PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"
hej moze to byt ono, alebo este presnejsie selektovanie
super dakujem vam 
Ahojte, mal by som jednu prsobu na niekoho kto vie trošku lepšie anglicky. Robím SOČ-ku na tému Žiaci učiteľmi a potreboval by som doluuvedený text preložiť do angličtiny. Vopred ďakujem. Lebo moja angličtina nie je bohviečo.
Týmto projektom sme chceli pedagógom ukázať moderné metódy výučby realizované prostredníctvom dostupných on-line aplikácií. Pedagógov aplikácie Prezi, Dvolver a Voki oslovili a použili ich aj vo vyučovaní. Deťom na základných školách sa interpretovanie učiva pomocou kreslenej postavičky, krátkeho animovaného videa a "zooming" prezentácie páčilo. Sme radi, že náš projekt vyvolal pozitívny ohlas a mohli sme niečo zo svojich vedomostí ponúknuť aj tým, čo nás v minulosti toho veľa naučili.
Týmto projektom sme chceli pedagógom ukázať moderné metódy výučby realizované prostredníctvom dostupných on-line aplikácií. Pedagógov aplikácie Prezi, Dvolver a Voki oslovili a použili ich aj vo vyučovaní. Deťom na základných školách sa interpretovanie učiva pomocou kreslenej postavičky, krátkeho animovaného videa a "zooming" prezentácie páčilo. Sme radi, že náš projekt vyvolal pozitívny ohlas a mohli sme niečo zo svojich vedomostí ponúknuť aj tým, čo nás v minulosti toho veľa naučili.
-
guess.whoo
Redeemer
Using this project we tried to exemplify to our teachers the modern teaching metods realized by various online applications. The applications Prezi, Dvolver and Voki were accepted and already used in classes. Children at elementary schools fancied the interpretation of the teaching material by animated characters, short animated video and "zooming" of the presentation. We are very happy that our project succeeded and we could offer our knowledge to those, who tought us much in the past.
snad je to ok
este nech to niekto dalsi cekne ci som tam nespravil chybu
snad je to ok
Ja si dovolim len taky maly koment. Cele je to pisane v jednoduchom minulom case, co nie je chyba, ale je to take "basic". Skor by som volil kombinaciu s predpritomnym jednoduchym a priebehovym casom. Opisuje nieco, s cim ma skusenosti a ma to nasledok do pritomnosti, resp. buducnosti.
Tot moj postreh. Nekritizujem, len by to chcelo taku statutarnejsiu formu.
Tot moj postreh. Nekritizujem, len by to chcelo taku statutarnejsiu formu.
-
guess.whoo
Redeemer
hej s tym suhlasim, mohlo by to byt aj tak. len mne to prislo ako skonceny dej v minulosti, ktory priamo nema vplyv. pise, ze boli na skolach, ukazali a to je vsetko. keby napisal, ze to zacali tak pouzivat bolo by to vhodnejsie.
ale kazdopadne dobry postreh
ale kazdopadne dobry postreh
-
Chesterka
Light Star
Zdravím
niekto kto by bol taký zlatý a ochotný, že by mi prebehol necelú A4 anglického textu a skontroloval to po mojej úžasnej angličtine?
Potrebujem to na zajtra, tak ak by ste sa ozvali už dnes bolo by to super
Ďakujem
-
D_I_C_K
Light Professional
ak to maš k dispozicii online tak to sem hod ...pozrie sa na to mozno viac ludi a viac ludi zhodnoti ..
Nazdar ľudia..
Bol by niekto taký ochotný a preložil tento citát, prosím? "Study as if you are going to live forever live as if you were going to die tomorow." Ďakujem vopred 
Študujte akoby ste mali žiť navždy, žite akoby ste mali umrieť zajtra. Dačo také volným prekladom
btw je to tomorRow
btw je to tomorRow
V pôvodnom citáte je "learn" miesto "study", je to prehodené, chýba čiarka a v prvej časti vety by mal byť tiež minulý čas (were going to) po if.
ahojte, už som to hodil do jednej témy, ale napadlo mi, že vy by ste to tu mohli možno vedieť a potreboval by som to čo najskôr, tak nemôžem dlho čakať 
k filmom sa vyrába množstvo posterov, plagátov čo sú buď aj na obaloch DVD a Bluray, v kinách na plagátoch, na stránkach filmov ako pozadia a pod. ..... ako sa "odborne" povie takému človeku čo má toto na starosti?? Napríklad kebyže to chcete dať do titulkov filmu a mali to na starosti povedzme traja- fotograf, ten čo by to upravil v photoshope a ešte jeden- napr. ten čo by hercom ukázal ako majú stáť a tváriť sa, ako by to bolo najlepšie nazvať??
