Podvod pri dobierke - čo robiť?
Re: V balíku som mal namiesto tovaru fľašu s tekutinou-čo robiť?
PrettyWoman56: Podala si na polícii oznámenie o škode proti majetku?
Podala si na pošte reklamáciu?
Podala si oznámenia ešte v ten deň?
Máš z pošty a polície písomný doklad?
Ak nie, urob tak čo najskôr, na pošte ti to akceptovať už nebudú, na polícii aspoň spíšu zápisnicu.
Aká škoda ti vznikla?
Čo sa môjho prípadu týka, inšpekcia pošty v spolupráci s políciou a informáciami, ktoré som získal hlavne vďaka vám tu na fóre úspešne vyriešila prípad k mojej spokojnosti, nakoľko sa Pavlo Ľušyn po tom, čo som sa s ním skontaktoval a po zistení, že disponujem jeho všetkými osobnými údajmi bol osobne priznať na polícii (jeho výpoveď som čítal pri predvolaní na obvodný úrad v Bratislave) a peniaze mi budú v najbližších mesiacoch vrátené na môj účet.
Vo výpovedi Pavlo Ľušyn prehlásil, že sa daného podvodu dopustil prvý a jediný raz v živote, preto upozorňujem prípadných poškodených, ktorí boli podvedení osobou komunikujúcou cez mailové kontá uvedené v tomto vlákne ([email protected], [email protected]), aby sa prihlásili na polícii, autenticitu môžem potvrdiť alebo vyvrátiť súkromnou komunikáciou mailom, ale budem žiadať, aby sa človek, ktorému prípadne odovzdám nejakú informáciu, identifikoval.
Ja mám informácie o tom, že okrem mňa podviedol minimálne jedného ďalšieho človeka, ktorému vznikla škoda 42 €, ktorý však túto vec nemieni riešiť, zjavne mu to za tie peniaze nestojí.
Podala si na pošte reklamáciu?
Podala si oznámenia ešte v ten deň?
Máš z pošty a polície písomný doklad?
Ak nie, urob tak čo najskôr, na pošte ti to akceptovať už nebudú, na polícii aspoň spíšu zápisnicu.
Aká škoda ti vznikla?
Čo sa môjho prípadu týka, inšpekcia pošty v spolupráci s políciou a informáciami, ktoré som získal hlavne vďaka vám tu na fóre úspešne vyriešila prípad k mojej spokojnosti, nakoľko sa Pavlo Ľušyn po tom, čo som sa s ním skontaktoval a po zistení, že disponujem jeho všetkými osobnými údajmi bol osobne priznať na polícii (jeho výpoveď som čítal pri predvolaní na obvodný úrad v Bratislave) a peniaze mi budú v najbližších mesiacoch vrátené na môj účet.
Vo výpovedi Pavlo Ľušyn prehlásil, že sa daného podvodu dopustil prvý a jediný raz v živote, preto upozorňujem prípadných poškodených, ktorí boli podvedení osobou komunikujúcou cez mailové kontá uvedené v tomto vlákne ([email protected], [email protected]), aby sa prihlásili na polícii, autenticitu môžem potvrdiť alebo vyvrátiť súkromnou komunikáciou mailom, ale budem žiadať, aby sa človek, ktorému prípadne odovzdám nejakú informáciu, identifikoval.
Ja mám informácie o tom, že okrem mňa podviedol minimálne jedného ďalšieho človeka, ktorému vznikla škoda 42 €, ktorý však túto vec nemieni riešiť, zjavne mu to za tie peniaze nestojí.
-
PrettyWoman56
Novice
Mozes mi poradit, ako postupovat na poste kvoli tej reklamacii, ked mne nic neprislo? Dakujem...
//autoeditácia príspevku (28 Sep 2010, 23:02)
Takze dotycny vystupoval pod menom Lukáš Kollár, mail:[email protected], IPadresa: 84.245.71.5 a toto su adresy, ktore mi uviedol :adresa trvaleho bydliska je Osvaldova 12,917 01,Trnava a adresa prechodneho bydliska je Priehradka 17,036 01,Martin no a uz mam len cislo uctu, na ktore som poslala peniaze.
