zdravá, vyvážená strava

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: zdravá, vyvážená strava

Príspevok od používateľa javatar »

tak malo chleba na tyzden? co normalne ranajkovavas/olovrantujes?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Raňajky väčšinou moja suplementácia + cca 200g vločiek spolu s proteínom. A nejaké olovranty atď. - to ja neriešim, jem, ako to ide a ako to vychádza. Zase je pravda, že niekedy cez hluché miesto v škole si dám napr. bagetu, takže aj to je nejaké pečivo. Ale tak väčšinou jem proste jedlá s prílohami, ryža, cestoviny, atď., takže ten chleba naozaj nejem na kilá.
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Frito22 »

Chcel by som spravit nieco zo svojou postavou, nabrat trocha vahy na hrudi a bruchu a postupne to vyrysovat. Niesom daky suchy chlapec, mam pomerne vyrysovane nohy ruky, avsak brucho a hrud mam v objemostnom nepomere k telu...
Snazim sa jest zdravo, combo bielkoviny + vela zeleniny a daka ta priloha mam uz daky ten cas. Pohybu sa snazim co najviac ako sa da, 4 hodiny tyzdene badmintonu ktomu dake 2 hodky korcule + hodka florbal, v den kedy nemam nieco ztoho tak cvicim s vlastnou vahou. Jeden den nechavam telo v tyzdni zregenerovat.
Moja otazka je na vas ci je mozne spravit daky viditelny progres v cviceni s vlastnou vahou mojim zivotnym harmonogramom alebo by som mal uprednostit posilku.
Ako by som mal doplnit svoj jedalnicek, zaujimalo by ma aj ci by som mal zacat uzivat dake iontove napoje po sportovom treningu nakolko sa snazim dostat zoseba co najviac, vela toho vypotim a neviem ci stravou ktoru uzivam mi doplni minerali a latky ktore stratim.
Dalsia vec ci by som mal zacat pouzivat bcaa amino? Diky
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Počujte, koľkokrát môžem do týždňa jesť ovsené vločky(čisté s mliekom+trochu granka+banán) na raňajky(alebo všeobecne) neobmedzene? dik
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Preco by tam malo byt nejake obmedzenie? Tie jes najma kvoli sacharidom, co sa tyka mineralov a vitaminov staci obmienat to ovocie v nich, mlieko obmenit jogurtom, prip. med ako zdraviu prospesne sladilo.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Ja len tak či aj tu náhodou neplatí---všetkého veľa škodí

o mede som rozmýšľal,dik nabudúce vyskúšam
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

minule o ovsených vločkách rozprávala jedna doktorka, že sú síce zdravé ale neodporúča sa ich jesť úplne každý deň, lebo zabraňujú vstrebávaniu vápnika....
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Ja ich jem kazde rano (zalejem horucou vodou, susene ovocie, cerstve ovocie, med, skorica). Len cez vikend si vacsinou dam nieco ine.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Jasné že si ich nebudem dávať každý deň,ale tak 4x do týždna by to bolo OK ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

kafiatko napísal:minule o ovsených vločkách rozprávala jedna doktorka, že sú síce zdravé ale neodporúča sa ich jesť úplne každý deň, lebo zabraňujú vstrebávaniu vápnika....
S tým na mňa vybehla babka, že to písali v Zdraví. :lol: Horšie je, že ja ich fakt jem každý deň a teraz neviem, čo robiť. :)
marek carey
Medium Star
Medium Star

:D Mozete ich jest kolko len chcete, nicomu nebrania.
hughito
Redeemer
Redeemer

A tá dotyčná to má odkiaľ? Resp. kde berie tvoj príspevok relevanciu?
marek carey
Medium Star
Medium Star

On je relevantny, ale tie fytaty v nich si zanedbatelne na celkove zdravie. :D ale skvela kacica. Vapnik staci telu aj z inych jedal dna.
hughito
Redeemer
Redeemer

No už som si zvykol, že v Zdraví sa šíria bludy, takže ďalší do zbierky. :)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Zaujímalo by ma ako to je z ovocím poobede,môže sa konzumovať(na nete je komu "mýtov" a ja už neviem čomu sa dá veriť).Hlavne čo sa týka jabĺk,pomarančov,sliviek,banánov,proste ovocie ktoré sa bežne konzumuje.

Keď prijmem viac kalórii ako by som mal tak priberiem-keď menej tak schudnem.Platí to aj u dospievajúcich /15,16,17,18/ ročných ľudí?
marek carey
Medium Star
Medium Star

Preco by sa nemohlo? V racionalnom stravovani sa musi.
Ked prijmes viac kalorii priberies, ale ked menej neschudnes, chudne sa aktivnym pohybom a nie dietou. Samozrejme, ze sa bavime o chudnuti tuku, nie aktivnej svalovej hmoty. :P A ak teenager vyrazne pribera bez nejakeho vyrazneho dovodu, tam moze byt hormonalna porucha a potom nejaka jednoducha uprava stravy a pohybu nemusi byt efektivna.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ktory debil zavesil na net ze by sa ovocie nemalo jest poobede? a kde to pisu? daj sem link nech si to precitam a schuti sa zasmejem
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

marek carey napísal:Ked prijmes viac kalorii priberies, ale ked menej neschudnes, chudne sa aktivnym pohybom a nie dietou.
Aha, takze ti ludia v tych koncentrakoch schudli vlastne aktivnym pohybom, co na tom zalezi ze za den zrali jeden suchy chleba. :roll:

Mnozstvo zradla resp kalorii je vzdy urcujuci pri priberani aj chudnuti, aktivny pohyb robi iba tuto zalezitost efektivnejsou. To znamena ze ked cely tyzden nebudem nic zrat ale popri tom budem lezat na gauci tak aj tak schudnem.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Ide o to že proste nechcem zbytočne pribrať-tuk-,preto aj dosť často používam kalkulačku a tabuľku kalórii.Športujem dá sa povedať aktívne (3x týždenne futbalový tréning cez víkend zápas + doma a v posilke nejaký ľahký trening).Ovocie mám veľmi rád preto sa pýtam.
marek carey
Medium Star
Medium Star

kali520 napísal:Aha, takze ti ludia v tych koncentrakoch schudli vlastne aktivnym pohybom, co na tom zalezi ze za den zrali jeden suchy chleba. :roll:

Mnozstvo zradla resp kalorii je vzdy urcujuci pri priberani aj chudnuti, aktivny pohyb robi iba tuto zalezitost efektivnejsou. To znamena ze ked cely tyzden nebudem nic zrat ale popri tom budem lezat na gauci tak aj tak schudnem.
Preboha, sa bavime o beznom zivote, nie tieto vyhrotene situacie.
Napísať odpoveď