Fotografia - vaše fotky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
tuti
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Fotografia - vaše fotky

Príspevok od používateľa tuti »

k tvojej obhajobe: ako vravis hodinu sa tomu venujes aby si dosiahol vysledok a potom ti je vela venovat 5min aby si si pozrel histogram a videl ze biele tam nie je nic.

a mohol si tej dievcine povedat ze nech sa diva aspon trosku na teba ;-)

// ako tak na to pozeram este by sa trosku dalo prisvetlit ale bal som sa aby som neprepalil macku ... (inak co je pozitivum toho ze to bolo odfotene tmavsie ako by sa patrilo ze tam ziadne biele mlaky nevznikli)
Prílohy
photo.JPG
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

orez lebo tam bolo okolo vela odpadu, a aspon trocha som posunul kompo prec zo stredu
zosvetlenie
trocha uprava farieb
keby som mal motivaciu, tak sa este trocha pohram s pletovkou(ta tutiho je pekna)
a vysledok:
shite2.jpg
Alzheimer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Alzheimer »

tuti napísal:k tvojej obhajobe: ako vravis hodinu sa tomu venujes aby si dosiahol vysledok a potom ti je vela venovat 5min aby si si pozrel histogram a videl ze biele tam nie je nic.

a mohol si tej dievcine povedat ze nech sa diva aspon trosku na teba ;-)

// ako tak na to pozeram este by sa trosku dalo prisvetlit ale bal som sa aby som neprepalil macku ... (inak co je pozitivum toho ze to bolo odfotene tmavsie ako by sa patrilo ze tam ziadne biele mlaky nevznikli)
diky.
ako vravis hodinu sa tomu venujes aby si dosiahol vysledok a potom ti je vela venovat 5min aby si si pozrel histogram a videl ze biele tam nie je nic. - uprimne tomuto nerozumiem. Viem co je histogram, viem co su prepaly a podpaly, ale neviem co myslis tym, ze som videl ze biele tam nie je nic. Ja neviem ako ma vyzerat 'spravny' histogram.
Zistil som jednu zasadnu vec. Ze som mal uplne zle nastavene farby na monitore. Mal som v nvidia settings Digital Vibrance na 100% a tym padom podanie farieb uplne zle a tym padom aj uprava fotiek uplne mimo. Ako to mate nastevene vy? Mate hardverovo nakalibrovane monitory? Da sa tato sluzba niekde kupit, alebo si musim kupit ten pristroj?
Upravil som znova tu fotku (s novymi nastaveniami farieb na PC) a pridavam teda foto, kde sa slecna pozera uz trochu viac na mna a zaroven aj jeden vyrez, kedze bola vytknuta useknuta labka :)
Prílohy
39.jpg
38.jpg
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lepsie, ale kompozicia stale zla, zase stred, dole prilis useknute(oboje) kym hore je dost priestoru(prva), hlavne na druje je na bokoch
+macka je neostra kym dievca je, to ju na fotke akoby oddeluje(na tej predoslej bolo toto lepsie)
tuti
Light Professional
Light Professional

histogram na krivky1.jpg je z tvojej fotky. Ak si vsimnes ze tak tvoja najsvetlejsia farba konci na cca cervenej ciare a kedze najsvetlejsia je vo svete biela co je na konci histogramu tak mas dost nevyuzitych farieb (fotka je v tvojom pripade tmava) a hlavne ma mensi farebny rozsah z coho dost casto vyplyva aj nizsky kontrast.

Preto je dobre a velmi odporucane upravit histogram tak aby najtmavsie farby boli na tam kde histogram zacina a najsvetlejsie tam kde histogram konci.

pre porovnanie tam mas subor krivky2.jpg z fotky, ktoru upravil chlapec10
Prílohy
krivky1.png
krivky2.png
Alzheimer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Alzheimer »

tuti napísal:histogram na krivky1.jpg je z tvojej fotky. Ak si vsimnes ze tak tvoja najsvetlejsia farba konci na cca cervenej ciare a kedze najsvetlejsia je vo svete biela co je na konci histogramu tak mas dost nevyuzitych farieb (fotka je v tvojom pripade tmava) a hlavne ma mensi farebny rozsah z coho dost casto vyplyva aj nizsky kontrast.