//autoeditácia príspevku (28 Sep 2010, 23:02)
Takze dotycny vystupoval pod menom Lukáš Kollár, mail:[email protected], IPadresa: 84.245.71.5 a toto su adresy, ktore mi uviedol :adresa trvaleho bydliska je Osvaldova 12,917 01,Trnava a adresa prechodneho bydliska je Priehradka 17,036 01,Martin no a uz mam len cislo uctu, na ktore som poslala peniaze.
mno takže napíšem vám ako som pokročil : dotyčný podvodník ktorý ma podviedol o 129,50Eur naozaj existuje je to Mikuláš Peczár , ul. Mierová , Svit ! V jeho výpovedi ktorú som dostal k nahliadnutiu na polícii tento dotyčný funguje štýlom naozaj zaujímavým pretože ako uvádza on sa stretol s niekým xy na diskotéke ktorého predtým nevidel ani nepoznal avšak tento ho poprosil? či by si nemohol keďže nemá účet a nechce si zakladať nakoľko odlieta onedlho do UK takže by sa mu to neoplatilo nechať posielať peniaze k Peczárovi na účet za províziu 10Eur za transakciu!!!avšak milý pán Peczár dúfam že sa rozpomenie pri druhom výsluchu na to ako teda fungovali keďže sa nepoznali a ani tel. kontakt na xy nemá ako vlastne sa tieto peniaze odovzdávali??? no ale nevadí tých nezrovnalostí tam je veľa v tej výpovedi takže uvidíme osobne dúfam že daný výsluch nepovedie už tá strážmajsterka ale niekto z jej kolegov ktorý by mohol vedieť ako sa správne vedie výsluch a nerobil také chyby pri tom ako oná strž! V danej veci keď pán Peczár tvrdí že je to jeho účet na ktorý mu chodili peniaze a potvrdilo sa že naozaj je, som si dal ako mi právnik poradil vypracovať návrh na súd na vydanie predbežného opatrenia k blokácii tohoto účtu pána Peczára ako i vydanie platobného rozkazu na základe ktorého bude následne vydaný exekučný titul na daný účet!Pretože mňa nezaujíma kam on dával tie peniaze alebo že nemá teraz ja som tiež dotyčnému nepísal že na splátky alebo podobne platil som vkladom v banke v hotovosti celú čiastku.
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: V balíku som mal namiesto tovaru fľašu s tekutinou-čo ro
tak sa pridávam k podvedeným, jedná sa o kúpu mobilného telefónu htc desire v hodnote 200€, poslal som polovicu peňazí na účet a neprišiel ani telefón ani peniaze naspäť, bol som to nahlásiť na polícii, kde to spísali a že sa to bude riešiť ako prečin
mail: [email protected]
IP: v gmaile mi neukazuje IP tak neviem, či sa dá zistiť
č.ú.:288 749 5655/0200
čo by som dal zato aby som mal také osobné údaje ako autor témy
písala že pracuje v Českej republike a na fotke ktorú mi poslala je názov českej dediny
mail: [email protected]
IP: v gmaile mi neukazuje IP tak neviem, či sa dá zistiť
č.ú.:288 749 5655/0200
čo by som dal zato aby som mal také osobné údaje ako autor témy
písala že pracuje v Českej republike a na fotke ktorú mi poslala je názov českej dediny
viem že odpoveď už bude OT ... ale fľaša naplnená tekutinou môže byť ešte ten lepší prípadandydul napísal:Cez Bazoš.sk som si kúpil grafickú kartu do počítača - konkrétne HD 5770 za 105 €.
Ešte nikdy sa mi to nestalo, ale prišiel na psa mráz - po prebratí balíka na pošte som zistil, že namiesto vysnívaného hardwaru je tam fľaška naplnená nejakou tekutinou.
Okamžite som šiel na políciu, kde mi povedali, že daný odosielateľ nejestvuje a že je zbytočné niečo robiť, akurát že zabijem čas, ale že keby peniaze šli na účet, tak by sa niečo dalo robiť.
Tak som šiel na poštu reklamovať balík, kde sa zistilo, že peniaze naozaj pôjdu na konkrétny účet, vyžiadal som si potvrdenie o reklamácii a originálnu nálepku na balíku s "údajmi" odosielateľa a vrátil sa na políciu, kde mi tí istí služobníci zákona povedali, že banky nezverejnia ani im meno a dáta osoby, ktorej patrí daný účet a že som tam zbytočne.
Aspoň som ich prinútil, aby sme spísali oznámenie o priestupku proti majetku, čo mi je predpokladám málo platné.
S daným užívateľom som komunikoval prostredníctvom mailu - konto má založené na Azete, mám kompletnú komunikáciu, dokonca fotografiu tovaru, ktorý mi samozrejme neprišiel.
Políciu nezaujímalo, že by na ich vyzvanie Administrátor Azetu mohol zverejniť IP daného užívateľa (neverím, že sa tam vyše roka prihlasoval len z kaviarní alebo proxy serverov).
