Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Nemám síce naštudované povinne voliteľné predmety všetkých bakalárskych programov na FI MUNI, ale zo zbežného pozretia by som povedal, že na grafike sa dajú zvládnuť relatívne s ľahkosťou. Chuťovkám ako Automaty sa študent ale nevyhne na žiadnom bakalárskom odbore, zato je možné obísť PV predmety s nižšou úspešnosťou. Je to proste na vás, či si zvolíte cestu menšieho odporu alebo si zapíšete aj predmety, ktoré majú úspešnosť 50%.
Na FI MUNI je pekné to, že môžeš síce študovať Aplikovanú informatiku (najmenej povinných predmetov) ale popri tom si môžeš dať akékoľvek predmety z akejkoľvek fakulty, proste hocičo, čo ťa baví. Nemusíš ísť nutne na grafiku aby si sa naučil robiť s grafikou 
Zdravím mňa by zaujímalo či by by mi nevedel niekto povedať aké je reálne uplatnenie človeka čo študuje na APZ v BA študijný odbor Bezpečnostnoprávne služby vo verejnej správe resp. absolventa tejto školy. Dakujem
ja som bol na bakalarovi na FHI - HI, matika nebola tazka pre tych co boli z gymnazia, ale ti co boli z OA mali s matikou problem, ale s FEI to velmi neviem porovnat a uplatnenie zalezi na tebesnakehead28 napísal:ahojte.
už som tu pred tym pisal.
Planujem ist na VŠ buduci rok. Podávam si prihlášku na FEI STUBA (odbor AE - Automobilová elektronika) a na FHI (Fakulta Hospodárskej Informatiky) EUBA (odbor HI - hospodárska informatika). Skôr viac inklinujem k tej FEI-ke, ale dost ma zaujimaju informácie ohladom FHI. Študuje tam niekto? ako je to tam s matikou v porovnaní s FEI?(myslim obsah predmetu a pod.) A čo uplatnenie absolventov?
dakujem moc
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
je tu niekto kto chodi na univerzitu Mateja Bela do BB, fakulta prirodnych vied - odbor aplikovana informatika? potreboval by som sa nieco spytat... alebo pripadne na univerzitu sv. Cyrila a Metoda v TT tak isto fakulta prirodnych vied - odbor aplikovana informatika?? Vopred dakujem (surne
)...
Spolubývajúci chodí čo potrebuješ?
-
snakehead28
Amateur
ahojte,
vyplnil som si prihlašku na EUBU v ich Akademickom informačnom systéme 2 (AIS2), vytlačil som ju, a chcem sa spýtať že či si ju mám dať aj do svojej školy dať potvrdiť (chodím na strednú). Nikde na stranke EUBY som o tom nič nenašiel.
Ďakujem
vyplnil som si prihlašku na EUBU v ich Akademickom informačnom systéme 2 (AIS2), vytlačil som ju, a chcem sa spýtať že či si ju mám dať aj do svojej školy dať potvrdiť (chodím na strednú). Nikde na stranke EUBY som o tom nič nenašiel.
Ďakujem
-
Traktorista
Guru
ja co si pamatam tak nam triedna potrvdzovala prihlasky na VS
-
Suffel
Guru
samozrejme musis si dat overit spravnost prepisanych znamok s vysvedceni ci sa zhoduju.. bud na sekretariate alebo u triednej v tvojej skole..
-
Anem
Star
Hlásim sa na FP - VUT manažerska informatika, podal som elektronickú prihlášku a teraz chcem zaplatiť platbu, lenže vzhľadom na to, že škola je v Brne chcel som zaplatiť zahraničnú platbu ale tam (internet banking ČSOB) nikde nemám kolonku pre variabilný a špecifický symbol ,ktorý je potrebný pre identifikáciu študenta. Čo teraz? 
toto majú na stránke ak je uchádzač zo zahraničia
16,-- € při podání elektronické přihlášky a její platbě na území
• Slovenské republiky na účet VUT v Brně číslo 25695603/7500, Československá obchodná banka, a. s.,
• ostatních států na účet VUT v Brně číslo 25695603/7500, Československá obchodná banka, a. s., IBAN: SK 45 7500 0000 0000 2569 5603, SWIFT (BIC) CEKOSKBX, název účtu: Vysoké učení technické v Brně.
Pre platby do zahranicia je vzdy najlepsie navstivit pobocku tvojej banky a vykonat platbu prevodom z tvojho uctu na druhy ucet. Podmienkou je samozrejme mat nejaky ucet v banke a disponibilny zostatok.Anem napísal:Hlásim sa na FP - VUT manažerska informatika, podal som elektronickú prihlášku a teraz chcem zaplatiť platbu, lenže vzhľadom na to, že škola je v Brne chcel som zaplatiť zahraničnú platbu ale tam (internet banking ČSOB) nikde nemám kolonku pre variabilný a špecifický symbol ,ktorý je potrebný pre identifikáciu študenta. Čo teraz?
