Kde investovat tisic eur?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kde investovat tisic eur?

Príspevok od používateľa Mek »

Pisete, ze 1000 eur nie je suma vhodna na nejake investovanie a podobne veci. Aka suma je uz dostatocne velka na to, aby sa o niecom v podobe investovania dalo uvazovat?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

kup nieco stare pokazene, oprav to a predaj. :lol:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Bez penez, do hospody nelez. To iste plati aj o akciach, fondoch, komoditach atd. Ak ti nejaka investicia prinesie 4-5% zhodnotenie rocne tak mozes byt vysmiaty. Vypocitaj si pri akej sume je pre teba 4-5% zhodnotenie zaujimave a presne to je "dostatocne velka" suma s ktorou by si mal ist investovat. Samozrejme ako clovek, ktory nepozna trhy neocakavaj velke zhodnotenie, resp neocakavaj zhodnotenie vobec.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ked si vezmeme mieru rocnej inflacie, tak aj tie 4-5% nie je ziadna bomba, takze sa musi jednat uz o fakt zavratne ciastky aby malo zmysel nieco robit...a nemusi sa jednat len o cenne papiere, mozu to by napr aj reality a pod.
Luxferi
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Luxferi »

Tisic euro je najlepsie investovat do seba . Nejaky vzdelavaci kurz, naucit sa novy jazyk napr. Jednoducho do veci, ktore Vam prinesu nejake osobne zlepsenie :). V konecnom dosledku napr investicia do kurzu cudzieho jazyka vam moze priniest povedzme 50 e naviac na vyplatnej paske. Ak by ste za to dali aj celych 1000e v konecnom dosledku je to zisk 60% rocne ... a to sa pocita :D ,
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Zaplatiť 1000€ za naučenie sa jazyka? :O
Môj názor je, že väčšina odborov sa fakt nedá poriadne naučiť štýlom samouka, ale taký jazyk snáď inak ani nejde (okrem konverzácie). Ja si dovolím tvrdiť, že 10% angličtiny (skôr asi iba gramatické pravidlá, atď.) ma naučila škola, a ten ostatok ma naučila prax, emaily, internet, pesničky, filmy, seriály, časopisy. Zadarmo.

Ale, môj názor. :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no chcel by som vidiet ako sa naucis napriklad pravnu/business anglinu. si pustis ally mcbeal a nasavas? to fakt ee
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tak ako to napísal. :)
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Homer J Simpson »

Investuj do alkoholu lebo kde inde dostanes 40%? :P Chod s priatelkou na dovolenku alebo jej kup zlaty prsten alebo ked ziadnu nemas tak s tisickou v penazenke nejaku isto zbalis :)
Luxferi
Expert
Expert

Tak ten jazyk bol len priklad, ja som to myslel ako rozvoj osobnosti vseobecne :).
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

A čo len tak skúsiť nakúpiť niečo a ďalej to predávať ? Cez inzeráty napríklad. Máš určite väčšiu šancu na vyšší zisk ako keby si ich nechal rok v banke. Vždy keď mám volnejšie obdobie a nejaké voľné financie, tak niečo pokupujem a ďalej predávam. U mňa to má výhodu, že ma to aj baví. Vždy kúpim niečo, čo dokážem pri najhoršom predať za nákupnú cenu alebo je to niečo čo sa páči aj mne a nechám si to. Vždy sa dá takto pár eurami prilepšiť. No je to naozaj skôr ako hobby :lol:
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

kup desat a strel ich za 115 e + potom predavaj tie karty .
http://www.telekom.sk/benefit/team.php?id=833
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

osobne si myslim ze nie je vobec az take jednoduche kupit nieco lacnejsie a potom to predavat drahsie.
Ludia nie su hlupi a rychlo zistia kde je najlacnejsi zdroj a tak ta obidu. Plus sa moze velmilahko stat ze o ten tvoj tovar nebude az taky zaujem a zostane ti kopa nepredanych kusov niecoho co ti je nanic. A potom ta robota okolo predavania, jednanie s ludmi..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Súhlas. Kšeftovať treba vedieť.
V malých množstvách a lacné výrobky - zisk je minimálny, riziko veľké.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

SRneC napísal:kup nieco stare pokazene, oprav to a predaj. :lol:
Toto tu je asi jediny rozumny napad s realnymi vyhliadkami na uspech a ziskom ktory nebude len zanedbatelnym. Ale na to treba okrem tych 1000 eur aj notnu davku sikovnosti.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Mek napísal:Pisete, ze 1000 eur nie je suma vhodna na nejake investovanie a podobne veci. Aka suma je uz dostatocne velka na to, aby sa o niecom v podobe investovania dalo uvazovat?
Ked sa pohybujes v desiatkach tisic eur da sa zacat rozmyslat...

Inak co sa zlata tyka, cennych kovov obecne, tie su teraz v mode, lebo krach financnictva urobil z hodnecennych papierov toaletak... A tak teraz vela ludi propaguje trebars mince, s tym, ze ked raz pride koniec sveta a papierove peniaze sa stanu bezcennymi, tak rovnake hovno ti pomozu aj mince z cennych kovov. Maximalne tak bude mat zlato nejaku hodnotu z technickych vlastnosti, ze ma maly odpor a tak. Ale hodnota "cennych kovov" bude prakticky rovnaka ako hodnota beznej ocele. Zlato ma cenu pre svoj socialny status. Vo chvili ked sa rozpadne spolocnost, strati zlato status, a je to len dalsi farebny kov.
Luxferi
Expert
Expert

Zlato je tiez priemysleny kov na to netreba zabudat. Aj Pc na ktorom si to napisal je ho asi za 10 E :). KAzdopadne ja uz dlho tvrdim , ze najlepsia investicia je orna poda a zbrane :).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Zbrane? Ti práši? :D
Pôda absolútny súhlas. Od neolitickej revolúcie a vynájdenia poľnohospodárstva ide v celých dejinách ľudstva o pôdu a jej cena stále rastie.
Luxferi
Expert
Expert

No pozri sa na to z takeho katastroficko / racionalneho hladiska. Ak by sa naplnili tie katastroficke vizie a hodnota penazi by bola 0 ako by si si chcel ochranit tu podu ? :)
A ked sa bavime o ornej pode tak hlavne taku kde neboli pouzivanie chemie, kde existuje stale ten prirodzeny kolobeh a nie poda kde bez kamionov hnojiv nevyrastie ani trava.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale prosím ťa, zbraní je ako maku a ich cena je nízka.. investovať do zbrane sú vyhodené peniaze.
A ako by si chcel tú pôdu chrániť? Kalašnikovom? Stačí niečo, čo má železnú dosku o hrúbke 0,5 cm a skončil si.. Máš tank, prekaká ťa vrtuľník...máš vrtuľník? Prekaká ťa malý chlapec s RPG... asi toľko.
Napísať odpoveď