Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!

Príspevok od používateľa wladas »

MichalkoOo napísal:i7 vs i5 je v hrách nulový rozdiel.
a este nejaky ten piatok nulovy bude
sobrancan16
Star
Star

Príspevok od používateľa sobrancan16 »

MeiDy_ napísal:michalkoo presne si napisal o tom ze treba mysliet do buducnosti prave preto by som zobral i7 lebo o par rokov to bude v hw poziadavkoch doporucenie a preto sa rozhodujem medzi 3770K alebo 2700K len ma odraduje od IB ze sa tak prehrieva a som cital recenziu ze ked sa pretaktuje tak sa da ocnut do 4.6 pod 70C zatial co 2700K sa da dat v pohode 5GHz a tiez pod 70C

preto berem aj i7 lebo by som si chcel zahrat aj watch dogs ak niekdo nepozna nech si to kukne na YouTube pre mna hra roka

pokial viem ne o par rokov ale uz aj teraz bolo v odporucanych poziadavkach na Gothic 4 - i7 :lol:
Prílohy
Bez názvu.png
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

1. je to myslené na Intel Core i7 prvú generáciu (teraz už je tretia)
2. je to ko*ot, úplná blbosť
3. tá hra je strašne zle optimalizovaná
4. rozbeháš to na intel core i3 na max, ide tam o grafiku.
5. nepleť ľudí. nech zoberie i5 3570K
6. podľa tvojich príspevkov sa do PC rozumieš ako môj prd do kvantovej fyziky..
MeiDy_
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa MeiDy_ »

tak nakoniec zoberiem i5 a radsej investujem tych 60€ do 7950 :D potom kupim chladic a OC-nem tu 3570K a kedze budem taktovat tak nemal by som zobrat neaky 650W zdroj ? alebo seasonic S12II-520W utiahne OC i5 3570K na 4.3 GHz ? a aj ta grafika ked budem mat ocnutu grafiku aj cpu utiahne to ten zdroj ?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

grafiku zober GTX670. Oveľa lepšia. 520W by mohol stačiť ale radšej zober 600+ do rezervy..
MeiDy_
Light Expert
Light Expert

ja viem ze je ovela lepsie ale aj drahsia :D a to sa mi do rozpoctu nevojde

a k tomu zdroju tak potom by som potreboval neaky zdroj co ma 600W alebo viac do 72€ je taky ? lebo jediny zdroj ktory som nasiel do tych 70€ bol ocz zs series 650W a ludia hovoria ze nieje zly a ma aj dobre recenzie
Outsider
Star
Star

Príspevok od používateľa Outsider »

MeiDy_ napísal:ja viem ze je ovela lepsie ale aj drahsia :D a to sa mi do rozpoctu nevojde

a k tomu zdroju tak potom by som potreboval neaky zdroj co ma 600W alebo viac do 72€ je taky ? lebo jediny zdroj ktory som nasiel do tych 70€ bol ocz zs series 650W a ludia hovoria ze nieje zly a ma aj dobre recenzie
Sry ale ked si kupis 7950 ked mas moznost kupit GTX 670, ktorej vykon je podstatne vyssi a rozdiel v cene je cca. 40€ pri verzii od gigabytu tak si DEBIL. Musel som to napisat nebere to jak urazku.
MeiDy_
Light Expert
Light Expert

uz trz ked berem tu 7950 tak som prekrocil limit o 40€ a ked zoberem tu 670 tak prekrocim o dalsich 40€ limit tak tolko penazi zas nemam :?
Outsider
Star
Star

To je uz na tebe zober si 7950 a v buducnosti mozes pindat jaku sracku si si kupil. Dirt 3 1080p GTX 670 229 FPS 7950 148, BF3 rozdiel 20 FPS, Crysis 2 rozdiel 14 FPS atd. atd...... ja myslim, ze by bol hriech nedat tych 40€ do GTX 670.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

MichalkoOo napísal:zober i5 3570K.
uplink ty si fakt retard? Zvýšenie výkonu zadarmo bez nutnosti kupovať rýchlejší procesor.. A vydrží mu dlhšie (výkonom), pridá mu pár FPS a zvýši čísla v benchmarkoch.. Treba myslieť aj na budúcnosť, to že procesor stačí dnes ešte neznamená že bude stačiť aj zajtra..
ja som retard? :D Michalkoo, neviem ako dlho sleduješ herný priemysel, ale ja cez 20 rokov a všimol som si jeden krásny fakt. Keď Ti na hru stačí povedzme 2600K, tak stačí. A keď Ti nestačí, tak Ti nebude stačiť ani pretaktovaný. Skús pochopiť jednu vec, že v globálnom výkone Ti to nedá do novších hier nič. Celé taktovanie je len marketingový ťah a ako napísal iWin, je to proste len nezmyselná zábavka ako chipovanie áut. Nepotrebuješ to, nikto to nepotrebuje. OC bol dobrý v prvej polovici minulej dekády, od vtedy však technológie spravili aký taký skok v pred. Ako kľudne sa ozvi keď výjde next-genová hra a Tebe ju potiahne Tvoj OCnutý procák na 60+ fps a mne nie, budem si sypať popol na hlavu, ale ver mi, taká doba nepríde. Ak výjde nejaká next-genová hra, tak ju neutiahne ako môj 2600K na základnom takte, tak ani Tvoj pretaktovaný 3xxxK na 4 GHz. Jednoducho je už tá doba preč, kedy ten rozdiel bol dramatický. V benchmark reviews Ti síce nahodia krásne čísla, potom si to doma pretočíš a zistíš: "dafuq? prečo to nejde" a odpovede: lebo nemáš také nadupané disky ako tí v tom benchmarku, takú nadupanú dosku a pamäte, ktoré by tomu všetkému stíhali. A čo ja pozerám, tak tu radíš samú spodinu a zatiaľ som nevidel nikoho z fóra, že by si kúpil poriadnu dosku [t.j. nad 250-300 eur bez dph]. Tzn. že celý OC potenciál je síce krásna vec, ale prax je taká že skutek utek. Ja na mojej Sabertooth-ke si môžem točiť koľko chcem, ona zvládne. Ale MSi za 90 evri to jednoducho nedá ani z polovice tak efektívne. Nie je OC ako OC. A to nehovorím o stratovom teple. Pretočíš CPU a VGAčku a si v čudu, zrazu Ti stúpne v PC teplota o 20 stupňov celsia, a znížiš životnosť všetkých súčiastok z povedzme 4-6tich rokov na 2. A pokiaľ nemáš fakt high-endové súčiastky/chladenie, ktoré by to celé udržalo na uzde, tak si v čudu.

