zdravá, vyvážená strava

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Aealo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: zdravá, vyvážená strava

Príspevok od používateľa Aealo »

hughito napísal:Tento nepriestrelný argument ukončil akúkoľvek možnú diskusiu na túto tému. Proste - je koniec, nie je o čom. :D
trepeš hovadiny, tak sa radšej vyhovoríš na nepriestrelný argument. :roll: pozri si http://www.30bananasaday.com/ a http://www.thefruitarian.com/ , je tam kopec obéznych ľudí z ovocia :D alebo kľudne pokračuj, v dávaní si pozor na sacharidy

btw väčšiu blbosť, ako sacharidové vlny, som už dlho nečítal :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Takéto nezmysly neriešim, pokojne z toho môžeš aj chudnúť, keď piješ len vodu a žerieš banány ako opica, ale od zdravia to má na hony.

Sacharidová diéta je overená, za mesiac som dal zase 10 kg dole, pričom sa cítim skvelo, svalstvo mi zostalo a necítim žiadny deficit. Toto by som nedosiahol s rôznymi pseudodiétami.
Aealo
Addict
Addict

"1. Jedlo: 7 vajíčok z toho 5 žĺtok pôjde preč. Predstavuje to približne 41g bielkovín a približne 4g sacharidov
2. Jedlo: 200g kuracích pŕs (už v hotovom stave): 39g bielkovín, sacharidov menej ako 1 gram), málo soliť
3. Jedlo: 200g filé z aljašskej tresky alebo filety: 32g bielkovín, 0,2g sacharidov
4. Jedlo: 250g tvarohu a 150 g bieleho jogurtu: 40g bielkovín, 18g sacharidov
5. Jedlo: 200g kuracích pŕs: 39g bielkovín, 1g sacharidov
6. Jedlo: 200g filiet: 32g bielkovín, 0,2g sacharidov"

223g bielkovín za deň :D

ukážka zdravej stravy :D neskúšal si aj atkinsovu diétu? to je podobná blbosť :D

človek je plodožravec, je normálne jesť banány, aspoň sa nehrám na omnivora :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo je nezdravé na bielkovinách ?

Cez 200 g je už pre bežného človeka moc, ale kto má 110 kg a cvičí, je to v pohode.

Svaly banánmi nenakŕmiš.
Aealo
Addict
Addict

Podľa WHO je tuším doporučená dávka okolo 60g pre 75KG muža

"Svaly banánmi nenakŕmiš." :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

60 g. Dobre, aj keby. Ale sám si odpovedal. Koľko g bielkovín obsahuje 100 g banánu ? 0,1 ?

A 60 pre hentakého možno áno. Lebo to čo má na sebe má od "svalov" ďaleko.

Všimni si nadpis témy a vyspi sa z toho.
Aealo
Addict
Addict

hughito: jeden banán má 1.3g bielkovín, on ich je okolo 30 (tj. 38g bielkovín) + kopec dalšieho ovocia, zas si nevyšla teória :D

keď už ovocie, zelenina, listy, orechy a strukoviny nie sú vyvážena strava, tak fakt neviem, hlavne že mŕtvoly a hnis sú :D vyvážena strava je taká, ktorá obsahuje všetky živiny, čo moja zaručene spĺňa, len či aj tá tvoja. každá bunka tela funguje na sacharidoch, tie tvoje musia byť štastné, že ho majú tak veľa

inak surová strava lieči cukrovku druhého typu a kopec ďalších chorôb, celkom slušné na to, že je nezdravá :D
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Ak vydrzis aspon 5 rokov u tohto svojho vymyslu bez zdravotnej ujmy, budes velmi stastnym clovekom. Tolko kyselin v ovoci bez prijimania inej potravy Ti musi uplne zdevastovat zuby a traviacu sustavu podla mojho nazoru. To mi nepride absolutne zdrave.

