Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

Vidíš, tu je ten problém. Ak im to nevadí, prečo by mali mať snahu to meniť. Oni síce vyskakujú do kamery, že chcú nové byty, že nemajú hento a tamto no zrejme nemajú chuť to extrémne meniť, keďže v tom prípade by museli meniť najskôr seba...
Tu nejde o ich snahu, tu ide o to, že im to treba utnúť a ich snaha bude nevyhnutná.
Ja som napísal inteligenčne a pod tým som chápal celkové rozumové nadanie, potenciál. OK, čo je potom pre teba meradlom toho, že nejaká iná kultúra nepatrí do tej kam prišla.(??)
Čo je podľa mňa meradlom ? Neviem ti niečo vymenovať - podľa mňa, ak sú obidve strany tolerantné, tak nie je problém v inej kultúre - už v histórii sa nájdu multikultúrne mestá či strediská, takisto dnes. Samozrejme, vždy sa nájdu aj tí hlúpejší, ktorí začnú mať problém s inou kultúrou, je jedno z ktorej "strany," zvyčajne to je z obidvoch. Tento ruch potom pôsobí hlasitejšie ako bezproblémové spolunažívanie väčšiny.
Bol by som rád za takú spoločnosť, keďže celkovo sa mi nepáči to kam terajšia smeruje, no toto je bohužiaľ naivné. Aspoň v blízkej budúcnosti.
Všetko to je ďaleko, buď dospejeme k niečomu takémuto alebo k absolútnej totalite. Akosi už nevidím iné možnosti, okrem nejakých prechodných štádií, ktoré však budú smerovať k tomu či tomu.
Neviem no, ja mám pocit, že kvôli Harmanovi, Malackám a priebežne iným menším kauzám sa to pomaly ale isto vyhrocuje. Ale k nejakej revolte alebo niečomu podobnému to bude ešte dlhá pesnička. Zarazilo ma, keď som také radikálne riešenia počul od ľudí, ktorí sa prikláňajú k všeljakým pacifistickým prúdom.
To sú len také reči. Viac znepokojujúce je to, že sa dostávajú do pozornosti neofašistické strany (u nás ĽS-NS) po celej Európe, ktoré hrajú na túto strunu, ktorá, pochopiteľne u ľudí rezonuje, ale ľudia by si jednoducho mali viac zistiť a nechytiť sa na prvých populistov.
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Áno a všetky poznatky a výdobytky máme od bielych Indov Árijcov, zatiaľ čo tmaví utierali ulice.
Tento tvoj sarkazmus len dokazuje to ze nie si schopny vyvratit to co som pisal.
LOL ja som narážal na rôzne pralesné kmene.
Ale vacsinu Afrike dnes uz netvoria pralesne kmene vsak.
Zase rozprávky o slabších a lepších jedincoch. Už sa zobuď. Keby boli slabší a silnejší, ako je možné, že sa vývin a stav neustále menia ? Ako je možné, že sme kedysi boli "slabší" a teraz sme "silnejší" ?
Kedy sme boli slabsi? Belosi sa vyvynuli rychlejsie, sme stale tu a sme stale najsilnejsi.

Ty ale sa do toho vyvinu snazis pliest, nechaj ho pridozenym nech o vyvine rozhoduje sama priroda, nesnaz sa z kacice robit hus.
A to si odkial vycucal ? Ja som len reagoval na to, ako neustále kladieš našu "rasu" na nejaký pomyselný piedestál.
Lebo realita je taka ze tato rasa na tom piedestale proste je. Nazvyme ten piedestal vrchol evolucneho rebricka.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Rasisti!
Co si to dovoluju? Ubohi cigani si nemozu ani kde-tu nieco ukradnut. No hnus...! :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Kód: Vybrať všetko

V tomto českom regióne v posledných mesiacoch rastie napätie medzi starousadlíkmi a Rómami, ktoré tam nasťahovali realitné kancelárie špekulujúce s bytmi.
Česká klasika. Už len čakám, kým sa niečo podobné začne diať aj u nás. Týmto situáciám sa nečudujem - ak nasťahujete 100 sociálne slabých rodín na jedno miesto, čo z toho môže vzniknúť ? Chápem aj domácich, že na to reagujú.

