Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Ak ma chces chytat za slovicka, tak potom mozme rozobrat tvoje blbosti v jednom jedinom prispevku...
Pozri sa, nemám nič proti tomu, keď si zodpovedný šofér chce kúpiť SUV - či už kvôli veľkej rodine, alebo kvôli pocitu vlastnej bezpečnosti.
Zodpovedny si ho moze kupit kvoli vlastnej bezpecnosti a nezodpovedny nie? Kto ta ohodnoti ako zodpovedneho?
Ale povedz mi, načo je takým ako napr. Varholíková SUV?
Na hovno ako aj tristvrtke ludom, co ich maju...a co?
Nevie jazdiť, resp. jazdí agresívne...
Nevie jazdit sa NIJAKO nespaja s agresivitou jazdy, takze tam nemozes pouzit slovko 'resp'. Clovek moze jazdit agresivne a pritom bezpecne.
Takému človeku patrí pod ruky SMART, alebo ešte lepšie bicykel, nech nenarobí škodu ostatným.
Ak budes na tom spominanom bicykli ty, tak mi ver, ze ti tu skodu narobi.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Nepáči sa mi jedna vec. Môj vlastný názor hodnotíš ako blbosť. To, že tvrdím niečo iné ako ty = že tvrdím blbosť? Nie som tu s nikým na nože, tak nechápem, prečo sa situácia tak umelo hrotí?
Zodpovedny si ho moze kupit kvoli vlastnej bezpecnosti a nezodpovedny nie? Kto ta ohodnoti ako zodpovedneho?
Zodpovedný z hľadiska schopnosti viesť bezpečne vozidlo. Kto ťa ohodnotí? Nikto. Kto by ťa mal ohodnotiť? AŠ a skúšobný komisár.
Na hovno...a co?
K tomuto nemám čo povedať, lebo to je pravda. To auto jej je na nič, ale reálne s tým nejde nič robiť. Je to asi skôr otázka morálky.
Nevie jazdit sa NIJAKO nespaja s agresivitou jazdy, takze tam nemozes pouzit slovko 'resp'. Clovek moze jazdit agresivne a pritom bezpecne.
Vieš čo znamená resp.? Alebo, poprípade. Nevie jazdiť, ALEBO jazdí agresívne. Pod pojmom agresívne sa myslí nebezpečné predbiehanie, lepenie sa na kufor a vo všeobecnosti konanie, ktoré ohrozuje, alebo môže ohroziť ostatných účastníkov premávky. V skratke, nevie/nechce jazdiť bezpečne.
Ak budes na tom spominanom bicykli ty, tak mi ver, ze ti tu skodu narobi.
Nerozumiem. Prečo by som mal byť na tom bicykli ja?
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Nikde som nenapisal, ze pises blbost, ale ze splietas viac veci dokopy, pricom podstata je v tejto kauze niekde inde. A u mna sa nic nevyhrocuje, konverzujem s tebou :]
Zodpovedný z hľadiska schopnosti viesť bezpečne vozidlo. Kto ťa ohodnotí? Nikto. Kto by ťa mal ohodnotiť? AŠ a skúšobný komisár.
Tak sa to aj deje... Mas nejaky dokaz, ze to tak nebolo v tomto pripade, alebo si to myslis iba pretoze ma peniaze? Poznam ludi, ktori napriek tomu, ze presli autoskolou, jazdit nevedia. To, ze spravis 10 minutovu jazdu, ti tiez bohvieco nezaruci...
K tomuto nemám čo povedať, lebo to je pravda. To auto jej je na nič, ale reálne s tým nejde nič robiť. Je to asi skôr otázka morálky.
Dopisal som tam potom este, ze je jej nahovno, ako aj tristvrtke ludom, co ich maju. Co na tom nariesis...

Vieš čo znamená resp.? Alebo, poprípade. Nevie jazdiť, ALEBO jazdí agresívne. Pod pojmom agresívne sa myslí nebezpečné predbiehanie, lepenie sa na kufor a vo všeobecnosti konanie, ktoré ohrozuje, alebo môže ohroziť ostatných účastníkov premávky. V skratke, nevie/nechce jazdiť bezpečne.
Respektive viem co znamena, ale zjavne sa nam lisia vyklady pojmu 'agresivne'. Agresivne sa u mna nespaja s nebezpecnou jazdou. Agresivne je u mna ak prudko akcelerujes, rezes zakruty vo vyssich rychlostiach a pod.

