Nemá o mňa záujem no aj tak otravuje.

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Nemá o mňa záujem no aj tak otravuje.

Príspevok od používateľa hughito »

Tak to je celé zle, keď ona ťa má za kamoša a ty si do nej dosť zaľúbený. No a s týmito rôznymi "nevideniami sa" a prestávkami je to dosť ošemetné, ťažko predpovedať, čo od toho čakať.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

ale celkovo to bolo divne, lebo mam kamsoky a poznam ich dlhsie ale tak nadstandardne sa ku mne nespravala ziadna. preto som to bral tak, ze je sanca a potrebuje len cas... a teraz asi znova, lebo ze vraj som sa prestal spravat len ako kamarat a jej to vadi. len podla mna sa ani ona nespravala len ako kamoska
hughito
Redeemer
Redeemer

No teoreticky si si len možno niečo nahováral, resp. zle interpretoval (alebo interpretoval tak, ako si sám chcel). Potom sa ani nečudujem, že jej vadilo, keď si sa správal ako žiarlivý partner, pričom ste žiadni partneri neboli.

Alebo tak ak ti to nerobí problém, tak popíš tie nadštandardné prejavy z jej strany, my nezainteresovaní to možno lepšie zhodnotíme ako ty, zaujatý. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

ked vam kamoska povie, ze ju depta, to ze si urobila pruser a vidis, ze sa hrnie do dalsieho tak ju nechate? ja nie. asi je to bola chyba. alebo ked viete, ze sa jej stala nehoda a je pre nu neprijemne chodit samej domov, tak ju nechate ist samu? ja nie, aj ked som mal problem vidiet a stat na nohach a byvam na opacnom konci mesta. asi aj to bolo cely cas zle.

no neviem, nadstandard je podla mna, ked ma prisla psychicky podporit na sutaz, aj ked mala dost svojich povinnosti, ked ma zavolala najst darcek pre jej mamu, ze ma zavolala na festival do jej mesta a bol som u nich cely vikend, ked mi dakovala, za to ze som...
hughito
Redeemer
Redeemer

ked vam kamoska povie, ze ju depta, to ze si urobila pruser a vidis, ze sa hrnie do dalsieho tak ju nechate? ja nie.
Chápem, ale proste tieto veci sú niekedy zložité a síce to povedala, v tej istej aktuálnej chvíli žiadnu pomoc nechcela (resp. si myslel, že nepotrebuje, s odstupom času by to možno brala inak).
no neviem, nadstandard je podla mna, ked ma prisla psychicky podporit na sutaz, aj ked mala dost svojich povinnosti, ked ma zavolala najst darcek pre jej mamu, ze ma zavolala na festival do jej mesta a bol som u nich cely vikend, ked mi dakovala, za to ze som...
No, asi ťa sklamem, ale ja tam vidím akurát znaky veľmi dobrého priateľstva. Asi by si mal nechať zájsť chuť, aby si neprišiel aj o to (zrejme inak skvelé) priateľstvo.
jackb
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:No, asi ťa sklamem, ale ja tam vidím akurát znaky veľmi dobrého priateľstva. Asi by si mal nechať zájsť chuť, aby si neprišiel aj o to (zrejme inak skvelé) priateľstvo.
no lenze po tom co mi napisala, a par hodin pred tym mi to mohla povedat do oci, ze by bolo dobre sa nevidiet som o neho prisiel. ak nie, co neviem posudit, ako to zachranit? ako aspon komunikovat, lebo samozrejme udrzujeme ignoraciu...
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

povedala by som, ze dievca si potrebuje urobit vo svojom vnutri poriadok, mozno sa vyrovnat s nejakymi vecami z minulosti. to, ze trpi smutkami, moze byt len sprevadzajuci jav toho, ze riesi a spracuvava minulost. nemusi to byt hned patologicke - t.j. depresia.

ty sa nachadzas na velmi tenkom lade vo vztahu s nou, pretoze ona ta potrebuje ako cloveka ale aj chalana, ochrancu, oporu a uvedomuje si, kolko jej toho davas. vie, ze ti to nedokaze opätovat, lebo sa este hlada. preto sa stane, ze si vypije a urobi kravinu s najvacsim kretenom.