Toľko ku môjmu "retardovanému" postoju ku OC.

P.S.: Mám svoj 2600K už nejaký ten piatok a ešte som necítil ani náznak potreby OC-ovania, hier som hral cez 100 titulov a poviem Ti, už sa približuje obdobie, kedy ho vymením, tak ako to robí 80% ľudí. Jednoducho len mizivé percento ľudí si necháva to isté železo dlhšie ako rok a pol, či dva [štatistiky z obchodov a zo steamu :)]. A ak si ho niekto plánuje nechať dlhšie ako dva roky, tak si určite nekúpi MSi dosku za 90 eur a ATi/AMD grafiku, teda pokiaľ má rozum.

A ku tomu fightu medzi ATi HD 7950 vs. Nvidia GTX 670. Určo nvidiu. Ergo, aj keď je nvidia slabšia, vždy lepšia voľba ako ATi/AMD. Nech žijú šťastlivci, ktorý s ATi/AMD kartami nemajú problémy :)...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

odkiaľ máš že GTX670 je slabšia?

//autoeditácia príspevku (11 Júl 2012, 11:51)
odkiaľ máš že GTX670 je slabšia?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - pre ľudí ako si Ty to treba vždy rozpísať, takže: "Ergo, v prípade aj keď je nvidia slabšia..."

Pochopiteľnejšie? Napísal som že je jedno, aj keď ATi/AMD vedie, nikdy to nie je lepšia voľba ako nvidia, teda pokiaľ má človek rád pokoj a kľud.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

uplink: a co si myslis o taktovani Black Edition procesorov od AMD? To by nemalo byt podla mna az tak zbytocne ako pises...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

uplink napísal: nikdy to nie je lepšia voľba ako nvidia, teda pokiaľ má človek rád pokoj a kľud.
tie tvoje hlášky si budem zapisovať..
Outsider
Star
Star

MichalkoOo napísal:
tie tvoje hlášky si budem zapisovať..
Nechytaj za slovicka, podstata je kazdemu jasna.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

ja nechytám za slovíčka :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - kľudne a ak budeš potrebovať návod ako si svätyňu s mojím menom, tak napíš mmartinovi, on má už minimálne jednu za sebou a možno aj určil pravidlá ako má vyzerať a ktoré materiály sú prípustné a ktoré nie.
Billy napísal:uplink: a co si myslis o taktovani Black Edition procesorov od AMD? To by nemalo byt podla mna az tak zbytocne ako pises...
to isté ako taktovanie Kčiek. Je to "pekné", ale v reáli je to celé nanič. Každý na OC fórach onanuje ako dokázal pretaktovať svoj CPU/VGA o neviem koľko desiatok percent a o týždeň nájdeš v novej téme "akú grafiku/cpu" si mám kúpiť. Toľko ku realite. OC je len zábavka, nie reálny prínos do života, určite nie na poli hier. Old-gen hry Ti utiahne 2500K so 560-580tkou vo full HD na plných detailoch, pokial nie si FSAA junkie, tak ako nič. A na tie nové nebude stačiť OC ani náhodou. Hry sú brzdené konzolami a tých PC only titulov je naozaj mizivo málo. 4-5x do roka výjde hra, ktorá potrebuje silnejší HW, zvyšným 90tim stačí HW z pred roka a pol, midrangový. Ako píšem, nemám žiadny high-end doma a podľa mnohých OCerov by som mal overclockovať, už určite. Nemusel som a to som high-details junkie. Dávam všetko na max, samozrejem sa krotím s takými somarinami ako 32x antialiasing, ale 8-16x si dám skoro vždy. Etc.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

stačí .txt súbor v priečinku hovná internetu
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Pre mna OC vyznam ma na poli renderingu :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

iWin - aj pre mňa, len musíš rátať s tým že tu ľudia chcú PC na hry a rendering tak v 1% prípadov. A aj tam je to relatívne, čo sa týka spotreby a tak. Ak máš malú render farmu, tak Ti OC dokáže riadne nabúrať rozpočet, vlastná skúsenosť :)...
Napísať odpoveď