Kedy sa osamostatnit - odstahovat od rodicov ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kedy sa osamostatnit - odstahovat od rodicov ?

Príspevok od používateľa jin »

Ešte pred tým, ako som spoznal polovičku som mal úplne iné predstavy. Založiť rodinu a osamostatniť som sa chcel až po vysokej, keď budem mať stabilné zamestnanie a nejakú tú víziu. Doma mi nebolo zle, ako jedináčik som mal všetko na čo som si pomyslel, vysokorýchlostný internet, teplú stravu, ešte aj účty za telefón mi naši platili. Avšak život mi to zariadil troška inak - naopak.
Aby som však veci uviedol na pravú mieru - na všetko som si nezarobil sám. Ako zábezpeku do budúcnosti sa rozhodol môj otec mi na 18ku darovať byt v centre. Zatiaľ mal byť v prenájme a peniaze z prenájmu mali pokrývať moje mesačné nároky. Niekomu by sa to mohlo zdať, ako ideálny stav. Študent s minimálnymi výdavkami s pasívnym čistým príjmom okolo 500€.
Avšak život mi to zariadil troška inak - naopak. A som nesmierne rád. Nechcem totiž vedieť, kde by som bol skončil, keby všetko teraz nebolo ako to je.
Ako som už niekoľkokrát tu na fóre písal - spoznali sme sa a o štyri mesiace sme si povedali, že spolu chceme bývať. Problém nebol, s otcom som sa dohodol, že nájomníka vyhodíme podľa zmluvy a tak sme sa nasťahovali. S financiami sme stále boli OK - manželka vtedy zarábala ako letuška celkom slušne a prácu som si začal hľadať aj ja - nakoniec som to zaparkoval v callcentre, kde som spravil celkom kariéru (za rok z operátora na riaditeľa pobočky) a tiež som slušne zarábal. Náš spoločný príjem bol asi 1400€ a mesačné náklady na byt + telefón asi 150€. Takže sme si žili na vysokej nohe. To by sa však samozrejme nedalo bez toho, keby sme mali byt. Potom sme sa však vzali a prvé dieťa bolo na ceste, začali sme teda špekulovať a tu sa začali veci troška komplikovať. Našli sme si novostavbu RD mimo BA v radovej zástavbe za celkom pálka cenu, no banku sme uprosili o hypotéku a tak sme dom kúpili. Byt sa predal a vrazili sme ho do zariadenia. Až vtedy začalal realita ako taká.
Svojho času nás dosť položilo, keď nám prvé bábo zomrelo v 9om mesiaci tehotenstva, manželka teda stratila nárok na plnú materskú, prídavky a zrazu tu bol len môj príjem na celú hypotéku + náklady na živobytie a dom.
Boli a čiastočne ešte aj sme dosť v dlhodobom finančnom srabe. S tým barákom sme spravili blbosť, no zasa na druhej strane sme s dieťaťom nechceli bývať na treťom bez výťahu s električkami a autobusmi pod oknami. Momentálne sme však OK, celkom aj finančne, konečne máme doma bábo a sme kompletná rodina + pes :)

Odsťahovanie z domu je individuálna záležitosť a súhlasím s názorom, že nad tým reálne človek uvažuje buď keď mu rodičia lezú na nervy, alebo keď si nájde vážnu dlhodobú známosť a začne plánovať budúcnosť.
Od čoho by som však rád všetkých odhovoril je bývanie ako pár s rodičmi - hoc aj v dvojgeneračnom dome. Niekto si povie, že je to úspora. To hej, ale verte mi - nikdy to nekončí dobre. Nikdy.
To už fakt radšej hádzať peniaze do luftu za prenájom, no stojí to za to. Rodičia aj keď priamo nechcú, ale kopec vecí dokážu riadne pokaziť.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

begbee: To s tymi kompromismy nemas pravdu. Aspon ja to tak nemam. Clovek ma vlastnu izbu a spolubyvajuci mu maximalne vyhovuju, tak nevidim ake kompromisy mas na mysli.
Mi chces povedat, ze ked si vo vlastnom s priatelkou/manzelkou, tak vsetko je podla teba a podla tvojich predstav? Potom by bolo osamostatnenie sa, iba ked je clovek sam vo vlastnom, bez akejkolvek inej osoby. Ved s manzelkou ci priatelkou pripada ovela viac potrieb kompromisov a prisposobovania sa, ako v podnajme s dakymi dobrymi kamosmi.
Zalezi ovsem aj od ludi s ktorymi byvas. Takze skorej myslim, ze hlavna podstata osamostatnenia je vediet sam prezit vo svete bez rodicov (navarit,oprat,platit vsetky ucty atd a planovat si buducnost).

