Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa brm »

Už len si zohnať také šoférske rukavice... ale možno postačia aj cyklistické.. ;)
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

dost zaujimave :D a potom predbieha dalej
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak dnes sa v KE zas ukazalo, ze niektori vodici zrejme jazdia stale ako na suchu aj ked snezi a mrzne. Za 20 minut som mal skoro 2 nehody zavinene druhymi. Takmer v celom meste bola poladovica, takze:
1. Borec vychadzal na hlavnu po ktorej som isiel ja, samozrejme dostal smyk, kontroval to asi na 4-5x a ja som sa nastastie mohol vyhnut do odbocovacieho pruhu, inak by som ho asi nabral. Na druhej strane ocenujem, ze to zvladol a nesiel do hodin, lebo to by bolo este nebezpecnejsie.
2. Okreska so zakrutami a poladovicou, isiel som do lavotocivej zakruty (takze som bol na vonkajsej strane) a v protismere isiel dalsi frajer na ktorom som videl, ze ide prilis rychlo. Preventivne som pribrzdil a on samozrejme dostal smyk, tam som sa nemal kde uhnut, takze som len dufal, ze to ustoji :) Asi polovicu auta mal v mojom pruhu, ale nastastie sme sa minuli, aj ked relativne tesne.
Zaujimavostou je to, ze tato okreska ide cez polia, kde sa pravidelne tvoria snehove jazyky vdaka tomu, ze uz par rokov sa tam neumiestnuju vetrolamy. Dnes to vyzeralo tak, ze na 2ch miestach bola viditelnost 3-4 metre (za denneho svetla).
Vzhladom na toto vam odporucam jednu vec, ktoru som zacal robit uz davnejsie - ked pridem na iny usek cesty, kde je evidentne iny povrch vozovky, tak si na rovnom useku skusim prudsie zabrzdit a hned viem, ci je tam lad alebo len voda a podla toho sa dokazem prisposobit. Brzdit treba len po prve zablokovanie kolies a potom hned ubrat. Samozrejme to nie je 100 %ne, vo velkej miere sa na to da spolahnut na znamych usekoch, kde viem o tom, ze povrch sa nemeni.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

...no a do toho ja idem o hodku, dve vyjst s desatrocnymi gumami... no, v lete si budem z vyplaty setrit na novu sadu :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

No vidis, ja mam nove GoodYear Ultragrip 8 a na tom lade co je v meste mi to vobec nepomohlo :) Snehu je na povrchu malo, vsetko to primrzlo, takze je skoro jedno co mas obute.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

asi si polepim pripinacky :) ale co, fokal uz je len moj, tak si ho mozem kus otukat :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

ja som dneska jazdil dost vela v meste a videl som za jeden den, najviac smykov a hodín v zivote... :D
Prve 2-3 pripady som ako trosku zaskoceny a taky "vyklepany" snazil uhybat nekam bokom a sledovat jak situacia skonci a potom som to uz tak nejak ignoroval akurat som videl chuderku tetu zestrelila dodavka na pristavnom moste, tazko povedat koho chyba ale ked som videl tetu otocenu tvarou ku mne (do protismeru ju to dootacalo) tak som videl v jej tvari ze pustila trosku do gati :D
A vobec, co sa to dneska deje ved nic viac ako trosku snehu a na usekoch namraza, a cele mesto je jak destruction debry
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Tak ale dnes je to hrozné, šmýka sa aj keď ideš 30 km/h... Keď už sme pri tých arogantných vodičoch, dvakrát sa mi dnes na tom ultrašmykľavom snehu stalo, že z protismeru sa vrhli odbáčať cez môj pruh a ja som len stlačil trúbu a čakal, či to stihnú, alebo nie...

Stihli, ale tak tesne, že sme si mohli pomaly ruky podať :|
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

GothaR napísal:No vidis, ja mam nove GoodYear Ultragrip 8 a na tom lade co je v meste mi to vobec nepomohlo :) Snehu je na povrchu malo, vsetko to primrzlo, takze je skoro jedno co mas obute.
Mam tiez rovnake pneu ale ver,ze nieje jedno co mas obute,a hlavne z akym dezenom :)
Tieto pneu maju dobru zmes gumy a hlavne lamelove dezeny,ktore su ale ucinne najviac pri zabere.

