.
ale obchodu to asi moc nepomaha, kedze si likviduju zakaznikov
...ako to už krásne povedal poručík Hamáček vo filme černí Baroni:.... "Kefalín, tyhle starosti můžete pustit z hlavy... Lidí je na světě jako sraček...."
Ano, samozrejme, urcite to nebolo myslene na ludi, ktori si na nejakej grilovacke, oslave daju pohar vina, piva a vedia to ovladat. Skor to bolo myslene tak, ze alkohol ako tvrda droga je strasne zlahcovana a tolerovana v spolocnosti, berie sa to ako samozrejma vec, robi sa z toho sranda, vsetko sa riesi alkoholom(nespravil som vodicak idem sa naje*at, spravil som vodicak idem sa naje*at, niekto mi zomrel v rodine idem to zapit) a potom spolocnost klesa stale viac a viac, mame tu viac chronickych alkoholikov, viac nasilia, smrti zapricinenych vdaka pripitosti ludi. Mne ide len o to aby sa alkohol ukazoval v pravom svetle a nic sa nezamlcovalo (naopak u niektorych drog je ta propaganda az smiesna, ake negativa sa na nich hladaju), aby si clovek mohol objektivne posudit co je ako skodlive a byt pravdivo informovany ci uz o alkohole alebo drogach.hughito napísal:Korag: Tak to jasné, že z takéhoto hľadiska to tak je, ale to pripisujem hlavne na vrub neuveriteľnej rozšírenosti alkoholu. A myslím si, že aj moji rodičia boli radšej, keď som v 15 niečo popil v piatok, ako keby som začal od 15 niečo práskať do žily alebo aj fetovať.
Alkohol je samozrejme takisto veľmi deštruktívny, ale je to o niečom inom. Nepoznám človeka abstinenta, na každej oslave, návšteve, sa pije nejaké vínko, na grilovačke pivko. Proste, vzhľadom na toto neradím alkohol ku tvrdým drogám. Alkohol má účinky tvrdej drogy vtedy, keď sa pravidelne užíva.
Toto sa však opačne nedeje: heroín si do žily nikto nepráskne na nedeľnej grilovačke raz za mesiac. Takto to proste pri týchto drogách nefunguje. A tá závislosť je tam zjavne oveľa vyššia a rýchlejšia.