Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
haliegro
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa haliegro »

Retsko napísal:... To ich neosklbali, oni maju perie, ale take biele a riedke, kedze ziju cely cas v klietkach a v takom prostredi...
Riesenie pre teba: kup si svinku, vychovaj si ju a urobime zabijacku (pridem ti pomoct), opijeme sa, najeme, bude nam veselo...
:smt097 ked pozeras to video, pozeraj poriadne ked su tie sliepky na tom beziacom pase a prejdu celym tym peklom, cakas aspon, ze ta popravcia cata ich umrtvi poriadne, ale vela z tych sliepok je este nazive, ked sa pustaju do trhania peria a do kusovania! ved to tam v tom videu bolo! komentaru si asi velmi nerozumel, tipujem. pretoze v nom sa to tiez spominalo. a ano, toto je bezne narabanie ludi so zvieratami, ale podla mojho nazoru ani z daleka nie NORMALNE.
ja sa riadim porekadlom nerob druhym to, co nechces, aby oni robili tebe a to iste plati aj vo vztahu k zvieratam.
chces povedat ze by ti ani trosku nevadilo, keby ta (alebo si radsej predstav niekoho ineho, koho mas strasne rad- mamu, sestru, brata)niekto nastrkal do kamionu natlaceneho so stovkami inych ludi, dokonca aj s chorymi a mrtvimi, doviezol ta na bitunok, ponoril do kvapaliny pod prudom, skopala by ta elektrika takmer na smrt, ale nezabila by ta, (pretoze v tovarni maju urgentnu objednavku a ziaden cas srat sa s par odolnejsimi kusmi), potom by ta bez umrtvenia obarili, oskalpovali a zacali porcovat, pri com (az vtedy) umries na vykrvacanie a neznesitelnu bolest?
podla mna je take zaobchadzanie zverske a ani jedno zviera si ho nezasluzi. to skor par ludi.
co sa tyka svine, ktoru mi navrhujes ako riesenie, mohla by som ju sice vychovat, ale nie zabit, ani zjest. citila by som sa ako... ani to neviem prirovnat. s mojim jedlom nesmiem mat ziadny emotivny vztah, inak mi nechuti, vlastne ho ani nedokazem zjest.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

niektory ludia to fakt s tou ochranou prehanaju. co by sme poto jedli?? bilinky a korienky?? preco ich stvoril Boh. Aby sme sa na ne len pozerali??? pochybujem. ale som proti zbytocnemu zabijaniu pre svoje vlastne obohatenie. - koza, prachy
soviet666
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa soviet666 »

haliegro>> prehanas toRIESENIUE PRE TEBA: prihlas sa do toho "bitunku" a postupne si tie sliepky ber zo sebou domou a daj im mena a zite stastne aj kym... ti ich nevezmu a nespracuju
PS: je to taka ista rec ako ta tvoja
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Haliegro kua! U sliepok to funguje tak, ze sa este zive povesaju za tie nohy ako si to tam videla, potom sa pasovo strkaju do tej elektrolyzy, kde sa ovsem nezabiju, len omracia a dalej stoji niekto, kto tym sliepkam odreze hlavu a krv steka dole. Je tam neuveritelny smrad, ktory je tak intenzivny, ze keby si nebola naobliekana a cela zakryta hrubou vrstvou oblecenia (a make-upu) tak sa smradu nezbavis dokym robit budes... Aspon takto to funguje u nas...
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

bryndzové halušky s oškvarkami mnaaaaaaaaaam
masove vyrobky ruleeeeeeeeeez

vegetarianov by som este pochopil
ale vegánov už nie
humanstorm
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa humanstorm »

:) Bol som vegetarianom 7 rokov ,ale to som bol ete veeeeeeeeelmi prostucky "ako keby som teraz nebol :D "Mäso sa musi papat. :P
Sancho
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sancho »

nemam rad vegetarianov a preto jem maso :D
aj tym nic nedosiahnu
haliegro
Medium Star
Medium Star

retsko! nexem vediet, robi sa mi plano... asi predlzin cas nejenenia masa. sudruh, dobry napad :wink:
Saq.utd
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Saq.utd »

hmm zaujimave video
akurat si vychutnavam kura na vegete(mrtve a osklbane samozrejme)
ako si mi prestalo chutit tak som si trochu prisolil uz je fajn..

K Teme -nie! som za TO aby sa maso jedlo....!!!

Obrázok
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Haliegro, preco si taketo veci vsimas? Doteraz si jedla presne take iste maso, len si o tom nevedela ako je pripravovane... Treba si uvedomit naco tie zvierata su chovane (pre nasu konzumaciu) a hned je lepsie...
haliegro
Medium Star
Medium Star

nooo.... preco si ich vsimam.... moj prvy zazitok - zabijacka bol ked som mala asi 5 rokov. videla som svinu, ktoru babka po celom zivote stravenom v chlieve po prvy raz pustila von. chvilku po tom lezalo kviliac od bolesti, okolo neho behali vsetci prislusnici rodinneho klanu, zachytavali krv a zacali to prasa rozrezavat. nakoniec mi do ruky strcili ucho a reku ze na a zer... bol to pre mna obrovsky shock. dovtedy som nemala predstavu, ako to fungovalo. vedela som, ze toto maso je z kurcata, toto z kravy, toto zo svine a toto z ryby, ale neuvedomovala som si to. po tomto dni som maso nechcela ani vidiet, ale to nebolo mozne. ked som mamke povedala, ze uz nechcem jest maso, vytrieskala ma a od stola som nemohla odist, kym som ho nespratala. par dni na to do mna nasilu tlacil otec hurky, ktore doteraz zo srdca nenavidim. moj zaludok to nevydrzal a otec sa mi preto vysmieval este dost dlhu dobu.

