu nevyjadrili.
ColdRain
Addict
Addict

Pinheadov koncept je zaujimavý, ale nejaká realita lokál šerifov absolútne nezávislých od štátu je bullshit, za prvé, kto by ich riadil? vznikali by skupinky moci, šlo by o legalizovanú mafiu, za druhé išlo by doslova o štát v štáte, to je absolútna blbosť, stratilo by to svoju funkciu...
čiže polícia bez štátnej moci nie je možná, musí byť vždy nejaký univerzálny tvorca pravidiel záväzných pre všetkých, bez toho to proste nejde...ďalšia vec je dozeranie na výkon týchto pravidiel, formou vnutorných inšpekcií, prípadne možného rozšírenia resp skvalitnenia možností občanov kontrolovať resp sťažovať sa na prípadne nedostatky

hughito, žiadne pokojné a ohlásené demonštrácie ti nikto rozháňať nebude a ani nikto nerozháňal, keď bola nejaká demonštrácia rozohnaná treba sa zamyslieť nad tým čo sa spravilo zle, je jednoduché odvolávať sa na ten tebou tak dokola omielaný, resp parafrázovaný "policajný štát"

nešlo o škatulkovanie na základe toho tvojho textu, išlo o škatulkovanie na základe celoživotných skúseností a z mojej strany aj istého morálneho postoja, ktorý je proti akýmkoľvek extrémnym skupinám, či už pravicovým alebo ľavicovým, ani jedna zatial nespravila nič dobré, keby ste sa navzájom vytĺkli asi by som si to ani nevšimol ;)

čo sa článku týka, vidalo ho české ministerstvo zahraničných vecí, takže mi je ukradnutý a už len samotnou diskusiou k nemu, by som sa situoval do pozície ktorej sa chcem vyhnúť a to jest nekonečná debata o nejakom silne teoretickom pojme extrémizmus plná naučených fráz, ktorá aj tak nikam nevedie
hughito
Redeemer
Redeemer

ColdRain: Samozrejme, všetko je nepredstaviteľné, nič sa nedá. Všade musí byť ujo štát. :roll:

To už ľudia naozaj nechcú začať rozmýšľať inak a začať robiť veci inak, skúšať ? To akože aké sú plusy toho, že dnes riadi políciu štát ? Menoval si tu nejaké hypotetické hrozby..dnes je čo ? Dnes to nie sú hrozby, dnes je to realita. A to aj pod tvojím slávnym štátom.
hughito, žiadne pokojné a ohlásené demonštrácie ti nikto rozháňať nebude a ani nikto nerozháňal
Zjavne si nepočul o policajných provokatéroch v civile a pod. praktikách. Prosím ťa, neži v ilúzii. Polícia je represívny orgán a v podstate žiadne demonštrácie nie sú žiaduce. To, že sa dá niečo nahlásiť, to je len ilúzia akejsi slobody.
nešlo o škatulkovanie na základe toho tvojho textu, išlo o škatulkovanie na základe celoživotných skúseností a z mojej strany
Veľmi by ma zaujímali tie tvoje celoživotné skúsenosti. Nechcem prorokovať, možno nejaké naozaj máš, ale moc tomu neverím. Ak sa ti chce rozpísať, pokojne sa, dosť ma to zaujíma.

Extrémna skupina. Čo je to, kto je to ? Prečítaj si ten jeden odstavček toho oskenovaného, čo som sem posielal. Tam to presne vystihli. Vágnejší pojem ako extrémizmus si hádam ani nevieme predstaviť. Popravde je to excelentná nálepka na ostrakizáciu akejkoľvek nepohodlnej skupiny, v kontexte danej doby a záujmov daného štátu, resp. systému.
či už pravicovým alebo ľavicovým, ani jedna zatial nespravila nič dobré, keby ste sa navzájom vytĺkli asi by som si to ani nevšimol
Z toho som usúdil (ak je môj úsudok zlá, naprav ma), že staviaš do jednej roviny antifašistov a nacistov.

