Maturita
Re: Maturita
Zatial 3 predmety za 1, ale zajtra ta slovencina... to bude zalezat len na otazke co si vyberiem... Ak to bude nejaka americka literatura a podobne, tak to nebude problem dat na 1 ale niektore otazky... to budem fakt rad aj za 3 potom.
-
Daggertail
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ak myslis slovinu, tak som mal 1. vlnu realizmu a gramaticka bola frazeologizmy
-
evilbanana
Medium Star
j to som myslel,dik
Mňa by zaujímalo, ako prejsť zo sloviny a vynaložiť pri tom čo najmenej úsilia...
-
Michaelo
Hardcore addict
Požičaj si 500€ 
Ja sa SJ zatiaľ neučím keďže ju mám až v piatok a som ako prvý (7:30) tak uvidíme, možno sa vyhovorím na únavu
Ja sa SJ zatiaľ neučím keďže ju mám až v piatok a som ako prvý (7:30) tak uvidíme, možno sa vyhovorím na únavu
Dnes na literature obrovske stastie. Vytiahol som si 2 (stredoveka literatura), chcel som nejake cislo <10 a vyslo to. Takze nakoniec
SLJ - 1
ANJ B2 - 1
MAT - 1
INF - 1
Takze konec gympla
SLJ - 1
ANJ B2 - 1
MAT - 1
INF - 1
Takze konec gympla
-
typek61
Darca
pohoda dneska z praxe 2 ostatok nebudem komentovat 
Gratulujem všetkým!
Zaujímalo by ma, ako je to s pomôckami na maturách. Viem že rôzni dys... majú povolené, ale napríklad včera som sa od kamarátky dozvedel, že na gymnáziu v našom meste majú plno pomôcok...učebnice zo 4 rokov pri každom predmete..triedna nám vravela že majú oveľa ľahšiu maturu a to je výberová škola, v porovnaní s ktorou sme my dobytok
Takže ako je to s pomôckami? Máte nejaké učebnice alebo niečo k dispozícii?
Nájdi si zákon o ukončení štúdia na SŠ a tam máš zoznam pomôcok. Myslím, že je tam určité množstvo povolených pomôcok z ktorých niektoré nie sú povinné.
-
Michaelo
Hardcore addict
Niektoré sú a niektoré povinné nie sú tak ako napísal begbeee. My máme na odborných predmetoch k dispozícii zákonník a na AJ máme mapy na ktorých máš popísané hlavné informácie o dnom štáte (sviatky, čo v ktorom roku bolo a i.).
Ja by som bol strašne rád keby bola na SJL učebnica literatúry
Ja by som bol strašne rád keby bola na SJL učebnica literatúry
Napríklad na SJL je myslím vždy nutné mať k dispozícii slovník SJ ako pomôcku, ale napr. na občianskej je slovník sociálnych vied povolený, ale nie je povinný, t.j. nemusí tam byť.
U nas co maturovali z nauky o spolocnosti vraveli ze tam su ale 4 slovniky a aj clovek co sa neucil, si to tam vsetko najde.
Naopak, na slovencine tusim nebolo nic, resp. nic som nepotreboval, nepamatam si ci tam nieco vedla mna bolo polozene.
Inak tie slovníky to je hardcore, človek si tam nájde čo potrebuje, odpíše a už určite spraví. To by sa malo zatrhnúť.
Preto toľko ľudí maturuje z NOSky. Si zober, že ku každému filozofovi je tam aspoň pár viet a to na 4 stačí.hughito napísal:Inak tie slovníky to je hardcore, človek si tam nájde čo potrebuje, odpíše a už určite spraví. To by sa malo zatrhnúť.
-
Daggertail
Light Professional
my sme mali na matike matematicko fyzikalne tabulky, cize ked clovek nevedel nejaky vzorec, tak si to tam nasiel, takisto aj nejaka teoria tam je 
Pomôcky sú na každom predmete, na chémii sú tabuľky so vzorcami a PSP /nie nie je to playstation/ , na biole sme mali myslím nejaké atlasy rastlín alebo také niečo.. Na AJ dokonca anglicko-slovenský slovník, a mapy s popismy krajín k témam "UK,USA,Austrália,Nový Zéland" na SJ myslím bol nejaký frazeologický slovník.. NOSkári vraveli, že tam mali tiež knihy, ktoré im pomohli, takže sa neboj, budeš mať určitú pomoc. 
-
evilbanana
Medium Star
Nechapem co z toho robis taku veduhughito napísal:Inak tie slovníky to je hardcore, človek si tam nájde čo potrebuje, odpíše a už určite spraví. To by sa malo zatrhnúť.
Tak potom načo je celá maturita, keď si odpoveď pohľadám v slovníku? Maturita nemá byť o odpísaní odpovede, ale o preukázaní vlastných vedomostí.
pinco, možno to tak volakedy fungovalo. A možno nie. Človek musí byť v dnešnej dobe vyslovene tupý a povedal by som to tak, že len v tom prípade nedá maturitu, ak o jej spravenie nemá záujem. Je to trochu pritiahnuté za vlasy, ale jednoducho mal som aj ja spolužiaka na strednej, ktorý sa za 4 roky učil tak 4 hodiny dokopy a maturitu spravil s nejakým priemerom 3.25 alebo tak nejak. Prakticky on bol po strednej sprostejší, ako nejaký siedmak na základnej škole, no i tak ho nechali. Smutné je ale to, že to vidím tak isto aj možno tak s polovicou vysokých škôl na Slovensku, tiež nechajú tú školu vychodiť také indivídua, že škoda reči.
-
evilbanana
Medium Star
Neviem,podla mna je to v podstate jedno lebo od ucitelov dostanes otazky aspon na niektore predmety. ak by to bola ozaj skuska vedomosti tak by si zo 4 rokoch studia mal odpovedat z toho co si prebral za 4 roky.pinco napísal:Tak potom načo je celá maturita, keď si odpoveď pohľadám v slovníku? Maturita nemá byť o odpísaní odpovede, ale o preukázaní vlastných vedomostí.
Otazka je kto by zmaturoval