asi po roku som sa s tym masom zmierila a dufala som, ze na zabijacku zabudnem a uz nikdy ziadnu neuvidim. bohuzial netrvalo dlho a musela som babke pomahat trhat perie z kury, ktoru pred mojimi ocami zabila. potom som par rokov bola este svedkom zabijania a pitvania zajacov, pretoze ich moj otec zacal chovat, takze som sa jednoducho nevedela zbavit tej predstavy, ze to maso na mojom tanieri je to sladke zvieratko, co som este pred par hodinami hladkala... :cry: (boze, robi sa mi smutno)

v 15tke som sla na intrak a uz som nebola svedkom zabijania a prestala som si uvedomovat naporcovane zvieratka na mojom tanieri, aaaaaaaaaaaaaaaaale, babka zacala chovat kozu a po case mala dvoch malych capkov. ked som bola u babky, stale som sa s nimi hrala...az jedneho dna v nedelu na moje 17 naste narodeniny som dostala na tanier nejake zvlastne maso a tak som sa spytala, co to je. odpoved bola kozlacina. hned som vedela na kolku bije, mamke som povedala, ze mi nechuti a sla som do izby vyplakat sa...

takze tak to je. mam z toho traumu a neviem sa jej zbavit. a asi ani nechcem. radsej chcem zabudnut uplne vsetko co som videla, vratane toho videa a nic podobne viac nevidiet... :cry:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Hm... ja som mal podobne detstvo plne zabijaciek (svine, kury, zajace, kravy) a nikdy som s tym nemal problemy... Raz na vianoce ked som bol maly mi prislo luto kapra, lebo po tom, ako ho ovalil otec kladivom tak divne otvaral usta akoby lapal po dychu... Bolo mi vysvetlene, ze je to normalne, kapor bol vychovany nato, aby bol zjedeny, keby sme ho nezjedli my, zje ho niekto iny. O par rokov som sa kladiva chopil uz ja... Vsetko sa da, ked to neberies tragicky. Ved aj nase svine kvicali a kopali nohami, bezhlave sliepky poletovali po dvore, zajace krvacaju z usi sa trepali hore dole, ale je to normalne. Ako inac by si si chcela schuti zajest maska?
haliegro
Medium Star
Medium Star

baaaaaaaaaaaah, retsko, preco mi to robis? ja na to vobes nechcem mysliet. ty ma rad drazdis az do nepricetnosti, co? mile od teba... ale nazor nezmenim. nemozem za to, ze ked sa pozriem na kus masa, alebo mrazenu sliepku, ze sa mi scvrkne zaludok, stiahne hrdlo a nedostanem do seba ani hlt.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Sorac, chcel som ti to len patricne vysvetlit, ze tieto veci netreba brat tragicky... Ale ked nechces, uz ti nebudem spominat take...
soviet666
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa soviet666 »

si ako instruktor :wink:
2haliero>> pozri si toto http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=29 ... sc&start=0 toto nieje o konzumnych zvieratach (je to bordel FUUUUUUUUJ)
scarpo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa scarpo »

HALIEGRO: no ja som sa na zabijacky nachodil, nie ze by som mal z toho potesenie, ale vzdy som sa tesil, najmä na zamascenu hubu a plny zaludok...
je mi ta luto ak mas takuto traumu ale neoddavaj sa tomu, bo prides o potesenie z jedla...
haliegro
Medium Star
Medium Star

o to potesenie z jedenia masa som uz davno prisla, vlastne sa takmer ani nepamatam na ten prijemny pocit nevedomosti... ale uz som si stihla zvyknut :wink:
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

haliegro napísal:o to potesenie z jedenia masa som uz davno prisla, vlastne sa takmer ani nepamatam na ten prijemny pocit nevedomosti... ale uz som si stihla zvyknut :wink:
njn, ja by som zabit tvora nedokazal... ale ked uz ho mam na stole, peceneho, smazeneho, udeneho, proste nejako pripraveneho... tak to je ine :)
keby si ho mam najskor zabit, asi ostanem hladny... samozrejme uroven nevyhnutnosti pri dostatocne velkom hlade by ma asi donutila ho zachlomazdit a zjest aj s chlpami, ale dufam ze do takej situacie sa nedostanem...
(pametate na film ALIVE ? u nas to bolo ako Prezit... o rugbyovom teame ktory havaroval s lietadlom v andach... tak tomu vravim uroven nevyhnutnosti...)
haliegro
Medium Star
Medium Star

nj, aj v mojom pripade je to tak, hoci radsej by som sa pasla, ale nemyslim, ze by to malo nejaky efekt... :?
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mäsko

Príspevok od používateľa cert »

Som proti konzumacii mäsa z 2 dovodov:

1. Moralny - nik nema pravo zabijat zive tvory

2. Zdravotny - ludske telo nie je prisposobene na zivocisnu stravu
A navyse v masovych vyrobkoch je a bude vselico :smt096
Napísať odpoveď