Zákon o cestnej premávke
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
tzn, ze veselo mozem swapovat co chcem a kam chcem ? a ziadny organ ma nemoze za to posexovat a zobrat mi doklady ?
/// aha jasne, o tomto som vedel uz predtym, len v predchadzajucom prispevku je pisane o „čísle typu motora“, nieje to to iste cislo ?
/// aha jasne, o tomto som vedel uz predtym, len v predchadzajucom prispevku je pisane o „čísle typu motora“, nieje to to iste cislo ?
pokial ja viem, motor menit mozes ale musi mat rovnake kodove oznacenie ako je zapisane v technickom, teda nezalezi na vyrobnom cisle pokial sedi kod motora
Je prosím vás niekde v cestnom zákone písané to, že keď je nejaké auto ťahané druhým (napr. pri poruche), tak to ťahané auto (myslené druhé v poradí) musí mať vzadu za zadnými sedadlami za sklom výstražný trojuholník tak, aby bol dobre vidieť?
vystrazny trojuholnik? pokial viem mas mat rozsvietene svetla a blinkre a nesmie sa tam nikto viezt
ty mas mat oblecenu vestu
ty mas mat oblecenu vestu
tie blinkre určite nie... pretože potom ostatní vodiči nevedia, či a kde budeš odbočovať...
http://natankuj.sme.sk/c/5894951/preco- ... -lanu.html
http://natankuj.sme.sk/c/5894951/preco- ... -lanu.html
Pýtam sa preto, lebo jeden známy dostal 20 eurovú pokutu kvôli tomu, že nemal vzadu výstražný trojuholník za sklom.
-
RATZINGER666
Darca
...tak to ju dostal nepravom...
Je moznost nahlasit na policii pokus o kradez auta alebo pokus o jeho vykradnutie?
Akurat dnes si totiz rodicia na maminom aute vsimli, ze ma na pravom zadnom (mensom) okienku poskodene tesnenie. Vyzera to akoby sa ho niekto snazil vysklbnut kombinackami a kusok z neho aj odtrhol (ak zaprsi, zatecie to). Potom by okienko teoreticky bez rozbijania mohol zlodej vysadit a dostal by sa do auta, ktore nie je inak ako prvkami od vyroby zabezpecene.
Riesila by to policia? Da sa skoda uhradit z poistky (povinna, havarijna)?
Akurat dnes si totiz rodicia na maminom aute vsimli, ze ma na pravom zadnom (mensom) okienku poskodene tesnenie. Vyzera to akoby sa ho niekto snazil vysklbnut kombinackami a kusok z neho aj odtrhol (ak zaprsi, zatecie to). Potom by okienko teoreticky bez rozbijania mohol zlodej vysadit a dostal by sa do auta, ktore nie je inak ako prvkami od vyroby zabezpecene.
Riesila by to policia? Da sa skoda uhradit z poistky (povinna, havarijna)?
Policia sa tym zaoberať musí, nemôže ťa poslať do kelu. Ale realne nič nevyriešia. Vyplnia zopár papierov a tým to končí. Ak máš havarijku, tak cez ňu si to môžeš dať opraviť. Policiu by som ani neriešil.
-
RATZINGER666
Darca
Mastros: zalezi od toho, co Tvoja poistka kryje, v tomto pripade ci kryje vandalizmus...
Myslim, ze kazda havarijna kryje vandalizmus, zalezi uz len na vylukach ake maju.
pani, jedna otazka. Bud davaju smerovku zle vsetci alebo len ja.
Modelova situacia je v prilohe, sedime v cervenom aute, odbacame z dialnice na cestu.. ktoru smerovku zapnut ? lavu ci pravu ?

Modelova situacia je v prilohe, sedime v cervenom aute, odbacame z dialnice na cestu.. ktoru smerovku zapnut ? lavu ci pravu ?
dobra otazka, ja by som dal do prava
doma mame podobnu krizovatku s tym rozdielom, ze som na vedlajsej ceste a davam prednost, snad vsetci tam daju smerovku do lava ja davam do prava, vychadzam z toho, ze keby boli cesty na seba kolmo bola by blbost dat smerovku do lava 
// https://maps.google.sk/maps?q=48.769492 ... 1&t=m&z=17
// https://maps.google.sk/maps?q=48.769492 ... 1&t=m&z=17
Heh.. to tiež nikdy neviem.. niečo podobné je v KE.. pod mostom VSS smer od Jazera doprava na Južnú triedu.. všetci tam dávajú ľavý blinker akoby sa napájali na hlavnú cestu z pripájacieho pruhu... tak som si aj ja zvykol tam dávať ľavú smerovku.. a na Tvojom obrázku by som dal asi niečo podobné.
Tiež som zvedavý na správnu odpoveď.. hehe.
Tiež som zvedavý na správnu odpoveď.. hehe.
spravnu netusim, davam pravu, kedze nie som v pripajacom pruhu, ale drviva vatsina dava lavu.. tak som ostal v pomykove, ci ja mensina som ok alebo nie 
mozes skusit napisat na natankuj.sk tam dostanes odborny vyklad 
este jedna vec, dokreslil som modru tabulku ktora tam je. uz aj koli nej mi pride scestne davat lavu.. ale clovek nikdy nevie 
ja som len na vas nazor zvedavy Syfon
ja som len na vas nazor zvedavy Syfon
-
drop
Medium Star
u nas mame podobnu krizovatku. a tiez davam smerovku vpravo. a niektori davaju smerovku vlavo akoby sa pripajali.
-
Point
Professional
smerovku davas ked prechadzas z pruhu do pruhu..takze pred odbockou das do prava .. a ked uz si v tej zakrute tak das do lava .. moj nazor
-
RATZINGER666
Darca
pussyliker: ked ides od hotela garni, vsak? 
spravne to podla mna napisal point, ale iba v pripade, ze za odbockou je pripajaci pruh... hodim smerovku vpravo, akoze odbocujem, vojdem na pripajaci pruh a pri zaradzovani sa do jazdneho pruhu vyhadzujem lavu smerovku... inak po odbocke nema zmysel lavu smerovku vyhadzovat...
spravne to podla mna napisal point, ale iba v pripade, ze za odbockou je pripajaci pruh... hodim smerovku vpravo, akoze odbocujem, vojdem na pripajaci pruh a pri zaradzovani sa do jazdneho pruhu vyhadzujem lavu smerovku... inak po odbocke nema zmysel lavu smerovku vyhadzovat...