PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"

Príspevok od používateľa hughito »

inoxia corpora (lat.) :arrow: ? díky, k+
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Je to asi niečo s inštitúciou :-)
Svarog
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Svarog »

Zdravím, vedel by mi niekto pomôcť preložiť slovo diakonia do angličtiny? Zatiaľ som prišiel iba na deaconia, ale čo ma hnevá, že sa slovník tvári, že o tom v živote nepočul.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

svarog: viacere zdroje mi tu uvadzaju iba neprelozenu formu zhodujucu sa so slovenskym tvarom, tzn. "diakonia"

napr: http://www.searchgodsword.org/lex/grk/v ... umber=1248
http://www.blueletterbible.org/lang/lex ... ongs=G1248

a nejake stranky:

http://www.diakonia.org/
http://www.diakonia-world.org/en/index.shtml
http://diakoniaoc.org/
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Ako by som po anglicky povedal: "Venujem Vám tento obrázok zo srdca na pamiatku." :-) Ďakujem, K+
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Hughito si si istý že si to napísal správne. ? ak má book editor pravdu tak by to bolo telo inštitúcie. Ale vskutku som INOXIA nikde nenašiel ani to nepoznám. Nemohol by si dať nejaké vodítko ?
Ako by som po anglicky povedal: "Venujem Vám tento obrázok zo srdca na pamiatku." Ďakujem, K+
I present this picture to you from my heart to remember (me)(?)
asi tam je chyba ale tak prečo sa nepokúsiť

už mi to doplo je to zápor inoxia corpora- nezraniteľné telo by aspoň podľa mňa malo byť
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Ja by som namiesto "present" ako venovat pouzil urcite "dedicate"
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Zdravim,

vedel by mi niekto skontrolovat tento text? Je to (resp. mal by byt) sloh o meste, dome a o mojej izbe, kde byvam.
Mohlo by to byt tak na urovni 2. rocnika gympla :)

Kód: Vybrať všetko

Ich wohne in der Stadt Prievidza, in der Strasse Kocelova mit meine Eltern. Prievidza ist eine Bezirkstadt mit 53 000 Einwohner. Unsere Familie bewohnt eine Treizimmerwohnung in einer ruhigen Umgebung. Wir leben jetzt für fünfzehn Jahren hier.  Unsere Haus ist ganz groß und ich mag leben in unserem Haus. Am liebsten mag ich mein Zimmer.
	Mein Zimmer ist das größten Zimmer im Haus. Ich lebe hier allein. Ich habe das Bett, die Garderobe und den Schreibtisch hier. Ich habe mein Zimmer am liebsten weil ich hier allein lebe und ich habe die Ruhe und meine Privatsphäre hier. Ich möchte hier die Laminat böden haben. Ich auch möchte die Wände streichen an. 
	Aber, wohnen im Mietshaus hat die Nachteile. Sie können nicht zu laute Musik hören und Sie hören was Ihre Nachbarn sagen. Aber, am liebsten möchte ich im Haus im groß Stadt leben. 
Dakujem, :plus: ista :)
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Ich wohne in der Stadt Prievidza, in der Strasse Kocelova mit meinen Eltern.

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 17:20)
Prievidza ist eine Bezirkstadt mit 53 000 Einwohnern

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 17:22)
Unsere Familie bewohnt eine Treizimmerwohnung in einer ruhiger Umgebung.

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 17:24)
Unser Haus ist ganz groß und ich mag leben in unserem Haus. Am liebsten mag ich mein Zimmer.

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 17:26)
Mein Zimmer ist das größte Zimmer im Haus.

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 17:27)
"Ich habe das Bett, die Garderobe und den Schreibtisch hier." Inak, zdá sa mi, že keď menuješ, nemusia byť členy... Nie som si istý...

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 17:30)
Ich möchte auch die Wände anstreichen.

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 17:33)
Aber am liebsten möchte ich im Haus in größer Stadt leben.

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 17:33)
Snáď som na nič nezabudol...
BTW, to robíte také krátke slohy? :-)
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Dik, velmi si mi pomohol, co pozeram tie chyby, tak boli vacsinou z nepozornosti :)
No tento sloh mal byt na 140-160 slov, co je pre zaciatocnikov podla mna akurat ;)
K+
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

cawte potreboval by som prelozit priblizne 150 slov do anglictiny :) neviem ak sa niekomu chce bol by som vdacny :) poslem v sprave

uz netreba spravil som si to sam :D
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Potreboval by som preložiť tento text. Pol dňa :D sa dohadujem s jedným predajcom na EBAY a stále sme sa nejak nedohodli ... Ak som to dobre pochopil , tak chce odo mňa , aby som mu najprv poslal pozitívny feedback , potom zaplatil a on mi vráti podľa tých predchádzajúcich správ od neho časť poštovného. Pre mňa je také niečo neakceptovateľné ... Kupujem od neho nejaké RAM-ky a chce len za poštovné 33 libier.
-------------------------------------------------------------------------------------
hello.

ok but only this time .

pay then when you recived item send feed back so i can refound you.
please pay now so we can send them today.

