Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Plus si nemôžem pomôcť, nektorí cigáni asi majú v sebe ešte ten kočovný gén, kedy sa na nejakú kvalitu príbytku logicky neprizeralo a prim hrali iné veci.
Tak kocovny gen podla teba by mali mat. Ale ked ja som tu hovoril o tom ze maju geneticky slabsiu predispoziciu byt svedomity a maju mensiu inteligenciu, cim som svoje tvrdenia aj dolozil nejakymi studiami, pricom ty si tento kocovny gen len tak flakol z voleja vytiahnuty bohvie odkial, tak si to za ziadnu cenu nechcel pripustit ze by to bola pravda.

Spytam sa ta uz rovno nech o tom nekecame. Si ochotny pripustit fakt ze cigani maju inaksie geny ako my, ktore tiez zapricinuju ich slabsiu svedomitost a inteligenciu?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hegy tvojim príspevkom je čoraz ťažšie rozumieť, skús sa zamerať na formuláciu, upokoj sa a ešte raz.

kali: IQ je ošemetná vec, nedávnom som čítal článok, že už x-tisíc rokov hlúpneme. Ono aj ten "divoch" v pralese môže mať pokojne vyššie IQ ako či ty a to preto, lebo k prežitiu potrebuje vedieť veľa vecí a neustále ich aplikuje k praxi. Dnešný moderný človek nepotrebuje k prežitiu nič, ak to preženiem. Hádam si pochopil, na čo narážam.

To, že by možno bolo možné vysledovať u istých cigánov iné genetické informácie je možné (prídu mi viac odolní). Na všetko pôsobí história, daná kultúra a zvyky a toto nestaranie sa o príbytky mi vychádza ako dôsledok nejakého pod. návyku a priorít. Z toho vyplýva aj istí krátkozrakejšie uvažovanie, absencia dlhodobého plánovania a pod., čo je tiež určite možno vypozorovať u niektorých cigánov (ale tak samozrejme, to sa nájde kdekoľvek) a tiež by to mohlo súvisieť s vyššie uvedeným, lebo kočovníci žili skôr zo dňa na deň. Takže asi takto. :wink:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Nie, ty im cim dalej tym menej rozumies (ci nechces rozumiet?).
hughito
Redeemer
Redeemer

Máš ten pocit? Skôr bude chyba u teba. Naozaj som nedokázal riadne vydolovať zmysel z tých viet, sprav niečo so svojím písomným prejavom.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Podstatne je ze ostatny ano, tvoj nazor tu zrejme okrem toho ze nikoho nezaujima (podla toho ake mi chodia spravy si tu uz dlhsie za idiota).
Argumenty typu "oni musia mať deti, život ich vytrestal a sex je ich posledná radosť zo života" su vsetkym na smiech, obcas niekoho poburia /ako mna/ ale to iba velmi ojedinele.
Neveril by si kolko ludi si tu mysli ze si cigan :mrgreen:
hughito
Redeemer
Redeemer

Anonymní vypisovači, karmisti a zbabelci, čo nedokážu napísať ani jedno slovko do tejto témy ma absolútne nezaujímajú. Len ich ľutujem, musia mať naozaj ťažký život.

Tvoj prejav je biedny, plný gramatických chýb, ťažko sa rozumie tvojim myšlienkovým pochodom. Na x-té vyzvanie nie si schopný reformulovať jednoduchú myšlienku. Neovládaš nominatív plurálu a obdobné základné pravidlá. Takíto ľudia majú najväčšie ponosy na nevzdelaných cigánov. Ale tak, tak to vždy fungovalo.

Môj názor tu nikoho nezaujíma, ale veľa ľudí tu so mnou diskutuje priamo a ďalších x ľudí nepriamo onanuje pomocou karmy či SS. Ale áno, máš pravdu, nikoho môj názor nezaujíma, logika 100%.

To, že som cigán, je úplne jasné. To len svedčí o prízemnosti ducha daných ľudí. V iných témach som bol už napr. aj Žid a pod. Tupci milujú argumenty ad hominem, lebo ich mentálne mantinely im viac nedovolia. :wink:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Moja gramatika je biedna to priznavam, nikdy som sa slovencine neprikladal nejaky extra vyznam (chvala bohu) a myslim ze obhajoba ciganov tym, ze som zle napisal y/i v plurale nominativu efektivna nieje (teda aspon ja som nenasiel spojitost parazitickych sklonov ciganov a mojej gramatiky).
Robim v time ludi nadnarodnom projekte, na moje vyjadrovanie myslienok som ziatial stiaznosti nepocul a to si pis ze obcas treba vyjadrovat slovami nieco, co sa skoro ani neda.
A tvoj nazor? Tak to preformulujem, zaujima tu kazdeho, lebo tvoje hviezdne nazory (ktore ti tu kazdy basti), sa tazko prehliadaju a tak ako mne aj ostatnym neda sa ta opytat ci tu len netrollujes.
Co viac dodat, mozno nespadam do tak vysokovzdelanej skupiny ludi ako ty kde slepo verite ze psika naucis niekedy rozpravat, holt, ja som skorej realista, necitam humanisticke kraviny ale mam oci a pozeram cez ne, mam vlastny mozog s ktorym si robim vlastny nazor z vlastnych skusenosti.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