K Tvojim obrazkom: Zenska z predoslej strany zhodila cca 18 kil za aky cas? Podla dlzky vlasov to nebol mesiac, ani pol roka. Ako Hughito pise, sacharidovymi vlnami chudnut kratsi cas je urcite zdraviu viac prospesne, ako X mesiacov jest cisto ovocie. Uz vegani a vegetariani maju problemy s doplnanim niektorych veci vo svojej strave (B12, omega 3, zelezo, zinok atd...) a nie to este cisto fruitarianisti. Ak ma chces prosim Ta presvedcit o zdraviu prospesnosti Tvojej stravy, najdi mi nejaky nezavisly zdroj informacii, nie propagacny material Tvojho novoobjaveneho zivotneho stylu. Rad si doplnim informacie a poupravim svoj nazor.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Aealo napísal:hughito: jeden banán má 1.3g bielkovín, on ich je okolo 30 (tj. 38g bielkovín) + kopec dalšieho ovocia, zas si nevyšla teória :D

keď už ovocie, zelenina, listy, orechy a strukoviny nie sú vyvážena strava, tak fakt neviem, hlavne že mŕtvoly a hnis sú :D vyvážena strava je taká, ktorá obsahuje všetky živiny, čo moja zaručene spĺňa, len či aj tá tvoja. každá bunka tela funguje na sacharidoch, tie tvoje musia byť štastné, že ho majú tak veľa

inak surová strava lieči cukrovku druhého typu a kopec ďalších chorôb, celkom slušné na to, že je nezdravá :D
vsetky ziviny? jedine zivocisne bielkoviny maju kompletne aminokyselinove spektrum, co bielkoviny rastlinneho povodu povedat nemozu...esencialne a neesencialne aminokyseliny ti neico hovoria? ci to vasa sekta nespomina?
a mozno ti to nikto nepovedal ale sacharidy si telo vie nastiepit ;) a asi ta sklamem ale sacharidy nie su jedine palivo buniek, ako prvy sa spotrebuva kreatin, ktory telo ziskava z masa ;)

hej, lieci, vsetko lieci aj homeopatika liecia, aj lentilky ked budem zrat vyrastie mi druhy penis, my god, najprv si sa snazil vies normalnu debatu ale teraz co predvadzas...dalsi blby fanatik

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2012, 11:19)
a k tomu tvojmu 1,5g bielkvin v banane http://www.vaha.sk/etab?id=ovocie
Aealo
Addict
Addict

Ak vydrzis aspon 5 rokov u tohto svojho vymyslu bez zdravotnej ujmy, budes velmi stastnym clovekom.
Matt Monarch tak žije tuším 14rokov, Angela Stokes cez 5 rokov, potom môžeš vyhľadať Dan McDonald, Durianrider, Freelee atď... Serena Williams teraz na surovej vegánskej strave vyhrala Wimbledon :)
Tolko kyselin v ovoci bez prijimania inej potravy Ti musi uplne zdevastovat zuby a traviacu sustavu podla mojho nazoru.
surová strava založená na ovocí a zelenine je zásadotvorná, oproti varenej, ktorá prekysľuje organizmus