Nerozumiem. Prečo by som mal byť na tom bicykli ja?
Nevadi ;p
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Tak sa to aj deje... Mas nejaky dokaz, ze to tak nebolo v tomto pripade, alebo si to myslis iba pretoze ma peniaze? Poznam ludi, ktori napriek tomu, ze presli autoskolou, jazdit nevedia. To, ze spravis 10 minutovu jazdu, ti tiez bohvieco nezaruci...
Podľa mňa, tá 10min jazda ti nemá čo zaručiť. Jazdiť by si mal vedieť už pred poslednou jazdou. To, že niekto spraví AŠ bez toho, aby vedel jazdiť, je chyba systému. Čo k tomu iné dodať...
Respektive viem co znamena, ale zjavne sa nam lisia vyklady pojmu 'agresivne'. Agresivne sa u mna nespaja s nebezpecnou jazdou. Agresivne je u mna ak prudko akcelerujes, rezes zakruty vo vyssich rychlostiach a pod.
Máme 2 odlišné pohľady na tú istú vec. :) Ale to je dobre, o tom je diskusia. Ja totiž pod pojmom agresívna jazda rozumiem také konanie, ktoré ohrozuje ostatných účastníkov premávky - či už priamo agresívnym vodičom, alebo nepriamo nejakou spôsobenou situáciou.
Nevadi ;p
No však preto. :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mustafa napísal:Napísal som akurát to, že ľuďom, ktorí ani po absolvovaní (ak vôbec, tu nastáva problém, že prečo AŠ absolvovali? Akým spôsobom? Vďaka osobnému šarmu asi ťažko) AŠ nevedia jazdiť, SUV a im podobné autá do rúk nepatria. Keď nováčik, ktorý absolvoval AŠ, má silné auto - prečo nie? Ak bola AŠ kvalitná, tak základy má a hádam aj dosť vlastného rozumu, že nemôže hneď jazdiť rally.
1. Na zaklade coho pises, ze ci vobec absolvovala autoskolu?
2. Na zaklade coho pises, ze akym sposobom ju absolvovala?
3. Ak ma sarm, tak nemoze chodit do autoskoly alebo nemusi?
4. Kto hodnoti, ktora autoskola je kvalitna, je na to organ alebo ine organizacie, ktore to hodnotia?
5. Na zaklade akych parametrov hodnotis, ze ci je autoskola kvalitna alebo nie je?
6. Podla coho usudzujes, ze sa spravala ako rally jazdec?
7. Podla coho urcujes, ze kto moze a kto nemoze mat SUV?
8. Ten, kto zvladne autoskolu, teda testy na 55 bodov, prvu pomoc, teoriu, cvicisko a jazdu bez jedinej chyby alebo zavahania, tak je dobry jazdec a moze dostat do ruk SUV?
9. Ten kto spravi test na 51 bodov, teoriu odhapka, na cvicisku s tesnotkou prejde a pri jazde zavaha, ale prejde, tak ten tiez moze mat SUV?
10. Kto ma odjazdenych 10 rokov, ale ma uz 5 nehod za sebou a 15 pokut za rychlost, tak ten tiez moze mat SUV?
Mustafa
Medium Star
Medium Star