jin: No byt v centre (ak sa nemylim v BA) to je v dnesnej dobe viac nez vela na zaciatok, takze sa ti zacinalo lahsie o dost. Bezny clovek z hornej dolnej to ma ovela tazsie. Ale tak prezili ste si tiez svoje :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Maximálne vyhovujú? Ja som býval so spolubývajúcimi, ktorých by som neprial nikomu. Oproti tomu je to v prístavbe u svokrovcov neskutočná pohoda.

A kto ti vo veľkom dvojgeneračnom dome bráni prať a variť si sám? A aký je rozdiel v kompromisoch so spolubývajúcimi a rodičmi? Vždy máš len svoju malú kuticu a o ten zvyšok sa musíš deliť..

Nechápte ma tak, že tu obhajujem dvojgeneračný dom, ale môj názor je aj to, že nie je osamostatnenie ako osamostatnenie. Moji rodičia ma síce neodvhrli, ale VŠ som si platil zo svojho, vodičák, kurzy som si platil zo svojho, kým som si nezarobil nekúpili mi ani také veci ako je počítač, či nejaký šemitný foťák. Proste po SŠ okrem toho, že som u nich býval som sa staral o všetko sám, predtým mi nedali nič. Nevyštudoval som IT, nezarábam nadštandardne, rovnako ani priateľka a o nejakej hypotéke môžem snívať. Naši mi nepomôžu nič, a to sú nadštandardne zarábajúci.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
A osobne si myslím, že to som na tom oveľa lepšie ako väčšina rovnako starých z môjho okolia.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Je to o ludoch, ako vravim. Prvy polrok som byval v inom podnajme s parom a bohuzial, tam som bol obmedzovany a ruseny a dokopy som tam mohol prdlajz. Potom som sa ale schytil a siel inam a tam mne moji terajsi spolubyvajuci vyhovuju a nemam najmensi dovod to menit. Mozem si robit akcie cez vikendy, taktiez s nimi rad posedim a podebatim, popijem, zaspievame, mozem si doniest dievcinu, ci nechat prespat kamaratov par dni a podobne. Rad spoznavam ich znamych a oni zas opacne. Vodna fajka spolocna a x dalsich veci, co zdielame. Tristvrte veci, co mozem teraz, by som mal v byte s rodicmi zakazane. Teda aj v dvojgeneracnom dome, kedze tam by som mal vzdy rodicov na krku kvoli hlasnej hudbe, chlastu. A ked by sa povacsine nudili, tak by boli hocikedy hned umna a vyklopkavali, ze toto a hento. Tam ked clovek ide z mesta napriklad a pride a nahodou mas mamu na okne, ci hore, sa ta automaticky bude vypytovat, ze kde si vcera bol, som ta videla zas prichadzat o 3tej rano. Ovsem, keby som chcel mat frajerku a byvat s nou, tak vtedy je to uz velmi tazko a museli by sme do vlastneho.

A posledny odsek bol rovnaky aj umna. A stale aj je. Vysku som ani nezacinal ovsem. Tiez som si musel na vsetko zarobit sam. Keby som nedostal prvy mesiac firemny byt, kym mi pride prva vyplata a najdem si podnajom, tak neviem neviem. Vtedy by som musel oslovovat rodicov a pytat peniazky.