Ako postupovať ďalej?
Je šanca, že dostanem peniaze späť?
Ďakujem!
Nie je možné potom zavolať políciu s tým, že ti niekto poslal fľašu s neznámou tekutinou ? - hrozba nákazy, výbuchu.
Poväčšine musia takúto zásielku zneškodniť odborníci a to si myslím, že by si dali väčšiu námahu aby neskôr polícia vypátrala vinníka
Physoc - nech niekto s VUB tam posle cent, uvidi meno majitela uctu. Daj si ten jej mail do Googlu a uvidis co ti najde.
-
PhYs0c
King
to som skusal, maily si vytvara asi kazdy den 10, uz som sa skontaktoval s jednym ktoreho podviedla tym istym stylom, ze pracuje v CR, jeho cez mail [email protected] , a vyskusam to teda tak ako vravis s tou VUB, to treba poslat priamo z pobocky ?
v predchadzajucich prispevkoch sa riesilo nieco podobne a tam mu neukazalo zevraj meno na ktoreho ucet posielal peniaze, od coho to zavisi ? kazdopadne to skusim, to 1€ ma nezabije uz
v predchadzajucich prispevkoch sa riesilo nieco podobne a tam mu neukazalo zevraj meno na ktoreho ucet posielal peniaze, od coho to zavisi ? kazdopadne to skusim, to 1€ ma nezabije uz
Ak to posielas v ramci VUB, tak meno ukaze. Posielaj cez internet banking.
-
PhYs0c
King
dnes kamos vravel ze ma VUB a ked posielal peniaze na otcov ucet tak mu neukazalo meno, btw mam IP teda asi viac, skusal som cez google zistit naslo mi nitra-bojna,
mam ja dve telefonne cisla cez ktore boli topovane inzeraty
tu su IP ak by sa niekomu nieco podarilo viac zistit
85.237.224.53
85.237.224.43
85.237.224.40
87.197.148.28
momentalne som ju kontaktoval cez iny mail, na iny inzerat, ten isty scenar
nejake napady ako z nej dostat adresu, meno hocico
mam ja dve telefonne cisla cez ktore boli topovane inzeraty
tu su IP ak by sa niekomu nieco podarilo viac zistit
85.237.224.53
85.237.224.43
85.237.224.40
87.197.148.28
momentalne som ju kontaktoval cez iny mail, na iny inzerat, ten isty scenar
-
GEQQN
Zablokovaný
Povedz že veľa cestujes a navrhni mu osobku
Ked je to pravda, tak skus ziskat meno a adresu tak ako pisal GEQQN a potom skus zohnat co najviac podvedenych ludi. Ked budete podvedeni o sumu vacsiu ako je skoda potrebna na klasifikovanie priestupku ako trestneho cinu (330€ ?), tak sa tym uz policia bude zaoberat viac.PhYs0c napísal:to som skusal, maily si vytvara asi kazdy den 10, uz som sa skontaktoval s jednym ktoreho podviedla tym istym stylom, ze pracuje v CR, jeho cez mail [email protected] , a vyskusam to teda tak ako vravis s tou VUB, to treba poslat priamo z pobocky ?
-
PhYs0c
King
266€, a myslim ze s osobkou nebude suhlasit lebo tak by nikoho nepodviedol zrejme
//autoeditácia príspevku (20 Dec 2011, 20:02)
policia predvola majitela IP adresy a tel.cisla, na udaje z bankoveho uctu potrebuju sudny prikaz, ktory dostanu az ked bude suma vyssia ako 266€, cize ti co mi pisali a nepodali trestne oznamenie, mozu tak urobit a zlucili by sme ich do jedneho
//autoeditácia príspevku (20 Dec 2011, 20:02)
policia predvola majitela IP adresy a tel.cisla, na udaje z bankoveho uctu potrebuju sudny prikaz, ktory dostanu az ked bude suma vyssia ako 266€, cize ti co mi pisali a nepodali trestne oznamenie, mozu tak urobit a zlucili by sme ich do jedneho
Zdravim, tiez som mal podobny problem. Objednal som si pamat RAM do PC od jedneho chalana z KE. Komunikoval som s nim len cez email, asi aj to bola moja chyba. Poslal mi doporucenim balik na postu.Prisiel som,zaplatil som ale 60ecok...Otvorim pred postou balik a namiesto RAM tam boli dva prazdne obali z CD. Tak som sa vratil, hovorim ze som tam mal neziaduci obsah a tak...Ona povedala ze nic sa uz neda robit,ze nezodpovedaju za obsah.Tak som isiel na policiu, tam sme nieco spisali, policajt zavolal na postu kde som to platil, oni tie peniaze podrzali a neposlali ich dalej... Riesilo sa to asi jeden rok, ale nakoniec mi peniaze prisli...Mal som stastie . Preto vzdy treba objednavat cez UPS kde mozte kurierovy povedat nech balik otvori pred vami a ked sa nebude lubit tak ho neprevezmete.
