Co sa vam snivalo?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lui09
Novice
Novice

Re: Co sa vam snivalo?

Príspevok od používateľa lui09 »

Neviem nečítal som všetkých 30 strán ale stalo sa vám už, že sa vám snívalo o budúcnosti? Mne sa to moc nezdá ale mne sa to už stalo..
snívalo sa mi, že som bol v divadle a najprv som videl, že na celej opone bol nacistický kríž a o niečo neskôr som sa otočil na spolužiaka, ktorý sa na mňa pozrel a strašne sa smial na tom ako vedľa neho baba zaspala.. Totiž potom tak o dva dni som bol zo školy v divadle (myslím, že vtedy bol Kabaret- dej bol z doby 2. sv. vojny) padla tá opona a vtedy som si spomenul, že sa mi to snívalo. Haluz bola v tom, že som nevedel kedy sa mam otočiť ale tak z haluze som sa otočil a vtedy sa na mňa ten chalan pozrel a strašne sa smial...

A okrem toho mávam strašne sprosté sny napr. ako som zmizol na dva roky a z ničoho nič som sa objavil a všetko bolo zmenené ale uplné blbosti boli tam :D:D
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Dejavu ? Ak nie, tak to bola dobrá haluzzz... Určite sa to dá vysvetliť dopredu si vedel, že pôjdeš do divadla na akú tému etc... Takže tak :)
Osud neexistuje a keďže neexistuje osud nemôže nikto vidieť budúcnosť a už vôbec nie vo sne
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Áno, je to deja vu a ako sa spomína v tomto článku, zažíva to asi 70% ľudí, čiže to nie je nič nezvyčajné - http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Déja vu zážitek (illusion de déja vu, franc. = již bylo viděno) je velmi intenzivní, matoucí a někdy i nepříjemná iluze zážitku, kterou člověk vnímá jako zážitek známý, již dříve viděný. Poprvé tento termín použil Emile Boirac (1851-1917), který se zabýval různými psychickými fenomény. Podobnými jsou iluze už slyšeného nebo prožitého (déja vécu). Nabízí se několik přirozených vysvětlení. Může to být jen záměna s jiným analogickým zážitkem. V některých případech může jít o zážitek, který byl jen povrchně nebo fragmentárně vnímaný, který nebyl propojen s jinými vjemy a proto nebyl pevně uložen do paměti, a který se náhle vynořil z paměti bez souvislosti se současnou situací. Může to být vzpomínka na prchavý, jen povrchně vnímaný vjem, který se odehrál před několika vteřinami nebo minutami. Jindy se tak ve zkreslené podobě mohou vybavovat různé živé obrazy a příběhy z raného dětství. Nakonec to může být skutečně jen atypická neurochemická reakce v mozku, aktuálně probíhající, která nemá nic společného s pamětí. Vyvolává nikoli vzpomínku na zážitek, ale nepříjemný, bizarní pocit vzpomínky. Právě tento emocionální doprovod je pro zážitek déja vu typický, protože nejistotu, zda jsme něco v minulosti už viděli, slyšeli nebo četli, zažíváme samozřejmě často. Zajímavé, že obdobné zážitky, které neodpovídají skutečnosti, lze vybavit i při elektrickém dráždění mozku. Mohou být i projevem epilepsie a jsou blízké epileptické auře.

Jiný je ovšem výklad tohoto zážitku v paraoblastech. Je pokládán za projev ztracené paměti, o zážitek viděný jasnovidně nebo má jít o zážitek z minulých životů.

Hodnocení: Zážitek déja vu může vzniknout nebo být interpretován různým způsobem, ale vždy racionálně. Není nejmenší důvod považovat jej za projev nepřirozených nebo mimosmyslových fenomenů.

