Brať či nebrať antibiotiká

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Brať či nebrať antibiotiká

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:nepotrebujem čerpať poznatky o fungovaní vedy a jej princípov od teba.
Ja cerpam z oficialnych zdrojov.Tvoji ludia by mali tvrdit to iste co ja.
hughito napísal:Skepticizmus zaručuje pokrok, to asi nechápeš skôr ty.
Skepticizmus sa snazi opisany jav vysvetlit za pomoci uz znamych znalosti. Netvori hypotezy, neexperimentuje (aj ked nariadzuje experimenty), neprinasa nic nove. Je to prakticke uplatnenie principu Ockhamovej britvy.
hughito napísal:Najväčší problém týchto východných smerov je v tom, že asi všetky pracujú (a na tom robia ďalšiu nadstavbu) s akýmisi silami, energiami, životnými prúdmi a pod. V poriadku, ale nech to dokážu. Nech dokážu, že také čosi reálne jestvuje.
Najvacsi problem skepticizmu je, ze neuzna existenciu pokial nieco nebolo objavene. Pokojne sa moze jednat o el/mag polia, radiaciu alebo neaky novy druh pola - o neakom serioznejsom vyskume tejto "energie" som vsak nikdy nepocul.

SRneC to zhrnul najlepsie. Je vela "babickovskych rad" potvrdenych aj zapadnou vedou, takisto je vela zvykov cinskej mediciny ktore nasa veda tiez podporuje. IMHO je to presne ako so slepym crevom - donedavna samotna zapadna medicina tvrdila, ze nema opodstatnenie a potom bolo skepticke tvrdenie "evolucna chyba" zrazu vyvratene. To iste ocakavam s vela vecami o tykajucich sa alternativnych medicin.

Netvrdim, ze vacsina sarlatanstva nie je podvod. Tvrdim, ze obmedzovat pripustanie existencie na to co som schopny pochopit je hlupost (prave v tomto spociva brzda skepsy).

edit: dik, za upozornenie uplink - to vies, ked pisem prispevky pocas kompilovania tak to tak potom vyzera
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

tvrdím že?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ale tak javatar, je jasné, že skepticizmus (alebo skôr veda) sa snaží opísať jav za pomoci už známych znalostí. Veď to je prirodzené per náš postoj. Raz darmo, pokiaľ nemáme doloženú existenciu energie y a životnej sily x na ktorej báze fungujú ďalšie javy, nemôžem tieto "hypotézy" vôbec využívať.

To však nebráni tomu, aby sa tieto veci skúmali a prípadne sa časom niečo podporilo. Ja ani nikto iný netvrdí, že treba apriori všetko odmietnuť a tvrdošijne si stáť len za tým, čo máme, prípadne byť otvorení novému len v určitom smere. To určite nie. Ale tak, žiaľ, nejako moc sa toho nepotvrdilo a mám pocit, že ani nepotvrdí, ak áno, tak to budú parciálne javy, ktoré sa podporia aj v tom zmysle, že použijeme na spojenie toho starého s tým novým (potvrdeným) veľkú dávku predstavivosti. Viete ako, Číňania mohli písať o rôznych čiarach a pod., ale možno pochybovať, že tým mysleli autonómny nervový systém, kde jestvuje prebieha nejaký potenciálny elektrický potenciál.

Plus to, ak by sa takto čosi aj potvrdilo, bolo by treba to dôkladne vyskúmať z pôvodnej spisby, či to naozaj možno vôbec porovnávať, či nejde skôr o nejakú novodobejšiu prikrášlenú interpretáciu nadšenca. To sa môže stať tiež a to teraz myslím všeobecne - opäť ma k tomu vedie skeptická úvaha, ktorá však nič nebráni, nič nebrzdí, akurát vyžaduje výskum od podlahy, aby sa priniesli naozajstné odpovede.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito veris teorii Velkeho tresku? Ak ano, nevadi ti, ze v jej suvislosti vedci rozpravaju o temnej hmote, aj ked je to len hypoteza? Ci v pripade Velkeho tresku ti neexistujuca nepotvrdena energia nevadi, ale v pripade cinskej mediciny ti neexistujuca nepotvrdena energia Y a zivotna sila X vadi a tym padom je akekolvek tvrdenie o tejto medicine nepouzitelne? Nemalo by byt potom akekolvek tvrdenie o teorii Velkeho tresku rovnako nepouzitelne, kedze stroskotava na energii, ktorej existenciu nedokazeme potvrdit?