Tento problém by sa mal ale riešiť aj inak, aby k podobným špekuláciám a presunom nemohlo prichádzať.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Najviac ma ale pobavila veta hovorkyne českej polície: ""Opäť bolo v dave veľa žien a detí, preto sme nemohli zasiahnuť tvrdšie," povedala krajská policajná hovorkyňa Jarmila Hrubešová." - LOL. Takže ľudia sa snažia bojovať za to, aby mohli v kľude žiť a polícia by veľmi rada zasiahla aj tvrdšie. Nechcem byť nejaký doomsayer, ale podobné nálady čakajú aj Slovensko a nechcem vedieť, že kam až to môže dôjsť.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

sa tu pytate co sa bude diat ako idioti. Raz sa proste stane zep repukne davova psychoza, a policia to nezastavi..... pretoze keby to zacala policia zastavovat tak to je najhoerisa vec co sa moze pri davovej psychoze stat, pretoze ludia budu nasrani a policia im postriela alebo pobije par pribuznych, to sa vsetci naseru tak neuveritelnym sposobom ze policiu zvalcuju, doslova a do pismena, .... a romov si podaju takym sposobom, ze tuna bude peklo na zemi. Nastane obcianska vojna a hromadne vyvrazdovanie, .... dopadneme ako balkan, . . . :!:

a su len dve riesenia co s tym robit pred tym nez sa to stane.

1. hughitove zvasty (pardon, seriozne reci, lebo estep ride s kamosmi a ma zbiju, :-DDDD rambovia) --- ktore len v ludoch evokuju nasilie a provokuju. pretoze podla hughitovej filozofie, je cigan ktory vas okradne alebo bodne nozom este ten najvacsi chudacik a vy ste ti hnusni zli rasisti ktori ste ho vyprovokovali, . . . nutenie ludi do tohto rozmyslania v nich evokuje nervy jednak proti romom a jednak proti vymetencom ktore tieto zvasty zvastaju kade tade , . . .

2. SPOSOB KTORY SA OSVEDCIL A BOL UCINNY . . . ciganom dat pocitit ze us mensina a ze sa budu BAT, a cigan sa boji jak bitky tak strelnych zbrani. to je sposob ktory zahrnuje vsetky navrhovane riesenia od zmenu socialneho systemu az po dalsie veci. Uvediem maly priklad, Dneska cigan nerobi, smeje sa, je vypaseny ako prasa a este aj posiela deti kradnut alebo robit inu neplechu, nikto mu nic nemoze a keby aj mohol pridu ludia ako HUGHITO a ludia z roznych ogranizacii a zacnu kricat chudak cigan. Za SOCIALIZMU mi uz povedali viaceri starsi, cigan nesiel do roboty, prislo,jedno dve auta PIATEJ B, vyskocili s obuskami a tak ho zmlatili jak psa, druhy den cigan vzdoroval zase, znova prisli znova ho zmlatili, a predstavte si ten zazrak na TRETI DEN cigan saaaaaam utekal do roboty len zeby bitku nedostal . . . :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

qwerty: Varíme z vody a vymýšľame nezmysly ? Tak neuveriteľne trepeš, až to pekné nie je. Ušla ti jedna podstatná informácia: za socializmu sa pracovať muselo, bolo to povinné - máš pocit, že to tak je aj dnes ? Takže o akom vyskakovaní z auta a bití to tu fantazíruješ ? Prosím ťa, vrát sa do reality.

