Kde investovat tisic eur?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kde investovat tisic eur?
Pisete, ze 1000 eur nie je suma vhodna na nejake investovanie a podobne veci. Aka suma je uz dostatocne velka na to, aby sa o niecom v podobe investovania dalo uvazovat?
kup nieco stare pokazene, oprav to a predaj. 
-
TommyHot
Addict
Bez penez, do hospody nelez. To iste plati aj o akciach, fondoch, komoditach atd. Ak ti nejaka investicia prinesie 4-5% zhodnotenie rocne tak mozes byt vysmiaty. Vypocitaj si pri akej sume je pre teba 4-5% zhodnotenie zaujimave a presne to je "dostatocne velka" suma s ktorou by si mal ist investovat. Samozrejme ako clovek, ktory nepozna trhy neocakavaj velke zhodnotenie, resp neocakavaj zhodnotenie vobec.
ked si vezmeme mieru rocnej inflacie, tak aj tie 4-5% nie je ziadna bomba, takze sa musi jednat uz o fakt zavratne ciastky aby malo zmysel nieco robit...a nemusi sa jednat len o cenne papiere, mozu to by napr aj reality a pod.
Tisic euro je najlepsie investovat do seba . Nejaky vzdelavaci kurz, naucit sa novy jazyk napr. Jednoducho do veci, ktore Vam prinesu nejake osobne zlepsenie
. V konecnom dosledku napr investicia do kurzu cudzieho jazyka vam moze priniest povedzme 50 e naviac na vyplatnej paske. Ak by ste za to dali aj celych 1000e v konecnom dosledku je to zisk 60% rocne ... a to sa pocita
,
Zaplatiť 1000€ za naučenie sa jazyka? :O
Môj názor je, že väčšina odborov sa fakt nedá poriadne naučiť štýlom samouka, ale taký jazyk snáď inak ani nejde (okrem konverzácie). Ja si dovolím tvrdiť, že 10% angličtiny (skôr asi iba gramatické pravidlá, atď.) ma naučila škola, a ten ostatok ma naučila prax, emaily, internet, pesničky, filmy, seriály, časopisy. Zadarmo.
Ale, môj názor.
Môj názor je, že väčšina odborov sa fakt nedá poriadne naučiť štýlom samouka, ale taký jazyk snáď inak ani nejde (okrem konverzácie). Ja si dovolím tvrdiť, že 10% angličtiny (skôr asi iba gramatické pravidlá, atď.) ma naučila škola, a ten ostatok ma naučila prax, emaily, internet, pesničky, filmy, seriály, časopisy. Zadarmo.
Ale, môj názor.
no chcel by som vidiet ako sa naucis napriklad pravnu/business anglinu. si pustis ally mcbeal a nasavas? to fakt ee
-
Andi_Cibula
Addict
Tak ako to napísal. 
-
Homer J Simpson
Medium Star
Investuj do alkoholu lebo kde inde dostanes 40%?
Chod s priatelkou na dovolenku alebo jej kup zlaty prsten alebo ked ziadnu nemas tak s tisickou v penazenke nejaku isto zbalis 
Tak ten jazyk bol len priklad, ja som to myslel ako rozvoj osobnosti vseobecne
.
A čo len tak skúsiť nakúpiť niečo a ďalej to predávať ? Cez inzeráty napríklad. Máš určite väčšiu šancu na vyšší zisk ako keby si ich nechal rok v banke. Vždy keď mám volnejšie obdobie a nejaké voľné financie, tak niečo pokupujem a ďalej predávam. U mňa to má výhodu, že ma to aj baví. Vždy kúpim niečo, čo dokážem pri najhoršom predať za nákupnú cenu alebo je to niečo čo sa páči aj mne a nechám si to. Vždy sa dá takto pár eurami prilepšiť. No je to naozaj skôr ako hobby 
-
twardykamen
Medium Professional
kup desat a strel ich za 115 e + potom predavaj tie karty .
http://www.telekom.sk/benefit/team.php?id=833
http://www.telekom.sk/benefit/team.php?id=833
osobne si myslim ze nie je vobec az take jednoduche kupit nieco lacnejsie a potom to predavat drahsie.
