Benzin vs. Nafta
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Benzin vs. Nafta
tak u mna to bolo nejako takto Nitra 6:25 rano, -12 stupnov moj Focus 1999, 1.6 74kW po prvom pretoceni chyta otacky vybehli na 2000ot/min nasledne klesaju na necelych 1200ot/min kde ich drzi sytic a po prejdeni 2km na 4q 60km/h a 1800ot/min je motor zohriaty na 90stupnov
so startovanim v zime som este nemal ziaden problem vzdy auto chytilo bez problemov v piatok sa chystam na lyzovacku kde bude troska zimsie tak som zvedavy ako sa bude spravat tam.. 
550i je limuzina a nie sportove auto, tak isto aj X5 alebo 750i. Mam znamych co maju M3 a M5 s lpg a pohoda ? nic to nemeni na vykone, je to ekologickejsie a spotreba je len o 1 az 1.5litra viac.
mesacne setrim s LPG 300 euro niekedy aj viac, cize nie je o com
-
p4ra
Redeemer
Ja som dnes rano o 6:00 nameral v Novych Zamkoch -13, ked som sadol do auta. Benzin, 2.5L, 166kW. Nastartoval som bez akychkolvek problemov. Motor som zohrial po cca. 2km. Zatial teda ziadne problemy, aj ked mi vcera otec hovoril, ze podla odoporucani expertov na auta je lepsie, ak clovek ma v takychto zimach plnu nadrz, tak som rano isiel prvu cestu na benzinku a dal to do plna. Potom som pekne zabehal na D1 a R1. Spotreba nebola o nic ina, ako ked je vonku prijemnejsie pocasie.
-
RATZINGER666
Darca
ta plna sa tankuje kvoli vyzrazanej vode v nadrzi, ktora moze mat vplyv na kvalitu benzinu, resp. na obsah vody, ktora je potom zachytavana palivovym filtrom, preto sa aj filter odvodnuje, inak moze v zime primrzat, rovnako aj ktorakolvek cast palivoveho systemu... ak vsak filter odvodnujes, resp. menis casto a tankujes kvalitny benzin, nemas sa coho obavat 
Ráno o 6:00 -13? Tak to sa prídem k Vám zohriať.
O tej nádrži doplna som počul aj ja, ale vraj to platí hlavne pre naftu, aby výpary v nádrži nemrzli.. alebo niečo také. Benzín by mal vydržať aj do -40...
Nezvyknú pridávať takto pred zimou dáke aditíva do nafty ?
Čo ma najviac dorazilo bolo keď na kraji dediny bol odstavený autobus .. stará klasická Karosa a pod nádržou udržiaval
vodič malý ohník
Čo ma najviac dorazilo bolo keď na kraji dediny bol odstavený autobus .. stará klasická Karosa a pod nádržou udržiaval
vodič malý ohník
-
RATZINGER666
Darca
nie, tie si mozes pridat sam... nafta je po cely rok rovnaka...
-
Shark NX
Addict
Ratzi ale je tam rozdiel.
Dělení směsné motorové nafty podle použitelnosti v závislosti na klimatických podmínkách a její distribuce:
Třída B - filtrovatelnost: 0° C, distribuce: 15.04. - 30.09.
Třída D - filtrovatelnost: -10° C, distribuce: 01.10. - 15.11.
Třída F - filtrovatelnost: - 20° C, distribuce: 16.11. - 28.02.
Třída D - filtrovatelnost: - 10° C, distribuce: 01.03. - 14.04.
Arktická Nafta - filtrovatelnost: -30° C, distribuce: -
Na to aby viac vydrzala sa do nej pridavaju aditiva ktore oneskoruju krystalizovanie parafinu v nafte. Arkticka ma dokonca nahradu parafinu.
Samozrejme Trieda F ktora sa teraz predava sa moze samozrejme dalej aditivovat cim znizis bod krystalizacie o cca 5 az 8°C (Napr. Zimny VIF Super Diesel Aditiv)
Dělení směsné motorové nafty podle použitelnosti v závislosti na klimatických podmínkách a její distribuce:
Třída B - filtrovatelnost: 0° C, distribuce: 15.04. - 30.09.
Třída D - filtrovatelnost: -10° C, distribuce: 01.10. - 15.11.
Třída F - filtrovatelnost: - 20° C, distribuce: 16.11. - 28.02.