Ono je tazko definovat, co je osamostatnenie sa, kedze kazdy to berie inak. Ja sa citim teraz maximalne samostnany, takze ja to tak aj povazujem.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Soviet napísal:miesto dakych akcii by vsetky prachy sli do hypoteky
teraz ti idu prachy do podnajmu
budes tam byvat dajme tomu 5-10 rokov a ked pojdes prec, zistis ze si tam dal brutalne penaze a hovno ti z nich ostalo :wink:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

begbeee napísal:Ja tvrdím, že to súvisí s bohatstvom krajiny a s kultúrou. Od nás by sa každý tiež sťahoval od rodičov po strednej ak by ti aj minimálna mzda zaručovala solíndy život. Ale po strednej skoro nikto nezarába toľko aby mohol odísť.
Nepravda. Japonsko je bohata krajina a trojgeneracne domacnosti su tam standard.

Jin: mas 23 a si na tom hentak? damn. ja som clovek, ktory od podobnych rozhodnuti vsetkych dookola odhovara kedze som este prilis mlady na to aby som take nieco robil.(alebo sa tak aspon citim :D ) uz mam za sebou rok v Japonsku, este chcem ist na rok, mozno rok a pol na sever. potom chcem ist na 4 mesiace do juhovychodnej azie (len ako cestovatel) a boh vie kam ma to zaveje nasledne. (snad USA)
Nemam nic proti tomu, ze si niekto v mladom veku zalozi rodinu, ale ja si svoj zivot hentak nedokazem predstavit. V buducnosti by som si strasne vycital, ze som nezazil svoju mladost aspon trochu dobrodruznejsim stylom resp., ze nebudem mat na co spominat a rozhodne uz nebudem mat cas to dohanat.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

wladas napísal:teraz ti idu prachy do podnajmu
budes tam byvat dajme tomu 5-10 rokov a ked pojdes prec, zistis ze si tam dal brutalne penaze a hovno ti z nich ostalo :wink:
wladas, keby som siel do vlastneho, neutiahnem to.
Ked si zoberies hypoteku na coilen 50tis (zaco mas v BA mizernu garzonku, ci 1 izbak), tak mesacne musis platit 30rokov skoro 200-300eur len hypoteku, do toho si zober este najom, co je dalsich 200eur takmer. 500eur mesacne a zit z vyplaty do vyplaty? Bez akcii, festivalov ci vyletov?. Dakujem, zatial neprosim. Mozno v dakej 30ke.
A to este ide o fakt, ze niesom ten, co sa chce usadit a ostat zit v BA, ci SVK samotnom. Teda ked si zmyslim, ze mam nasporenych dost penazi a prepne mi, tak chcem byt schopny do mesiaca zmiznut. Co v terajsom stave je premna vyhovujuce.
Takze zalezi taktiez od toho, co clovek zamysla v svojej buducnosti. Lebo umna 180eur oproti cca 500eur za byvanie je velky rozdiel.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

wladas napísal:teraz ti idu prachy do podnajmu
No a ?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Tiez si myslim, ze najrozumnejsie je vziat hypoteku a makat na sebe co to da, zvysit prijmy a co najskor ju predcasne splatit. Nasledne by som si hned zobral dalsiu a vacsiu hypoteku, kupil nieco vacsie a hypoteku platil z prenajmu za prvy byt a v nejakej 50tke mat uz co to nasporene a 2 nehnutelnosti. Najom je fajn podla mna iba ak ma clovek nejake problemy-neistoty dat si nejaky cas na oddych popremyslat a mat pocas tejto zivotnej krizy strechu nad hlavou, najlepsie s partnerom - najom deleno 2.
Ako dlhodobe riesenie to nikto nemoze mysliet vazne. Som z nizsej strednej vrstvy takze neviem posudit ako to riesia socialne slabi. Vidim to na nuteny pobyt v rodicovskom dome :-/ Takisto vela mladich hoci studuju vo vacsich mestach sa po studiu vracia domov/ na periferiu a byvaju v mensich mestach, tu vsak najst dobru pracu moze iba male percento ale byvanie je lacnejsie.

