Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

Bronka
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Re: Kontaktne sosovky

Príspevok od používateľa Bronka »

Jaro33332 napísal:Nechcem tu robit nikomu reklamu ale na vasesosovky.sk su ceny za vyssie spomenute produkty asi takeho...
Mozem odporucit...lacno a rychlo. Ja si budem uz len od nich objednavat, je to o dost lacnejsie, nez si uctovala moja ocna...
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

tak konecne som nasiel cas a siel som do optiky pre sosovky...
pocit je ze zvlastny, trosku som si zvykal opat na plne periferne videnie, skvele za druhe este doteraz(2hod po aplikacii) som sa nezbavil pocitu ze tie sosovky citim, citim ako keby spodny okraj sosovky a omnoho castejsie sa mi "zaslzuju oci" teda ze na sekundu vidim rozmazane musim zmurknut.

uvidim ako sa budem citit zajtra po celom dni...
co simyslite je to v pohode take nieco?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

samozrejme, ze zo zaciatku si clovek musi zvykat. Takisto zalezi na kvalite sosoviek a ako ti sadnu. Takisto aj na okoli, cez leto ked je sucho tak naopak trpim vysychanim a musim si obcas dokapavat umele slzy. Ked su nekvalitne sosovky, nevydrzia v oku dlho a ku konci dna uz citit rezanie v oku.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Jaro: aka reklama, od toho sme tu. Neuveris, ale dnes mi pristal 4€ kupon v schranke od znamej. Presne ako pises, vysla cena po nahodeni do kosika len zo zvedavosti. Staru som zrusil a tuto objednavku potvrdil.
BTW, mne sedia optifree menej, preto ostavam pri Renu :)

btw, Celková cena: 21,86 € ! Nice, diky, K+
Jaro33332
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jaro33332 »

Pohodicka :-) Este som zabudol dodat, ze teraz je akcia cestovne puzdro na sosovky zdarma alebo zlava 6% z objednavky alebo postovne free... Ja som si objednal dve dni pred tou zlavou :(
Ja tu mam este otvorene Renu. OptiFree chcem zatial len vyskusat... Dufam, ze mi o chvilu pride balik 8)

EDIT: Balik prisiel cca o 11:20. Vsetko v poriadku. Bolo tam vsetko co som si objednal, nerozbalene, neposkodene, dobre zabalene a pred dobou expiracie :-) Za 100 bodov som si objednal 2 balenia Bio true 2x 60ml takze mam kopu puzdier a malych flasiek na cesty..
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

nazdar tak si vyberam pomaly aj sosovky co poviete na SofLens 59 (6 šošoviek)? mesacne nosi ich niekto?, zevraj nevydrzia cely mesiac ale to asi zalezi od pouzivania a starostlivosti... teraz mam v oku acuvue advance a v druhom oku mam acuvue oasys (2tyzdenne), nemal ine a zevraj to je aj jedno nejaky orzdiel necitim akurat odzaciatku sami zdala pohodlnejsia oasys aj ked teraz sa mi to zda uplne rovnake.

a mam este poslednu otazku ako to je so sosovkami a extremne zadymenymi priestormi napr nejaky bar a pod.? mate pri sebe v takom pripad enejake kvapky alebo sa to da zniest?
Jaro33332
Expert
Expert

Cenayus: Mam PureVision. Som z nimi spokojny. Sam fajcim a nemam z nimi ziadne problemy. Ocne kvapky vobec nepouzivam - sosovky vobec nie je citit v oku. To je pre mna niekedy problem :D kedze mam dioptriu -0,75 tak niekedy neviem ci ich este stale mam v oku :D Cenovo su relativne v pohode takze ich urcite odporucam.. Nosim ich klasicky, denne - nie kontinualne kedze doktorka mi povedala, ze takto ich nosit pozem az po 6 mesiacoch pouzivania...
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

dik za odpoved som teda rad ze si ich pochvalujes aspon viem ze znacka Bausch&Lomb je v pohode.
Bol som raz v jednej optike a vraveli mi ze maju najlacnejsie sosovky v meste a to 3mesacne len za 8€, az som sam nechapal znacku som si nezapamatal ale pojdem sa tam este raz nane opytat.

