Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Maturita

Príspevok od používateľa metthal »

Zatial 3 predmety za 1, ale zajtra ta slovencina... to bude zalezat len na otazke co si vyberiem... Ak to bude nejaka americka literatura a podobne, tak to nebude problem dat na 1 ale niektore otazky... to budem fakt rad aj za 3 potom.
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

evilbanana napísal:

co si si vytiahol?
ak myslis slovinu, tak som mal 1. vlnu realizmu a gramaticka bola frazeologizmy
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evilbanana »

j to som myslel,dik
arcrue
Expert
Expert

Príspevok od používateľa arcrue »

Mňa by zaujímalo, ako prejsť zo sloviny a vynaložiť pri tom čo najmenej úsilia...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Požičaj si 500€ ;)

Ja sa SJ zatiaľ neučím keďže ju mám až v piatok a som ako prvý (7:30) tak uvidíme, možno sa vyhovorím na únavu :D
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Dnes na literature obrovske stastie. Vytiahol som si 2 (stredoveka literatura), chcel som nejake cislo <10 a vyslo to. Takze nakoniec

SLJ - 1
ANJ B2 - 1
MAT - 1
INF - 1

Takze konec gympla :D
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

pohoda dneska z praxe 2 ostatok nebudem komentovat :D
T0m
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa T0m »

Gratulujem všetkým! :) Zaujímalo by ma, ako je to s pomôckami na maturách. Viem že rôzni dys... majú povolené, ale napríklad včera som sa od kamarátky dozvedel, že na gymnáziu v našom meste majú plno pomôcok...učebnice zo 4 rokov pri každom predmete..triedna nám vravela že majú oveľa ľahšiu maturu a to je výberová škola, v porovnaní s ktorou sme my dobytok :D Takže ako je to s pomôckami? Máte nejaké učebnice alebo niečo k dispozícii?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nájdi si zákon o ukončení štúdia na SŠ a tam máš zoznam pomôcok. Myslím, že je tam určité množstvo povolených pomôcok z ktorých niektoré nie sú povinné.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Niektoré sú a niektoré povinné nie sú tak ako napísal begbeee. My máme na odborných predmetoch k dispozícii zákonník a na AJ máme mapy na ktorých máš popísané hlavné informácie o dnom štáte (sviatky, čo v ktorom roku bolo a i.).

Ja by som bol strašne rád keby bola na SJL učebnica literatúry :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Napríklad na SJL je myslím vždy nutné mať k dispozícii slovník SJ ako pomôcku, ale napr. na občianskej je slovník sociálnych vied povolený, ale nie je povinný, t.j. nemusí tam byť.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

U nas co maturovali z nauky o spolocnosti vraveli ze tam su ale 4 slovniky a aj clovek co sa neucil, si to tam vsetko najde. :roll: Naopak, na slovencine tusim nebolo nic, resp. nic som nepotreboval, nepamatam si ci tam nieco vedla mna bolo polozene.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inak tie slovníky to je hardcore, človek si tam nájde čo potrebuje, odpíše a už určite spraví. To by sa malo zatrhnúť.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Inak tie slovníky to je hardcore, človek si tam nájde čo potrebuje, odpíše a už určite spraví. To by sa malo zatrhnúť.
Preto toľko ľudí maturuje z NOSky. Si zober, že ku každému filozofovi je tam aspoň pár viet a to na 4 stačí.
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

my sme mali na matike matematicko fyzikalne tabulky, cize ked clovek nevedel nejaky vzorec, tak si to tam nasiel, takisto aj nejaka teoria tam je :)
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Pomôcky sú na každom predmete, na chémii sú tabuľky so vzorcami a PSP /nie nie je to playstation/ , na biole sme mali myslím nejaké atlasy rastlín alebo také niečo.. Na AJ dokonca anglicko-slovenský slovník, a mapy s popismy krajín k témam "UK,USA,Austrália,Nový Zéland" na SJ myslím bol nejaký frazeologický slovník.. NOSkári vraveli, že tam mali tiež knihy, ktoré im pomohli, takže sa neboj, budeš mať určitú pomoc. :)
evilbanana
Medium Star
Medium Star

hughito napísal:Inak tie slovníky to je hardcore, človek si tam nájde čo potrebuje, odpíše a už určite spraví. To by sa malo zatrhnúť.
Nechapem co z toho robis taku vedu
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Tak potom načo je celá maturita, keď si odpoveď pohľadám v slovníku? Maturita nemá byť o odpísaní odpovede, ale o preukázaní vlastných vedomostí.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

pinco, možno to tak volakedy fungovalo. A možno nie. Človek musí byť v dnešnej dobe vyslovene tupý a povedal by som to tak, že len v tom prípade nedá maturitu, ak o jej spravenie nemá záujem. Je to trochu pritiahnuté za vlasy, ale jednoducho mal som aj ja spolužiaka na strednej, ktorý sa za 4 roky učil tak 4 hodiny dokopy a maturitu spravil s nejakým priemerom 3.25 alebo tak nejak. Prakticky on bol po strednej sprostejší, ako nejaký siedmak na základnej škole, no i tak ho nechali. Smutné je ale to, že to vidím tak isto aj možno tak s polovicou vysokých škôl na Slovensku, tiež nechajú tú školu vychodiť také indivídua, že škoda reči.
evilbanana
Medium Star
Medium Star

pinco napísal:Tak potom načo je celá maturita, keď si odpoveď pohľadám v slovníku? Maturita nemá byť o odpísaní odpovede, ale o preukázaní vlastných vedomostí.
Neviem,podla mna je to v podstate jedno lebo od ucitelov dostanes otazky aspon na niektore predmety. ak by to bola ozaj skuska vedomosti tak by si zo 4 rokoch studia mal odpovedat z toho co si prebral za 4 roky.
Otazka je kto by zmaturoval
Napísať odpoveď