// :minus: nechapem co je na tom nerealne a preco by to co som napisal boli sracky, radsej budem mat velke nadeje ktore sa splnia na polovicu ako sa snazit vyzit a este aj s tym mat problem.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

axxis napísal:Jin: mas 23 a si na tom hentak? damn. ja som clovek, ktory od podobnych rozhodnuti vsetkych dookola odhovara kedze som este prilis mlady na to aby som take nieco robil.(alebo sa tak aspon citim :D ) uz mam za sebou rok v Japonsku, este chcem ist na rok, mozno rok a pol na sever. potom chcem ist na 4 mesiace do juhovychodnej azie (len ako cestovatel) a boh vie kam ma to zaveje nasledne. (snad USA)
Nemam nic proti tomu, ze si niekto v mladom veku zalozi rodinu, ale ja si svoj zivot hentak nedokazem predstavit. V buducnosti by som si strasne vycital, ze som nezazil svoju mladost aspon trochu dobrodruznejsim stylom resp., ze nebudem mat na co spominat a rozhodne uz nebudem mat cas to dohanat.
Tvoj pohľad plne chápem a pokiaľ sa tak cítiš, tak to ani nemeň. My sami sme nad tým tiež takto uvažovali. Cestovať, užívať si kým sme mladí, zažívať dobrodružstvá, neľutovať, že sme niečo premeškali.
Avšak potom sme dospeli k tomu, že chceme byť radšej mladí rodičia. Keď sa na to pozrieš z dlhodobého hľadiska sú tu vždy dve cesty.
Jedna - užívať si mladosť, nejako seriózne sa neusádzať (či už doma, alebo v zahraničí) odžiť si mladosť - trvalé bývanie, usadenie sa / rodinu riešiť až okolo 30.
Druhá - mladá rodina - zamakať na začiatku, nabrať si toho na seba viac, o 20 / 30 rokov sa decká osamostatnia a my bez hypotéky s dobrým zabezpečením môžeme realizovať svoje sny.
Naivac - ako som už načrtol je tu aj otázka toho, či človek chce deti, ako sa k tomu stavia partner a ohľad treba brať aj na idelány vek rodičky, zvýšené riziká vývojových chýb atď. ...
nedá sa však povedať, že by sme ani my nemali zážitky. Spolu sme ešte pred potomstvom precestovali dosť veľa, aj sme si používali. Nikto však nehovorí, že s ďeťmi končí život páru? Keď bude mať malá 5-6 rokov kľudne môže ísť na týždeň / 10 dní k babke na prádzniny a my napríklad do Bhutánu :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:Tvoj pohľad plne chápem a pokiaľ sa tak cítiš, tak to ani nemeň. My sami sme nad tým tiež takto uvažovali. Cestovať, užívať si kým sme mladí, zažívať dobrodružstvá, neľutovať, že sme niečo premeškali.
Avšak potom sme dospeli k tomu, že chceme byť radšej mladí rodičia. Keď sa na to pozrieš z dlhodobého hľadiska sú tu vždy dve cesty.
Jedna - užívať si mladosť, nejako seriózne sa neusádzať (či už doma, alebo v zahraničí) odžiť si mladosť - trvalé bývanie, usadenie sa / rodinu riešiť až okolo 30.
Druhá - mladá rodina - zamakať na začiatku, nabrať si toho na seba viac, o 20 / 30 rokov sa decká osamostatnia a my bez hypotéky s dobrým zabezpečením môžeme realizovať svoje sny.
Naivac - ako som už načrtol je tu aj otázka toho, či človek chce deti, ako sa k tomu stavia partner a ohľad treba brať aj na idelány vek rodičky, zvýšené riziká vývojových chýb atď. ...
nedá sa však povedať, že by sme ani my nemali zážitky. Spolu sme ešte pred potomstvom precestovali dosť veľa, aj sme si používali. Nikto však nehovorí, že s ďeťmi končí život páru? Keď bude mať malá 5-6 rokov kľudne môže ísť na týždeň / 10 dní k babke na prádzniny a my napríklad do Bhutánu :)
ja som nepovedal, ze ako mladi rodicia ste zabili svoj zivot. Ale 10 dnova dovolenka to nie je celkom moj styl :)
A ano, je pravda, ze som cestovanim rozflakal strasne peniaze a priznam sa, ze je mi trochu luto ked vidim svoje nasporene prachy a aj tie pojdu vsetky do p...prec :lol:
Ale mne to nevadi, stale som relativne mlady a vacsina ludi v mojom veku nema ziadne realne uspory takze aj ked vsetko co mam rozbijem nebudem na tom o nic horsie ako 90% mojich rovestnikov a s tymto planom aj chcem riesit veci do buducna. Co sa tyka usadzania tak by som mal hlavny problem s tym, ze v podstate nemam sancu sa niekde zabyvat ak nikde neozstanem dlhsie ako rok, to by bolo celkom kontraproduktivne. (a navyse mam stale tu super volnost, ze ked na to pride mozem vsetkym prasknut a na neurcitu dobu kam chcem. keby som mal pozicku a dom v zivote by som si nedovolil len tak zahadzovat svoje zamestnania ked viem, ze ostatni maju problem ho co i len ziskat)