heker, nechytaj ma zbytočne za slovíčka. :) Napriek tomu zareagujem:
1. kto? Varholíková? Jej som tam nič neadresoval, bolo to myslené vo všeobecnosti. Uvedom si prosím, že nikde nepíšem o konkrétnej osobe, je to adresované všeobecne. Ak to vyznelo, že píšem len o nej, ospravedlňujem sa.
2. viď bod 1
3. :) Tento smajlík vyjadruje moju odpoveď, fakt neviem, čo ti k tomu napísať, keď berieš vážne aj nevinnú narážku.
4. Kvalitná AŠ má pripraviť svojich žiakov na bezpečné vedenie motorového vozidla v premávke. Kto to hodnotí? Bohužiaľ nikto (ak nepočítame referencie absolventov).
5. viď bod 4
6. fakt to usudzujem? :shock: Kde???
7. viď predchádzajúca strana diskusie. Len poznamenám, že to je môj osobný názor na vec - nehovorím, že to tak silou-mocou má byť, nepodám podnet na ministerstvo dopravy, ani nepôjdem držať protestnú hladovku. Každý nech si jazdí na čom chce, ja som sa "vyznal" zo svojich vlastných pocitov na danú vec.
8. prečo by nemohol?
9. ako zaváhal? Ako prebiehali jeho predchádzajúce jazdy s inštruktorom?
10. Spôsobil 5 nehôd, alebo bol účastníkom 5 nehôd? 15x prekročil rýchlosť o 7-10/15km/h, alebo o 50km/h? :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Tak ma napadlo keď sa tu už chytáte za slovíčka ( :D ) že by fakt nebolo na škodu keby vznikla dôveryhodná agentúra (prípadne viac) ktorá by posudzovala kvalitu autoškôl. Teda také veci ako vozový park, autocvičisko, kvalita služieb, personál atď.... vypracoval by sa nejaký zoznam kde by bolo pekne vidieť ktorá autoškola je aká, ktorá je lepšia alebo horšia v tom alebo inom smere atď. Keby sa to hnalo celkom do krajností, tak čo takto štatistika, ktorá by zaznamenávala pri každej nehode že v ktorej autoškole si daný človek robil vodičák. Na to by sa dali krásne naháňať masy. :D

Urobte si vodičák u nás, naši absolventi majú najnižšiu nehodovosť na cestách za posledných X rokov.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Mustafa: nejdem sa pliest, traja na jedneho by uz bolo moc... kazdopadne chalani dobre pisu, daj si povedat... jedinym, cim argumentujes, je to, ze "to je Tvoj nazor", "mame odlisne pohlady", "nechytaj ma za slovicka", "bolo to myslene inak", takze nicim konkretnym... no a to, ze mi posles popredu plusovu karmu este neznamena, ze sa do diskusie nezapojim, ako si asi predpokladal... keby si mi ju s takymto zamerom neposlal, ani tu toto teraz nepisem... a este stale Ti za to na oplatku mozem poslat jednu cervenu...
Mustafa
Medium Star
Medium Star

No neviem, ale hádam toto fórum tu je od toho, aby si ľudia vymieňali názory. Inak, k tej argumentácii - je zaujímavé, že odo mňa si vybral čo ti prišlo vhod, ale napr. hekera (nič proti) nespomenieš, že v tom 10 bodovom príspevku si povytŕhal moje slová z kontextu, prípadne mi podsúva niečo, čo som vôbec nenapísal.
A k tej karme - keďže si zareagoval (či sa skôr zdesil :) ) iba pár slovami, prišlo mi vhodnejšie napísať ti osobne. Že som to poslal "zabalené" s karmou som myslel čisto ako kamarátske gesto, že to myslím všetko dobre a ak niekto vlastní SUV, tak ho nejdem upáliť na hranici. Teraz už viem, že to bola chyba a v budúcnosti budem preferovať zaslanie buď priamej odpovede do témy, alebo do pošty, keďže spolu s karmou ti to vadilo.
Ohľadom tvojho dohadu, že som ti poslal karmu, aby si sa nezapojil do diskusie... prosím, nepodsúvaj mi zase niečo, čo som nenapísal a ani nemal v úmysle. Vyššie je spomenuté, prečo som tak urobil a prísľub, že to už v budúcnosti neurobím.
No a k poslednej tvojej vete - červenú si mi mal poslať ihneď, s patričným vysvetlením. Ja by som to už viackrát nespravil a teraz by sme tu neriešili offtopic s karmou.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vymienanie nazorov? to mame 15 rokov? nazor si mas v prvom rade obhajit a odargumentovat, nie rozpravat veci typu "ja mam pravo na svoj nazor" a podobne bludy, boze, ako to ja neznasam...

ano, vybral som si od Teba, co mi prislo vhod, pretoze to bolo presne to, na co som chcel reagovat, reagoval som iba na to, co mi udrelo do oci, ostatne uz zhrnuli kolegovia vyssie... a ak Ti vadi chytanie za slovicka apod., tak sa nauc vyjadrovat na urovni... ak bolo nieco niekym vytrhnute z kontextu, obhaj si to sam, cital som to cele, ale neviem, na co narazas...