plnis teda funkciu starsieho brata, pri ktorom sa citi bezpecne a pochopena. ale zaroven ju taky vztah zväzuje, lebo vie, ze si tym vsetkym musi prejst sama. sama sa musi vyrovnat s minulostou, sama musi nadobudnut sebauctu a nerobit kraviny, ktore potom lutuje. pokial budes stale pri nej stat, bude to pre nu pohodlne, ale nikam sa osobnostne neposunie.

radim ti vytvorit si od nej trochu odstup, nech vie, ze jej veris, ze to zvladne sama (aj ked sa bude potkynat) a ze tvoje stastie nie je zavisle na tom jej. spravaj sa k nej kamaratsky, ale neprejavuj prilisny zaujem. aby nemala pocit, ze ti nieco dlzi. zaroven musis chranit aj seba a "neinvestovat" do nej prilis, aby si si nevytvoril podvedome ocakavania.

PS: vacsina zien nevie, co chce, a to ziadna angazovanost muza to nevyriesi ;)
jackb
Redeemer
Redeemer

No kiez by to bolo naozaj tak, ako to pises...
Len neviem co robit s tym "nevidenim sa" a ignoraciou... :( Minimalne by som chcel naspat knihy, ktore som jej pozical. O tom, ze ked si budem isty, ze som si vytvoril odstup by som sa s nou znovu chcel rozpravat ako za "starych cias", len nekomunikujeme... a neviem ci a kedy je vhodne ospravednit sa za to, ze som snazil sa silou mocou robit strasneho anjela aj ked viem ze je, ako sama napisala je "dost inteligentna a hlavne svojpravna na to aby vedela co robi"... a ci som ja ten co ma urobit prvy krok
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Kathleen hmm ... Múdro vravíš :) Ja som mal teraz takú priateľku, ktorá sa navonok správala ako keby bolo všetko v pohode ale vo vnútri ju muselo niečo neuveriteľne žrať. Tiež si preskakala peklom za mlada ale nie a nie jej pomôcť. Snažil som sa ale svoje "nálady" vždy topila v alkohole a vtedy strácala všetku slušnosť. Posieľala ma kade ľahšie chovala sa jak 14 ročná šťanda a pod.

Jackb k tvojmu problému. Toto su kamarátky na strašne tenkom povrchu. Mám tu v Prahe dve také. Su o level vyššie ako len obyčajné kamarátky, diskutujú o všetkom, volajú ma na všeliaké akcie a často ma preferujú pred aktualnymi priateľmi. S jednou som bol v Krakowe pritom priateľovi povedala, že ide s kolegyňou z práce, v lete s ňou letím do Hanoi, priatel zas vie len o kolegyni z práce. Ale zdôveria sa zo všetkým, furt si vtipkujeme jak by to bolo keby sme spolu chodili, na akciách ma chytá za riť a hovorí, že by to skúsila, ked sme sami v práci tak sa s úsmevom na tvári pýta či nedáme rýchlovku a podobné sprostosti. Ale nikdy medzi nami k ničomu nedošlo.

Nikdy nie je dobré pri takýchto vzťahoch tlačiť na pílu. Problém bol asi v tom, že si všimla, že začínaš ziarliť. Podľa chovania to vyzera že ta ma rada, len ako sa opakuje to klišé "nie je pre teba ta dobrá" pripadne "bála by sa že ta zraní".
jackb
Redeemer
Redeemer

Shark NX, ona ma svoje, ale je to o tom istom: "nie som pre teba ta prava" :wink:
kathleen
Light Professional
Light Professional

jackb

asi si ma celkom nepochopil. ked od nej chces knihy, ak sa jej ozvi tak, ako by sa sa ozval nejakej spoluziacke alebo znamej. neries s nou momentalne pocity, ani sa jej za nic neospravedlnuj. mozes sa jej spytat formalne, ako sa ma. ked bude chciet, sama prelomi barieru. urcite nerob prvy krok.

uvedom si, ze tahas za kratsi koniec (pisal si, ze si bol do nej zalubeny, ziarlil atd.), aj ked sa na prvy pohlad zda, ze ona je ta zranitelna a ty ochranca. zachovaj si chladnu hlavu a neprecenuj sa. ako chalan si takisto zranitelny a nemozes vsetko vo vztahu "dotahovat".

moj nazor je, ze vas vztah uz nebude ako za starych cias. ona sa musi spamatat zo zivota, postavit sa na vlastne nohy a zacat pouzivat viac rozum a ty by si si mal ujasnit, ze existuju len kategorie: kamaratka alebo priatelka; vy ste zjavne kamarati, cize pochovaj prejavy ziarlivosti a narok na zdielanie vyslovene sukromnych otazok. aj ked sa ti doteraz zdoverovala, asi si uvedomila, ze do nej prilis vidis a preberas kontrolu nad jej zivotom.