zuzkazuzka - vďaka K :plus:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Pise, ze sa nateraz viete dohodnut. Mas mu zaplatit a ked dostanes tovar, tak mu mas dat feedbak a on ti peniaze vrati. Mas zaplatit asap a tovar ti hned posle.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Caute, nesiel by sa niekto a pozrel sa na tuto cca 3/4 A4? Kamaratka ma poprosila o preklad astraktu k jej bakalarke, no aj ked mam anglictinu celkom slusnu, v tomto som sa stratil. Nemusi to byt uplne od slova do slova, staci schematicky. Ak by sa na to niekto pozrel a poopravoval, bol by som velmi vdacny :)
Prílohy
abstract_final.doc
(33 KiB) 49 stiahnutí
renewal
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa renewal »

Zdravím, musím preložiť tento slovenský text do mojej práce z praxe aj do angličtiny a moc mi to nejde....našiel by sa tu prosím niekto kto by mi s tým pomohol?ďakujem

slovenský text:

Moja práca prináša stručnú charakteristiku podniku v ktorom som 3 týždne praxoval. V teoretickej časti obsahuje základné poznatky o pokladnici a jej evidencii, ktoré som sa naučil v škole i mimo nej. Je v nej stručne vysvetlené na čo slúžia pokladnica, pokladničná kniha a pokladničné doklady. Ďalej som v teoretickej časti uviedol, aké základné údaje musia doklady obsahovať, na čo slúži inventarizácia pokladne, prečo sa musia jednotlivé účtovné prípady dokladovať atď. V praktickej časti som sa snažil priblížiť, ako riešia danú problematiku vo firme XXXXX. K mojej práci som priložil pokladničnú knihu za mesiac Máj a vybral som z nej najbežnejšie účtovné prípady ktoré sa v nej vyskytli. Ku všetkým účtovným prípadom som priložil všetky doklady tak, ako to robia v danom podniku. V praktickej časti som tiež opísal ako dopadla inventarizácia pokladne, ktorej som sa zúčastnil. Počas troch týždňov strávených vo firme XXXXX som si v praxi vyskúšal to, čo som sa naučil v škole a priučil som sa aj novým veciam, s ktorými som sa doteraz ešte nestretol, napr. som si vyskúšal prácu s programom DATALOCK, vypisoval som rôzne druhy dokladov atď.

môj chabý pokus o preklad:

My works brings characteristic f firm, where I was three weeks on the practise. The theoretical part brings basic knowledge about cash desk and her accounting, which I have learned in school a mimo nej. In the work is shortly illustrated, what is the function of cash deck, cash book and cash documents. Then I uviedol in theoretical part, which basic accounting datum must documents contains, what is the function of inventory of cash desk and why must be all accounting cases evidenced. In the practical part som sa snažil priblížiť, ako riešia danú problematiku in the firm XXXXX. For my work I enclosed cash book for the month of May and then I choosed the must commonly accounting cases which were in the cash book. Ku všetkým accounting cases I enclosed documents tak, ako to robia v danom podniku. Then I in practise part described, how finicshed inventory of cash-desk, ktorej som sa zúčastnil. Durnig three weeks, which I spent in the firm XXXXX I tired in practise what I learned in school and I also have learned some new things which I up to now don’t know, for example I worked there with software Datalock, I have writed different types of documents and so on.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

takze z nudy som nieco skusil, niektore veci som tam poopravil, nieco zmenil a nieco mozno pokazil :D

kazdopadne je to robene takpovediac "na kolene" a chcelo by to este nejake odborne oko...

Kód: Vybrať všetko

In this document i would like to present you a brief characteristic of company where i was working for 3 weeks.The 
theoretical part includes basic knowledge about cash desk and her accounting, which I learned at school.In this 
work is shortly illustrated, what is the function of cash deck, cash book and cash documents.In this part is also 
shown which basic accounting dates must documents contains, what is the function of inventory of cash desk and why 
must be all accounting cases evidenced.In the practical part i was tried to show, how the company solve mentioned 
issues.This work contain a cash book for the month of May and then I choose the most commonly accounting cases.In 
cash book are included all the important documents.Then in practicle part i was tried to describe how was finished inventory of 
cash-desk, which i was involved.Durnig three weeks, I was working in the company XXXXX, I could try practical things which I learned at school,
 and also i learned some new things with which i did not have opportunity to work.
For example I worked with software Datalock or I wrote different types of documents.
renewal
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa renewal »

dik moc
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

http://hackedirl.files.wordpress.com/20 ... e-win1.jpg

prelozte mi to niekto prosim, nejako mi to nedava zmysel :?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

SRneC: skusim ja:

drahy dave, povedz svojej priatelke, ze ju pozdravuje Tvoja zena a deti. PS: "vycistila" som bankovy ucet. Tvoja laskou zlomena zena a deti
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Zdravim, mohol by, prosim, nejaky zdatny nemcinar skontrolovat gramaticku spravnost tychto dvoch viet?
Nach eins und halb Uhr haben wir in Kosice angekommen.
Vor Levoca haben wir die Zipser Burg gesehen.
Ak sa mi to podari, odmenim s K+...
Napísať odpoveď