Kód: Vybrať všetko

Uz vegani a vegetariani maju problemy s doplnanim niektorych veci vo svojej strave (B12, omega 3, zelezo, zinok atd...) a nie to este cisto fruitarianisti. Ak ma chces prosim Ta presvedcit o zdraviu prospesnosti Tvojej stravy, najdi mi nejaky nezavisly zdroj informacii, nie propagacny material Tvojho novoobjaveneho zivotneho stylu. Rad si doplnim informacie a poupravim svoj nazor.
B12 je asi jedína látka, ktorá môže chýbať, kedže sú to mikroorganizmy, ktoré sa prílišou hygienou a postrekmi ničia. deficitom ale však často trpia aj "všežravci". omega 3 mám 150% dennej dávky z troch lyžíc ľanu. železo, zinok sú v zelenine/ovocí/strukovinách/orechoch v dostatočnom množstve. O vegánskej strave si môžeš prečítať v čínskej štúdii a o surovej v 80/10/10 (linky ti môžem poslať ak chceš)
vsetky ziviny? jedine zivocisne bielkoviny maju kompletne aminokyselinove spektrum, co bielkoviny rastlinneho povodu povedat nemozu...esencialne a neesencialne aminokyseliny ti neico hovoria? ci to vasa sekta nespomina?
ak chceš najkvalitnejšie bielkoviny, musíš jesť ľudí, prajem dobrú chuť :wink: z rastlinnej stravy získaš všetky potrebne esenciálne aminokyseliny. viac je toho v čínskej štúdii.
a asi ta sklamem ale sacharidy nie su jedine palivo buniek, ako prvy sa spotrebuva kreatin, ktory telo ziskava z masa
kreatín si telo vytvára samo
hej, lieci, vsetko lieci aj homeopatika liecia, aj lentilky ked budem zrat vyrastie mi druhy penis, my god, najprv si sa snazil vies normalnu debatu ale teraz co predvadzas...dalsi blby fanatik
myslel som, že toto tu je inteligentná diskusia, ale očividne niekto nevie prijať cuzdie názory a musí urážať.
a k tomu tvojmu 1,5g bielkvin v banane http://www.vaha.sk/etab?id=ovocie
písal som 1,3 jeden banán, kde si vzal 1,5? kvalitná stránka, keď neuvádza ani váhu ovocia, 0,3g v čom? 1g? 100kg?

http://www.nowloss.com/do-you-need-carb ... muscle.htm
Prílohy
sadadas.jpg
Untitled 1.jpg
Untitled 2.jpg
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Aealo napísal:O vegánskej strave si môžeš prečítať v čínskej štúdii a o surovej v 80/10/10 (linky ti môžem poslať ak chceš)
pošli :)
Shark_360
Star
Star

Postni sem link na tu knizku.

Dal som si tu namahu a precital aspon par stranok o fruitarianizme a zistoval pre a proti. Nenasiel som jedinu vedecku studiu, ktora by poukazovala na to, ze je to zdraviu prospesne. Len hrstku ludi, ktora tvrdi, ze im to prospieva a podla toho, co opisuju spravilo z nich takmer nadludi (Vyssia sila, zlepsenie cuchu a chuti, menej unavy, rychlejsie hojenie ran atd.). Neviem preco, ale zavana mi to tym istym, ako presvedcenie Wileyho Brooksa, ze je breatharianista (neje absolutne nic, prijima ziviny zo slnecnej energie) uz 30 rokov. Zaroven vsak tvrdi, ze bigmac a cola light 3x do tyzdna je len pre pripomenutie toho, aky je silny a vydrzi bez toho. Na druhej strane ten clovek ako prvy na svete pochopil svet o 5ich dimenziach (Hovadzie maso je podla neho 5D)....

Fruitarianism pros and cons: http://www.diet.com/g/fruitarian-diet (linky na literaturu, z ktorej cerpali je dole na stranke)
Wiley Brooks, breatharian: http://www.breatharian.com/breatharians.html

Napadla ma este jedna vec. Takze vlastne tvrdis, ze taky citron, pomaranc, ci jablko su zasadite a kyselina citronova, jablcna, listova su vymysel a vobec ich nekonzumujes viac, ako je zdrave? Beriem, ze banany su zasadite, ale jeho vyzivna hodnota je takmer nulova a ak ich nezjes 30 denne, nema vyznam sa o nich ani bavit.
Aealo
Addict
Addict

Shark_360: pozri si tú tabuľku banánu, mne sa nezdá, že by nemal živiny. ovocie je možno kyslé, ale v organizme sa správa zásadito http://rense.com/1.mpicons/acidalka.htm http://www.livestrong.com/article/33699 ... egetables/
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Kto prijima neumerne mnozstvo bielkovin ma ratat s acidozou v organizme.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Nechce sa mi to citovat, pojdem postupne, snad to zvladnes.