To potom odsudzuješ aj rôznych vojnových veteránov, resp. všetkých ľudí, ktorí bojovali v druhej svetovej vojne proti nacizmu a fašizmu.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

ColdRain....
systém, ktorý spomínam, vychádza zo šerifského systému v USA.... A nakoľko tam už nejaké to storočie aj tento systém funguje, tak asi úplne "bullshit" nebude.... Kto by takéhoto náčelníka (či šerifa) riadil??? Riadil by veci sám.... pokiaľ by občania s jeho prácou neboli spokojní, tak by ho v ďalších voľbách nezvolili, v krajnom prípade aj dajme tomu referendom odvolali....
Že by vznikali skupinky moci??? Správne, táto skupinka by sa nazývala v danom okrese "voliči".... Pretože práve z tejto skupiny všetka moc aj vychádza (ono je to aj v ústave, že zdrojom všetkej moci je ľud).... Išlo by len o to, že by sa centrálna štátna represívna moc rozdelila na menšie časti a výkon tejto moci by bol bližšie k ľuďom, ak to mám tak povedať....
Ja nevravím, že treba zrušiť komplet PZ SR, to nie.... Ten je dôležitý na veci celoštátneho významu (už som to v tom návrhu spomínal)....
K tomu univerzálnemu tvorcovi pravidiel.... Už taká inštitúcia existuje, má zákonodarnú moc, sedí tam 150 poslancov a volá sa Národná Rada Slovenskej republiky....
ColdRain
Addict
Addict

Aké su plusy? Napísal by som ti, že organizácia polície, limitácia zákonom, konanie len na základe zákona a pod, ale určite máš nejaké frázy na toto anchystané, netvrdím, že súčasný stav pz sr je dobrý, to určite nie, ale vzhladom na relatívny mladý vek systému a slovensku mentalitu, je to také aké je, systém ofc má diery, ale samotná myšlienka zlá nie je, ide len o to, postupne ju vypilovať, ty vidis policiu ako vseobecneho strasiaka ktory robi proste len bububu podla toho ako mu prikazu, keby si tvoje posty precital niekto kto ut enzije ma pocit, ze zijeme v case najtvrdsej normalizacie, alebo fasizmu...
nie, vazne som nepocul, ani som nikdy ziadnych nevidel, zaujimave, ze posledne dva roky kotlebovci demonstruju uplne kludne, sice obklopeny korytnačkami ale k poticke nedoslo, ale akonahle sa na scene objavi AFA uz je vzdy problem a vsetky vase stranky su plne sprav o brutalnych zakrokoch, nadherny priklad bol z protidemonstracie(samozrejme neohlasenej) niekde okolo berlina myslim, kde sa priamo v texte na nejakom blogu autor priam chvastal tym ako neohlasene a v akom hojnom pocte sa afaci zisli aby tym hnusnym nackom prekazili nahlaseny pochod a zo vsetkych vytlcu ten fasizmus a potom v druhej polke clanku sa strasne rozculoval nad berlinskymi korytnackami ze ich mlatili jak zito...sloboda prejavu to ano, ale druhu stranu mince uz nie, dodrziavat pravidla...

moje skusenosti ako s nackami tak aj s afakmi su asi take, ze ani jedna skupinka sa nevie vpratat dokoze, ani jedna skupinka nie je pri kontakte s ich "radovym pesiakom" o nic lepsia ako druha, aj jedni aj druhi sa chcu vacsinou len pobit, cize v zasade negativne, vyryvanie, provokacie, snaha o konflikt, stym rozdielom, ze afaci boli vzdy pod vplivom ;)

tak to pozor hughito, teraz sa netahaj za slovicka, velmi pekne si to nastilizoval, tak si dam pracu aby som to rozpisal, ja staviam do rovnakej pozicie tak extremnu lavicu, teda AFA ako aj extremnu pravicu teda nackov, obe organizacie si mozu vdacit za vzajomnu podporu existencie jedna druhej, bez nackov by neboli afaci a bez afakov by sa par krat spravil nejaky ten pochod, veniec na tisov hrob a po nejakych nackoch by ani pes nestekol, nie je to KKK aby sa organizovali hony a palili krize, nie sme v usa...takže nestaviam do jedneho vojnovych veteranov a partizanov, stavam za rovno extremisticke organizacie(och boze, ano, zasa ten hnusny pojem, aby sme si usetrili cas, nemyslim, nic hraniciace s terorizmom, ale proste myslienku dohnanu ad absurdum, ci uz lavu alebo pravu)