hughito napísal:Môj názor tu nikoho nezaujíma, ale veľa ľudí tu so mnou diskutuje priamo a ďalších x ľudí nepriamo onanuje pomocou karmy či SS. Ale áno, máš pravdu, nikoho môj názor nezaujíma, logika 100%.

To, že som cigán, je úplne jasné. To len svedčí o prízemnosti ducha daných ľudí. V iných témach som bol už napr. aj Žid a pod. Tupci milujú argumenty ad hominem, lebo ich mentálne mantinely im viac nedovolia. :wink:
tvoj nazor je chory, vela ludi sa ti to tu snazilo vysvetlit ale zial, si fanatik.

ty si neni cigan, ty si nieco ovela horsie... tebe nestaci, ze sam zatvaras oci nad vsetkym co robia cigani,
ty sa este k tomu snazis zavriet oci kazdemu kto s tebou diskutuje v tejto teme...
tu napise niekto svoj vlastny nazor a ty oponujes odkazmi na antifa a pod. stranky, niekto sem da video a uz je to
primitivne, ale preco je primitivne ani sam nevies, asi len preto, ze sa tebe nepaci...
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečo je to primitívne som zdôvodnil úplne jasne. Tie videá sú na úrovni videí z white-media, čo posiela kali do témy multikulti o černochoch. Podobný odpad.

Som rád, že moje názory vás tak provokujú, to je dobre. Každopádne čo som ešte väčšmi rád je to, že článok, ktorý som sem posielal od českej blogerky a ktorý ste tu ohodnotili ako smiešny a mimo reality, láme rekordy v čítanosti a pozitívnom ohodnotení. Je vidieť, že stále je väčšina ľudí, ktorá nemá zmýšľanie ako ty či Hegy, či ešte väčšie individúa po rôznych internetových diskusiách. Z pravidelných prispievateľov si tu vážim jedine setha, ktorý neskĺzava do týchto primitívností, aj keď vo viacerých veciach sme sa nepohodli. :wink:

Prajem pekné čítanie: Blogerka se zastala pětinásobné matky, rasisté se jí rozhodli pomstít :arrow: http://zpravy.idnes.cz/blog-markety-dem ... domaci_jav
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Neviem či to tu bolo.

A vy im čo na to hovoríte? "Nič, bijeme ich." :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Pankharti potrebujú preplesk no. :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som ziaden clanok nehodnotil aaaa... co ma ku*va po nejakej ceske s patorcatami?
...vidieť, že stále je väčšina ľudí, ktorá nemá zmýšľanie ako ty či Hegy...
Ake mam zmyslanie? Darujem peniaze na dobrocinne ucely, pomaham ludom okolo seba ako len mozem, stare oblecenie posielam na charitu.
Pracujem, zarabam dost tudiz odvadzam slusne dane, a dost vela inych vydavkov smerom na stat (mam 2 auta, vela sa vozim, extremne dane z phm+ etc...)
2% z danoveho takisto putuju nejakej organizacii ktora si to "zasluzi"
Nemyslim si o sebe ze by som bol clovek ktory by videl veci cierno-bielo. Velmi rad podporim, co si podporu zasluzi.
U mna vsak neexistuje jediny dovod preco by som mal tu zberbu (okej nieje to 100% z Romskeho kolaca ale LIMITA ak ta to potesi) nejako nepriamo dotovat a uz VOBEC nie obhajovat, ci chranit.
Zasluzia si ovela vacsie peklo ake im moze niekto poskytnut (Kotleba n'spol).
Ale prave vdaka takym podivinom ako si ty maju sancu na prezitie v tomto svete, lebo normalni ludia nemozu citit k takej bande ziadnu lutost za ciny ktore pachaju voci spolocnosti.
Uz nemaju daleko od (ne)organizovaneho zlocinu.
Chcel by som vidiet pripad, kde existuje osada plna Slovakov precpata zenami co VRHAJU jedno za druhym a ich prijem vychadza z statnej kasy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Aké máš zmýšľanie? Presne také, ako si predviedol teraz. Už to nebudem rozoberať. Pripoj sa ku kotlebovcom a vyriešte cigánsky problém.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:IQ je ošemetná vec, nedávnom som čítal článok, že už x-tisíc rokov hlúpneme. Ono aj ten "divoch" v pralese môže mať pokojne vyššie IQ ako či ty a to preto, lebo k prežitiu potrebuje vedieť veľa vecí a neustále ich aplikuje k praxi. Dnešný moderný človek nepotrebuje k prežitiu nič, ak to preženiem. Hádam si pochopil, na čo narážam.
Nicim nepodlozene dohady, navyse ucelovo zavadzas.

