Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nemám síce naštudované povinne voliteľné predmety všetkých bakalárskych programov na FI MUNI, ale zo zbežného pozretia by som povedal, že na grafike sa dajú zvládnuť relatívne s ľahkosťou. Chuťovkám ako Automaty sa študent ale nevyhne na žiadnom bakalárskom odbore, zato je možné obísť PV predmety s nižšou úspešnosťou. Je to proste na vás, či si zvolíte cestu menšieho odporu alebo si zapíšete aj predmety, ktoré majú úspešnosť 50%.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Na FI MUNI je pekné to, že môžeš síce študovať Aplikovanú informatiku (najmenej povinných predmetov) ale popri tom si môžeš dať akékoľvek predmety z akejkoľvek fakulty, proste hocičo, čo ťa baví. Nemusíš ísť nutne na grafiku aby si sa naučil robiť s grafikou :wink:
x3mminto
Novice
Novice

Príspevok od používateľa x3mminto »

Zdravím mňa by zaujímalo či by by mi nevedel niekto povedať aké je reálne uplatnenie človeka čo študuje na APZ v BA študijný odbor Bezpečnostnoprávne služby vo verejnej správe resp. absolventa tejto školy. Dakujem
yankee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa yankee »

snakehead28 napísal:ahojte.
už som tu pred tym pisal.
Planujem ist na VŠ buduci rok. Podávam si prihlášku na FEI STUBA (odbor AE - Automobilová elektronika) a na FHI (Fakulta Hospodárskej Informatiky) EUBA (odbor HI - hospodárska informatika). Skôr viac inklinujem k tej FEI-ke, ale dost ma zaujimaju informácie ohladom FHI. Študuje tam niekto? ako je to tam s matikou v porovnaní s FEI?(myslim obsah predmetu a pod.) A čo uplatnenie absolventov?

dakujem moc :-)
ja som bol na bakalarovi na FHI - HI, matika nebola tazka pre tych co boli z gymnazia, ale ti co boli z OA mali s matikou problem, ale s FEI to velmi neviem porovnat a uplatnenie zalezi na tebe
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

je tu niekto kto chodi na univerzitu Mateja Bela do BB, fakulta prirodnych vied - odbor aplikovana informatika? potreboval by som sa nieco spytat... alebo pripadne na univerzitu sv. Cyrila a Metoda v TT tak isto fakulta prirodnych vied - odbor aplikovana informatika?? Vopred dakujem (surne :P)...
x3mminto
Novice
Novice

Príspevok od používateľa x3mminto »

Spolubývajúci chodí čo potrebuješ?
snakehead28
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa snakehead28 »

ahojte,

vyplnil som si prihlašku na EUBU v ich Akademickom informačnom systéme 2 (AIS2), vytlačil som ju, a chcem sa spýtať že či si ju mám dať aj do svojej školy dať potvrdiť (chodím na strednú). Nikde na stranke EUBY som o tom nič nenašiel.
Ďakujem
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

ja co si pamatam tak nam triedna potrvdzovala prihlasky na VS
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

samozrejme musis si dat overit spravnost prepisanych znamok s vysvedceni ci sa zhoduju.. bud na sekretariate alebo u triednej v tvojej skole..
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Hlásim sa na FP - VUT manažerska informatika, podal som elektronickú prihlášku a teraz chcem zaplatiť platbu, lenže vzhľadom na to, že škola je v Brne chcel som zaplatiť zahraničnú platbu ale tam (internet banking ČSOB) nikde nemám kolonku pre variabilný a špecifický symbol ,ktorý je potrebný pre identifikáciu študenta. Čo teraz? :)
toto majú na stránke ak je uchádzač zo zahraničia
16,-- € při podání elektronické přihlášky a její platbě na území
• Slovenské republiky na účet VUT v Brně číslo 25695603/7500, Československá obchodná banka, a. s.,
• ostatních států na účet VUT v Brně číslo 25695603/7500, Československá obchodná banka, a. s., IBAN: SK 45 7500 0000 0000 2569 5603, SWIFT (BIC) CEKOSKBX, název účtu: Vysoké učení technické v Brně.
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

