V poslednom čase som zhliadol pár ľahších snímok.
Battle: Los Angeles -
CSFD
Divná skĺbenina Black Hawk Down, Cloverfield, a Deň nezávislosti. Boje spracované celkom dobre, viz. efekty tiež, MZáci nechutní, vlhkí, vydávajúci divné zvuky. Ale to je asi tak všetko - herecké výkony ma nepresvedčili (boli tam vôbec nejaké?), plochý dej bez výraznejšej gradácie, celé sa to dalo predvídať a po skončení som mal pocit - to bolo všetko?
2/5 Zachránilo to ako tak špinavo-prašné pouličné poňatie režiséra, kamera a viz efekty.
Princ z Perzie: Piesky času -
CSFD
Toto nejdem hodnotiť nejako moc seriózne - jedná sa o rozprávku s pár dobrými šplechmi, zamilovaným Happy-endom, predvídateľným dejom, zákerným záporákom. Skrátka všetko, ako má byť.
3/5 Film, ktorý sa na nič nehrá, chce pobaviť, nenesie žiadne posolstvo, človek sa nad ním nemusí zamýšľať. Dobrý delax.
Black Death -
CSFD
Správna medival sekanica. Dážď, špina, pochmúrny ľudia, mŕtvoly zohavené morom a družina božích "bojovníkov", ktorí sú natoľko posadnutí dogmami, že pre ne neváhajú ísť ani do pekla. Mimoriadne zaujímavé je sledovať rozne etapy ich putovania a kvalitne rýchlo gradujúci dej. Ďalší z filmov, ktorý vo Vás nezanechá dobrý, ani ľahký pocit. O tom však stredovek (zvlášť v dobách morových epidémií) nebol.
4/5 Vynikajúco spracovaný temný stredovek, kresťanský fanatizmus, bosoráctvo, nekromancia. teraz som si vlastne uvedomil, že celý dej sa odvíjal podľa starého známeho "ekokrpka"
Solomon Kane -
CSFD
Z každého rožka troška. Niečo z Van Helsinga, niečo z Robina Hooda, atď...
Tento film som si pozrel na základe odporúčania môjho bratranca (14r), no v konečnom dôsledku som z tohoto snímku mal lepší pocit, ako z napríklad spomenutého Van Helsinga, alebo ligy výnimočných (Sean Connery mi snáď odpustí). Menej trikov, viac blata, dažďa a Vašuta

Happy end tu síce máme, no človek pri ňom nechytá glykemické šoky, ako inokedy, povedal by som, že je to spracované všetko tak s mierou. Veľmi triezvo. (až mi je to divnô)
3,5/5 Ďalšia z oddychoviek, nič hlboké, no človeka to ani nenudí, pozrie si to jedným dychom.