Ludia nie su hlupi a rychlo zistia kde je najlacnejsi zdroj a tak ta obidu. Plus sa moze velmilahko stat ze o ten tvoj tovar nebude az taky zaujem a zostane ti kopa nepredanych kusov niecoho co ti je nanic. A potom ta robota okolo predavania, jednanie s ludmi..
Ludia nie su hlupi a rychlo zistia kde je najlacnejsi zdroj a tak ta obidu. Plus sa moze velmilahko stat ze o ten tvoj tovar nebude az taky zaujem a zostane ti kopa nepredanych kusov niecoho co ti je nanic. A potom ta robota okolo predavania, jednanie s ludmi..
Súhlas. Kšeftovať treba vedieť.
V malých množstvách a lacné výrobky - zisk je minimálny, riziko veľké.
V malých množstvách a lacné výrobky - zisk je minimálny, riziko veľké.
Toto tu je asi jediny rozumny napad s realnymi vyhliadkami na uspech a ziskom ktory nebude len zanedbatelnym. Ale na to treba okrem tych 1000 eur aj notnu davku sikovnosti.SRneC napísal:kup nieco stare pokazene, oprav to a predaj.
-
Fabo
Hardcore addict
Ked sa pohybujes v desiatkach tisic eur da sa zacat rozmyslat...Mek napísal:Pisete, ze 1000 eur nie je suma vhodna na nejake investovanie a podobne veci. Aka suma je uz dostatocne velka na to, aby sa o niecom v podobe investovania dalo uvazovat?
Inak co sa zlata tyka, cennych kovov obecne, tie su teraz v mode, lebo krach financnictva urobil z hodnecennych papierov toaletak... A tak teraz vela ludi propaguje trebars mince, s tym, ze ked raz pride koniec sveta a papierove peniaze sa stanu bezcennymi, tak rovnake hovno ti pomozu aj mince z cennych kovov. Maximalne tak bude mat zlato nejaku hodnotu z technickych vlastnosti, ze ma maly odpor a tak. Ale hodnota "cennych kovov" bude prakticky rovnaka ako hodnota beznej ocele. Zlato ma cenu pre svoj socialny status. Vo chvili ked sa rozpadne spolocnost, strati zlato status, a je to len dalsi farebny kov.
Zlato je tiez priemysleny kov na to netreba zabudat. Aj Pc na ktorom si to napisal je ho asi za 10 E
. KAzdopadne ja uz dlho tvrdim , ze najlepsia investicia je orna poda a zbrane
.
Zbrane? Ti práši? 
Pôda absolútny súhlas. Od neolitickej revolúcie a vynájdenia poľnohospodárstva ide v celých dejinách ľudstva o pôdu a jej cena stále rastie.
Pôda absolútny súhlas. Od neolitickej revolúcie a vynájdenia poľnohospodárstva ide v celých dejinách ľudstva o pôdu a jej cena stále rastie.
No pozri sa na to z takeho katastroficko / racionalneho hladiska. Ak by sa naplnili tie katastroficke vizie a hodnota penazi by bola 0 ako by si si chcel ochranit tu podu ?
A ked sa bavime o ornej pode tak hlavne taku kde neboli pouzivanie chemie, kde existuje stale ten prirodzeny kolobeh a nie poda kde bez kamionov hnojiv nevyrastie ani trava.
A ked sa bavime o ornej pode tak hlavne taku kde neboli pouzivanie chemie, kde existuje stale ten prirodzeny kolobeh a nie poda kde bez kamionov hnojiv nevyrastie ani trava.
Ale prosím ťa, zbraní je ako maku a ich cena je nízka.. investovať do zbrane sú vyhodené peniaze.
A ako by si chcel tú pôdu chrániť? Kalašnikovom? Stačí niečo, čo má železnú dosku o hrúbke 0,5 cm a skončil si.. Máš tank, prekaká ťa vrtuľník...máš vrtuľník? Prekaká ťa malý chlapec s RPG... asi toľko.
A ako by si chcel tú pôdu chrániť? Kalašnikovom? Stačí niečo, čo má železnú dosku o hrúbke 0,5 cm a skončil si.. Máš tank, prekaká ťa vrtuľník...máš vrtuľník? Prekaká ťa malý chlapec s RPG... asi toľko.