(dúfam že v budúcnosti nikto nezačne pindať na panning že je to hlúpe a že to robili keď mali foťák týždeň
Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
síce toto odsaturovanie časti fotky väčšinou vyvoláva také reakcie ako má tuto Maki, ja si myslím že ak je na mieste a správne a s rozumom použité, môže to byť aj veľmi vkusné. Napr tuto je ten padajúci chlapík jediný v pohybe, všetko ostatné je statické - prirovnal by som to k panningu - to čo sa hýbe je ostré a zvyšok rozmazaný. Inak samozrejme väčšinou sa to používa tam kde sa to vôbec nehodí (napr preto aby začínajúci fotografi ukázali svoj neobyčajný skill a hlbokú umeleckú hodnotu) tak potom sa to ľudia naučili nemať radi
mne tam skôr trošku nesedí kompozícia (možno by som tam dal menej zeme a viac z vrchu) ale inak celkom v pohode
(dúfam že v budúcnosti nikto nezačne pindať na panning že je to hlúpe a že to robili keď mali foťák týždeň
)
.. kdezto panning je uz tak odfoteny, toto je umelo dotvarane a korekciou to nazvat nemozno. To uz ma blizsie k fotokolazi 
iWin - zaciatky byvaju take, ze mas novy fotak a fotil by si rad radom vsetko co vidis. No po odcvakani prvych par stoviek zaberov by si mal mat naklonnost k tomu ktoremu zanru, ktory ti je srdcu blizky a comu by si sa rad venoval. Tak si podla toho splas nejaku literaturu - vela nielen zakladnych pojmov, ale aj mnozstvo uzitocnych tipov ako urobit fotografiu, sa dozvies prave odtial.
No a predtym nez to sem zavesis - poloz si sebakriticku otazku - co mohlo byt lepsie (a dovolili to dane podmienky). Ked ti nic nenapada, daj na skritizovanie dalsim.
iWin - zaciatky byvaju take, ze mas novy fotak a fotil by si rad radom vsetko co vidis. No po odcvakani prvych par stoviek zaberov by si mal mat naklonnost k tomu ktoremu zanru, ktory ti je srdcu blizky a comu by si sa rad venoval. Tak si podla toho splas nejaku literaturu - vela nielen zakladnych pojmov, ale aj mnozstvo uzitocnych tipov ako urobit fotografiu, sa dozvies prave odtial.
No a predtym nez to sem zavesis - poloz si sebakriticku otazku - co mohlo byt lepsie (a dovolili to dane podmienky). Ked ti nic nenapada, daj na skritizovanie dalsim.
ha, a presne toto som chcel napísať aj ja, ale potom som sa zamyslel... panning sa tiež dá umelo vytvoriť v postprocesse (a aj sa to tak robí) a na druhej strane selektívna desaturácia sa už pri niektorých foťákoch dá spraviť rovno pri fotení (art filtre v niektorých mirrorlessoch a podobne)KoCi napísal:.. kdezto panning je uz tak odfoteny, toto je umelo dotvarane a korekciou to nazvat nemozno. To uz ma blizsie k fotokolazi
no ale tak tu išlo o to aby proste on na tej fotke vystúpil.... keby sem dám origo neorezanú fotku bez CC a desaturácie tak potom by to tu fakt nemalo čo robiť 
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ja ti poradim takto... predtym nez sem nahras nejaku fotku, poloz si otazku, cim bude moja fotka vynimocna alebo co na nej uvidia iny ludia resp co ich na fotke zaujme..
to skateboard fotku si sem v pohode nahrat mohol, dal si si tam nejaku snahu nieco odfotit, a takisto nejaky postprocess, o vysledku tu mozme debatovat nazor moze a bude vela...
ale ako som povedal tie fotky tvojich spoluziakov(okrem tych 2 lepsich) tu podla mna nemali co hladat lebo na nich nebolo nic zaujmave ci uz obsahom alebo stylom fotky...
tolko moj nazor
k teme efektov:
panning sa da spravit v PC dodatocne ale podla mna to nikdy nebude take ako naozaj, nehovoriac o tom, ze prave tento dorabany panning je casto kritizovany, lebo je dorabany tam kde nema co hladat.
a steju, stale si mylis pojmy a dojmy, to ze vo fotaku si zapnes nejaky mega-supa art filter a cast fotky odsaturujes, nic to nemeni na veci ze stale to je dorabany postprocess, je jedno ci vo fotaku alebo v PC... kym panning(ten originalny) je opticky ukaz
to skateboard fotku si sem v pohode nahrat mohol, dal si si tam nejaku snahu nieco odfotit, a takisto nejaky postprocess, o vysledku tu mozme debatovat nazor moze a bude vela...