edit://inac ja by som tento zivotny styl nenazval uzivanim si. popravde pod tymto slovnym spojenim si obycajne predstavim nieco uplne ine. pre mna je to viac o tom aby som zazil a spoznal nieco ine.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

axxis: bohuzial je vseobecne znamy fakt, ze 90% nasich rovesnikov ma pomerne na p...prd vyhliadky do buducnosti, cize to nie je az taka vyhra.

dalsia vec: takyto "kocovny zivot" dokedy sa tak da fungovat? a potom ked sa clovek zastavi a pozre sa dopredu. co vlastne ma? je tam ako clovek o 10 rokov mladsi a jedine co mu ostane je to, ze si to uzil, ale nakoniec ho aj tak zomelie system, takze co je lepsie nasilu plavat proti prudu aby som plaval proti prudu alebo sa naucit poriadne plavat ?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:axxis: bohuzial je vseobecne znamy fakt, ze 90% nasich rovesnikov ma pomerne na p...prd vyhliadky do buducnosti, cize to nie je az taka vyhra.

dalsia vec: takyto "kocovny zivot" dokedy sa tak da fungovat? a potom ked sa clovek zastavi a pozre sa dopredu. co vlastne ma? je tam ako clovek o 10 rokov mladsi a jedine co mu ostane je to, ze si to uzil, ale nakoniec ho aj tak zomelie system, takze co je lepsie nasilu plavat proti prudu aby som plaval proti prudu alebo sa naucit poriadne plavat ?
no s panom bohom ak o tom rozmyslas takto. a ako presne je to plavanie proti prudu? takyto zivotny styl nie je absolutne nic vynimocne, dokonca by som povedal, ze presne naopak. (a ludia zo zahranicia maju toto bujare obdobie este davno pred vysokou, kedze zvycajne najskor rok/dva robia, potom vsetko minu a potom idu na vysku) akurat ked rozmyslas ako pravoverny slovacisko a preratavas si vsetko na chleby tak je jasne, ze Ta to nelaka. pozri sa, pre mna za mna sa zamestnaj a zostan si tam aj cely zivot ak sa Ti to bude pacit. (idealne si aj zober hypoteku a ak pojdes volit komancov tak budes uplne dokonaly obcan, nepohnut sa z miesta to je take dost echt slovenske) ja si na svoj zivotny styl viem zohnat financie (a nie, nemam ich od rodicov) . a mozes mi verit, ze ak riesis veci tak ako ja tak Ti vo finale zostane este viac penazi ako keby si cely ten cas pracoval niekde v priemernej praci na slovensku (tesco etc.)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nemusime to teda nazvat plavanie proti prudu, ale nezodpovedny zivotny styl. aby sme si rozumeli, ja sa na to pozeram z pohladu tych priemernych 90% v takom duchu som aj koncipoval svoju odpoved. ked mas v takomto mladom veku prijem ktory ti toto umoznuje, nech sa paci, ale sam si spomenul 90% a pre tych 90% je uspech mat pracu trebars aj v tom tescu a v konecnom dosledku im nezostava nic ine ako preratavat vsetko na chleby, lebo nemaju inu moznost...

