Ja cerpam z oficialnych zdrojov.Tvoji ludia by mali tvrdit to iste co ja.hughito napísal:nepotrebujem čerpať poznatky o fungovaní vedy a jej princípov od teba.
Skepticizmus sa snazi opisany jav vysvetlit za pomoci uz znamych znalosti. Netvori hypotezy, neexperimentuje (aj ked nariadzuje experimenty), neprinasa nic nove. Je to prakticke uplatnenie principu Ockhamovej britvy.hughito napísal:Skepticizmus zaručuje pokrok, to asi nechápeš skôr ty.
Najvacsi problem skepticizmu je, ze neuzna existenciu pokial nieco nebolo objavene. Pokojne sa moze jednat o el/mag polia, radiaciu alebo neaky novy druh pola - o neakom serioznejsom vyskume tejto "energie" som vsak nikdy nepocul.hughito napísal:Najväčší problém týchto východných smerov je v tom, že asi všetky pracujú (a na tom robia ďalšiu nadstavbu) s akýmisi silami, energiami, životnými prúdmi a pod. V poriadku, ale nech to dokážu. Nech dokážu, že také čosi reálne jestvuje.
SRneC to zhrnul najlepsie. Je vela "babickovskych rad" potvrdenych aj zapadnou vedou, takisto je vela zvykov cinskej mediciny ktore nasa veda tiez podporuje. IMHO je to presne ako so slepym crevom - donedavna samotna zapadna medicina tvrdila, ze nema opodstatnenie a potom bolo skepticke tvrdenie "evolucna chyba" zrazu vyvratene. To iste ocakavam s vela vecami o tykajucich sa alternativnych medicin.
Netvrdim, ze vacsina sarlatanstva nie je podvod. Tvrdim, ze obmedzovat pripustanie existencie na to co som schopny pochopit je hlupost (prave v tomto spociva brzda skepsy).
edit: dik, za upozornenie uplink - to vies, ked pisem prispevky pocas kompilovania tak to tak potom vyzera