Občianska vojna ? A čo ešte ? Tretia svetová začne, nie ? Ach jaj.. :roll:

//autoeditácia príspevku (04 Sep 2011, 14:27)
pre karmistu:
realitne kancelarie no jasne :D len idioti co vyznavaju anarchiu mozu verit takym nezmyslom a nie je to ani nicim podlozene.kopa nezmyslova zvalit to na podnikatelov ved ako aj inak.s anarchiou proti podnikatelom.
Haha. Vymyslené nepodložené nezmysly ? Prosím ťa, nestrápňuj sa. Je to to proces, ktorý sa začal diať v Čechách pred pár rokmi a teraz začína eskalovať. Hovoria o tom často aj cigáni starousadlíci, ktorí v daných miestach bývajú už dlhé roky. Myslíš, že tí cigáni sa len tak sami rozhodli, dohodli a následne sa začali z celej republiky zliezať na jedno miesto ? Ach jaj. Hlavne, že si si kopol do mňa a spojil tento fakt s mojimi názormi prezentovanými v inej téme, aj keď to spolu vôbec nesúvisí. A takýto primitívi ako ty chcú riešiť cigánsky problém - áno, asi tak ako na tom videu čo som posielal vyššie. Zúčastňovať sa "polopogromov" a vykrikovať "cigáni do plynu" s pocitom, že som skrytý v dave. Úbohé.

//autoeditácia príspevku (04 Sep 2011, 16:46)
Češi si přejí návrat Hitlera a obnovu plynových komor - Tak by mohl znít titulek článku například v německých novinách, pokud by německá média uplatňovala stejný princip kolektivní viny vůči Čechům, jako to dělají čeští spoluobčané vůči Cikánům…

http://imcmedia.cz/?p=1486
Prílohy
ozivte-ah.jpg
qwerty-xyz

realita je asi taka hughito, ze tuna trepes, ostatne ako vzdy, zastavas sa ciganov tak silno a tak vehementne ze je nam tu poniektorym z toho az zle. Mimo ineho ty DEBIL, ked tu bude nerobiacich ciganov vela dajme tomu dva-trikrat viac ako ich je na nasom uzemi teraz a ekonomika to neutiahne a priskrti ich, myslis si ze daju hlavy dole? nie, zacnu rabovat a robit bordel, policia ich nezastavi a slusny obcan sa bude musiet branit sam, pri takychto poctoch to bude obcianska vojna. Neviem hughito ci ty si z hrusky spadol alebo ci si na drogach, ale vacsina tvojich nazorov mi pripada ako pisana v nejakej prohumanisickej euforii, .... fakt ti neviem na com ficis, .... daj recept, sa spytam doktorky ci maju v lekarni nech aj mne predpisu, ....

-- pravda je kruta, pokial sa s tym robit nieco nebude skonci sa to zle, ci? ty si myslis ze ciganom zatrhnes davky a oni ti vybozkaju ruky nohy? A policia ani armada statisice ludi proste neochrania a nepomozu im, .... ked si to nevsimas ciganskych utokov a rabovaciek je spusta a pribudaju dalsie. a keby si ich odstrihol od ich systemu, (nemusim robit sak stat mi da, lebo gadzove na nas robia, bo keby nerobili ta to je rasizmus) tak nas pozabijaju . . .

--- niekedy mi to tak pripada hughito ze ty si cigana IN ACTION este nevidel, ja hej. Vtedy ked sa im davky posunuli o par dni aj v tedy ked sa rozhodlo ze saim nieco nebude davat, co na vychode boli problemy. Ti prajem vidiet, co je to cigan . . . ZABIL BY TA a bolo by mu to jedno, hlavu by ti odrezal, znasilnil hocikoho, zbil, ublizoval na zdravi, rozbijal kadeco, len aby sa dostal k vies comu? RIEDIDLU, ALKOHOLU, CIGARETAM, a sladkostiam. Ja si take nekupim ako ciganska mama decku ked podporu dostane, NUTELY, MARSky, KITKATY, pane boze, na kila sladkosti. SA SPAMETAJ HUGHITO !!!!!

a ku tej fotke hughito, hned komentar pod tym to cele zabil . . . .