TO sa mi zde ale az extremne malo. Zevraj ich predavaju uz pol roka a bez problemov zatial
Jaro33332
Expert
Expert

8€ ??? To je extremne malo... V tomto pripade by som ani neriskoval poskodenie oci.. Na vasesosovky.sk som nasiel lacnejsie tieto http://www.vasesosovky.sk/bio-optic.html 6ks - 3 pary na mesiac - 3 mesiace nosenia dokopy. Ani tieto by som si nekupil maju 5krat mensiu priepustnost kyslika ako PureVision. Ak si mal suche oci pri inych, drahsich, tak s tymto budes mat kvalitne problemy. Ak ich niekto nosi tak medzi nimi a PureVision je neskutocny rozdiel.. Radsej si priplatit a mat poriadne..
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

teraz som trosku zmateny niektore sosovky maju priepustnost 25 a stoja 14€ niektore stoja 22€ a maju 120 priepustnost a potom su za 30€ a maju priepusnost 21...

?? je to velmi dolezity parameter alebo sa to vtedy kompenzuje s % vody?
Jaro33332
Expert
Expert

Nie som ocny lekar ale myslim, ze sosovky zo silikon-hydrogelu maju ovela vacsiu priepustnost kysliku ako sosovky z inych materialov. Od priepustnosti kysliku sa odvija konfort pri ich noseni. Pri inych materialoch je priepustnost kysliku priamo umerna obsahu vody... Cim je dana priepustnost vacsia tym su sosovky pohodlnejsie.. Sosovky s vysokou priepustnostou su urcene aj na kontinualne nosenie kedze prisun vzduchu je velmi dolezity aj v noci..
plusminus
King
King

Cenayus: nosim Softlens 59 asi 2roky co zrusili moju znacku. 100% spokojnost.
8eur ? hmm jedine za jeden par :D
Inak tie soflensy nosim jeden pár tak tri mesiace a pohoda.. :P
Jaro33332
Expert
Expert

Teraz som si vsimol na FB stranke obchodu vasecocky.cz, ze v priebuhu buduceho tyzdna budu ponukat vzorky sosoviek :-) :smt007
To iba po pare z SofLens 59, Air Optix Aqua, Acuvue Advance Plus, Acuvue Oasys, SofLens 38, AIR OPTIX :D Konecne budem mat tie, co sa mi najlepsie hodia :smt033
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

plusminus tak to si ma celkom potesil ze mas take dobre skusenosti s nimi, mam pocit ze vyskusam najprv tie softlens 59 a potom ked tak tie pure vision.
z roztokmi to je v podstate jedno nie? alebo sa lisia zlozenim, alebo preferujete rovnaku znacku akej mate sosovky?
Jaro33332
Expert
Expert

PureVision maju tu vyhodu, ze v nich mozes aj spat - t.j. mozes ich nosit 1 mesiac vkuse, bez toho aby si si ich daval na noc dole. Softlens zase dlhu dobu pouzivania ale maju zase o nieco horsi material a priepustnost vzduchu..
Ohladom roztokov to je v podstate jedno.. Nie kazdy ti musi vyhovovat - mozu ti drazdit oci. Skusil som Renu, Bio True a OptiFree - Najlepsi z nich sa mi javi OptiFree. Existuju aj peroxidove roztoky, ktore cistia ovela lepsie ale musia sa isty cas necht v puzdre aby sa peroxid neutralizoval - inak ti moze poskodit oko..

Cenayus - este jedna dolezita otazka: si "prvonositel" sosoviek? alebo ich uz pouzivas ale chces prejst na ine?
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

prvonositel...
teraz mam v lavom acuvue advance(-2.75) a v pravom acuvue oasys(-3.0)
Jaro33332
Expert
Expert

To ti davala ocna doktorka, ze? Niektore moc nesuhlasia z kupou sosoviek na internete tak aby si z tym nemal problemy.. A ako som spominal - dalsi tyzden budu k dispozicii skusobne sosovky.. Kedze si musis kupit az dve balenia tak by si si mohol kupit tie skusobne a potom sa rozhodnut..
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jj presne tak...doktor a vravel ze robia len sosovky johnson&johnson, tak neviem
aj slovenske vase-sosovky.sk budu posielat skusobne?
Jaro33332
Expert
Expert

Pytal som sa.. zatial bez odpovede.
plusminus
King
King

Cenayus: roztoky je kapitola sama o sebe. Renu som problem nemal, sem tam optifree mi necistila sosovku, a mam este multi ultra plus, to je totalny smejd, si mozem rovno vo vode prechovavat sosovky :D (je to mozne, v pripade nudze)
btw, je to preklep ci mas jedno + a druhe - ,ze ?
Napísať odpoveď