ale ako som povedal tie fotky tvojich spoluziakov(okrem tych 2 lepsich) tu podla mna nemali co hladat lebo na nich nebolo nic zaujmave ci uz obsahom alebo stylom fotky...
tolko moj nazor
k teme efektov:
panning sa da spravit v PC dodatocne ale podla mna to nikdy nebude take ako naozaj, nehovoriac o tom, ze prave tento dorabany panning je casto kritizovany, lebo je dorabany tam kde nema co hladat.
a steju, stale si mylis pojmy a dojmy, to ze vo fotaku si zapnes nejaky mega-supa art filter a cast fotky odsaturujes, nic to nemeni na veci ze stale to je dorabany postprocess, je jedno ci vo fotaku alebo v PC... kym panning(ten originalny) je opticky ukaz
chlapec10: a v čom sú napr fotky zo stužkovej zaujímavejšie (pre užívateľov) ako fotky z mojej triedy...
toto nie je offense... len posledné dni sa zamýšlam nad tým čo je a čo nie je zaujímavá fotka.. teda hlavne medzi tými mojimi
toto nie je offense... len posledné dni sa zamýšlam nad tým čo je a čo nie je zaujímavá fotka.. teda hlavne medzi tými mojimi
-
hojko
Site Admin
iWin: Pre mna su foto zo stuzkovej zaujimave tym, ze povacsine ich foti fotograf, ktory to ako tak vie, fotky preto vyzeraju zaujimavo, dobre zaostrene, zachytene rozne momentky..., pricom tvoje fotky spoluziakov nestoja za nic. Neobsahuju nic nezaujimave, nie su tam pekne zeny..., mozno keby si fotil spoluziacky, ktore su pekne a dobre nahodene, tak je to o inom 
iwin kazda kritika je na nieco dobra.. urcite chalani to nemysleli v zlom, len tym chceli povedat ze robis obycajne fotky a vyhras sa vo photoshope... mne sa fotky takeho typu ako si dal absolutne nepacia... treba to brat pozitivne aby ta to posunulo dalej, ....
Aspoň odo mňa by mal K+ istú..hojko napísal:nie su tam pekne zeny..., mozno keby si fotil spoluziacky, ktore su pekne a dobre nahodene, tak je to o inom
-
chlapec10
Addict
poprve, klm sa pytal na posudenie fotiek zo stuzkovej ako celok, keby nahral len tuto fotku, http://www.hojko.com/download/file.php?id=101100&t=1 tak tiez bude reakcia podobna, ale vidis ze aspon sa tu fotku nasvietil
http://www.hojko.com/download/file.php?id=101103&t=1 tu sa pohral s hlbkou ostrosti
http://www.hojko.com/download/file.php?id=101105&t=1 tu mas fisheye efekt
zopakujem to ale znova, nie vsetky tie tvoje skolske su nezaujmave, napr tu http://www.hojko.com/download/file.php? ... G_8777.jpg si sa s tym svetlom pekne pohral
moze byt?
http://www.hojko.com/download/file.php?id=101103&t=1 tu sa pohral s hlbkou ostrosti
http://www.hojko.com/download/file.php?id=101105&t=1 tu mas fisheye efekt
zopakujem to ale znova, nie vsetky tie tvoje skolske su nezaujmave, napr tu http://www.hojko.com/download/file.php? ... G_8777.jpg si sa s tym svetlom pekne pohral
moze byt?
-
hojko
Site Admin
Super, aj ked na prvej je prilis rusiva postava pravo. Tretia a stvra su perfektne, aj ked v tom pohybe to asi nie je najidealnejsie zaostrene, ta stvrta ma v porovnani s prvymi tromi nezazivne farby.