A kdo tvrdí, že ji neuplatňují. Když po revoluci zajistili větší množství čechů jak jim krade v obchodech zboží, tak nápisy „Češi nekraďte“ byli naprosto normální. Osobně jsem neukradl ani tkaničky do bot. Stačilo jim 8% kradoucích čechů aby ostatních 92% paušalizovali.
Je to podobné jako s cikány. Akorát že nám stačí těch 87% problémových aby jsme 23% paušalizovali.
hughito
Redeemer
Redeemer

qwerty: S tebou sa diskutovať na úrovni nedá, tvoje výlevy ma už nebavia, čiže najlepší spôsob bude ignorácia tvojich príspevkov.

Ži si vo svojom militantnom svete, áno, bude občianska vojna, nakúp si tie svoje RPG, najlepšie rovno tank, nech môžeš kynožiť tých cigánov, čo režú hlavy (vieš mi dať aspoň jeden príklad ? - ja ti pošlem video ako ruskí náckovia odrezali pred kamerou nejakému Tadžikovi hlavu, druhého zastrelili, len preto, lebo to sú prisťahovalci).

K tomu komentáru: autor, podobne ako ty, má problém s čítaním textu a celkovo chápaním nejakého kontextu vôbec. Úplne odveci.
qwerty-xyz

tak hughito, pilis si konar pod svojou sexi ritkou, ostatne ako stale, fakt by si mi mohol napisat tie latky na ktorych ficis.

Takze mi odpovedaj na otazku, cigan si bral MACETU do baru na krajanie klobasky???? .... lebo ked niekde na niekoho niekto vytiahne macetu asi ho chce SEKNUT ..... alebo mu nieco odseknut.... aaa aby som nebol odveci tak nech sa ti paci ...

Najprv v Novom Bore zaútočila skupina Rómov mačetami na hostí v herni, keď si barmanka vypýtala od dvoch rómskych chlapcov občianske preukazy. Traja ľudia boli ťažko zranení.

http://www.sme.sk/c/6029017/romovia-nap ... ajtov.html

a k teme, aby si si nemyslel ze mačeta je len taka "rybka" nozik, tak obrazok dole, .....

http://www.hobbymalacky.sk/sub/hobbymal ... -10296.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Opäť asi výmysel:

Cez realitky

Na severe Čiech majú starousadlíci problém so sociálne slabšími Rómami, ktorých tam nasťahovali realitné kancelárie. Len minulý rok sa do mesta Rumburk prisťahovalo 1200 ľudí, tento rok  ďalších 1160.

Starosta Rumburka Jaroslav Sykáček hovorí, že sťahovanie je organizované a zarába sa pri tom na štátnom príspevku na bývanie.

„Obávam sa bezpečnostného kolapsu, ľudia v meste sa boja a chcú si chrániť majetok,“ povedal v rozhovore pre iDnes.cz.
Inak, k tým mačetám atď. si treba prečítať aj tento rozhovor s cigánom z miesta činu.

My problémy neděláme, říká Milan S.

Milan bydlí na ubytovně v Centru sociálních služeb a pyšní se ukázkovou mačetou. Podobně vyzbrojení jsou i jeho soukmenovci - většina sází na mačety, někomu vyhovuje železná tyč, další si případně vystačí s boxerem. Horké odpoledne tráví se svými blízkými venku před ubytovnou a společně čekají, jak se dnes situace ve Varnsdorfu vyvine.

Kdo dělá ve Varnsdorfu největší problémy?
Já se tady narodil. Místní lidé vám všichni potvrdí, že s námi, co už tu žijeme dlouho, nejsou problémy. Potíže dělají ti, kteří se sem přistěhovali. Ze Slovenska, z Chomutova...

Co dělají ti přistěhovalci?
Přepadávají lidi, kradou, a tyhlety blbosti. Lidé nás pak házejí do jednoho pytle!

A nemůžete si i "ty nové" nějak srovnat?
Od toho je přece policie. A co já jim budu říkat? Nemůžu říct "proč to děláš", když je někdo třeba starší než já. On to uslyší jedním uchem a druhým to stejně pustí ven. My ty nové ani neznáme. Ale co si tady starosta nadělal, to má!