Pinhead
zopakujem sa, system šerifov bez kontroly statu by dopadol tak ako pisem, kumulacia moci, bez akejkolvek kontroly = mafia, volici by sa zastrasovali atd, ale toto nebola reakcia na tvoj post, ale na hughitov, v ktorom doviedol tvoju myslienku serifov ad absurdum a pretransformoval ich na ludove milicie absolutne nezavisle...tvoja povodna myslienka nemusi byt vyslovene zla, ale na slovensku nato nie je mentalita, historicky vyvoj atd...skoncilo by to opat prospecharstvom a rodinkarstvom, samozrejme po par rokoch by ho odvolali, ale dosiel by dalsi taky isty, lebo by videl ze za tri roky sa da kvalitne nakradnut...a co sa tyka systemu serifov v usa, lisi sa krajinu od krajiny, par statov ich ani nema, napr hawai, v mnohych funguju len ako sudni uradnici, proste len peciatkuju predvolania a zabezpecuju poriadok na sude, v mnohych maju na starosti napr lokal veznice, prip kooperuju s policiou, ale samotny institut toho "echt" serifa uz existuje len v skutocne par "zaostalych" statoch vacsinou na juhu S ameriky, v ostatnych to prebrala "klasicka" policia, cize ten system sa ukazuje ako omnoho tazsie udrzatelny ako sa na prvy pohlad zda, kedze vo vacsine ak aj je serif, skoncil ako klasicky uradnik...
hughito
Redeemer
Redeemer

Napíš mi, čo robí taká polícia dobrého pre ľudí ? (neberme do úvahy kriminálnu políciu) Proste klasickí mestskí policajti, osožáci, štátni.
nie, vazne som nepocul, ani som nikdy ziadnych nevidel, zaujimave, ze posledne dva roky kotlebovci demonstruju uplne kludne, sice obklopeny korytnačkami ale k poticke nedoslo, ale akonahle sa na scene objavi AFA uz je vzdy problem a vsetky vase stranky su plne sprav o brutalnych zakrokoch, nadherny priklad bol z
Ty si nepočul, dobre, ale tu treba asi spomenúť, že ja sa nebavím len o slovenskej polícii, ale polícii ako takej vo všeobecnosti (ak mám na mysli tie základné princípy). A aj preto beriem príklady z cudziny, lebo u nás sa nič nedeje.
nejakom blogu autor priam chvastal tym ako neohlasene a v akom hojnom pocte sa afaci zisli aby tym hnusnym nackom prekazili nahlaseny pochod a zo vsetkych vytlcu ten fasizmus a potom v druhej polke clanku sa strasne rozculoval nad berlinskymi korytnackami ze ich mlatili jak zito...sloboda prejavu to ano, ale druhu stranu mince uz nie, dodrziavat pravidla...
Tu ide skôr o nejakú morálne princípy. Proste v roku 2011 mašírujú náckovia po uliciach. Nech si pochodujú, majú slobodu prejavu, ale nech aj znášajú následky.
moje skusenosti ako s nackami tak aj s afakmi su asi take, ze ani jedna skupinka sa nevie vpratat dokoze, ani jedna skupinka nie je pri kontakte s ich "radovym pesiakom" o nic lepsia ako druha, aj jedni aj druhi sa chcu vacsinou len pobit, cize v zasade negativne, vyryvanie, provokacie, snaha o konflikt, stym rozdielom, ze afaci boli vzdy pod vplivom
Tu je problém skôr ten, že pre majoritu je afák každý pankáč s čírom. Áno, myslením ním môže byť, ale je značný rozdiel medzi týmito ľuďmi a medzi tými, čo antifašizmus naozaj berú vážne. Diametrálny rozdiel.
teda AFA ako aj extremnu pravicu teda nackov, obe organizacie si mozu vdacit za vzajomnu podporu existencie jedna druhej, bez nackov by neboli afaci a bez afakov by sa par krat spravil nejaky ten pochod
Nie že vzájomne, ale AFA "vďačí" za to, že je náckom. Keby neboli náckovia, tak nie je AFA, to nikto nepopiera. Opäť beriem príklad z Čiech, lebo tam je odkiaľ - keď boli náckovia v útlme (často po aktivitách zo strany AFY), bola v útlme aj AFA. Veď je to úplne logické.
takže nestaviam do jedneho vojnovych veteranov a partizanov, stavam za rovno extremisticke organizacie(och boze, ano, zasa ten hnusny pojem, aby sme si usetrili cas, nemyslim, nic hraniciace s terorizmom, ale proste myslienku dohnanu ad absurdum, ci uz lavu alebo pravu)
Opäť takéto tvrdenia môže vyhlasať len človek, ktorý nie je znalý veci a neuvedomuje si vážnosť tejto situácie. Opäť - áno, na Slovensku nie sú žiadni organizovaní náckovia, ale, nie je tu ani žiadna poriadna antifa - možno až na Blavu v istých výnimkách.
V iných krajinách to je iné a fašizmus je niečo, čo sa môže kedykoľvek navrátiť, najmä v týchto časoch krízy bolo krásne vidieť, ako ultrapravicové kruhy ožívajú a naberajú na popularite.
ColdRain
Addict
Addict