To ze hlupneme moze byt realny fakt, aj ked je to nicim nepodlozene, mozem s tym z casti suhlasit, dovod ale nevidim v pohodlnosti modernej spolocnosti (vysvetlim nizsie) ale v miesani obyvatelstva, v spolocnosti coraz castejsie prevlada trend kde hlupejsi a slabsi jedinci maju stale viac a viac deti, rozoberane v hore uvednej studii. Ano, prave vdaka tomu ze je tu coraz viac takych ako ciganov nam ten priemer klesa.

To ze divoch potrebuje nejaky intelekt k prezitiu ho urcite nemoze davat do pozicie inteligentnejsieho ako moderny a civilizovany clovek a to nehovoriac o priemere? Aj moderny a civilizovany clovek svojim sposobom preziva aj ked uplne inac jak ten divoch. Tiez sa za zivot dostava do situacii kde musi riesit nejake problemy ci uz je to v skole alebo praci, ktore by som povedal ze ovlela viac rozvijaju intelekt ako riesenie toho ze akym sposobom budeme dnes zbierat bobule zo stromu ktory je oproti chatrci.
hughito napísal:To, že by možno bolo možné vysledovať u istých cigánov iné genetické informácie je možné (prídu mi viac odolní).
Toto som potreboval pocut. V tom pripade je uz uplne jasne ze pri tvojom svetonazore hraje hlavnu rolu sentiment, a teda subjektivita, co ma zase logicky opat utvrdilo v tom, ze tento svetonazor je vylsedkom ludksej stupidity a v tom pripade pre spolocnost zly a destruktivny.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Hegy nie si ty cigan tiez?Niekde sa mi zdalo,ze si spominal.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali to s tými divochmi a IQ: aké účelové zavádzanie prosím ťa? To som spomenul na margo širšej debaty ohľadom relevancie IQ. A spomenul som to preto, lebo som o tom čítal článok, tvrdí čo nejaký vedec/alebo skupina vedcov, neviem. Prišlo mi to zaujímavé, ruku do ohňa za to nedám, do podrobností som to neskúmal.

Sentiment? Prosím ťa..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

=D To je nadpis, ako od Goebbelsa. http://romovia.sme.sk/c/6829250/pre-par ... zivot.html Takže to nie je tak, že hlúpe decká vďaka hlúpym rodičom sa flákajú namiesto chodenia do školy a rozbíjajú panely, aby získali pár centov na dobožku. Im ide o život. Pasívny/trpný rod, ako keby ich ohrozoval niekto iný, nie oni sami. Ale božechráň, diskusiu treba zakázať, pretože by som tam napísal presne to, čo tu. A to je už strašne rasistické. A ešte by som pridal aj to, že kde v riti sú úrady, ktoré nepreveria ich fotrovcov, či na nich dostávajú prídavky a iné peniaze, keď chodia poza školu. Ale to už pisálkov zo SME nenapadlo počas svojho týždňového pobytu v Kecerovciach.
hughito
Redeemer
Redeemer

seth a odkiaľ si čerpal pri tvrdení, že chodia poza školu? Teda že pracujú na úkor chodenia školy?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.penonline.sk/pen-blogy/kolko ... ale-pravdu pamätáte sa, keď som sa kriticky vyjadroval na margo tých bludov o tom, že koľko ich vraj žije v osadách? Bol to tuším nejaký prieskum SB, či koho. Zjavne nie som sám, kto podobne rasisticky oponuje...

//autoeditácia príspevku (12 Jún 2013, 17:45)
[url=[/url] napísal:seth a odkiaľ si čerpal pri tvrdení, že chodia poza školu? Teda že pracujú na úkor chodenia školy?
Pracujú? No aj tak sa to dá nazvať. Myslím si to - vídam to tu každý deň, keď sa tu premávajú so železom po ceste (na našej ulici je zberňa surovín) počas pracovných dní a to hlavne dopoludnia. Áno - nemám ako dokázať, že tí v tom článku to robia počas školy, ale myslím si to. A preto tam treba poslať kontrolu tak či tak.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

seth82, ty hnusny rasista, nehadz to na chudakov romov, ak by to tie biele spiny nevykupovali tak by ti slusni romovia boli v skole :D :D :D (ironia)
Napísať odpoveď