Ale jak říkáte, místní vás potom nebudou rozlišovat na "ty dobré" a "ty špatné". Tohle přece může vyústit v konflikt hlubšího rázu.
My problémy fakt neděláme. Ale když nás někdo napadne, tak se budeme bránit. Tady si každý hlavně chrání svoje děti. Teď se říká, že tu bude demonstrace skinů a budou napadat romskou komunitu. Takže my se taky dáme dohromady.

Máte nějaké signály, že po vás půjdou extremisté?
Žádný signály nemáme, ale člověk musí bejt připravenej. Skini se třeba svolávají přes internet a pak někam jedou autobusem, to Romové ne. Ale lidi si to řeknou.

(Do rozhovoru vstupuje další Rom) Můžu říct na to taky názor? Když tenkrát upálili tu holčičku (Natálku Sivákovou na Vítkově, pozn.red.), tak my se jim taky pomstíme. Ta holčička bude do smrti mrzák.

(pokračuje Milan S.)... ale to bylo to samý teď nedávno s těma mačetama, ti by měli dostat stejný tresty! To přece nejde rozlišovat jestli černej nebo bílej. Proč nám cikánům pořád vyhrožujou, že nás pozabíjej?

Vám někdo vyhrožuje?
No skini. Že sem do Varnsdorfu přijedou a napadnou nás. Ale my jsme na ně připravený! Nás je tady hrstka, ale určitě by nám přijeli pomoct i z okolí. Tak padesát, stovka by nás určitě byla.
http://www.lidovky.cz/rasove-napeti-na- ... _photo.JPG
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

Niečo pre hughita veľkeho zastancu romov - http://www.aktuality.sk/clanok/130333/m ... redavacky/
"Pred vyšetrovateľom povedal, že po príchode do predajne žiadal predavačku, aby mu dala fľašu alkoholu na dlh. Tá to však odmietla a preto ju páchateľ trikrát bodol kuchynským nožom"
hughito
Redeemer
Redeemer

Veľký zástanca Rómov ? :lol: Tisíckrát opakovaná lož sa tuším naozaj stáva pravdou.

Inak, čo si chcel tým článkom povedať ? A vôbec ťa netrápi, že ide o 2 roky starú záležitosť ? Mohol si aspoň niečo novšie vygoogliť, trapko.
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

A čo ako? 2 roky prešli a aj tak sa nič nevyriešilo tak čo? Aha už to mam treba použiť tie tvoje zlepšovaky. Zvyšime im davky, postavime ďalšie bytovky, odmeny za chodenie do škôl veď to im pomože sa prisposobiť a oni to chcu. Veď čo že po davky si chodia na superboch a bavorakoch. To nevadí veď môžu ale nemaju na potraviny...ehm cigarety a alkohol. Ano ano... tie somariny si choď hovoriť niekde inde. Tie tvoje 3-4 strany čo som tu čital tak to je hroza. Nechcel som odpovedať ale už je to neskutočne. Situacia je aj tak dosť napata a ty tu len ešte viac oleja prilievaš ale keď ti niekto da normalne argumenty tak to zase pretočíš že ty si nič netvrdil a vobec si to tak nemyslel a uplne inač vsetko je no a potom sem hodiš dalšie nejake linky, články, otázky na ktoré ti niekto odpovie a ty na nich odpovieš asi tak že ty si nič netvrdil len si položil otazku a si "neutralny". Ha ha.

Keď chceš niečo novšie tak prosím, google je zadarmo tak si vygoogli.
hughito
Redeemer
Redeemer

Moje zlepšováky ? Ďalšie tmárenie a nezmysly, nemám záujem o diskusiu s podobnými ľuďmi. Papa.
qwerty-xyz

hughito schvalne, ved nam to povedz vsetkym co to je, THC? ... alebo heroin? vies, z niecoho taketo debilne nazory a lasku k nasilnym romom mat musis ..... Nebud svina, napis, nie? ...