SharkNX
Jackb k tvojmu problému. Toto su kamarátky na strašne tenkom povrchu. Mám tu v Prahe dve také. Su o level vyššie ako len obyčajné kamarátky, diskutujú o všetkom, volajú ma na všeliaké akcie a často ma preferujú pred aktualnymi priateľmi. S jednou som bol v Krakowe pritom priateľovi povedala, že ide s kolegyňou z práce, v lete s ňou letím do Hanoi, priatel zas vie len o kolegyni z práce. Ale zdôveria sa zo všetkým, furt si vtipkujeme jak by to bolo keby sme spolu chodili, na akciách ma chytá za riť a hovorí, že by to skúsila, ked sme sami v práci tak sa s úsmevom na tvári pýta či nedáme rýchlovku a podobné sprostosti. Ale nikdy medzi nami k ničomu nedošlo.
ako tvrdim vyssie: su len 2 kategorie: kamaratka alebo priatelka. vsetko medzi, mimo ci kombinovane je len zamotavanie a strata casu. (i ked podotykam, ze som konzerva.) tie pipky co spominas, budu zvlastna odroda. chcel by si byt na mieste ich priatelov? vychadza mi z toho, ze si z teba robia zajacika na spestrenie chvil a ty zjavne nedokazes povedat "nie". od takych radsej ruky nabok. mozes si volaco uzit, len aby sa ti to raz nevratilo.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Kathleen neboj :). Ja ich tiež neberem ako nic viac. Uz len chovaním k priateľovi (kolegyňa) z práce si to u mna pohnojili. Síce jej priateľ je strašný prípek.
Ja som za čistý vzťah a nikdy som v žiadnom neklamal ak som to s danou osobou myslel vážne (a samozrejme naopak).
Ale občas si vďaka ním dokážem skvelo precistit hlavu a uložiť veci ktore nedokážem ako chlap pochopiť.
jackb
Redeemer
Redeemer

kathleen napísal:jackb

asi si ma celkom nepochopil. ked od nej chces knihy, ak sa jej ozvi tak, ako by sa sa ozval nejakej spoluziacke alebo znamej. neries s nou momentalne pocity, ani sa jej za nic neospravedlnuj. mozes sa jej spytat formalne, ako sa ma. ked bude chciet, sama prelomi barieru. urcite nerob prvy krok.

uvedom si, ze tahas za kratsi koniec (pisal si, ze si bol do nej zalubeny, ziarlil atd.), aj ked sa na prvy pohlad zda, ze ona je ta zranitelna a ty ochranca. zachovaj si chladnu hlavu a neprecenuj sa. ako chalan si takisto zranitelny a nemozes vsetko vo vztahu "dotahovat".

moj nazor je, ze vas vztah uz nebude ako za starych cias. ona sa musi spamatat zo zivota, postavit sa na vlastne nohy a zacat pouzivat viac rozum a ty by si si mal ujasnit, ze existuju len kategorie: kamaratka alebo priatelka; vy ste zjavne kamarati, cize pochovaj prejavy ziarlivosti a narok na zdielanie vyslovene sukromnych otazok. aj ked sa ti doteraz zdoverovala, asi si uvedomila, ze do nej prilis vidis a preberas kontrolu nad jej zivotom.
sice sama spomenula, ze "strazny anjel" u nej vzdy vyhraval, ze sa s byvalimi stretava nadalej preto, lebo najskor boli velmi dobri kamarati, potom mali vztah, ale koniec vztahu nie je pre nu koniec toho ako si rozumeli predtym a ze zalubenie u nej pride po case, nie hned povazoval som to za velky zdroj nadeji a snazil som sa robit vsetko podla toho aby som nerobil veci, ktore robil jej byvaly, ktoreho poznam, a zase veci, v ktorych bol podla nej super...