Čo robí?
Keďže mám jedného kamaráta v PMJ viem, čo robí, je to úplne bežná činnosť, idú proste tam kde ich práve treba, je to všetko od bežnej drobnej kriminality, cez riešenie susedských sporov, domáceho násilia, až po prvý kontakt a zabezpečenie miesta do príchodu špeciálnych zložiek polície(napr á la devínska, tam sa prví dostali PMJčkári), vieš hughito o policajných prešlapoch sa vždy hovorí v médiach(čo samozrejme kvitujem, média majú proste v dnešnej spoločnosti úlohu "strážneho psa demokracie") ale o tej bežnej činnosti sa nič nehovorí, lebo sa ráta, že to tak proste má byť, to je samozrejme správne, lebo to tak byť má, ale nesmie sa to stáčať do polohy toho, že sa nič nerobí, lebo sa robí, aj keď to ty nevidíš, ani ti neželám to vidieť, ja som tiež políciu volať nemusel a som rád, stačí si pozrieť párkrát 112 na markíze a vidíš čo obnáša práca bežného príslušníka a myslím, že sú to pomerne ťažko zarobené peniaze a to ich fakt moc nie je... aj tá všetkými nenávidená cestná polícia má význam, lebo nebyť nej tak je situácia na našich cestách ešte horšia ako už je ... samozrejme, že sa nájde všade kkt, ale tých non-kktných je hádam viac, len o tých sa nikde nehovorí ;)

téma je slovenská polícia, toľko ktomu, alebo nie, daj nejakého provokatéra, to mi chceš povedať, že v časti demonštrantov je policajt ktorý napr začne hádzať molotovy na svojích kolegov? alebo dlažobné kocky? beriem provokatérov čo na koncerte "zháňajú trávu" a pod, to viem, že sa deje, ale v demonštráciách? to ti nežerem...

a keď si afáci pochodujú proti ním, nech tiež znášajú následky...vážne, jeden logický dovod, čo im bráni to nahlásiť tiež? lebo takto mi to príde ako čistá provokácia, alebo idiotizmus...

to ti beriem, môže byť rozdiel, otázne je koľko je tých "pravých" lebo mám pocit, že len žalostne málo...potom je už len váš problém ako vás majorita vníma a nesmiete sa tomu diviť

keď tu nie je fašizmus načo je tu antifa? a že sa može fašizmus vrátiť? a ako prosímťa? snáď nehovoríš o nejakom prevrate, toľko ich fakt nie je...keď sa im nič nepodairlo v usa, kde su uplne legálni, nepodarí sa ani v europe, toto tvoje tvrdenie je čistá demagogia...
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

hughito sorry - ale ty si naozaj mimo. Vôbec netušíš, čo táto práca obnáša... tí radoví bežní obvoďáci robia pre ľudí viacej ako celá kriminálka.
Keby si ty len vedel, čo všetko oni musia riešiť... peniaze sú to určite zaslúžené.
Všade, kde sa zomelú nejaké sra*ky idú oni a všetcia od nich očakávame, že to vyriešia.
Prácu si vybrali sami, neľutujem ich. Ale aspoň trocha úcty si určite zaslúžia.
Garantujem ti, že ani jeden z tých debilkov by si to tričko ACAB na seba viacej nenavliekol keby vedel, čo tá práca obnáša...
hughito
Redeemer
Redeemer