ja davam do pozornosti 2 nicky ktorym urcite neverte , s [email protected] som mal 3 dnovu mailovu komunikaciu, kym som mu neposlal peniaze, predstavil sa mi ako číslo učtu : 2649786553/0200
meno : Robertr Filo
adresa : Pelíškova 33
mesto Skalica 90901 , ktory je z poltara ale robi v skalici, vsetko v pohode ,akurat telefonovat vraj nemohol, predtym som s bazosom nikdy problem nemal, odpytal zalohu 100 eur a nikdy viac sa neozval, len este tak 3 4 dni po odoslani penazi s tym ze mobil odoslal
druhy pripad je kurioznejsi, ziadna majlova komunikacia , vsetko riesene cez telefon, dotycny sa mi predstavil ako karol veres, ktory je momentalne vo viedni a mal mi poslat s ii za skutocne dobru cenu, dohoda jasna, poslal som 90 eur, volali sme spolu doklad mi kazal odoslat na 2 maily, [email protected] [email protected] , vyzeralo to super, aspon ma aj mimo azet majl, samozrejme, gmailacky majl neexistuje, od poslania mailu na azet vypnuty telefon 0949 729 343, tohto chlapika som riesil bankou, zajtra idem ziadat o osobne udaje z jeho banky kedze mi za mesiac nevratil milnu platbu
meno : Robertr Filo
adresa : Pelíškova 33
mesto Skalica 90901 , ktory je z poltara ale robi v skalici, vsetko v pohode ,akurat telefonovat vraj nemohol, predtym som s bazosom nikdy problem nemal, odpytal zalohu 100 eur a nikdy viac sa neozval, len este tak 3 4 dni po odoslani penazi s tym ze mobil odoslal
druhy pripad je kurioznejsi, ziadna majlova komunikacia , vsetko riesene cez telefon, dotycny sa mi predstavil ako karol veres, ktory je momentalne vo viedni a mal mi poslat s ii za skutocne dobru cenu, dohoda jasna, poslal som 90 eur, volali sme spolu doklad mi kazal odoslat na 2 maily, [email protected] [email protected] , vyzeralo to super, aspon ma aj mimo azet majl, samozrejme, gmailacky majl neexistuje, od poslania mailu na azet vypnuty telefon 0949 729 343, tohto chlapika som riesil bankou, zajtra idem ziadat o osobne udaje z jeho banky kedze mi za mesiac nevratil milnu platbu
Co dodat, si proste naivny somar. Banka ti osobne udaje nikdy neda, maximalne ta ponatahuje s reklaciou platby. V buducnosti neplat nikdy vopred.
som, ale v tom zmysle ze som zatial nikdy nemal problem s tymto, kazda skusenost posuva cloveka, praveze banka mi ich musi poskytnut, pokial mi ich do urciteho casoveho limitu nevrati chybnu platbu
Informoval som sa vo svojej banke (Slovenská Sporiteľňa) či a ako sa dá stornovať už uskutočnená platba. Prišla mi odpoveď:
Na druhej strane je dosť problematické dokázať, že odosielateľ dohodnutú vec neposlal. Lebo môže nastať aj opačná situácia - obchodník vec pošle, príjemca ju dostane, nechá si ju a príde s tým, že mu prišla nejaká bezcenná vec. Preto by som aj napriek tomu, že pošta nezodpovedá za obsah zásielky, otvoril balík už na pošte aby som mal prípadne svedka (pracovníčku pošty) že som naozaj objednanú vec nedostal.
Teda ak je to pravda, tak s osobnými údajmi to už bude ľahké. Buď ho pozdraviť osobne, prípadne to posúnúť vyššie.Vazeny klient,
dakujeme za Vas e-mail. Ziadost o vratenie platby je potrebne podat osobne na pobocke SLSP,a.s. alebo telefonicky na non-stop linke Sporotel tel. 0850 111 888 formou reklamacie.
Na zaklade reklamacie bude prijemca vkladu vyzvany na jej vratenie. Ak prijemca na vyzvu nebude reagovat ani po urgencii, banka je Vam opravnena poskytnut osobne udaje prijemcu, aby ste mohli zahajit vymahanie prostriedkov sudnou cestou.