--- vyjadrenie k macete? chces? schvalne? --- Ked ti niekto sekne macetou po krku a nebodaj to prezijes, a budes v nemocnici a policia sa ta bude pytat ci chces podat tresntne oznamenie (ked to sanitaci neurobia za teba este skor) tak dufam ze pri tom budem ja, a budem ta hladit po hlave a vraviet ti, jeeeezisi hughito, to nebol ten ZLY ROM, to bol ten dobry, on si ta len pomylil, so zlym nackom, ktory ho provokoval cely cas, (ked mal cigan zase VIDINY z toluenu) a pomylil si tap reto lebo bol opity a siel po krku kazdemu kto nebol cigan. to nevadi ze mas roztatu klucnu kost, lopatku a skoro si vykrvacal, ... to je niiiiic, take bezne zranenie,...
a kebyze sa na tej posteli metas co sa deje tak ja len zavolam sestricku ze potrebujes nieco na ukludnenie a asi aj pravdepodobne svoju davku drogy, lebo nebodaj by si sa este zacal dozadovat PRAVA, ze ti bolo ublizene..... chudacik hughito, ved cigan zato nemohol zeby bol na teba zly,..... nie nie nie, nie sme predsa rasisti, ci? Macety su na obranu, !!! ts!!! ludia vy ste ale svine, ja osobne si myslim, ze ti ludia si tie zranenia macetami sposobili sami a romovia sa len s hrozou prizerali, CHUDACI CIGANI, LUTOVAT ICH !!!! juuuuj .... ty hughito fakt bez srandy, ..... asi tazka chemia co to beries skoda ze nepovies co to je, .... musi to byt fakt sila, asi to este nie je bezne na trhu . . .

:wink: ano hughito, PREHNAL SOM TO,..... ale to je nic v porovnani s tvojimi stupidnymi nazormi v tejto teme, ktore sa podobaju na vlezdoprdelkovske a romov ospevujuce . . .
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Tak ako pozerám jeho príspevky, nepovedal by som, že hughito je nejaký cigánofil, ako sa to tu snažíš prezentovať, qwerty. Akurát sa mu nepáčia isté, nazvime to ráznejšie riešenia tejto otázky. Inak tu vôbec neprezentuje názory typu "chudáčikovia Rómovia, všetci bieli sú zlí rasisti a ubližujú im" a podobne (narozdiel od "inteligentov" typu ĽPR...).

Ja osobne som (až na nejakú genocídu, zabíjanie nepodporujem) za akékoľvek efektívne riešenie toho problému, len nech už je pokoj. Samozrejme k tým tvrdším by sa malo prístupiť iba ak by miernejšie zlyhali.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

iron-eddie: som úprimne zvedavý, či politici dokážu nájsť a UPLATNIŤ mierne riešenie cigánskeho problému skôr, než ľuďom rupnú nervy a vyriešia cigánsky problém rázne, raz a navždy. Ak si dobre spomínam na hodiny dejepisu zo strednej školy, tak rýchlosť dosiahnutia politického konsenzu bola ale v histórii zväčša pomalšia, než rýchlosť nasierania bežných občanov, ktorí aktuálny stav považujú za neprípustný.
hughito
Redeemer
Redeemer

No musím normálne poďakovať za tento príspevok od Iron-Eddie, vystihol to dobre. :wink:

Stoporko: Zatiaľ sa stále neuplatnilo prísne a dôsledné riešenie skrz dávky, stále nechápem prečo. Ja si myslím, že toto by problém do značnej miery mohlo vyriešiť (určite nie úplne). Každopádne by sa stopol príživnícky systém hospodárenia časti cigánov a takisto by sa zastavila ich veľká natalita.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito - to je práve kameň úrazu, resp. jadro problému: PREČO to doteraz politici nevyriešili po dobrom? Obaja sa asi zhodneme, že teoreticky to po dobrom vyriešiť ide. No tak PREČO s tým mocipáni nič nerobia a nechávajú to zájsť až do dnešného stavu a horšieho?
Napísať odpoveď