co je osobne na tom, co si mi do karmy napisal? to je predpokladam iba vyhovorka... ano, spravne, mas sa vyjadrit no fore, pripadne v SS, ale tie nejako moc uz necitam...

nic Ti nepodsuvam, pisem, ze "ako si asi predpokladal", kedze je to jedine mozne rozumne vysvetlenie, nie ako to, co pises vyssie...
Mustafa
Medium Star
Medium Star

RATZINGER666 - prepáč, ale už fakt nejdem reagovať. Pôvodne som chcel poslať dosť obsiahlu odpoveď (kde by som mimochodom vyvrátil tvoje mylné dohady o tej karme), ale zmazal som to, lebo to nemá význam. Nebudem ďalej túto tému zahlcovať offtopicom. Bolo chybou, že som načal takúto tému, keďže moje vyjadrenia boli radikálnejšie (a áno, priznám to - ovplyvnené emóciami, lebo som na to, čo sa v Madarsku stalo nasratý) a dalo sa očakávať, že so mnou nebudete súhlasiť. Nakoniec chcem povedať, že nie som proti SUV atď., nemám nič proti ich majiteľom a takisto nemám nič proti ľuďom, s ktorými som v tejto téme diskutoval.

//doprdele, aj tak som sa znova rozpísal...
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Mna by zaujimalo ze ake mas auto ty a ci je primerane tvojej povahe.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mustafa - Vyznam to nema preto, lebo nemas argumenty, len tu dristas a potom to chces zahrat do autu sposobom, ze to je len tvoj nazor, ze nic take si nepovedal, ze ta len chystaju za slovicka a ze je to vytrhnute z kontextu.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

V dnesnej dobe uz clovek nesmie povedat ani to, co si podvedome mysli, bez toho, aby na to vyhodil list argumentov, preco je to spravne a lepsie oproti inym?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

idem k svetelnej signalizácii, vidím že už je oranžová tak spomalujem a po pravej strane po chodníku ma predbehol motorkár, ktorý samozrejme oranžovú už nestihol tak ešte k tomu všetkému prešiel na červenú. A takýmto mám dávať ja podľa predpisov prvú pomoc keby ho v tej križovatke niečo sepálilo? Ešte by som si do neho kopol a idem ďalej :smt098
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

marek carey: toto je presne to, co opisujem vyssie... neviem, s akymi ludmi prichadzas do kontaktu, ale so mnou by si sa moc neporozpraval... neviem si predstavit situaciu, v ktorej by som prisiel do diskusie s nazorom, ktory by som si nevedel/nechcel obhajit... ved to ani zmysel nedava, kedze k tomu nazoru musis dojst nejakymi myslienkovymi pochodmi, staci ich proste povedat nahlas...
alebo to u Vas funguje tak, ze jeden nieco povie, druhy mu povie "moze byt, ale ja to vidim takto:" a pokracuje on?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

marek carey: Povedal si si svoj nazor, to ti nikto neberie. Ale ten nazor je pre inych opacny a ty by si mal podlozit, ze preco je podla teba spravny, preco si to myslis atd...
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

audiotrack : a co taky cyklisti ? tych vidim bezne chodit na cervenu...celkom by ma zaujimalo co na to muzi zakona hovoria
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Tak napr. ja často bicyklujem. Ak je červená len na prechode, že to nie je nejaká križovatka. Tak prejdem. Nikoho tým neohrozujem. Aj keď sa cítim občas trošku previnilo, je to proti zdravému rozumu zastavovať...

Taktiež chodím tak ako mi vyhovuje, keď mám na ceste zelenú, idem po ceste, ak majú chodci zelenú tiež tam prejdem. Nikoho tým neohrozím nevidím dôvod prečo by som to nemal robiť. Bicykle je práve v meste prostriedok ktorý preferujem, ale keby som stál na každej križovatke tak to nemá zmysel, hlavne časovo, ale človek sa aj unaví.
Toľko k cyklistom nestojacich na červenej.
Môj názor :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mrk: Na bicykli na krizovatkach pri cervenej stojim a cakam, stopky viacmenej ignorujem v style, ze pribrzdim, presvedcim sa ci mozem bezpecne prejst a idem dalej.
Napísať odpoveď