Preto je dobre a velmi odporucane upravit histogram tak aby najtmavsie farby boli na tam kde histogram zacina a najsvetlejsie tam kde histogram konci.

pre porovnanie tam mas subor krivky2.jpg z fotky, ktoru upravil chlapec10
aha dik. cize laicky povedane, graf sa snazim roztiahnut po celej sirke, aby bolo pokryte cele spektrum farieb

chlapec10: aj pri portrete vadi kompozicia na stred? nenapadaju ma mozne variacie spravnej kompozicie pri fotke tvare, inak ako na stred... :roll: Prave preto, ze ta macka je neostra som uprednostnil tu predoslu fotku ked slecna pozera mimo...a macka je tam ostra
tuti
Light Professional
Light Professional

chlapec: ja na taketo velmi kontrastne fotky pouzivam taky maly figel popisany tu http://gimpguru.org/tutorials/contrastmask/ . V skratke: kopia fotky do novej vrstvy, nastavenie na prekryv (overlay), zmena farieb vrstvy do ciernobielych , ich invertovanie. Potom uz len hranie sa s pomerom pomocou priesvitnosti vrstvy... obcas doostrim fotku len pomocou toho ze tuto vrstvu este rozmazem gaussom.

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2012, 22:17)
// jop tu mas k tomu ajj clanok: http://fotoroman.cz/techniques2/exposure_histo.htm
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

viem pracovat s vrstvami :) ale bol som az moc lenivy ;) islo im ukazku co sa da za par sekund urobit z tej fotky, pletovka tam bola minimum ;)

podla mna si mal tu fotku robit na vysku, to by dost pomohlo, kedze je na sirku a mas tam hole steny, tak tam ta hlava s mackou az svieti, to by si uhral tym ze by si komponoval na tretiny
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Čo vy na to? okrem odseknutej ruky :?
Prílohy
IMG_9766.jpg
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mam pocit ako by si ju bral zospodu, to ma trocha rusi, takisto ten jej pohlad to stratena...
ruku si sam spomenul

ale inac palec hore ;)
iWin
Light Professional
Light Professional

Je to brane zo spodu ako hovoris... a pohlad,fotili sme to viaceri a tato aj ked sa nepozerala na mna sa mi pacila najviac a thanks :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

výstrih fajn.... keď sa pozriem ďalej, už nič moc... tá vineta je až moc rušivá, useknutá ruka, pohľad ako už bolo spomenuté... nie že by pohľady mimo os objektívu neboli fajn, ale tu z nej doslova žiari že pozerá do iného objektívu... to že to bolo fotené z podhľadu tiež fotke nepridáva... veď kto sa chce niekomu pozerať do nosných dierok?

ja viem, že iba kritizujem a svoje fotky nepridávam, ale mám dneska zlú náladu, tak píšem ako to je... v piatok ma čakajú 2 fotenia v aťase, tak sem možno potom niečo bez retuše pridám, nech môžete sprdnúť pod čiernu zem aj mňa... ak teda niečo prejde mojim vlastným prísnym filtrom
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Maki, píšeš príspevky k veci... Ale možno by občas nezaškodilo zmierniť tón a taktiež tie tvoje prísne kritériá, nech vidíme aj niečo z tvojej tvorby, ved sám vidíš, aké zábery sa tu niekedy objavia, neverím, že by si sa musel hanbiť... :) ...veď táto téma nie je iba pre profi fotografov a super-mega-fotky, ktorým by nemalo byť čo vytknúť ;)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

iWin: Kompo OK, vinety by mohlo byť menej, ruku si spomenul, škoda toho podhľadu. Nejaké fotky, kde sa pozerá do Tvojho skla nemáš? Táto perspektíva je totiž dosť skresľujúca...
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Nemáte niekto info kedy, kde sa uskutočnia akcie ako nedávno u nás v meste ( oslobodenie mesta Bardejov), je to také vojnové divadielko.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Zopár pokusov z jesene :smt119
Prílohy
IMG_0896.JPG
IMG_0917.JPG
IMG_0929.JPG
IMG_0951.JPG
IMG_0954.JPG
IMG_0963.JPG
IMG_1014.JPG
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

takto zneuzivas svoju peknu manzelku, tsk tsk ;)
iWin
Light Professional
Light Professional

Dneskajší protest GORILA v NR
Prílohy
IMG_0118.jpg
IMG_0132.jpg
IMG_0106.jpg
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

opät niečo odo mňa....
modelka ostáva štýl fotenia sa mení
Prílohy
IMG_5420.jpg
IMG_5436.jpg
IMG_5441.jpg
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Fotky sa mi pacia, ale nie je vrch skrine ako keby viac prepaleny, vidiet to na bielom rukave hore na prvej fotke, ci? Blesk je od stropu?
Napísať odpoveď