Zas na a6tke mam nejake michelinky ci co to tam je a maju polovicny vzor. Cesta pred hodinou z KE domov bola brutalna,hlavne od peresa k lorinciku no mal som trosku problem ubrzdit tie 2 tony z tymi pneu,ked som vosiel do tej fujavice,ktora sa nahle objavila a cez ktoru bolo vidno max 2 metre.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

ja sa priklanam nazoru ze na lade je to fakt jedno co mas obute ak to niesu hroty :roll:
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

lad je lad, tam si nepomozes... vodici si uz privykli na jar, suchy asfalt, to je jedna vec, ale dneska nechutne fuka a vsetko podmrza, tam je tiez pes zakopany...
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

a to som dnes chcel ist na skutri do mesta :D
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

To ano,ale nieje lad,ako lad.
Ak je to poladovica,tak je vozovka hladka,,teda lad kopiruje zrnitost/povrch asfaltu.
Ale ked je lad pokryty troskou snehu,ktory je primrznuty k nemu,cize je vozovka o nieco viac "drsnejsia,teda su ladove vystupky" ,tak uz ma pneu trosku lepsie zaberove vlastnosti aj napriek tomu,ze je to v podstate stale len lad.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Z Komarna kde napadlo 30 centy mi to dnes do Ba trvalo len 2,5h :D Krasna cesta. Muselo byt nejake podujatie alebo co lebo vela aut som videl zaparkovanych v poli :D
brm
Darca
Darca

Zažil som kdejaké snehové kalamity, v žiadnej som nemal problém jazdiť, dokonca som sa na ne tešil.. ale to, čo je dnes večer v KE, som asi ešte naozaj nezažil. V tomto počasí je úplne jedno, aké máte pneu, bo na tom čistom ľade aj tak neubrzdíte. Hlavné ťahy sú ako-tak odhrnuté a vyjazdené, ale vedľajšie cesty sú čistý ľad. Pred každou križovatkou som sa modlil, aby nešlo po hlavnej žiadne auto, bo brzdy boli naprt. Na jednej ma dokonca vietor stočil priečne krížom cez križovatku... a raz som zastavil až pravým predným kolesom o obrubník asi v 5km/h rýchlosti, no snáď sa nič nepoškodilo.

Ale auto už je šťastlivo v garáži a ráno idem do práce električkou!

A za celý večer som videl až 2 odhrňovače, z toho až jeden odhrňoval, ale ani jeden neposýpal. To už vrátili posypovú soľ naspäť do Poľska na Veľkonočné koláče?
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ja som dnes tiez siel vecer cez BA, celkom pomaly ako vsetci a zrazu sa auto rozhodlo ist inam zadok zacalo smykat (zadny nahon)... tak som ubral plyn a auto sa este zo dva krat smyklo na kazdu stranu po nasich rovnych cestach a pokracovalo rovno nastastie bolo uz malo aut na ceste... vrstva snehu a pod nou lad spravi svoje. Ja som odhranace stretol 4 dokonca ale z toho 3 stali a zavadzali a jeden makal :D nastastie som bezpecne dorazil a zajtra nepojdem nikam. Jasne ze som stretol aj majstrov kde iny sli max 80 oni si trufli a vsetkych predbiehali a jedneho z nich otocilo priamo na dialnici ale nastastie nikto okolo neho nebol zrovna.
Gothar
Moderátor
Moderátor

brm: asi tak som na tom bol aj ja :) Pri brzdeni maximalny pozor a aj pri stati na semaforoch som si pred sebou nechaval o dost vacsiu medzeru ako obycajne, keby ma nejaky dobrak nabral zozadu. Zajtra volim na cestu do roboty tiez MHD, este dnes vecer som mal kratku jazdu, ale ta kombinacia vetra, snehu a poladovice je velmi neprijemna, takze volim bezpecnejsiu moznost. Nejde o to, ze by som v tom nevedel jazdit, ale o to, ze sa velmi lahko mozem stat nevinnym ucastnikom nehody :) Dnes som vlastnou vinou nemal ziadny vacsi problem okrem brzdenia, ale tam som si drzal vzdy velku rezervu.
tacosi: tie gumy su super vsade okrem cisteho ladu, dnes som mal problem pohnut sa z krizovatky, ktora mala len mierny sklon, ale povrch bol ako sklo. Predtym som s UG8 nemal pocas celej zimy problem, stacilo, ze bol len ujazdeny sneh a vysiel som vsade.
brm
Darca
Darca

Dnes ráno 20min čakania na električku v tom VKV.. už som sa šiel otočiť a chcel som ísť po auto, ale našťastie práve vtedy došla. Inak dnes ráno bol ľad akurát na cestách na sídlisku medzi blokmi, ale hlavné cesty sú už zasnežené... takže dnes to vyzerá už lepšie, no ale som kľudnejší, že auto v garáži..

:)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

chlapci aj dnes rano som isiel možno tak 20 km/h a pred krizovatkou ma to zacalo smykat..no videl som uz vsetkych svatych kuknem do prava uato a ja uz v strede krizovatky..strhol som to do prava pneu sa anstastie chytili obisli sme sa ale ani abs nepomohlo absolutne nic..
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Traktorista napísal:a to som dnes chcel ist na skutri do mesta :D
na sneznom? :D aspon tu na vychode to je celkom peklo

ajked mam v pivnici ultra gripi gw3 rof, nastastie mi auto stoji
Napísať odpoveď