:arrow: http://www.sysifos.cz/index.php?id=slov ... %E1%9Eitek
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Mne sa párkrát snívalo (ešte keď som nemal vodičák), že som išiel autom a nešli mi brzdy. Tieto sny končili vždy haváriou a potom som sa zobudil zo zlým pocitom, že som rozbil auto :D.
Prednedávnom sa mi to stalo aj naozaj, idem dole kopcom, na konci stopka a brzdu som stlačil na podlahu.. (prasknutá hadička pri pravom kolese). Našťastie sa to neskončilo haváriou, nejako som to zubami nechtami zabrzdil... Odvtedy sa mi to už nesníva :|
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

strasne daco sa mi snivalo :D v podstate islo o nejake stretnutie ale nechapem hlbsi vyznam, boli tam rozni ludia z okolia, ale aj taki co som ich nevidel od zakladnej skoly. V sne islo o to ze vsetci do jedneho sme sedeli niekde pri stole a balili jointy. A ku mne zrazu prisla detska lekarka z obvodu do ktoreho patrim a povedala, ze to nemam balit. Ja som jej na to povedal ze mozem a to je vsetko, koniec sna :D
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chesterka »

Tak prispejem aj ja, síce nie priamo mojím snom ale jeden dobrý priateľ zažíva často veľmi zvláštne sny :D Citujem: "Tak som doma nie, všetko ok a zrazu sa matka aj so ségrou zmenia na upírky :D a bol som uväznený, nemohol som odísť z baráku, ale bola jedna možnost a to cez balkón len som sa bál, že je to vysoko :D ako v pohode chodili vedľa mňa vieš a ségra do mňa furt skákala, ale ako nemala šancu až potom keď prišla s vŕtačkou a je*la mi do hrude 40 centi vrták :lol: ...tak som vytiahol tú vŕtačku a dolámal vrták na štyri kusy a ona, že šak len aby ti tieklo trochu krvi :D potom sa to pomaly šírilo, ale na upírov sa menili len baby a my chlapi sme boli obete :D ale nezabíjali nás, len sa na nás pomaly priživovali a raz sme sa objavili v Šaštíne a tak sa tam potácal jeden kamarát celý fialový boa :lol:... potom sme boli zase u nás v meste kde sme boli uväznení a už mali baby aj bodyguardov s puškami čo na nás dávali bacha :D ale nejak som sa dostal von a po ceste som sa schoval do jedného kríku, len čo keď bol trochu vypelichaný a týpek ma tam zbadal :D tak ma zobral ne a hovori, že nabudúce sa schovaj tam do toho kriku naproti tam ta nebude vidieť :D tak hovorím ok môžem sa tam ísť teda schovať, ale že ne teraz už ne :D....ale aj tak ma potom "pustil" bo sme to tak zahrali, že som zdrhol a boa jak sa za mnou rozbehli jak psi, najprv ma vždy predbehli zo strany a potom sa rozbehli oproti mne ale rámoval som ich rad za radom :D ale jak to skončilo už neviem....už si pamätám len že sme prišli do jednej japonskej reštiky a boli tam zrovna dva mafiánske klany a očividne sa nepohodli :D ale týpci japonskí čo tam boli jak ochranka tak to mali pod palcom ppc japonci, že dvojmetroví :D a fest korby, šak jak som vošiel do dverí, tak ten jeden sa akurát zahnal s obrusom ale tak jak keď prášiš tričko boa a porád ma odfúklo asi 3 metre dpc :lol:...a potom už som sa prebúdzal"
Takže takéto šialené, uletené sny väčšinou máva :D ale to bude zrejme všetko z tých jeho filmov ala upíri, vlkodlaci a podobne ktorým holduje :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No dnes to bol brutal:

Nieco som si kreslil vo volakom parku na drevenu stenu, ked tu zamnou velikanske patranie. Prisiel zamnou nejaky policajt, zdrapil ma za tricko a odhodil volakam do marie, kde prisiel sa ma opytat, ze ci ja obstievam park. Vsade naokolo to bolo obstate a hladali vinika. Ja som vsak povedal, ze to niesom ja a aj ked trochu nasilu, ale odhodil ma opatovne prec kusok odtial na zastavku autobusu, kde som sa ocitol v ulohe takeho pozorovatela.
Zrazu som sa pozrel na autobus, ktory bol na zastavke a vsimol si sofera, ktory uplne vypadal ako Dr. House. Hned som spestril pozornost a pozeral sa, co sa ide diat. Do autobusu zrazu pomaly, po schodikoch vstupuje realny Dr. House a kupuje si listok do autobusu. Vtedy mi z nejakeho divneho sposobu sa zacali v sne tlacit slzy do oci. Priebeh sa spomalil a bol detailny zaber, ako si Dr. House pomaly sada hned za sofera na sedacku. Sofer pomaly zatvaral dvere (taktiez to bolo cele spomalene). A ako sa dvere zavreli, tak bol zaber namna ako placem sediaci na obrubniku :D A toto mi vsak nieje uplne uz jasne, ale zda sa mi, ze aj Dr. House plakal :)

Tomuto snu dost som nepochopil, ale bol som z neho dost v riti rano :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Soviet:
:lol: :aasmile29: neviem co beries ale chcem to aj ja

A k teme:
dnes v noci som si nedaval pozor na bicykli a preslo ma auto - samozrejme ze ma to zobudilo.. bolo dost blbe zaspavat potom...
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Ja mám také klasické nezmyselné sny, z ktorých si aj tak ráno skoro nič nepamätám. Ale skôr ako tie sny mi príde zaujímavé to, že sa vždy tesne pred tým, ako mám nastavený budík alebo ako mám stávať zobudím. Proste napr. mám budík na 9:00 a 8:58 sa zobudím a takto je to takmer vždy. Zaujímavé :D

// ku karme: No, ale potom je podľa toho, čo si napísal zaujímavé to, že podvedomie ma svoje vlastné hodiny a podľa tých tesne pred zvonením budíka zmobilizuje "niečo" a ja sa zobudím :D
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

rados presne to isté sa stáva aj mne :) že sa zobudím pár minút pred budíkom.A neznášam také sny ako píše javatar ,akurát že ja mávam autonehody často :cry: a to som si dal birmovného patróna Krištofa :lol:
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

no neviem, co sa mne prihodilo ale prisaham, ze som pred spankom nepozeral péčko :D ale sa mi snivalo, ze som mal zenske prsia celkom rozumnej velkosti :D a tak som sa pohral snima :D a koniec sna bol, ze som si ich dal chirurgicky odstranit. Snivalo sa aj Vam nieco podobne ? :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Soviet: Záber na teba ? Ty vidíš sám seba v snoch ?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

hughito: No veru v tomto ano. Preto som aj pisal, ze som tomu dost nepochopil ze wtf. Ako v dakom filme scena to bolo..Cize ja som sa v tom sne na konci dival na seba ako sedim..Cize ako keby som sedel dakde na strome a pozeral sa na seba

Dneska do rana zas strasne cudny sen:
Bol som pri dievcati, ktore sa zrazu vybralo sprchovat a vravi, ze nech ju pockam (asi sa schylovalo k dakej "akcii"). Mne vsak bolo treba ist na zachod. A tak som sa vybral, nakolko bolo vidno, ze uz to tam dako poznam. Idem teda do miestnosti, kde je zachod, no nakolko bol vecer spali tam daky ludia. Videl som vsak, ze su to jej rodicia. Zachod bol presne v ich spalni kde spali a tak som tam nesiel. Ako som sa pozrel za seba bolo tam strasne vela miestnosti a v kazdej dakto spal, co som nechapal. Vedel som vsak, ze je este jeden zachod v byte. Prisiel som k nemu, no tam nesvietilo svetlo. A kedze bola hlboka tma, vysiel som z neho von. Zrazu sa dost vela ludi prebudilo a nejaka dievcina zrazu sla na ten zachod, ktory bol zo skla a sedelo sa v nom dako bokom. Kedze som ju videl cez "akoby stenu" portfoliovo. Tak zatial som si siel po mobil a ked vysla stadial, vosiel som ja do zachoda. No divne, ze zrazu ako som sedel, som bol v kuchyni a dival sa na niekoho co tam varil. Potom daky vacsi prestrih a zrazu som bol vonku s tou dievcinou zo sprchy a mojou sestrou :) Riesili sme tam nejake vytahovanie penazi z bankomatu. Nakolko to vsak bola uz moc velka absurdita, tak viac si uz nepamatam a coskoro som sa zobudil.

