Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Ja sa zase chcem opýtať , či môžem používať česku lekarničku s českou kartou prvéj pomoci ? ?
tu kartu ak tak kúpim aj slovensku ale kupovať celu lekarničku ked táto je dobrá ??
tu kartu ak tak kúpim aj slovensku ale kupovať celu lekarničku ked táto je dobrá ??
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Zaxman: Myslim, ze ceska lekarnicka sa lisi od slovenskej vo vybave, bolo o tom vari pisane aj na natankuj.sk.
nieco je dobre nieco zle celorocne svietenie je fajn gumy na zimu su fajn 50ka ma svoje opodstatnenie a k tomu zrusit tie 40ky a poslancom zrusit na taketo imunitu ale to sme zas inde ... inak vodicak na velku 1000cm3 motorku je az od 23 tusim to je dobra vec lebo predtim nejaky blazon v 18 sadoôl na supersport a zachvilu je tu tragedia ... skor by som zvisil pokuty za alkohol a nie za pasy a podobne pi*ov*** to je cista buzeracia ...
-
hojko
Site Admin
edmundo85: Tebe nefunguju tlacitka s interpunkciou na fore, ako je bodka, ciarka, otaznik ci vykricnik???
neviete ako to je s tym ze motor je vymenitelna suciastka?totizto mam na stitku v aute kod motora d14a4 ale v technickom d14z2. mozu mi to neprihlasit?
-
RATZINGER666
Darca
uz sa to tu tusim rozoberalo, ak motor vymenis za rovnaky s rovnakym kodom, malo by to ist bez problemov prihlasit... inak to legalne nepojde...
na obliadke by to pozerat nemali, skor by som sa bal stk
praveze stk bolo robene pred polrokom a vsetko v pohode
-
hojko
Site Admin
mulatt: V niektorych statoch vymena motora nepodlieha ziadnej evidencii, ako evidencii v servise, policii, poistovni alebo v technickom preukaze. Takze motor sa nekontroluje ani pri kontrole originality ako niekto tvrdi.
hojko: diky moc, hned som kludnejsi, v pondelok ho idem prihlasovat tak hadam to nebudu pozerat. uz sa mi raz stalo ze som neprihlasil auto kvoli rozdielu 10kg na stitku a v TP
-
hojko
Site Admin
mulatt: Netvrdim, ze je to pravda, ale raz som to niekde cital. Ono by bolo asi najlepsie zavolat na dopravny inspektorat alebo firme, ktora robi KO a opytat sa ich na to.
nedavno som bol prihlasit auto a stal som pri tom co to kontroluje a pozeral cisto len vin
no ci nahodou nekukol okom aj na ten kod motora neviem.. ale prstom kontroloval len to vin
no ci nahodou nekukol okom aj na ten kod motora neviem.. ale prstom kontroloval len to vin
Mne pozeral VIN aj typový štítok. A kvôli 10kg rozdielu medzi údajom na typovom štítku a v TP som okolo toho skoro mesiac behal a vybavoval ako idiot.
-
viper1993
Medium Professional
Po akej dobe sa nuluju tie priestupky nad 60EUR? Tj. ze clovek moze spravit viac ako 3.
Chcel by som sa spýtať ako to teda je. Mám 17 rokov. Uspešne som dokončil 28.02 autoškolu, dneska som šiel požiadať o vydanie vodičského preukazu a pracovníčka mi povedala či viem o tom že po 18-tke budem musieť ešte 3 mesiace jazdiť so sprievodom. A 18 budem mať o 6-7 mesiacov.
might99 - Neviem ci su v autoskole debili, ci su policajti debili alebo ci si aj ty jednym z tych debilov. X-krat bolo omielane na internete, v novinach, v televizii a urcite aj v autoskole, ze kym nemas 18 rokov, tak musis jazdit v sprievode skusenej osoby. Mas to presne napisane v zakone, tak si podla moznosti nastuduj Zakon o cestnej premavke, ktory to vsetko opisuje. A pracovnicka nech sa nauci pocitat s cislami ako je 12 a 18.
-
Hellboy248
Guru wannabe
takto to dopadne ked detska dostanu vodicaky ^^
//za tu karmu sa aspon podpise dement a vysvetli mi tvoj komentar .)
//za tu karmu sa aspon podpise dement a vysvetli mi tvoj komentar .)
Ano ja viem. Ja chapem presne tomu zákonu, len neviem prečo tá pracovníčka tak povedala. Takže ak to je tak ako hovoríte tak som velmi rád.
-
midnight_man
Guru
Kolega tebe nerád oponujem lebo väčšinou ani netreba. No toto je blud. Jedným s bodov pri KO (Kontrola originality) je kód motora. Kde ti musí sedieť podľa VIN kódu a ich databázy + podľa veľkého technického (rozumej osvedčenie). Bez toho tade neprelezieš. Keby niekto chcel povedať, že preliezol s iným kódom motora tak je to buď kvôli nevedomosti, lahostajnosti pracovníkov alebo mal zaplatené. Museli sme takto vymieňať bloky motora v aute, kde tie bloky boli fakt rovnaké a líšili sa len rokom výroby a tým pádom aj kódovým označením.hojko napísal:mulatt: V niektorych statoch vymena motora nepodlieha ziadnej evidencii, ako evidencii v servise, policii, poistovni alebo v technickom preukaze. Takze motor sa nekontroluje ani pri kontrole originality ako niekto tvrdi.
Motor je vymeniteľná súčiastka pokiaľ dodržíš kódové označenie. Pokiaľ sa ti podarí tam dať motor s novšieho modelu (príp. staršieho) s iným kódovým označením tak sa zatiaľ nič nedeje. Pretože na prepise, obhliadke, STK, EK a neviem čom všetko sa kód motora nekontroluje. Problém nastane keď auto bude musieť ísť s nejakého dôvodu na KO. Neprejde. Amen
Chodím na KO 2 x do mesiaca. Viem + - naspamäť čo chcú a čo nie.
Ak by ste niekto kupovali auto a má KO, tj. má štítok na bočnom skle tak na www.ko.sk sa dá podľa čísla na štítku overiť stav auta pri priebehu kontroly ( už dhlšiu dobu sú dostupné aj fotky vozidla).
Viktor
-
RATZINGER666
Darca
midnight_man:
"...Vzhľadom na skutočnosť, že výmena motora v mnohých krajinách nepodlieha evidenčným zmenám a táto zmena nefiguruje ani v registračných dokladoch, zisťovanie „čísla typu motora“ nemá fatálny vplyv na uskutočnenie KO. V opačnom prípade, by sa KO na vozidlách s nečitateľným, skorodovaným a nedostupným číslom motora nedala vykonať vôbec, resp. takéto vozidlo by nebolo spôsobilé na premávku po pozemných komunikáciách. Na vymenenom motore, ako náhradnom diele, niekedy dokonca absentuje regulárne označenie...."
zdroj: ko.sk
"...Vzhľadom na skutočnosť, že výmena motora v mnohých krajinách nepodlieha evidenčným zmenám a táto zmena nefiguruje ani v registračných dokladoch, zisťovanie „čísla typu motora“ nemá fatálny vplyv na uskutočnenie KO. V opačnom prípade, by sa KO na vozidlách s nečitateľným, skorodovaným a nedostupným číslom motora nedala vykonať vôbec, resp. takéto vozidlo by nebolo spôsobilé na premávku po pozemných komunikáciách. Na vymenenom motore, ako náhradnom diele, niekedy dokonca absentuje regulárne označenie...."
zdroj: ko.sk