Dufam, ze priamo odpovies na priamu otazku bez nejakych tahani za slovicka a omacok okolo toho ;) (i ked iluzie si nerobim)
hughito
Redeemer
Redeemer

Na toto stačí len to, že o existencii temnej hmoty vieme na základe jej prejavov. Stačí? O životnej sile y nevieme ani prd a to sa má nachádzať všade okolo nás, prestupovať našimi telami, prírodou.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hughito nič proti, ale v tomto si ako balvan, do Teba len dlátom a rydlom. Veci astrálne, jemnohmotné, alebo duševné sú pre Teba neexistujúce, aj keď sa demonštrujú a prejavujú na nekonečno spôsobov. Takže viesť s Tebou debatu na túto tému je ako baviť sa s Hitlerom o užitočnosti židov a ich aplikácii vo verejnoprospešných prácach :smt015
hughito
Redeemer
Redeemer

Nekonečno spôsobov..a výsledok žiaden. Podobne ako téma Nadprirodzené javy. Každý to zažil, videl, všetko, ale žiaden výsledok a jasný dôkaz. :)

Inak, uplink, len na upresnenie: je ten prístroj DIACOM ten, o ktorom si písal? Ak nie, tak ako sa volá?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Na toto stačí len to, že o existencii temnej hmoty vieme na základe jej prejavov.
Nevieme, len predpokladame a to je rozdiel. Je to rovnaka hypoteza ako kadejake cakry a neviem co vsetko mozne.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:Číňania mohli písať o rôznych čiarach a pod., ale možno pochybovať, že tým mysleli autonómny nervový systém, kde jestvuje prebieha nejaký potenciálny elektrický potenciál.
Ale ved prave o to ide - jav opisali a skumali. Inak ako my ale na neake to prakticke vyuzitie prisli. Kedze povazujeme terajsiu vedu za rozvinutejsiu mala by byt schopna tieto javy opisat presnejsie.

Keby sem pristali mimozemstania ktori by mali ludske telo zmapovane daleko presnejsie ako my a zacali by sa do nas obuvat ako to mame nepresne (co momentalne robis ty s cinskou medicinou) tak prve co by si im povedal by bolo: "ale takto to funguje!". To iste by ti teraz povedali stary cinania. A je hanbou modernej mediciny, ze doteraz neobjasnila vacsinu funkcnych alternativnych postupov, dalsou hanbou, ze nepozna a nevie rozvijat samoregeneracny potencial ludskeho tela ale za kazdu cenu lieci zvonku. Nebudem jej upierat aj uspechy (najma chirurgia) ale to ju neospravedlnuje...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

javatar - :smt023

Ku téme. Ak niekto obhajuje našu chirirurgiu momentálne, tak amen tma. To mäsiarstvo čo predvádzajú ujovia a tety v bielych plášťoch je strach a hrôza. Viem že niekde vo svete sú "špičkoví" chirirugovia, ale tu na svk. ich jednoducho nemáme. Čo boli operovaní moji členovia rodiny, od jednoduchých zákrokov ako slepák, či oči, až po tie zložitejšie ako operácia mozgu, či chrbtice, všetky do jednej dopadli failom. Nebola to lacná záležitosť, ale fail jak prasa. Ľudia si pochvaľujú mnohé operácie, avšak pointa je že 90% operácií, keby naši lekári mali poznatky tradičnej čínskej medicíny sa mohlo predísť ľavou zadnou. Mne osobne príde extrémne neefektívna celá európska medicína a väčšina prípadov je ako ísť s napalmom na kliešte do džungle.

Až bude európska medicína na úrovni nasledovnej, vtedy jej zložím môj hold a skloním sa pred ňou. Do vtedy bude len prahsprostá mäsiarina a metóda "trial and error", nič exaktné, nič vedecké, prahsprosté pokusy.

