Retsko napísal:... To ich neosklbali, oni maju perie, ale take biele a riedke, kedze ziju cely cas v klietkach a v takom prostredi...
Riesenie pre teba: kup si svinku, vychovaj si ju a urobime zabijacku (pridem ti pomoct), opijeme sa, najeme, bude nam veselo...
ja sa riadim porekadlom nerob druhym to, co nechces, aby oni robili tebe a to iste plati aj vo vztahu k zvieratam.
chces povedat ze by ti ani trosku nevadilo, keby ta (alebo si radsej predstav niekoho ineho, koho mas strasne rad- mamu, sestru, brata)niekto nastrkal do kamionu natlaceneho so stovkami inych ludi, dokonca aj s chorymi a mrtvimi, doviezol ta na bitunok, ponoril do kvapaliny pod prudom, skopala by ta elektrika takmer na smrt, ale nezabila by ta, (pretoze v tovarni maju urgentnu objednavku a ziaden cas srat sa s par odolnejsimi kusmi), potom by ta bez umrtvenia obarili, oskalpovali a zacali porcovat, pri com (az vtedy) umries na vykrvacanie a neznesitelnu bolest?
podla mna je take zaobchadzanie zverske a ani jedno zviera si ho nezasluzi. to skor par ludi.
co sa tyka svine, ktoru mi navrhujes ako riesenie, mohla by som ju sice vychovat, ale nie zabit, ani zjest. citila by som sa ako... ani to neviem prirovnat. s mojim jedlom nesmiem mat ziadny emotivny vztah, inak mi nechuti, vlastne ho ani nedokazem zjest.