Drogy
-
Yos
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Drogy
IMHO sa tu neda hovorit globalne, ci je trava, alebo alkohol tak skodliva droga, ako sa tu vyjadrujete. Iste to tu uz bolo spominane, ze tu hra velku rolu psychika cloveka. Trosky su u mna ti, ktori uz su za hranicou uzivania, ktori si nevedia povedat, ze uz maju dost, alebo sa s uzivanim nevedia kontrolovat. Mam kamarata, ktory by neodmietol jedineho speka, ktory by mu bol ponuknuty v hocijakej prilezitosti a byvala frajerka, ktora sa nevedela kontrolovat pri uzivani alkoholu, alebo cigariet. Hlavne, ze som kazde rano s jej opicou pocuval, ze sa uz nikdy alkoholu nechyti, tak jej bolo zle. A za jediny vecer, ked sme niekde vonku spotrebuje takmer celu krabicku cigariet. Pri tom sa mi uz rozum pozastava. Ako keby cely vecer nemala co do huby, tak aspon nech tam mam cigaretu. Ja to mam ako zivy priklad, ze alkohol aj cigarety su takisto navykove ako pre inych trava. Studuje psychologiu, ale v tomto smere ju vyuzit vobec nevie, ma strasne slabu psychicku stranku, naopak ja nemam problem si povedat pri poldecakoch stop, ked uz mi hra v zaludku orchester a cigarety vobec nefajcim.
Problem je, ze niektori jedinci si myslia ze sa tu obhajuje trava po zdravotnej stranke ako uplne bezrizikova, co samozrejme pravda nieje.
Pravda vsak je, ze je to vyrazne mensie zlo nez cigarety a alkohol. Aj po trvalej stranke ako aj po stranke okamziteho ucinku. Pre mna su trosky ludia, co stiahnu denne 2-3 krabicky cigariet alebo to viac prehanaju s alkacom. Nepotrebujem tu dokazovat ziadne studia zaplatene cigaretovymi a farmaceutickymi spolocnostami, stacia mi vlastne skusenosti. A ziadne trollovanie ma o opaku nepresvedci.
Howk
Pravda vsak je, ze je to vyrazne mensie zlo nez cigarety a alkohol. Aj po trvalej stranke ako aj po stranke okamziteho ucinku. Pre mna su trosky ludia, co stiahnu denne 2-3 krabicky cigariet alebo to viac prehanaju s alkacom. Nepotrebujem tu dokazovat ziadne studia zaplatene cigaretovymi a farmaceutickymi spolocnostami, stacia mi vlastne skusenosti. A ziadne trollovanie ma o opaku nepresvedci.
Howk
Samozrejme Marihuana z hladiska jej uzivania (fajcenim) sposobuje obvykle choroby/komplikacie dychacich ciest.
Z dlhodobeho hladiska neviem posudit, mozno? No na mne zatial nie, sledujem sa ak by nahodov, hned koniec. Nemienim sa nechat zruinovat kytickou (i ked je to asi posledne co v dnesnej dobe "pozivam" 100% bio...).
Teraz mam napr. par mesiacov pauzu, musim sa venovat dolezitejsim veciam, i ked, trava ako taka mi v tom vobec nebrani ide skor o to ze mam menej casu ist niekam von na dlhsi cas.
Ak mam subjektivne porovnat travu a alkohol ako uzivatel ktory mal moznost niekolkokrat oboje vyskusat, dost krat na to aby vyvodil akysi zaver tak musim povedat ze alkohol co sa tyka "stavov" vedie na plnej ciare, disfunkcie zakladnych pudov, disfunkcie zakladnych schopnosti (hovorit, chodit, schopnost pamatat si...), clovek pod vplyvom alkoholu sa chova vulgarne, arogantne, prizemne vo vela pripadoch agresivne, vyhladavajuc konflikty, akysi druh "rebelie"(bordel, poskodzovanie majetku, hluk...). Co sa tyka zdravotnych nasledkov - celodenne, popr. dvojdnove liecenie sa z piatkovej noci nieje nic o com by niekto nepocul (nevolnosti, zvracanie, bolesti hlavy, dehydratacia, nesustredenost, vycerpanost).