S tym jedenim ludi som to vazne nepochopil, to poprosim dovysvetlit. fakt to znie zaujimavo :D

vela stastia so syntezou kreatinu ktory sa z 2/3 sklada z esencialnych aminokyselin, ktorych obsahuju najviac vajcia, maso a mliecne vyrobky, ovocie a zelenina ich ma skutocne malo

vsetky hodnoty sa standardne uvadzaju na 100g, ako udavaju smernice EU ;) cize ked tvoj banan nema cca pol kila tak si trepol uplnu blbost

a ta stranka co si sem dal je cisty nonsens, absolutne nicim nepotvrdene tvrdenia ktore vyvodzaju take fantasmagoricke zavery, ze len cumim, nieco je tam pravda, ale inac je to taky populizmus, ze dovi...este s tym pochybnym reklamnym banerom na kraji, fakt hodnoverna stranka
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

aj ked je vysoky prijem proteinov tak to odburava vapnik a vo vyssom veku mozete mat osteroporozu. Preto v japonsku nemavaju osteroporozu ako v zapadnych krajinach
Shark_360
Star
Star

Ja netvrdim, ze banan nema ziviny, ale ze ich ma tak malo, ze sa neda vraviet o tom, ze by poskytol dlhodobejsie zasytenie.

K tym linkom: Diky za objasnenie. O tomto som netusil. Moj argument o kyslosti teda beriem spat. Stale mi vsak ostava ten o zivinach. Ako tak citam, tak pri 80/10/10 je stale vysoky deficit proteinov, jodu a veci, co som spominal. Doplnas to roznymi riasami, alebo suplementami? Tiez som sa tam docital o castej anorexii a zavislosti na zdravom jedle (Health Food Junkie disorder). Nie je to az prilis velky risk/dan za tak radikalnu zmenu stravy? Mne osobne uz veganstvo pride prilis radikalne.

// Marek Carey: Mas k tomu aj nieco viac dodat, alebo to bol obycajny post-hunting? Zrieknut sa masa, mlieka, zivocisnych produktov mi pride way too much. Aj obycajny cukor sa tusim filtruje(filtroval, neviem najst k tomu nic slovensky, pripadne aktualne) cez uhlie z kosti zvierat. Kontrolovat, ci nie je glycerol (E422) v mydle, zubnej paste a tak dalej. Aby ste ma nepochopili zle. Proti takym ludom nemam vobec nic. Respektujem ich nazor a v niektorych veciach sa s nimi aj stotoznujem, no nedokazal by som asi zit takym stylom.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Veganstvo je naozaj radikalne.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Shark_360 napísal:"Aj obycajny cukor sa tusim filtruje(filtroval, neviem najst k tomu nic slovensky, pripadne aktualne) cez uhlie z kosti zvierat. Kontrolovat, ci nie je glycerol (E422) v mydle, zubnej paste a tak dalej."
neviem čo je na tom že si niekto myslí že človek nie je nadradený zvieratám a nemal by ich takým spôsobom zneužívať (či už sa to týka oblasti výživy ale napríklad aj tej kozmetiky, hygienických potrieb a čistiacich prostriedkov, vecí testovaných na zvieratách alebo obuvi a oblečenia) ale to je na úplne iný topic
odporúčam http://vegan-fighter.com
Aealo
Addict
Addict

Dal som si tu namahu a precital aspon par stranok o fruitarianizme a zistoval pre a proti. Nenasiel som jedinu vedecku studiu, ktora by poukazovala na to, ze je to zdraviu prospesne. Len hrstku ludi, ktora tvrdi, ze im to prospieva a podla toho, co opisuju spravilo z nich takmer nadludi (Vyssia sila, zlepsenie cuchu a chuti, menej unavy, rychlejsie hojenie ran atd.).
Keď je človek hlavne surovú stravu, dovoľuje to, aby sa telo mohlo detoxifikovať a tým sa vyčistia chute, zmysly atď.
Fruitarianism pros and cons: http://www.diet.com/g/fruitarian-diet (linky na literaturu, z ktorej cerpali je dole na stranke)
existujú dva typy fruitariánov. tí, čo to robia z etických dôvodov a jedia len ovocie. a potom tí, ktorí jedia 80% ovocia a doplňujú to listami a orechmi.
Beriem, ze banany su zasadite, ale jeho vyzivna hodnota je takmer nulova a ak ich nezjes 30 denne, nema vyznam sa o nich ani bavit.

