Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Zaxman »

Ja sa zase chcem opýtať , či môžem používať česku lekarničku s českou kartou prvéj pomoci ? ?
tu kartu ak tak kúpim aj slovensku ale kupovať celu lekarničku ked táto je dobrá ??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zaxman: Myslim, ze ceska lekarnicka sa lisi od slovenskej vo vybave, bolo o tom vari pisane aj na natankuj.sk.
edmundo85
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa edmundo85 »

nieco je dobre nieco zle celorocne svietenie je fajn gumy na zimu su fajn 50ka ma svoje opodstatnenie a k tomu zrusit tie 40ky a poslancom zrusit na taketo imunitu ale to sme zas inde ... inak vodicak na velku 1000cm3 motorku je az od 23 tusim to je dobra vec lebo predtim nejaky blazon v 18 sadoôl na supersport a zachvilu je tu tragedia ... skor by som zvisil pokuty za alkohol a nie za pasy a podobne pi*ov*** to je cista buzeracia ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

edmundo85: Tebe nefunguju tlacitka s interpunkciou na fore, ako je bodka, ciarka, otaznik ci vykricnik???
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

neviete ako to je s tym ze motor je vymenitelna suciastka?totizto mam na stitku v aute kod motora d14a4 ale v technickom d14z2. mozu mi to neprihlasit?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

uz sa to tu tusim rozoberalo, ak motor vymenis za rovnaky s rovnakym kodom, malo by to ist bez problemov prihlasit... inak to legalne nepojde...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

na obliadke by to pozerat nemali, skor by som sa bal stk
mulatt
Darca
Darca

praveze stk bolo robene pred polrokom a vsetko v pohode
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

mulatt: V niektorych statoch vymena motora nepodlieha ziadnej evidencii, ako evidencii v servise, policii, poistovni alebo v technickom preukaze. Takze motor sa nekontroluje ani pri kontrole originality ako niekto tvrdi.
mulatt
Darca
Darca

hojko: diky moc, hned som kludnejsi, v pondelok ho idem prihlasovat tak hadam to nebudu pozerat. uz sa mi raz stalo ze som neprihlasil auto kvoli rozdielu 10kg na stitku a v TP
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

mulatt: Netvrdim, ze je to pravda, ale raz som to niekde cital. Ono by bolo asi najlepsie zavolat na dopravny inspektorat alebo firme, ktora robi KO a opytat sa ich na to.
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

nedavno som bol prihlasit auto a stal som pri tom co to kontroluje a pozeral cisto len vin
no ci nahodou nekukol okom aj na ten kod motora neviem.. ale prstom kontroloval len to vin
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Mne pozeral VIN aj typový štítok. A kvôli 10kg rozdielu medzi údajom na typovom štítku a v TP som okolo toho skoro mesiac behal a vybavoval ako idiot.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Po akej dobe sa nuluju tie priestupky nad 60EUR? Tj. ze clovek moze spravit viac ako 3.
might99
Novice
Novice

Príspevok od používateľa might99 »

Chcel by som sa spýtať ako to teda je. Mám 17 rokov. Uspešne som dokončil 28.02 autoškolu, dneska som šiel požiadať o vydanie vodičského preukazu a pracovníčka mi povedala či viem o tom že po 18-tke budem musieť ešte 3 mesiace jazdiť so sprievodom. A 18 budem mať o 6-7 mesiacov.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

might99 - Neviem ci su v autoskole debili, ci su policajti debili alebo ci si aj ty jednym z tych debilov. X-krat bolo omielane na internete, v novinach, v televizii a urcite aj v autoskole, ze kym nemas 18 rokov, tak musis jazdit v sprievode skusenej osoby. Mas to presne napisane v zakone, tak si podla moznosti nastuduj Zakon o cestnej premavke, ktory to vsetko opisuje. A pracovnicka nech sa nauci pocitat s cislami ako je 12 a 18.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

takto to dopadne ked detska dostanu vodicaky ^^

//za tu karmu sa aspon podpise dement a vysvetli mi tvoj komentar .)
might99
Novice
Novice

Príspevok od používateľa might99 »

Ano ja viem. Ja chapem presne tomu zákonu, len neviem prečo tá pracovníčka tak povedala. Takže ak to je tak ako hovoríte tak som velmi rád.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

hojko napísal:mulatt: V niektorych statoch vymena motora nepodlieha ziadnej evidencii, ako evidencii v servise, policii, poistovni alebo v technickom preukaze. Takze motor sa nekontroluje ani pri kontrole originality ako niekto tvrdi.
Kolega tebe nerád oponujem lebo väčšinou ani netreba. No toto je blud. Jedným s bodov pri KO (Kontrola originality) je kód motora. Kde ti musí sedieť podľa VIN kódu a ich databázy + podľa veľkého technického (rozumej osvedčenie). Bez toho tade neprelezieš. Keby niekto chcel povedať, že preliezol s iným kódom motora tak je to buď kvôli nevedomosti, lahostajnosti pracovníkov alebo mal zaplatené. Museli sme takto vymieňať bloky motora v aute, kde tie bloky boli fakt rovnaké a líšili sa len rokom výroby a tým pádom aj kódovým označením.

Motor je vymeniteľná súčiastka pokiaľ dodržíš kódové označenie. Pokiaľ sa ti podarí tam dať motor s novšieho modelu (príp. staršieho) s iným kódovým označením tak sa zatiaľ nič nedeje. Pretože na prepise, obhliadke, STK, EK a neviem čom všetko sa kód motora nekontroluje. Problém nastane keď auto bude musieť ísť s nejakého dôvodu na KO. Neprejde. Amen :)

Chodím na KO 2 x do mesiaca. Viem + - naspamäť čo chcú a čo nie.
Ak by ste niekto kupovali auto a má KO, tj. má štítok na bočnom skle tak na www.ko.sk sa dá podľa čísla na štítku overiť stav auta pri priebehu kontroly ( už dhlšiu dobu sú dostupné aj fotky vozidla).
Viktor
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

midnight_man:

"...Vzhľadom na skutočnosť, že výmena motora v mnohých krajinách nepodlieha evidenčným zmenám a táto zmena nefiguruje ani v registračných dokladoch, zisťovanie „čísla typu motora“ nemá fatálny vplyv na uskutočnenie KO. V opačnom prípade, by sa KO na vozidlách s nečitateľným, skorodovaným a nedostupným číslom motora nedala vykonať vôbec, resp. takéto vozidlo by nebolo spôsobilé na premávku po pozemných komunikáciách. Na vymenenom motore, ako náhradnom diele, niekedy dokonca absentuje regulárne označenie...."

zdroj: ko.sk
Napísať odpoveď