A k Marihuane:
Silny utlm, pokojnost, slabsie reakcne schopnosti, mierna ignorancia, lenivost, hlad, pazravost, unava.
Co k zdravotnym nasledkom, zrejme riziko veskerych ochoreni dychacieho traktu. Priestor pre vybudovanie psychickeho navyku - v niektorych pripadoch sa stava sucastou zivota uzivatela, ktory jedoducho chce byt zhuleny.
Z dlhodobeho hladiska neviem posudit, mozno? No na mne zatial nie, sledujem sa ak by nahodov, hned koniec. Nemienim sa nechat zruinovat kytickou (i ked je to asi posledne co v dnesnej dobe "pozivam" 100% bio...).
Teraz mam napr. par mesiacov pauzu, musim sa venovat dolezitejsim veciam, i ked, trava ako taka mi v tom vobec nebrani ide skor o to ze mam menej casu ist niekam von na dlhsi cas.
Ak mam subjektivne porovnat travu a alkohol ako uzivatel ktory mal moznost niekolkokrat oboje vyskusat, dost krat na to aby vyvodil akysi zaver tak musim povedat ze alkohol co sa tyka "stavov" vedie na plnej ciare, disfunkcie zakladnych pudov, disfunkcie zakladnych schopnosti (hovorit, chodit, schopnost pamatat si...), clovek pod vplyvom alkoholu sa chova vulgarne, arogantne, prizemne vo vela pripadoch agresivne, vyhladavajuc konflikty, akysi druh "rebelie"(bordel, poskodzovanie majetku, hluk...). Co sa tyka zdravotnych nasledkov - celodenne, popr. dvojdnove liecenie sa z piatkovej noci nieje nic o com by niekto nepocul (nevolnosti, zvracanie, bolesti hlavy, dehydratacia, nesustredenost, vycerpanost).
A k Marihuane:
Silny utlm, pokojnost, slabsie reakcne schopnosti, mierna ignorancia, lenivost, hlad, pazravost, unava.
Co k zdravotnym nasledkom, zrejme riziko veskerych ochoreni dychacieho traktu. Priestor pre vybudovanie psychickeho navyku - v niektorych pripadoch sa stava sucastou zivota uzivatela, ktory jedoducho chce byt zhuleny.
-
javatar
Hardcore addict
Tak vas troska upresnim (zaroven budem vdacny ak moje nazory napadnete a najdete v nich objektivne chyby - takze sup sup do mna):
Drogy su latky urcene na rekreacne ucely. Troska je clovek ktory ich pouziva aj mimo nich a nevie sa rozhodnut ich nepouzit (robi kvoli droge veci ktore by inak nerobil atd.).
Rozhodne existuju rekreacni uzivatelia alkoholu, tabaku aj travy. Ci existuje rekreacny uzivatel heroinu a podobne tak to vobec netusim.
Psychika zohrava vacsiu ulohu nez fyziologia. Nikotin patri medzi fyziologicky najnavykovejsie latky na svete a predsa aj tuhy fajciar s dobrou motivaciou dokaze prestat zo dna na den - co je vzhladom na dostupnost celkom obdivuhodne.
Ideal je byt cisty a vediet so svojou psychikou pracovat aj bez drog. K schopnostiam priemerneho cloveka je tento ideal dost vysoko (aj ked zdaleka nie je nedosiahnutelny). Preto sa drogy roznych druhov tesia oblube.
Drogy su latky urcene na rekreacne ucely. Troska je clovek ktory ich pouziva aj mimo nich a nevie sa rozhodnut ich nepouzit (robi kvoli droge veci ktore by inak nerobil atd.).
Rozhodne existuju rekreacni uzivatelia alkoholu, tabaku aj travy. Ci existuje rekreacny uzivatel heroinu a podobne tak to vobec netusim.