p.s. neviem preco citis potrebu hned reagovat v tak agresivnom duchu ;)

edit: a teda furt by som bol vdacny za odpoved, do kedy takto planujes fungovat a co potom? alebo si tak "loaded" ze sa nad niecim takym proste nezamyslas?
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

lebo si dovolujes zapochybovat nad jeho zivotnou pravdou... a take nieco sa neodpusta :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Soviet napísal:s parom a bohuzial, tam som bol obmedzovany a ruseny
dotycna mala hlasny prejav lasky vo vecernych a rannych hodinach? :lol:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Z tvojho pohľadu je to zlé, ale ak má niekto takú životnú filozofiu budiš, pre neho je to zmysluplné. Investícia do zážitkov je oveľa lepšia ako investícia napr. do auta :)

Nemôžem si pomôcť, ale z takých ľudí ako je axxis..proste zmysel to má asi tak do 35ky, potom mi začnú tí ľudia pripomínať ježišov a zostarnutých hippisákov.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No, ale aspon si taky clovek prezije svoje zivot na maximum ;) Teda umna ma axxis velke plus za tento styl, ktory mne vonia vo velkom tiez.
Umna maju taki ludia ovela vacsiu hodnotu (taki ti hipisaci a jezisovia ^^), ako bezny peniazmi zijuci clovek, ktory je spokojny ako si zije svoj "americky sen" a vsetko vidi len v peniazoch (ludom z nich vkuse len zadrbava). Preto sem tam rad pokecam s takymi, kedze ti sa na teba krivo nepozru a radi rozpravaju pribehy.

wladas: Hadky a hadky. Dost, ze vztahy nemusim a este pocuvat cudzie riesenia vo vztahu..Utrpenie.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:nemusime to teda nazvat plavanie proti prudu, ale nezodpovedny zivotny styl. aby sme si rozumeli, ja sa na to pozeram z pohladu tych priemernych 90% v takom duchu som aj koncipoval svoju odpoved. ked mas v takomto mladom veku prijem ktory ti toto umoznuje, nech sa paci, ale sam si spomenul 90% a pre tych 90% je uspech mat pracu trebars aj v tom tescu a v konecnom dosledku im nezostava nic ine ako preratavat vsetko na chleby, lebo nemaju inu moznost...

p.s. neviem preco citis potrebu hned reagovat v tak agresivnom duchu ;)

edit: a teda furt by som bol vdacny za odpoved, do kedy takto planujes fungovat a co potom? alebo si tak "loaded" ze sa nad niecim takym proste nezamyslas?
Vec 1: moja odpoved sa mi nezdala agresivna. Od flegmatickeho cloveka mam mile daleko, ale myslim, ze hento bolo este celkom fajn. Ale na druhu stranu sa Ti musim priznat, ze ma to hneva. Ludia na Slovensku/Cesku nie su uplne bez potencialu. Je sice pravda, ze uplatnit ho je v nasej malickej zemi tazsie ako inde, ale nie je to nemozne. A vec, ktora ma hneva, ze aj ked ma mlady Slovak/Slovenka svoj potencial len tak ho zahodi sviniam, lebo rozmysla ako Ty. Jakziv nevytiahli paty z domu (ak do toho nezaratame dovolenku v Chorvatsku s rodicmi), jakziv nespoznaju iny typ myslenia a skoncia tak, ze su radi za pracu v Tescu. Fucking a!
A do tohto mega zivota sa ozve niekto ako ja s tym, ze z tejto apatie sa da vytrhnut este dostane aj zje*ane, ze vedie nezodpovedny styl zivota. Dakujem pekne.

A loaded nie som, klamal by som keby som povedal opak. Ale nie som ani uplne svorc. A dokedy planujem takto zit? Snad do 26. (to su predo mnou este roky cestovania....)

K zvysnym bludom, ktore ste tu vytiahli, ze som hipisak a jeizs sa vyjadrovat radsej ani nejdem, lebo su to jednak do neba volajuce kraviny a jednak aby som to vyvratil by som musel popisovat svoje sukromne veci na co na verejnom fore nemam ani trochu chut. :) Ale mozem Vas uistit, ze hipisak a podobna chamrad nie som ani nahodou.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

axxis.. ty hadzes vsetkych bohorovne do jedneho vreca.. tak sa neduduj, ze do dalsieho vreca zase hadzu oni teba:)
.
ja preferujem ten opacny pristup - teraz zamakat (kym mam energiu a nemam deti) a potom si uzivat.
Napísať odpoveď