Ja netvrdim, ze banan nema ziviny, ale ze ich ma tak malo, ze sa neda vraviet o tom, ze by poskytol dlhodobejsie zasytenie.
na raňajky mávam okolo 800g banánov, má to okolo 712kcal a dosť živín
S tym jedenim ludi som to vazne nepochopil, to poprosim dovysvetlit. fakt to znie zaujimavo

vela stastia so syntezou kreatinu ktory sa z 2/3 sklada z esencialnych aminokyselin, ktorych obsahuju najviac vajcia, maso a mliecne vyrobky, ovocie a zelenina ich ma skutocne malo
angličtine ti očividne robí problém porozumieť, tak ti to dávam do prílohy ešte v čestine, tú dúfam zvládneš
vsetky hodnoty sa standardne uvadzaju na 100g, ako udavaju smernice EU cize ked tvoj banan nema cca pol kila tak si trepol uplnu blbost
moje hodnoty sú z USDA, tie tvoje nemajú uvedené ani zdroj

Ako tak citam, tak pri 80/10/10 je stale vysoky deficit proteinov, jodu a veci, co som spominal. Doplnas to roznymi riasami, alebo suplementami? Tiez som sa tam docital o castej anorexii a zavislosti na zdravom jedle (Health Food Junkie disorder). Nie je to az prilis velky risk/dan za tak radikalnu zmenu stravy? Mne osobne uz veganstvo pride prilis radikalne.

Ako som písal, podľa WHO je doporučená dávka proteínu okolo 60g pre 75KG muža, to sa rovná približne 10% z celkového prijímu potravy pri 8-1-1. Nič také, ako deficit bielkovín tuším v medicíne ani neexistuje. Suplementy žiadne neberiem, možno niekedy b12, ale telo si robí zásoby na 3-5 rokov. Na stránke cronometer.com si kontrolujem, či mám dostatok všetkých živín. Jód by mal byť aj v ovocí/zelenine, podľa toho, koľko ho obsahuje pôda, prinajhoršom riasy alebo jódidovaná soľ. Anorexia s týmto nema moc spoločného, kedže ňou väčšinou asi trpia ľudia, čo jedia klasickú stravu, hlavné je jesť dostatočné množstvo kalórií. Na vegánstve nie je nič radikálne, je to prirodzená strava človeka, znovu ťa odkazujem na Čínsku štúdiu. A aj surová strava je prirodzená, keďže sa človek nenarodil so sporákom pri páse :D Varením sa ničia enzýmy a vačšina vitamínov.
http://i.imgur.com/aeMie.jpg
// Marek Carey: Mas k tomu aj nieco viac dodat, alebo to bol obycajny post-hunting? Zrieknut sa masa, mlieka, zivocisnych produktov mi pride way too much. Aj obycajny cukor sa tusim filtruje(filtroval, neviem najst k tomu nic slovensky, pripadne aktualne) cez uhlie z kosti zvierat. Kontrolovat, ci nie je glycerol (E422) v mydle, zubnej paste a tak dalej. Aby ste ma nepochopili zle. Proti takym ludom nemam vobec nic. Respektujem ich nazor a v niektorych veciach sa s nimi aj stotoznujem, no nedokazal by som asi zit takym stylom.
Vegáni by mali používať trstinový cukor, keďže rafinované potraviny sú pre telo jed. Kozmetiku používajú s certifikátom Vegan a nemajú problém so zložením. Ono to fakt nie je nič extrémne a zložité, len treba mať vôľu a chuť niečo zmeniť.
Prílohy
protein.png
Napísať odpoveď