Psychika zohrava vacsiu ulohu nez fyziologia. Nikotin patri medzi fyziologicky najnavykovejsie latky na svete a predsa aj tuhy fajciar s dobrou motivaciou dokaze prestat zo dna na den - co je vzhladom na dostupnost celkom obdivuhodne.
Ideal je byt cisty a vediet so svojou psychikou pracovat aj bez drog. K schopnostiam priemerneho cloveka je tento ideal dost vysoko (aj ked zdaleka nie je nedosiahnutelny). Preto sa drogy roznych druhov tesia oblube.
Ideal je byt cisty - napisal si to sam v par prispevkoch vyssie. Ozer sa ako prasa a po 48 hodinach mas telo v povodnom stave. Zhul sa do pohody a este po mesiacoch v tele bude mozne najst dokaz - teda ciste telo mat nebudes. To len na margo toho, ze ak porovnavas alkohol a travu a povies A tak treba povedat aj B.Hegy napísal:Ak mam subjektivne porovnat travu a alkohol ako uzivatel ktory mal moznost niekolkokrat oboje vyskusat, dost krat na to aby vyvodil akysi zaver tak musim povedat ze alkohol co sa tyka "stavov" ...
Suhlasim plne s privspevkom ale bavili sme sa o skodlivosti, cize tu som poukazal ze ked sa ozeres ako prasa tvoje telo, organy, cely clovek utrpi riadnu "ujmu" zatial co po takom paradnom huleni sa akurat dobre vyspis... a ano, stopove prvky su dohladatelne aj po dlhsej dobe ale verim ze takisto sa technologicky da dokazat pozitie alkoholu po dlhsej dobe ako niekolko mesiacov ci rokov, tak ako v dychu sa drzi iba urcity cas takisto aj pri marihuane merane v slinach napr. tiez iba par hodin, ci den.
A plne prerazam ideologiu byt cisty, ale obcas proste bodne trosku vypustit, mne v tom trava skvelo dopomaha, volil som ju ako mensie zlo pred pozivanim alkoholu.
A plne prerazam ideologiu byt cisty, ale obcas proste bodne trosku vypustit, mne v tom trava skvelo dopomaha, volil som ju ako mensie zlo pred pozivanim alkoholu.
Hegy
tiez poznam ludi co su na vysokych firemnych poziciach a hulia dlhe roky.Ale vies co ti poviem? ked si ich porovnam s inymi, tak ten ich "konicek" je na ich spravani trochu vidiet.Netvrdim ze vyzeraju ako trosky to vobec nie,ale uz sa prejavuju trochu inak. Osobne si myslim ze trava je sice o nieco menej skodliva ako alkohol, ale ak je niekto prevedceny si ze je to pohodicka a nic to s organizmom nerobi tak sa myli.
Druha vec je, ze by som sa rad spytal, ze co vlastne je take uzasne na konzumacii travy? Zo skolskych cias s nou mam skusenosti a uznavam ze ma svoje ucinky. Len nevidim ten dovod na jej pravidelnu konzumaciu, pretoze som si na sebe nevsimol, ze by mala nejake pozitivne ucinky na psychiku. Uprimne by som chcel vediet, ze v com je jej caro,lebo to co som si vsimol ja, sa mi az take uzasne nezdalo. A to som si daval s dlhorocnymi fajnsmekrami,takze predpokladam islo o kvalitny material a nie nejaku fejkovu "zeleninu". Ja skor mam pocit /neuraz sa/ ze ide iba o taku "imidzovku" ked sa ludia pohrdajuci konzumentni alkoholu hraju na nieco viac len preto ze medzi nimi koluje joint alebo sa posuva bongo.. Ako ked kedysi ti co nosili Nike sa citili viac ako ti s adidas a zase naopak.
tiez poznam ludi co su na vysokych firemnych poziciach a hulia dlhe roky.Ale vies co ti poviem? ked si ich porovnam s inymi, tak ten ich "konicek" je na ich spravani trochu vidiet.Netvrdim ze vyzeraju ako trosky to vobec nie,ale uz sa prejavuju trochu inak. Osobne si myslim ze trava je sice o nieco menej skodliva ako alkohol, ale ak je niekto prevedceny si ze je to pohodicka a nic to s organizmom nerobi tak sa myli.