a tiez za nadeje stalo, ked bola impluzom k tomu, aby som skoncil svoj nefungujuci vztah, lebo "ak by medzi nami aj nieco malo byt, tak by som nemohla kym viem, ze si vo vztahu aj ked nefunguje"... tyzden na to, ked som si povedal, ze budem hrat mrtveho chrobaka a cakat co bude, mi opita povedala, ze "nemoze dalej cakat kym sa rozhybem" a skoncili sme u nej a zdanie vztahu trvalo asi 36 hodin. bol som ju pozriet v meste medzi prednaskami a posobila zvlastne, ale nevravela nic, len potom mi napisala, ze sa vztahu este boji, ze mozno neskor + ze by bolo dobre sa nevidiet. vtedy som to vsak zlomil tym, ze sa o tom musime rozpravat, lebo pisat si je na nic a neznasam tak riesit pocity... no a prisli sme na to, ze sme to prepiskli a podobne a ze chceme cas a ze skoncenie u nej na byte nie je len jej vina, ale aj moja, lebo ako triezvejsi som ist vobec nemusel...

tak sa tahal velmi zvlastny mesiac a ja som vedel, ze som zalubeny ale nemohol som s tym nic robit... raz som dostal podakovane, za to ze som ked som ju v podobnom stave ako "vtedy" odprevadzal domov a prehovoril som ju, ze to znovu nechce, lebo sme si to uz vyjasnili a ze by sa tym potom znovu trapila, lebo iny by to zneuzil. to bol dovod na moje ziarlenie. vedel som, ze v mojej pozici moze byt niekto iny, komu ide len o jedno a ju bude trapit, ze sa citi ako niekto kto nie je.

takze to teraz mozem vsetko hodit za hlavu a cakat kym sa a ci vobec ozve...
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Jaj, jackb.

Toto je už ako telenovela, kde jeden chce a druhý nie. Resp. tie jej prejavy priateľstva (podpora na súťaži, festival atd) sú len prejavmi priateľstva, aj keď sa snažíš za tým vidieť viac. Zrejme ti len chcela odplatiť tie odprevadenia domov, a že si tu pre ňu. Proste aby to nebolo len jednostranné. Akurát že podľa toho, čo píšeš zrejme sama nevie, čo chce. Možno keby spolu chvíľu chodíte (kde ty by si dával viac), tak by to aj tak dlho nevydržalo a ona by hľadala niečo iné. Takto nechce riskovať stratu dobrého priateľa, lenže nechce mať ani žiadne obmedzenia (žiarlivosť) z tvojej strany.

Jediné čo môžeš urobiť bude asi to, že to necháš na nej. Aj keď to bude ťažké nezavolať jej, ale momentálne ťaháš za ten kratší koniec (resp. keby si sa vedel od toho odosobniť, odmilovať či proste brať ju ako kamošku, mohol by si byť rovnocenným).

Ono, vie, že tu budeš, keď ťa bude potrebovať a to jej dáva tú istotu. Lenže zrejme si uvedomuje, že by si chcel niečo viac a to ti dať nemôže(nechce). A hoci ťa berie ako fajn chalana, blízkeho kamaráta, a páči sa jej, že si na ňu taký dobrý a starostlivý, vyhovuje jej to viac než keby ste spolu chodili. Takto sa ti vlastne ani nemusí zodpovedať, čo robí, s kým to robí atd a má stále svoju slobodu aj niekoho, kto sa o ňu stará.
kathleen
Light Professional
Light Professional

uzavri tu kapitolu cim skor, lebo sa utyras. ked aj mate byt spolu v buducnosti, najdi si medzitym inu kamaratku, ktora bude LEN kamratka a vnutorne ta vyvazi.
jackb
Redeemer
Redeemer

zuzanuska, aj ja si uz hovorim, ze jedina vyhoda toho celeho je/bola v tom, ze ked to napisem zo vsetkymi epizodkami tak zarobim peknu ryzu... no ved aj ja by som bol spokojny aj bez vztahu... mam strach, ze uz nemam ani kamaratstvo

kathleen, vdaka tomu co som si uz v zivote odskakal, tak toho emocne vydrzim velmi vela, skor zacinam mat pocit, ze "vdaka" stresom po skoro kazdej epizodke a vdaka skole, plus uplne nevhodnej zivotosprave a dennemu rezimu som svoju chorobu posunul do fazy, kde som ju nechcel... ale kazdy moment s nou stal za to... aj ked ich uz mozno viac nebude :smt017
kathleen
Light Professional
Light Professional

jackb
ved tak celkovo som myslela. daj sa dokopy a zacni normalne zit. laska k druhym predpoklada lasku k sebe ;) mozno je to tak lepsie ;)
Napísať odpoveď