Kde je problém? Toto je domáca platba.• Slovenské republiky na účet VUT v Brně číslo 25695603/7500, Československá obchodná banka, a. s.,
-
Anem
Star
áno už som zistil že škola má pre platby slovákov účet na SK zle som čítal a myslel som že to musím poslať na účet v českej banke
-
viper1993
Medium Professional
Stretol som sa s panom ktory pozna velmi dobre FIIT aj FEI a trochu ma od tychto skol odradil. Respektive trochu dost. Ani nie tak pristupom ku studentom atd. ale tym ako narocne, ale naozaj dost narocne mi opisal dane studium(AI v pripade FEI a PKSS FIIT). Pri podavani prihlasok som voci nim bol celkom entuziasticky no teraz neviem. Neverim si hlavne v tej matike ktoru mi opisoval, no aj celkovo, nazvime to ze niesom ziadna "kocka". Ako to teda v skutocnosti je? Je to naozaj az take narocne? Ma sancu to zvladnut aj povedzme priemerny student gympla? Najlepsie nejake tie osobne skusenosti.
Dakujem
na fiit je matika len 1 semester, ale pravda, ze polka to neda.
prosim??? Na FIIT je len 1 semester matiky? Mysli sa FIIT STUBA? Tak to je dost trapne...
Matika sa da zvladnut v pohode. Netreba byt genius. Je len rozdiel ci na to hlavu mas - ci ti to ide "samo" a lahko, alebo musis tvrdo makat, chodit na prednasky, studovat, pocitat doma priklady a pod.
Matika sa da zvladnut v pohode. Netreba byt genius. Je len rozdiel ci na to hlavu mas - ci ti to ide "samo" a lahko, alebo musis tvrdo makat, chodit na prednasky, studovat, pocitat doma priklady a pod.
no myslel som ako cisto matalyzu, potom je tam 1 sem. fyzika, 1 sem. algerba, 1 sem. pravdepodobnost a statistika a nwm co ine + pkss ma elektrotechniku a elektroniku.
Ale zvladnut sa to da, bez pocitania doma to nezvladne urcite nikto a to je zaklad.
Ale zvladnut sa to da, bez pocitania doma to nezvladne urcite nikto a to je zaklad.
-
viper1993
Medium Professional
A o akom objeme napriklad toho pocitania sa bavime? Alebo celkovo priprava. Cely semester cely den kazdy den?
Neviem si o tom utvorit nijaky obraz kedze nemam zatial ziadnu skusenost tak sa ospravedlnujem za blbe otazky.
Najlepšie by bolo prirovnať to k stredoškolskej/gympláckej matike. Tiež by ma zaujímalo, ako by som tam dopadol. Nemám problém matematicky myslieť, na druhej strane, z matematiky nematurujem a na strednej som matiku dosť flákal. Na jednej ruke by som vedel spočítať, koľko krát som si niečo počítal doma. Na hodine keď som trochu dával bacha, chytal som sa hneď, a dopadli z toho jednotky, dvojky, ale keď som mal na háku, boli tam často aj štvorky. Kebyže sa na to učím, vyzerá to určite inak.
Urcite nie cely semester cely den kazdy den... Hovorim, ze velmi zalezi, jak ti ta matika ide a hlavne ake mas matematicke zaklady. Napr. ja som mal zaklady z gympla velmi dobre (5 hodin matiky do tyzdna osem rokov + v maturitnom rocniku seminar) a skoro cela analyza 1 v prvom rocniku na vyske bolo pre mna opakovanie uciva
ani s algebrou nebol problem... Takze ja som doma priklady nepocital, pred zapoctovkou som si zopakoval typy prikladov, pozrel postupy z cvik a bol plny zapich.
Ale ti ktori nemali dobre zaklady sa museli pripravovat kazdy tyzden, pocitat, par hodin do tyzdna, podla toho jak im to islo (ked chceli prejst samozrejme
).
Takisto dobre na vysokoskolskej matike je, ze sa tam zacina od zakladov, cize nemusis toho vela vediet, vsetko potrebne sa naucis tam
Ale ti ktori nemali dobre zaklady sa museli pripravovat kazdy tyzden, pocitat, par hodin do tyzdna, podla toho jak im to islo (ked chceli prejst samozrejme
Takisto dobre na vysokoskolskej matike je, ze sa tam zacina od zakladov, cize nemusis toho vela vediet, vsetko potrebne sa naucis tam