Napadlo mi niečo ako je DIRECT BY ........ či by nemohlo byť POSTERS BY ............. ale to mi príde hlúpe, neviete o niečom- najlepšie aj po anglicky aj po slovensky?? K+ a veľká vďaka
k filmom sa vyrába množstvo posterov, plagátov čo sú buď aj na obaloch DVD a Bluray, v kinách na plagátoch, na stránkach filmov ako pozadia a pod. ..... ako sa "odborne" povie takému človeku čo má toto na starosti?? Napríklad kebyže to chcete dať do titulkov filmu a mali to na starosti povedzme traja- fotograf, ten čo by to upravil v photoshope a ešte jeden- napr. ten čo by hercom ukázal ako majú stáť a tváriť sa, ako by to bolo najlepšie nazvať??
Napadlo mi niečo ako je DIRECT BY ........ či by nemohlo byť POSTERS BY ............. ale to mi príde hlúpe, neviete o niečom- najlepšie aj po anglicky aj po slovensky?? K+ a veľká vďaka
-
Wonderwall
Medium Expert
Vo filme Zodiac bola scena, kde jeden z troch hlavnych hrdinov navstivil jedneho stareho dedka ktory mal presne taketo veci na starosti, skus pozriet film bez dabingu a mozno to tam bude, pokial si dobre spominam ta scena je niekde v poslednej tretine filmu. Ak by som to mal dat len takto z hlavy tak by som dal asi nieco typu ''poster artist'' alebo aj to ''posters by'', nie je to az take odvecipeceman napísal:ahojte, už som to hodil do jednej témy, ale napadlo mi, že vy by ste to tu mohli možno vedieť a potreboval by som to čo najskôr, tak nemôžem dlho čakať
Wonderwall napísal:
Vo filme Zodiac bola scena, kde jeden z troch hlavnych hrdinov navstivil jedneho stareho dedka ktory mal presne taketo veci na starosti, skus pozriet film bez dabingu a mozno to tam bude, pokial si dobre spominam ta scena je niekde v poslednej tretine filmu. Ak by som to mal dat len takto z hlavy tak by som dal asi nieco typu ''poster artist'' alebo aj to ''posters by'', nie je to az take odveci
Na film si čas nájdem, myslím že som ho aj videl, ale s dabingom
POSTERS BY - všetci čo na nich pracovali...
Photographer....... Derp Derpinson ........ zvlášť fotograf
Poster artist ........ Herp Meguston ......... zvlásť nejaký výtvarník- s photoshopom alebo pod..
......... nejaký tvorca scény- rekvizity a pod.
takto by to mohlo byť, nie??
-
Wonderwall
Medium Expert
urcite hej, aj wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Film_poster hlasi, ze ti ludia ktori sa tomu venuju su ''poster artists'', takze v tej forme v akej si to dal to urcite moze bytpeceman napísal:
Na film si čas nájdem, myslím že som ho aj videl, ale s dabingomAle tvoj návrh nie je zlý, práve že sa mi páči, ale rozdelil by som to asi takto:
POSTERS BY - všetci čo na nich pracovali...
Photographer....... Derp Derpinson ........ zvlášť fotograf
Poster artist ........ Herp Meguston ......... zvlásť nejaký výtvarník- s photoshopom alebo pod..
......... nejaký tvorca scény- rekvizity a pod.
takto by to mohlo byť, nie??
super, vďaka, ak budem potrebovať iba artistu, dám to tak, ale väčšinou použijem formu "skupiny", čiže POSTERS BY a postupne meno s funkciou tejto kategórie
vďaka 
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2013, 15:19)
.
.
ešte predsa len s jednou vecou pootravujem
je lepšie potom použiť FILM POSTERS BY / MOVIE POSTER BY / iba POSTERS BY?? a ak jedno z tých dvoch prvých, tak aj s THE na začiatku??
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2013, 15:19)
.
.
ešte predsa len s jednou vecou pootravujem
-
Wonderwall
Medium Expert
ja by som dal len ''posters by'' , pripadne ked tak ''film posters'' ale to mi do titulkov velmi nepasuje, daj len ''posters by''
ok, ani mne to moc nepasovalo, ale chcel som vedieť či by to nebolo "gramaticky" správnejšie alebo niečo takWonderwall napísal:ja by som dal len ''posters by'' , pripadne ked tak ''film posters'' ale to mi do titulkov velmi nepasuje, daj len ''posters by''
//autoeditácia príspevku (11 Mar 2013, 18:06)
a ešte, zasa čo sa týka TRAILERU, ak ho chcem dať do tituliek, tak zasa TRAILER BY Janko Hraško, alebo tu by som mal dať pred to FILM alebo MOVIE, každopádne, mne to sedí viac iba TRAILER BY...
-
Fabo
Hardcore addict
Ked tam mas viacej ludi tak proste pod
Poster artists:
Herp
Derp
Ermangherd posters.
Vobec to "by" tam nepchaj.
Poster artists:
Herp
Derp
Ermangherd posters.
Vobec to "by" tam nepchaj.
Ako sa volá u nás lep, ktorý je v USA pod názvom Rubber Cement?