Druha vec je, ze by som sa rad spytal, ze co vlastne je take uzasne na konzumacii travy? Zo skolskych cias s nou mam skusenosti a uznavam ze ma svoje ucinky. Len nevidim ten dovod na jej pravidelnu konzumaciu, pretoze som si na sebe nevsimol, ze by mala nejake pozitivne ucinky na psychiku. Uprimne by som chcel vediet, ze v com je jej caro,lebo to co som si vsimol ja, sa mi az take uzasne nezdalo. A to som si daval s dlhorocnymi fajnsmekrami,takze predpokladam islo o kvalitny material a nie nejaku fejkovu "zeleninu". Ja skor mam pocit /neuraz sa/ ze ide iba o taku "imidzovku" ked sa ludia pohrdajuci konzumentni alkoholu hraju na nieco viac len preto ze medzi nimi koluje joint alebo sa posuva bongo.. Ako ked kedysi ti co nosili Nike sa citili viac ako ti s adidas a zase naopak.
gogo=> suhlasim, mas pravdu. Ci uz sa to ale odrzrkadluje na chovani, zistit nevieme kedze kazdy clovek ma ine chovanie, a mozeme povedat ze pred rokmi bol iny, ale co ak sa zmenil lebo ja neviem... zaraba daleko viac/vyzrel/ma zenu/stalo sa mu nieco v zivote... To nevieme urcit, ci za vychylky spravania moze marihuana, neviem to ani vylucit...
Urcite tam ze vplyvy su, ale ak budeme silou mocou hladat v trave nejake agresivne toxicke latky, tak to skorej pochodime v nejakych sladkostiach od Lidla ci v "cerstvom masku" z MCD's...
K jej caru, stretol som sa s viacerymi pripadmi tohoto druhu, vysvetlenie neviem, takisto poznam opacne pripady ze to clovek prehnal a doslova sa paralyzoval na niekolko hodin, u mna a mojich znamych badam ucinky ako som menoval teda:
Uvolnenie, ukludnenie, zabava (vsetky cinnosti su zrazu akosi vtipnejsie), euforia vo vseobecnosti proste take odviazanie sa od myslenia na vsetko, taka chvilka iba pre teba a kamaratov, ziadne problemy iba pohoda a spokojnost, stresy a nervy uplne vypustene.
A neurazim sa, ale nemyslis si snad ze Marihuana ako psychoaktivna latka je tolko kontroverzna lebo to je imidzovka vsak
@wladas to uz je taky in general argument ked uz nieje co dodat v urovni diskusie
Urcite tam ze vplyvy su, ale ak budeme silou mocou hladat v trave nejake agresivne toxicke latky, tak to skorej pochodime v nejakych sladkostiach od Lidla ci v "cerstvom masku" z MCD's...
K jej caru, stretol som sa s viacerymi pripadmi tohoto druhu, vysvetlenie neviem, takisto poznam opacne pripady ze to clovek prehnal a doslova sa paralyzoval na niekolko hodin, u mna a mojich znamych badam ucinky ako som menoval teda:
Uvolnenie, ukludnenie, zabava (vsetky cinnosti su zrazu akosi vtipnejsie), euforia vo vseobecnosti proste take odviazanie sa od myslenia na vsetko, taka chvilka iba pre teba a kamaratov, ziadne problemy iba pohoda a spokojnost, stresy a nervy uplne vypustene.
A neurazim sa, ale nemyslis si snad ze Marihuana ako psychoaktivna latka je tolko kontroverzna lebo to je imidzovka vsak
@wladas to uz je taky in general argument ked uz nieje co dodat v urovni diskusie
ano to mierne uvolnenie a upokojenie som si vsimol, ale neviem ci je to prave to co hladam, lebo ja som skor rad aktivny a premyslanie nepocitujem ako nejaku pritaz od ktorej by som sa chcel oslobodit. Ale chapem ze "kolko ludi tolko chuti".
