javatar:
No presne! Sú, ale idú logicky proti sebe.Zarobit, sebarealizovat sa, produkovat hodnoty? To nie su rovnake zaujmy? Forma sa samozrejme uz lisi.
Dajme tomu, že nepracujú naozaj len tie špičky (či aj tie vstávajú do roboty ráno o 6 a makajú celý deň)? Mne príde zbytočné sa naťahovať o tom, kto pracuje či nepracuje - ide o to, že 1% ľudí (a aj z toho je ešte top menšina) vlastní 99% bohatstva sveta. Vysvetli mi toto, javatar. Ako to je možné? To boli takí geniálni, tak makali, asi 28 hodín denne (min.!), ešte mali aj šťastie a preto to tak je a je to spravodlivé. Nevraviac o tom, že neoliberalizmus tieto rozdiely neustále prehlbuje.
Je to nespravodlivé, ľudia s mocou a majetkom vykorisťujú, zneužívajú (aj cez rôzne organizácie) - všetko pre ekonomické nenasýtené záujmy. Akurát som bol včera na dokumente o Zapatistoch, ktorí sa vzbúrili voči neoliberálnemu modelu, ktorý sa začal zavádzať do ich sveta. Reakcia? Skús si čosi načítať, zistiť. Mne príde, že žijete vo vzdušných zámkoch, že to, čo sa tu deje, je dobré a spravodlivé a správne, pričom DENNODENNE človek vidí opak, zažíva opak, počuje opak, dozvedá sa od známych opak, vidí na internete opak. Je to výsmech.
Tvoj príklad je absurdný, nechápem, čo si tým chcel povedať. Stále sa mi zdá, že zamieňate si rovnakosť s rovnosťou.