ColdRain: Ja nepopieram aj dobrú prácu policajtov, ale žiaľ, aj na tejto bežnej úrovni je plno zlých skúseností s policajtami. Čo však stále opakujem je to, že je to represívny orgán, ktorý chráni daný režim. To je proste fakt a môžete sa tu s pitbullkom aj roztrhať. Policajt musí poslúchať, tak isto ako vojak = slúžia danému režimu na jeho ochranu. Či už sme niekde v 19. storočí, počas Hitlera či dnes. Vždy a vždy stále, polícia, rôzni tajní, žandári, četníci, odjakživa sú tieto sily spojené s negatívnymi faktami.
že v časti demonštrantov je policajt ktorý napr začne hádzať molotovy na svojích kolegov?
Presne, úplne bežná prax. Nemusí ísť o molotov, pokojne o kameň. Takýto provokatéri a rôzni tajní na demonštráciách fungujú.
a keď si afáci pochodujú proti ním, nech tiež znášajú následky...vážne, jeden logický dovod, čo im bráni to nahlásiť tiež? lebo takto mi to príde ako čistá provokácia, alebo idiotizmus...
Však ale ty sa logicky zamysli. O čo ide tým antifašistom ? O prerušenie demonštrácie náckov. Náckovia majú nahlásený pochod, nejaká trasa. Takže je jasné, že keby chceli afáci oficiálnu demonštráciu, vybavia si ju niekde na opačnej strane mesta. Už by si mohol trochu aj zapojiť reálny rozum, nie len nejaké právnické konštrukty.
to ti beriem, môže byť rozdiel, otázne je koľko je tých "pravých" lebo mám pocit, že len žalostne málo...potom je už len váš problém ako vás majorita vníma a nesmiete sa tomu diviť
Majorita má rada ľahké pravdy. Tisíce ľudí môžu napr. v takej Prahe na May Day festivali vidieť, kto to tí antifašisti sú. Či nejaké socky s čírom a krabičákom, alebo ľudia, ktorí vedia čo robia a prečo to robia. A poviem ti, že priemer veku tých ľudí, ktorí to mali na starosti v Prahe, bol okolo 30. Čiže žiadni násťroční.
keď tu nie je fašizmus načo je tu antifa? a že sa može fašizmus vrátiť? a ako prosímťa? snáď nehovoríš o nejakom prevrate, toľko ich fakt nie je...keď sa im nič nepodairlo v usa, kde su uplne legálni, nepodarí sa ani v europe, toto tvoje tvrdenie je čistá demagogia...
Fašizmus tu nie je, ale sú tu fašisti.

Toto vidíš dosť jednoducho, veď fašizmus nie je o pár holohlavých kktoch. Celkovo sú tendencie ultrapravicových síl v Európe sa napr. dostať do politiky a treba napísať, že sú aj isté úspechy. U nás napr. SP = tendencia dostať sa do politiky a síce neuspeli, ale ich podpora v určitých oblastiach je znepokojujúca. To je ten fašizmus. Fašizmus je úplne legálny systém, nie je to nič, čo sa nemôže vrátiť a to nemusíme mať na mysli hneď Doflíka či Mussoliniho. Fašizmus je krajná forma kapitalizmu, resp. k nemu sa uchyľuje kapitalizmus, keď je "zle."
ColdRain
Addict
Addict

Samozrejme, že sú tu na ochranu režimu, ale rozdiel je práve v tom režime. Nežijeme v časoch tvrdej totality alebo fašizmu aby si sa musel báť výjsť von...demokracia ti ponúka istú formu právnej istoty, polícia može konať len na základe zákona a v jeho medziach, má isté pravidlá ktoré platia pre všetkých rovnako a nie su to len pro forma pravidlá, ale reálne dodržiavané pravidlá, to že sa občas nájde niekto kto ich poruší nie je chyba systému, ale zlyhanie jednotlivca...
Ako som už písal vyššie, daj nejaké potvrdenie o takomto provokatérovi...
Veď vybavovanie protidemonštrácií je úplne bežná prax, viď letný dúhový pride, kde si leukemici vybavili uplne legálne trasu temer totožnú s tou prideovou, takže dá sa to, len treba chcieť, nie len kričať, aké je to zlé všetko, toľko k reálnemu rozumu
Nebol som tam, neviem posúdiť, budiš...
Aj keby sa SP dostala do parlamentu, nebudú mať reálnu moc, len pár kresiel, brať ich ako reálnu hrozbu je hraničiace s paranoiou, radšej sa treba zamyslieť prečo majú v "istých" regionoch takú podporu
Čo sa týka uchylovania sa k mocenským opatreniam, nie je to vec kapitalizmu (ktorý nie je politickým zriadením, ale spôsobom riadenia hospodárstva, resp ekonomiky, takže s politikou nemá nič spoločné, preto ani nemá prečo nejak vplývať na mocenské prostriedky), je to vec všeobecného ľudského spolunažívania, teda (do našich podmienok zapadajúc) aj demokracie, veď už v starom Ríme sa v čase vojny moc na krátky čas odovzdávala diktátorom, tam sme nedospeli, ale pochopitelne každý systém musí mať páky na to, ako udržať poriadok v časoch extrémnych situácií, všetko je to o tom ako sa tie páky uplatňujú a to už je záležitosť každého systému
pitbullko
Light Star
Light Star