Spracovanie ziadosti o vratenie platby je spoplatnene poplatkom 3,-€ v sulade s aktualnym sadzobnikom poplatkov.
Na druhej strane je dosť problematické dokázať, že odosielateľ dohodnutú vec neposlal. Lebo môže nastať aj opačná situácia - obchodník vec pošle, príjemca ju dostane, nechá si ju a príde s tým, že mu prišla nejaká bezcenná vec. Preto by som aj napriek tomu, že pošta nezodpovedá za obsah zásielky, otvoril balík už na pošte aby som mal prípadne svedka (pracovníčku pošty) že som naozaj objednanú vec nedostal.
tak par informacii som o inzeretovi zistil, mam jeho cislo uctu, telefonne cislo, ip adresu....je tu nejaky skalican??
Zdravím, tiež som naletel podvodníkovy aj napriek tomu, že som podozrievavý človek a na takéto veci si dávam bacha, potreboval by som pomoc.
HD 5870 Vapor-X - PC/Grafické karty/Ponuka
Predam tuto kartu pouzival som ju 2 roky ale je ako nova, nemal som snou nikdy ziadny problem, predavam ju z dovodu rozpredavania PC, najlepsie osobny odber, dobierkou zaslem po nejakej zalohe vopred. Jadro: ATI Radeon HD5870 (Cypress) Počet stream procesorov:1600 Výrobné technológie:40 nm Pamäť: 1024 MB DDR5 256bitové sběrnice Priepustnosť pamäte:153,6 GB/s. Frekvencia: Jadro:870 MHz Shadery:870 MHz Pamäť:5000 MHz Rozhranie: PCI Express x16 2.0 Výstupy: 2x DVI-I DisplayPort HDMI D-Sub (Cez Redukciu)
Meno:Peter
Mail: [email protected]
Telefón: 0948810012 (vymyslené)
Ověřený telefon: +421915675022
IP adresa podání: 178.23.88.144
Lokalita: 920 01 Hlohovec
Cena: 80
Podáno: 14. 10. 2012 - 13:09 - Číslo inzerátu: 19074178
Smazal: Uživatel, IP: 178.23.88.144, Kdy: 16.10. 2012 - 16:30:07, Důvod: Klasicky
Zobrazenie: 194 x
Číslo účtu: 1105978931/8410 ( zuno )
Tento podvodník nemal problém sa stretnúť, no pokiaľ má posielať na dobierku, pýta zálohu, čo je podľa mňa normálne, no zneužíva toho a podľa čísla +421915675022 je to podvodník, ten jeden koment som tam pridal ja.
Otázka je, ako sa dostať ku jeho menu a adrese ?
HD 5870 Vapor-X - PC/Grafické karty/Ponuka
Predam tuto kartu pouzival som ju 2 roky ale je ako nova, nemal som snou nikdy ziadny problem, predavam ju z dovodu rozpredavania PC, najlepsie osobny odber, dobierkou zaslem po nejakej zalohe vopred. Jadro: ATI Radeon HD5870 (Cypress) Počet stream procesorov:1600 Výrobné technológie:40 nm Pamäť: 1024 MB DDR5 256bitové sběrnice Priepustnosť pamäte:153,6 GB/s. Frekvencia: Jadro:870 MHz Shadery:870 MHz Pamäť:5000 MHz Rozhranie: PCI Express x16 2.0 Výstupy: 2x DVI-I DisplayPort HDMI D-Sub (Cez Redukciu)
Meno:Peter
Mail: [email protected]
Telefón: 0948810012 (vymyslené)
Ověřený telefon: +421915675022
IP adresa podání: 178.23.88.144
Lokalita: 920 01 Hlohovec
Cena: 80
Podáno: 14. 10. 2012 - 13:09 - Číslo inzerátu: 19074178
Smazal: Uživatel, IP: 178.23.88.144, Kdy: 16.10. 2012 - 16:30:07, Důvod: Klasicky
Zobrazenie: 194 x
Číslo účtu: 1105978931/8410 ( zuno )
Tento podvodník nemal problém sa stretnúť, no pokiaľ má posielať na dobierku, pýta zálohu, čo je podľa mňa normálne, no zneužíva toho a podľa čísla +421915675022
Kód: Vybrať všetko
http://www.vyhledatcislo.cz/cislo/421915675022Otázka je, ako sa dostať ku jeho menu a adrese ?
-
PhYs0c
King
no ja som tieto udaje dal policii a na zaklade nich zistili meno, ale peniaze stale nemam naspat