- prístroj s viacbodovým slaboenergetickým laserom, ktorý bude vedieť pomocou mikroMRI, alebo inej pokročilejšej technológie vedieť nájisť a zaznamenať akýkoľvek patogén, či chorú bunku a vedieť ju spáliť, alebo jej zničí DNA, to všetko samozrejme v "pohybe" jednotlivých telesných tekutín, či orgánov. Takže momentálne niečo nepredstaviteľné. Zatiaľ sa tento prístroj používa len v primitívnej forme na operáciu nádorov na mozgu, ktoré sú neprístupné invazívnej operácii. A je to tiež len v plienkach.

Pretože len toto by sa dokázalo vyrovnať bylinkám, ako sú pau 'd arco [lapacho], alebo cat's claw [uňa de gato, či vilcacora], ktoré dokážu svojími látkami ucpávať patogény - konkrétne leukémiové bunky ["vedecky" dokázané in vitro], dusiť ich a tak odstraňovať z organizmu. Bylinky staré ako zem spravia viac, ako idiotské chemoterapeutiká, ktorých jediným cieľom je vychovať si kryplov, čo platia ich autorom za to že ich okryplili.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Btw kde kupujes tieto bylinky?
hughito
Redeemer
Redeemer

th zjavne nemáš ujasnené pojmy: temná hmota a temná energie. Temná hmota reálne jestvuje, vieme to z jej pôsobenia. Horšie je to s temnou energiou, o tej nevieme prakticky nič (aj keď taký Vlado Balek by asi oponoval :D ).

javatar: V poriadku, prejdeme na inú taktiku. Nebudeme sa tu baviť o mačke vo vreci. Keď ste takí nadšení, určite viete a máte to naštudované. Takže poprosím zdroj na knihu, dielo + presnú časť, kde starí Číňania písali o tejto záležitosti. Samozrejme, postačí mi anglický preklad. :)

uplink: Hovoriť o dnešnej chirurgii ako o mäsiarstve, to je už naozaj hraničí s fanatizmom. V dobe, kedy sa stále vyvíjajú rôzne techniky a postupy, aby tieto metódy boli čo najmenej poškodzujúce. Nežiješ ty náhodou pár storočí vzad?

A vôbec - keď narazíš na aute a budeš mať prepichnuté brucho či rozflákanú hlavu na kašu, kam pôjdeš? Babke bylinkárke? :roll:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito je to len hypoteza, ktora sa nam hodi na to, aby sme vedeli vysvetlit ine javy. Proste sme si ju umelo doplnili do nasich teorii, aby sme sa mohli pohnut z miesta. S istotou vieme povedat len to, ze nieco niekde gravitacne posobi na "viditelnu" hmotu. Pred nami je este vela rokov experimentov a stale je to len hypoteza, takze vynasat nad nou nejake absolutne tvrdenia je nanajvys smiesne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Chápeš však na čo narážam (mimochodom, tých dôkazov jej existencie je viac) ? Vieme, že také čosi je, nie je to čisto hypotetická špekulácia, ako to bolo napr. v prípade Higgsovho bozónu. Vieme, že tam čosi je, na čo máme viacero dôvod a dali sme tomu meno temná hmota. Je to však úplne niekde inde, ako keď hovoríme o nejakej práne či sile či energii, ktorá vraj je, ale absolútne nič tomu nenasvedčuje, nijak to nevieme ani priamo zdokumentovať. To je ten rozdiel.

A vôbec, ľudia ako ty často vytiahnu tieto záležitosti, aby akože argumentovali, že aj veda či vedci často stoja na vode. Áno, najmä v teoretickej fyzike sa často predpovedajú rôzne hypotézy, ktoré nemáme vôbec nijak dokázané a aj na ich základe sa ďalej robí nadstavba. Rozdiel je však v tom, že tieto hypotézy nie sú vycucané z prsta a dosť často sa po rokoch aj experimentálne dokážu (viď. už spomenutý Higgsov bozón) a keby aj nie, tak v poriadku, ale stále je to len vedecký hypotéza, nie písmo sväté, nič, čoho by sa všetci vedci museli držať a všetci vedci s tým súhlasiť. Nie je v tom žiadny náboženský alebo mystický prvok viery, ako je to v prípade toho, čo tu podaktorí propagujete.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TommyHot napísal:Btw kde kupujes tieto bylinky?