Že slúžia režimu by som netvrdil. Slúžia spoločnosti. Režimu slúžila politická polícia ako ŠtB, Gestapo... takže to je dosť mimo, tvrdiť niečo takéto.
Ja políciu nemám spojenú s ničím negatívnym. Ja si negatívne spájam s niečím, čo mi krivdí a ubližuje.
Najdôležitejším faktorom ktorý vplýva napr. na zvyšujúce sa preferencie SP a iných je štát a jeho neschopnosť riešiť citlivé otázky napr. cigánsku kedy poctiví obyčajní občania dlhodobo pociťujú krivdy, bezmocnosť a tak jedinú útechu začnú vidieť v radikálnych riešeniach ponúkaných danými subjektami. Trocha prehnané ale niečo podobné ako Harman a Masaker v Devínskej Novej Vsi.
hughito
Redeemer
Redeemer

ColdRain: Dúfam, že ti bude stačiť toto, stačí si toto slovné spojenie zadať do googla a môžeš si čítať. :arrow: http://www.part.cz/part/buxus/generate_ ... ge_id=8338

Samozrejme, plno zdrojov bude aj od tých, ktorých sa tá demonštrácia týkala, čiže pre teba možno nedôveryhodné, ale to je už na tebe. Je jasné, že oficiálnych správ o tomto sa nedočkáš.
Nežijeme v časoch tvrdej totality alebo fašizmu aby si sa musel báť výjsť von.
Áno, však ten rozdiel je, ale keď sa ide do tuhého, tak sa ukáže, aká je pravá tvár týchto orgánov. Vidno to predsa aj dnes - stačí akýkoľvek náznak niečoho, čo ide proti režimu, tak sa použije nálepka extrémista a zasiahne sa - absolútne legitímne. Policajti majú navyše monopol na používanie násilia.
Veď vybavovanie protidemonštrácií je úplne bežná prax, viď letný dúhový pride, kde si leukemici vybavili uplne legálne trasu temer totožnú s tou prideovou, takže dá sa to, len treba chcieť, nie len kričať, aké je to zlé všetko, toľko k reálnemu rozumu
Nebol som tam, neviem posúdiť, budiš...
Určite sa to nedá vybaviť tak, aby sa tie dve skupiny niekde priamo stretli. Veď to je blbosť. A v týchto prípadoch ide o prerušenie tej náckovskej demonštrácie, aj za cenu násilia - a to si legálne nevybavíš.
Aj keby sa SP dostala do parlamentu, nebudú mať reálnu moc, len pár kresiel, brať ich ako reálnu hrozbu je hraničiace s paranoiou, radšej sa treba zamyslieť prečo majú v "istých" regionoch takú podporu
To nie je žiadna paranoja, veď ja ani netvrdím, že dnes je nejaké reálna šanca, i keď isté tendencie sú. Ale veď ty by si mal poznať históriu a jednoducho to, že režimy sa menia "zo dňa na deň" je fakt. Nič nie je stále, ani naša demokracia a kapitalizmus. Možno ešte aj dnes žijú na Slovensku ľudia, ktorí zažili 4 režimy.

Čiže, ešte raz - netvrdím, že dnes je na Slovensku (ale v podstate aj inde vo svete) nejaká reálna šanca na návrat fašizmu, ale takéto tendencie treba potierať v zárodku - ak sa teda chceme poučiť z histórie. A nemusí ísť len o fašizmus, ale o akýkoľvek totalitné či autoritatívne tendencie.
ktorý nie je politickým zriadením, ale spôsobom riadenia hospodárstva, resp ekonomiky, takže s politikou nemá nič spoločné, preto ani nemá prečo nejak vplývať na mocenské prostriedky
S týmto teda vôbec nesúhlasím, ale to nie je na túto tému. Čo sa týka toho predtým, tak áno, samozrejme, na mocenské opatrenia nemá monopol iba nejaký jeden režim.

