The Hill - Skvelá dráma, vojnová, ale netradičná, Sean Connery to zahral dobre, hoci sa dá povedať, že presne v takej role som ho v tom filme očakával.
8 z 10.
Misia - No, čakal som od toho viac, vzhľadom na to, že je to na ČSFD ako 196. najlepší film. Nebolo to zlé, ale ničím originálne, pričom 1492:Dobytie Raja sa mi páčilo oveľa viac. Na druhej strane treba oceniť skvelú výpravu, hercov a aj hudbu od Morriconeho.
7 z 10.
Amadeus - Tak z tohto výtvoru dostali moje oči AIDS a nemali k tomu ďaleko ani moje uši. Čakal som solídnu drámu o Mozartovi a dočkal som sa prapodivného kabaretu s mladým Mozartom, ktorý všetko sprevádzal retardovaným rehotom, nezabúdajúc na to, že každý v jeho okolí bol sprostý ako kýbel gitu. Absolútne vôbec nechápem tych Oscarov a už vôbec nie jeho hodnotenie na ČSFD, mám taký pocit, že je to tak iba preto, lebo Forman má český pôvod. Strašná somarina, toľko času premárneného na takúto sprostosť, no človek aby si hlavu o stenu otrieskal. Na ČSFD som to ohodnotil jednou hviezdičkou, čo bude určite päsť v očiach iných užívateľov, tu tomu nedám viac ako
2 z 10, takú sprostosť som už teda dlho nevidel.
//Citujem karmistu:
"nechapes pretoze si skor zalozeny na jednoduchsie rozpravky a pod. a hlbsi FILM ti vecsinou nic nehovori" - No samozrejme, pán vie, na čom som založený. Typický dríst človeka, ktorý ani sám nevie, prečo sa mu ten film páčil, ale každého, kto má iný názor, odrovná frázou "ty filmu nechápeš". LOL. Nabudúce poprosím mínusko bez sprostého komentára, nemám záujem o takéto bezvýznamné a hlavne otrepané drísty zo strany samozvaných filmových "fajnšmekrov". Na záver by som bol rád, ak by sa pán zmiloval a mne jednoduchému človeku objasnil, čo "hlboké" som na tom filme "nepochopil". Nebuď zbabelý a ozvi sa, lebo ináč budem blbý a bude mi určite chýbať základná info, ktorú som nepostrehol...