-
chlapec10
Addict
prvu by som viac orezal, ten clovek tam podla mna tej fotke viac skodi a pomaha
druha je super, neni co menit
tretia je OK, ale zmenil by som kompoziciu aby pes nebezal von z fotky
stvrta sa mi paci kompozicne, ale mam pocit ze je troha podexponovana
druha je super, neni co menit
tretia je OK, ale zmenil by som kompoziciu aby pes nebezal von z fotky
stvrta sa mi paci kompozicne, ale mam pocit ze je troha podexponovana
Nechapem co Makimu vadi.Toto forum je diskusne a vobec nie urcene pre profesionalov.Cize ak sem dava svoje fotky aj uplny amater,tak ho pripadna kritika zucastnenych,moze posunut dopredu...A to ze sa Makimu nieco nepaci,moze byt taktiez subjektivny nazor.iWin napísal:Odo mňa to k- nemáš![]()
Ja len zareagujem na istú časť tvojho príspevku
Ja bohužiaľ túto možnosť nemám a preto moje výcvaky dávam sem, lebo dúfam, že mi poradíte vy (to, keď si nabudúce budete trhať vlasy nad mojimi výtvormi)
Vykasli sa na Makiho a Karmu a nenechaj sa odradit.Minimalne ja si tie fotky rad pozriem.Dokonca aj predmetna foto mi pride zaujimava.
klm16, štvrtú som kúsok opravil, v tejto podobe mi príde krajšia (kúsok doostrená, krivky) dúfam, že ti to nevadí, ak áno tak vymažem. 
// Ináč fotky veľmi pekné.
// Ináč fotky veľmi pekné.
- Prílohy
-
- pokus.jpg (83.01 KiB) 1110 zobrazení
-
chlapec10
Addict
zacnime s tym ze sa naucis definiciu slova profesional... a dalej, to ze sem davaju zacitocnici fotky neni nic zle, ale nedavame sem kazdy nudne vycvaky(teraz nenarazam na nikoho konkretneho), lebo by sme tu potom kazdy uzivatel mohli nahrat 5 fotiek denne mobilom.. to ze maki reaguje niekedy prudsie je pravda... ale kritika je to co ta posunie dopredu je viac nez vitana a treba povedat ze vacsinoududo02 napísal:Nechapem co Makimu vadi.Toto forum je diskusne a vobec nie urcene pre profesionalov.Cize ak sem dava svoje fotky aj uplny amater,tak ho pripadna kritika zucastnenych,moze posunut dopredu...A to ze sa Makimu nieco nepaci,moze byt taktiez subjektivny nazor.
Vykasli sa na Makiho a Karmu a nenechaj sa odradit.Minimalne ja si tie fotky rad pozriem.Dokonca aj predmetna foto mi pride zaujimava.
-
klm16
Medium Professional
nevadí
ja som tie fotky upravoval len minimálne , myslím že na štvrtej som nerobil vôbec nič...
na prvej som nechal postavu zámerne aby bolo všetkým jasné že sa jedná o aport... myslím že takýto pohľad na ruku jasne znamená hodenú vec. ináč by všetky fotografie boli rovnaké a nikto by vlastne nevedel prečo ten pes tak šialene behá ...
na prvej som nechal postavu zámerne aby bolo všetkým jasné že sa jedná o aport... myslím že takýto pohľad na ruku jasne znamená hodenú vec. ináč by všetky fotografie boli rovnaké a nikto by vlastne nevedel prečo ten pes tak šialene behá ...
Nepochopil som celkom kam mieris tym"profesionalom".chlapec10 napísal: zacnime s tym ze sa naucis definiciu slova profesional... a dalej, to ze sem davaju zacitocnici fotky neni nic zle, ale nedavame sem kazdy nudne vycvaky(teraz nenarazam na nikoho konkretneho), lebo by sme tu potom kazdy uzivatel mohli nahrat 5 fotiek denne mobilom.. to ze maki reaguje niekedy prudsie je pravda... ale kritika je to co ta posunie dopredu je viac nez vitana a treba povedat ze vacsinoudokaze tu kritiku aj obhajit vysvetlenim... vzdy bude lepsie ked bude ku fotke vecna diskusia ktora fotaka posunie dopredu ako nejake teple komenty ktore cloveku tak vymasiruju ego
Ja som reagoval na toto
Suhlasim,ze konstruktivna kritika cloveka posuva vpred.Maki napísal:iWin... sprav mi láskavosť... začni fotiť niečo poriadne, alebo si aspoň rozmysli čo uverejníš, lebo to čo si sem v poslednej dobe nahral, tak mám chuť ti zobrať foťák z rúk
Avsak na tomto nie je nic konstruktivne a pochybujem,ze toto dotycneho niekam posunie-skor mam pocit,ze to bude mat prave opacny ucinok.
-
hojko
Site Admin
Maro.: Este by to chcelo trosku viac vyvazit bielu a pridat na farbe, nech sa to farebne podoba na prve tri fotky.
MAKIho musite brat z rezervou... je typ cloveka co na srdci to na jazyku...