Třída D - filtrovatelnost: - 10° C, distribuce: 01.03. - 14.04.
Arktická Nafta - filtrovatelnost: -30° C, distribuce: -
Na to aby viac vydrzala sa do nej pridavaju aditiva ktore oneskoruju krystalizovanie parafinu v nafte. Arkticka ma dokonca nahradu parafinu.
Samozrejme Trieda F ktora sa teraz predava sa moze samozrejme dalej aditivovat cim znizis bod krystalizacie o cca 5 az 8°C (Napr. Zimny VIF Super Diesel Aditiv)
Ako zistim aku triedu maju na Shellke, Slovnaftke, OVMke alebo Tescu?
-
Shark NX
Addict
Niektore pumpy maju okruhle pecate striebornej farby na stojanoch. Videl som to na Shellkach, AGIPkach aj OMW to ma ... Ale prestal som na to brat ohlad, ked sa ochladi, hodim tam 1:500 VIFko a je mi jedno aku naftu tankujem.
Najcastejsie berem Lukoil, lebo je hlavny dodavatel Prazskeho letiska a ma dobre ceny. Diesel u neho stoji 35,60Kč a u OMW vedla 37,40Kč.
Najcastejsie berem Lukoil, lebo je hlavny dodavatel Prazskeho letiska a ma dobre ceny. Diesel u neho stoji 35,60Kč a u OMW vedla 37,40Kč.
-
RATZINGER666
Darca
fuu, to som teda nevedel, iked svoj zmysel to samozrejme ma, ale par rokov dozadu to este urcite nebolo... kazdopadne diky za info 
Dnes som startoval auto po tyzdni statia, minimum cez tyzden bolo asi -20, teraz -10. Starter tocil asi 2x dlhsie ale motor chytil, sytic klasika 2500+ otacok, v prevodovke bol tak stuhnuty olej, ze po pusteni spojky klesli otacky na 1500, rovnako v diferencialoch, ked som sa rozbehol a radil z 1 na 2 som skoro zastal 
dnes som tankoval na shellke, zo 6 stojanov nesli 4 - isli iba tie krajné, asi zmrzli alebo čo + tie otvaracie sklenene dvere - tie klasicke dvere na senzor - tie zrejme zmrzli tiez lebo chudak chlapik v shell bunde sedel pri nich a otvaral a zatvaral ich rukou 
-
Hellboy248
Guru wannabe
CheZteR: tie dvere sa mi dnes stali tiez na Slovnaft v blave
k teme:mne po 2-3 dnoch statia auta nastartovalo pohode, no po stlaceni spojky sa spat vracala dlhsie ..som stlacil spojku, dal 1 a len tlacil plyn
k teme:mne po 2-3 dnoch statia auta nastartovalo pohode, no po stlaceni spojky sa spat vracala dlhsie ..som stlacil spojku, dal 1 a len tlacil plyn
ratzi: omv alpin diesel - znacne jemnejsi zvuk a beh teraz v zimach oproti obycajnej nafte... ani nehrkoce ten motor po traktorsky, netrase ho tolko
-
RATZINGER666
Darca
Eras: o tych specialnych palivach viem, len som nevedel o tych rozdeleniach podla obdobia, ale uz som si k tomu cosi nastudoval 
-
Shark NX
Addict
Vcera som na prosbu Fordclubu nahral start svojej Fiesty ... Ale som zvedavy na dnesne rano, zatial je v Prahe -15°C ale rano to moze byt okolo -19°C a mozno aj menej.
Toto video je z -9°C ...
Toto video je z -9°C ...
-
Kibo
Hardcore addict
Niečo tam v 15. sekunde začne drkotať, neboli to Tvoje zuby od toľkej zimy? 
-
Shark NX
Addict
Sak ja som bol vyklepany z tej zimy riadne, ani digitalna stabilizacia ma neudrzala 
To hrkotanie to je moj Moušn end Emoušn od PSA
Jediny pouzitelny motor co od nich vysiel.
To hrkotanie to je moj Moušn end Emoušn od PSA
čo ja viem, ešte si spomínam na časy dávno minulé ako sme museli odstaviť starú škodovku každú chvílku na krajnici kde sme celá obsádka auta vystúpili a začali triasť celým autom aby sa pretrepal benzin lebo to tak šialene zamrzalo... a od -40 to malo daleko...brm napísal:Benzín by mal vydržať aj do -40...