Apropo,povodne som na to nechcel moc narazat, ale to ze niekto "vela zaraba,ma dom,rodinu a dve auta" nie je znakom este skoro nicoho, to ma dnes prakticky hocikto, dokonca aj vodoinstalater ktory mi nedavno bol opravovat zachod a to ho trochu poznam a viem ze pravidelne minimalne raz do tyzdna sa v krcme zdruzga ako poleno
/a mesacne prijmy ma na urovni stredneho manazmentu/
A este nieco: hladat "silou mocou toxicke latky v trave" nie je potrebne, pretoze pri horeni naozaj aj vznikaju a su to karcinogeny,mutageny a teratogeny. Porovnavat fajcenie travy zo sladkostami z Lidlu alebo vyrobkov z McD je bud znakom zakladnej neinformovanosti alebo ignoranstva, ci snahou o vtip za kazdu cenu
Trava ma u mna iba jedno male plus a to je vplyv na psychiku po poziti. Po takom dobrom jointiku su vsetcia vysmiati a pokojni, zatial co alkohol znizuje zabrany a mnohi ludia su pod jeho vplyvom agresivni a docasne stracaju situacne rozoznavacie schopnosti.
Apropo,povodne som na to nechcel moc narazat, ale to ze niekto "vela zaraba,ma dom,rodinu a dve auta" nie je znakom este skoro nicoho, to ma dnes prakticky hocikto, dokonca aj vodoinstalater ktory mi nedavno bol opravovat zachod a to ho trochu poznam a viem ze pravidelne minimalne raz do tyzdna sa v krcme zdruzga ako poleno
A este nieco: hladat "silou mocou toxicke latky v trave" nie je potrebne, pretoze pri horeni naozaj aj vznikaju a su to karcinogeny,mutageny a teratogeny. Porovnavat fajcenie travy zo sladkostami z Lidlu alebo vyrobkov z McD je bud znakom zakladnej neinformovanosti alebo ignoranstva, ci snahou o vtip za kazdu cenu
Trava ma u mna iba jedno male plus a to je vplyv na psychiku po poziti. Po takom dobrom jointiku su vsetcia vysmiati a pokojni, zatial co alkohol znizuje zabrany a mnohi ludia su pod jeho vplyvom agresivni a docasne stracaju situacne rozoznavacie schopnosti.
Hmmm a chces teda povedat ze v jedlach s mekaca tieto karcinogeny nevznikaju?
A ano, sikovny majster, co si vie zariadit s izarobi to bez pochyby, ale nemyslim ze majstrova zena jazdi na novom SuperBcku a on na Audi A8L, jeho dom nestoji na Bratislavskej kolibe. To iba tak fyi, okrajovo, nepredmetne.
K predmetu veci, vsade vseliake studie nebezpecnosti marihuany na ludsky organizmus, a je to kurna zvlastne ze mne vseci ti ludia pridu celkom zdravi. Je to zvlastne, no nie? (paradoxne. vela alternativnych medicin preferuje marihuanu na medikalne prospesne ucely s cheesom sa asi este nikto neliecil zato vieme pripady kde fastfoody znicili ludom zivot)
A ja osobne obcas musim mysliet na vela veci, vynutene zbytocne vela uvazujem vopred je to taky moj zlozvyk, je pondelok a ja uz mam rozplanovany cely tyzden co kedy ako, zbytocne si vytvaram stresove situacie aj ked uplne neopodstatnene...
A pises o neinformovanosti, pri vieryhodnosti dnesnych zdrojov je informovanost tak relativna ze ak tvrdis to alebo ono, na zaklade nejakeho vyskumu ci prieskumu ktore sa drvivo tvoria umelo PRAVE na vyvratenie pravdy, tak si zakladas na zdrojoch ktore mna nepresvecia.
A este raz: Ano aj Marihuana je zdravotne skodliva a hlavne z titulu ako pises - tym ze sa fajci vznikaju toxicke latky.
A co pri pouziti Vaporizeru?
A ano, sikovny majster, co si vie zariadit s izarobi to bez pochyby, ale nemyslim ze majstrova zena jazdi na novom SuperBcku a on na Audi A8L, jeho dom nestoji na Bratislavskej kolibe. To iba tak fyi, okrajovo, nepredmetne.