Z dacoho mam bordel v hlave ako vidim, ked sa mi zacinaju taketo kraviny snivat..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hughito napísal:Soviet: Záber na teba ? Ty vidíš sám seba v snoch ?
U mna dost bezna vec, len som este neskumal co to znamena :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Mne sa to ešte nestalo a neviem prečo som si myslel, že sa to nedá. :D
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Neviem ci to celkom patri do tejto temy, ale so snami a so spanim to suvisi. V kazdom pripade toto bol moj najhorsi nocny zazitok. :never:
Takze nepamatam si presne co sa mi snivalo, ale zobudil som sa na klasicke strhnutie zo sna, kt. prichadza po tom ako sa vam vo sne nieco stane alebo ak vo sne zomrem, alebo cosi take. Na tom by nebolo nic nezvycajne, ale z nasledujucich par minut mam strach este teraz.
Pokusil som sa zase zaspat, ale ked som uz bol v takom polo-spanku strhol som sa a prebudil som sa zase. Potom sa to zopakovalo este asi 3 krat - srdce mi buchalo ako o zivot a bol som uz posraty az za usami, no stale to nebolo to najhorsie.
Mame doma papagaja-korelu, ktora ked je nahnevana alebo nieco podobne tak zacne zobakom buchat do klietky a je to dost neprijemne. No a presne tento zvuk som zacal zrazu pocut tesne pri hlave, aj ked papagaj je za zavretymi dverami a v noci takto nebucha nikdy lebo ma klud a nic ho nerusi a aj keby to nahodou bol on, tak by nebola sanca aby som to pocul tak nahlas a zretelne a doslova vedla hlavy.
Uz som bol s nervami uplne v koncoch, ale myslel som si ze len bluznim a tak som sa zase snazil zaspat, no zopakovalo sa uz tradicne strhnutie zo sna a vtom mi v usiach zacalo strasne piskat, podobalo sa to az na nejaky zbesily rev. To som uz takmer od strachu zacal kricat aj ja, ale asi po 10 sekundach to nastastie prestalo, ale v tej chvili som uz bol rozhodnuty ze ak sa este raz nieco podobne zopakuje tak pojdem za rodicmi :oops: (kedze uz taham na 17 rokov tak by to bolo dost nezvycajne). Nastastie som potom uz zaspal a spal som az do rana.
Mozno to vyzera ako riadne blaznovstvo, ale poviem vam, ani zdaleka mi nebolo vsetko jedno. :nono:
btw. neberem ziadne drogy ani lieky, kt. by to mohli sposobit
crank139
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa crank139 »

mne sa snivalo ze som mal 6 ch*jov :D myslel som ze sa odtrelim :D alebo neznasam ked sa mi sniva ze sa z nicoho nic ocitnem holy na namesti a tak :D :D
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Prednedávnom so mmal zas čudný sen,ja s bratrancami a s krstnou sme išli na nejaký vidiek alebo čo,proste nikde nič len v ohradenom pozemku taký malý domček a vošiel som dnu a tam bola stará babka sedela za facebookom ,hrala farmville a povedala mi aby som jej nainštaloval búkmarky (zrejme bookmarks :shock: ) ,tak som jej to tam dal potom mala otvorený lazarus,potom začala hrať nejaká hudba ona začala tancovať ja som na nu čumel a ona že "Ty buzna" :D fakt čudný sen
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

mne sa v poslednom case (cca rok) sniva hlavne o robote.. uz ma to nebavi. cez den v praci, v noci v praci.
Napísať odpoveď