Na hughita nejdem ďalej reagovať. Takže ja som fanatik, keď nazvem operácie ktoré dopadli všetky fiaskom mäsiarstvom. Okay :|
hughito
Redeemer
Redeemer

Si fanatik, lebo zase generalizuješ nejaké osobné zážitky, ktoré v štatistickej miere neznamenajú ani prd. Dennodenne sa robí milión chirurgických zákrokov, od banálnych po také, ktoré zachraňujú ľudské životy v akútnom stave. A ty tu budeš trepať čosi o mäsiarstve nedbajúc aj to, že chirurgia je tiež odvetie, ktoré sa neustále vyvíja napr. v tom zmysle, aby sa invazívne metódy čo najviac minimalizovali. Ešte raz, áno, si fanatik. :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jasné, ja som fanatik, lebo odsudzujem to čo poznám a mám s tým osobné skúsenosti a vyzdvihujem to čo poznám a mám s tým osobné skúsenosti. Narozdiel od Teba čo nemáš skúsenosti ani s jedným nejaké osobné a vyzdvihuješ slepo len jednu stranu, na základe masmédií a globálnych informácií.

Gj. hughito, s týmto prístupom zájdeš "veľmi" ďaleko.

Neviem ako Ty, ale ja už nemám 15 rokov, aby som veril capinám z telky a učebníc, mám skoro 3 dekády a dosť vlastných skúseností, ako tých od mojich členov rodiny, tak aj esenciálnych a mnou prežitých.

Jednoducho keď mi raz lekári povedali že umriem, tak sú pre mňa babráci, lebo babka bylinkárka mi zachránila život. A nik a nič na svete nezmením môj názor. A tak isto keď dali môjho bratranca brata ženu na kortikoidiy a na vozíček a povedali jej že umrie ako krypel predčasne a vyliečil ju Mr. Číňan do pár týždňov, tak určo nebudem vyzdvihovať primitívnu európsku medicínu. A takýchto príkladov len z rodiny mám desiatky. Až spravia normálni lekári nejaký "zázrak" v mojom živote, a bude ich aspoň 20, tak im možno dám šancu.

Do vtedy sú pre mňa lekári len babráci a mäsiari. Skús poprieť životné skúsenosti "globálnymi" štatistikami, nepodarí sa Ti to u nikoho.
hughito
Redeemer
Redeemer

Opakujem - nabudúce, ak skončíš s tyčkou v bruchu, hlavou na kašu, alebo čo i len s boľavým zubom - utekaj k babke bylinkárke. A tie narážky na vek, absenciu skúseností (na to naozaj neviem ako si došiel), sledovanie masmédií si môžeš odpustiť. Machruješ tu s troma dekádami a keď si v koncoch, tak sa správaš ako ten 15-ročný chlapec a šľaháš ad hominem ako na bežiacom páse. Zrejme trpíš aj nejakou nevyrovnanou osobnosťou, čo sa prejavilo raz už v istej téme a tu vidím podobné náznaky (teda od pozície "s nadhľadom" a istej snahy o argumentáciu skĺzavaš časom až do fanatických postojov plných urážok a osočovania).
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - za svoj život som prekonal desiatky ochorení, menej vážnych, alebo viac vážnych, ešte nikdy som neskončil na chirurgii kvôli tyčke v bruchu, ani nič podobné. Až skončím a doktori ma dobre fixnú, updatnem thread. Do vtedy je to prem ňa len teória z Dr. Housa, nie osobná skúsenosť :smt006

Kým budem mať v okolí desiatky ľudí trpiacich na ochorenia ako rakovina, alzheimer, parkinson, cukrovka a pod. a tie budú lepšie zvládateľné s bylinkami ako s chémiou, tak nemá môj názor čo zmeniť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ide o to, že tá tyčka v bruchu sa ti môže stať hockedy a stále ste sa nejak nevyjadrili, ako by takýto problém vyriešila vaša východná medicína, resp. tie babky bylinkárky. A vôbec, veď bez toho, aby sa to dialo priamo tebe, sa to deje x ľuďom každú sekundu po celom svete. A keďže v tomto najlepšie pomôže západná medicína a žiadna iná, preto je aj naša medicína rozšírená všade po svete, ak teda neberieme do úvahy nejaké kmene v pralesoch.
Napísať odpoveď