Svojím príspevkom som chcel povedať to, že fašizmus a kapitalizmus spolu dokážu krásne fungovať.

pitbullko: Samozrejme, že slúžia v prvom rade režimu, akurát inou formou ako tí tajní.
Najdôležitejším faktorom ktorý vplýva napr. na zvyšujúce sa preferencie SP a iných je štát a jeho neschopnosť riešiť citlivé otázky napr. cigánsku kedy poctiví obyčajní občania dlhodobo pociťujú krivdy, bezmocnosť a tak jedinú útechu začnú vidieť v radikálnych riešeniach ponúkaných danými subjektami.
No však o tom píšem, toto sú podmienky pre fašistické režimy. Zlá ekonomická situácia, "nepriateľ" zmocnený do nejakej skupiny ľudí, vodca, ktorý ma riešenie..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Takze ak to zhrniem,
policia je tu od toho, aby kontrolovala dodrziavanie zakona :arrow: AFA otvorene, dobrovolne a vedome porusuje zakon :arrow: policia zasiahne v ramci zakona :arrow: AFAkom sa to nepaci?

To len ja nechapem co je zle na tom, ze policia chrani zakon?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja by som túto debatu neobmedzoval na afákov, o to tu vôbec nejde - to slúžilo len ako taký praktický príklad.

Ale ja si akože tiež myslím, že ten antifašista tam ide ten pochod prekaziť z vlastnej vôle a je si vedomý, že v podstate porušuje zákon (takisto ako pri iných aktivitách) - teda neviem, ale ja som nejaké veľké plakanie na túto tému nevidel. Áno, kritizuje sa tá morálna stránka veci, že tí policajti musia chrániť náckov atď., ale že by sa vyslovene plakalo, že ujovia policajti nás chudáčikov zbili, tak to snáď nie. :)

A ako som tak písal tento príspevok, tak som si spomenul na toto :D, dobré, že ? :)

Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

hughito napísal:To bude tým, že ľudia, ktorí sedia poslušne na ritke a nevytŕčajú z davu sa ešte nestretli s týmto fenoménom.

toto si myslel tak, ze ludia ktori dodrzuju zakony nemaju problem s policiou.. a ti ktori zakony nedodrziavaju ale chcu "vytrcat z davu", tak ti problemy s policiou maju..neviem..citam to dookola a stale v tom nevidim nieco preco by si mal PZ odsudzovat..ved tak to ma byt nie? Nerozumiem co to tu obhajujes.. Takze ked to tu aplikujeme na tieto tvoje rpiklady tak vlastne chces aby co? Aby ste prekazili planovany pochod (porusenie zakona) zbili tam nejakch ludi..a vlastne chcete aby sa na to policia iba pozerala .. alebo vam este pomohla ked bdete nahodou v bitke prehravat? alebo ako sa tak daju prekazit tieto pochody? transparentmi nie?:D nebud smiesny... provokater v dave ktori hadze kamene je na slovensku utopia..a mozes davat clanky ake chces .. vysvetli mi naco by to bolo..

// pripada mi to tak, ze nemas rad policiu lebo ju nema rad nikto s tvojich kamaratov..kedze konkretne tebe nikdy nic zle nespravila
hughito
Redeemer
Redeemer

provokater v dave ktori hadze kamene je na slovensku utopia..a mozes davat clanky ake chces .. vysvetli mi naco by to bolo..
Tvrdil som niekde, že sa to stalo na SK ?

K ostatnému sa nebudem duplicitne vyjadrovať, všetko je v mojich príspevkoch.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

zaujimavy kratky dokument o kuklacoch, hadam to tu este nebolo:
http://www.ultrafilm.sk/vymet.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Ten ujco tam krásne povedal, že majú radi brutalitu, kopnúť si, udrieť..choré no. :? Nehovorím, že ja som svätý, alebo nejaký pacifista, ale nikdy som nikoho nebil, ak bol viditeľne slabší, alebo ak on sám nemal záujem a bál sa. Tieto hovadá si to však užívajú, poznám z rozprávania.
Napísať odpoveď