Anem napísal:Hlásim sa na FP - VUT manažerska informatika, podal som elektronickú prihlášku a teraz chcem zaplatiť platbu, lenže vzhľadom na to, že škola je v Brne chcel som zaplatiť zahraničnú platbu ale tam (internet banking ČSOB) nikde nemám kolonku pre variabilný a špecifický symbol ,ktorý je potrebný pre identifikáciu študenta. Čo teraz? :)
toto majú na stránke ak je uchádzač zo zahraničia
Pre platby do zahranicia je vzdy najlepsie navstivit pobocku tvojej banky a vykonat platbu prevodom z tvojho uctu na druhy ucet. Podmienkou je samozrejme mat nejaky ucet v banke a disponibilny zostatok.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

• Slovenské republiky na účet VUT v Brně číslo 25695603/7500, Československá obchodná banka, a. s.,
Kde je problém? Toto je domáca platba.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

áno už som zistil že škola má pre platby slovákov účet na SK zle som čítal a myslel som že to musím poslať na účet v českej banke
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Stretol som sa s panom ktory pozna velmi dobre FIIT aj FEI a trochu ma od tychto skol odradil. Respektive trochu dost. Ani nie tak pristupom ku studentom atd. ale tym ako narocne, ale naozaj dost narocne mi opisal dane studium(AI v pripade FEI a PKSS FIIT). Pri podavani prihlasok som voci nim bol celkom entuziasticky no teraz neviem. Neverim si hlavne v tej matike ktoru mi opisoval, no aj celkovo, nazvime to ze niesom ziadna "kocka". Ako to teda v skutocnosti je? Je to naozaj az take narocne? Ma sancu to zvladnut aj povedzme priemerny student gympla? Najlepsie nejake tie osobne skusenosti. :) Dakujem
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

na fiit je matika len 1 semester, ale pravda, ze polka to neda.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

prosim??? Na FIIT je len 1 semester matiky? Mysli sa FIIT STUBA? Tak to je dost trapne...
Matika sa da zvladnut v pohode. Netreba byt genius. Je len rozdiel ci na to hlavu mas - ci ti to ide "samo" a lahko, alebo musis tvrdo makat, chodit na prednasky, studovat, pocitat doma priklady a pod.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

no myslel som ako cisto matalyzu, potom je tam 1 sem. fyzika, 1 sem. algerba, 1 sem. pravdepodobnost a statistika a nwm co ine + pkss ma elektrotechniku a elektroniku.
Ale zvladnut sa to da, bez pocitania doma to nezvladne urcite nikto a to je zaklad.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

A o akom objeme napriklad toho pocitania sa bavime? Alebo celkovo priprava. Cely semester cely den kazdy den? :D Neviem si o tom utvorit nijaky obraz kedze nemam zatial ziadnu skusenost tak sa ospravedlnujem za blbe otazky.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Najlepšie by bolo prirovnať to k stredoškolskej/gympláckej matike. Tiež by ma zaujímalo, ako by som tam dopadol. Nemám problém matematicky myslieť, na druhej strane, z matematiky nematurujem a na strednej som matiku dosť flákal. Na jednej ruke by som vedel spočítať, koľko krát som si niečo počítal doma. Na hodine keď som trochu dával bacha, chytal som sa hneď, a dopadli z toho jednotky, dvojky, ale keď som mal na háku, boli tam často aj štvorky. Kebyže sa na to učím, vyzerá to určite inak.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Urcite nie cely semester cely den kazdy den... Hovorim, ze velmi zalezi, jak ti ta matika ide a hlavne ake mas matematicke zaklady. Napr. ja som mal zaklady z gympla velmi dobre (5 hodin matiky do tyzdna osem rokov + v maturitnom rocniku seminar) a skoro cela analyza 1 v prvom rocniku na vyske bolo pre mna opakovanie uciva :) ani s algebrou nebol problem... Takze ja som doma priklady nepocital, pred zapoctovkou som si zopakoval typy prikladov, pozrel postupy z cvik a bol plny zapich.
Ale ti ktori nemali dobre zaklady sa museli pripravovat kazdy tyzden, pocitat, par hodin do tyzdna, podla toho jak im to islo (ked chceli prejst samozrejme :) ).
Takisto dobre na vysokoskolskej matike je, ze sa tam zacina od zakladov, cize nemusis toho vela vediet, vsetko potrebne sa naucis tam :)
Napísať odpoveď