K predmetu veci, vsade vseliake studie nebezpecnosti marihuany na ludsky organizmus, a je to kurna zvlastne ze mne vseci ti ludia pridu celkom zdravi. Je to zvlastne, no nie? (paradoxne. vela alternativnych medicin preferuje marihuanu na medikalne prospesne ucely s cheesom sa asi este nikto neliecil zato vieme pripady kde fastfoody znicili ludom zivot)
A ja osobne obcas musim mysliet na vela veci, vynutene zbytocne vela uvazujem vopred je to taky moj zlozvyk, je pondelok a ja uz mam rozplanovany cely tyzden co kedy ako, zbytocne si vytvaram stresove situacie aj ked uplne neopodstatnene...
A pises o neinformovanosti, pri vieryhodnosti dnesnych zdrojov je informovanost tak relativna ze ak tvrdis to alebo ono, na zaklade nejakeho vyskumu ci prieskumu ktore sa drvivo tvoria umelo PRAVE na vyvratenie pravdy, tak si zakladas na zdrojoch ktore mna nepresvecia.
A este raz: Ano aj Marihuana je zdravotne skodliva a hlavne z titulu ako pises - tym ze sa fajci vznikaju toxicke latky.
A co pri pouziti Vaporizeru?
Kazdy kto pozna zaklady chemie vie co je proces horenia a akeho charakteru su vysledne latky a aky maju vo vseobecnosti vplyv na DNA. To ci dotycny jedinec vdychuje splodiny horenia tabaku, marihuany alebo posekaneho petrzlenu je uz viacmenej jedno, na podstate to vela nemeni. Apropo,to ze marihuana moze obsahovat latky ktore mozu mat pozitivny vplyv na urcite choroby, nema vobec nic spolocne s tym ze niekto dlhe roky fajci travu kvoli prijemnym stavom- su to dve rozdielne veci. Ja osobne sa snazim byt otvoreny clovek, takze nemal by som problem keby sa marihuana vratane extraktov z nej ako napr hasis legislativne upravila a do urciteho mnozstva pre vlastnu potrebu bola legalizovana. Kazdy nech sa rozhodne sam, podla vlastnych priorit 
/poznam princip vaporizeru ale neviem sa odborne vyjadrit k jeho vyuzitiu pri trave, musel by som si nastudovat nejake materialy/
/poznam princip vaporizeru ale neviem sa odborne vyjadrit k jeho vyuzitiu pri trave, musel by som si nastudovat nejake materialy/
Naozaj hocikto? Minule som videl statistiky ze 70% slovakov ma menej nez priemerna mzda. Teda ak povazujes priemernu mzdu za uspechu, tak potom ano, mas pravdu.gogo956 napísal:ale to ze niekto "vela zaraba,ma dom,rodinu a dve auta" nie je znakom este skoro nicoho, to ma dnes prakticky hocikto
Ano proces horenia vytvara skodliviny a ako som pisal uz hore zvysuje to rizika vzniku chorob dychacieho systemu, nejak to vsak priamo nesuvisi s ucinkami THC ktore je obvykle diskutovane ako droga niciaca ludske zivoty.
Vaporizer funguje na baze ze nevznika horenie rastlinky ale zahrieva rastlinku do teploty kedy sa aktivne latky (THC) zacnu odparovat. Nedochadza teda k horeniu a inhaluje sa cistejsi substrat.
Vaporizer funguje na baze ze nevznika horenie rastlinky ale zahrieva rastlinku do teploty kedy sa aktivne latky (THC) zacnu odparovat. Nedochadza teda k horeniu a inhaluje sa cistejsi substrat.
wladas
a ktora konkretna sladkost z lidlu sposobuje niektore z tychto ucinkov:
-zvysene riziko vzniku psychozy
- poskodzovanie DNA co ma za nasledok nachylnost na vznik dedicnych chorob
- v pripade tehotnych zien hrozi ze dieta bude mat znizene kognitivne schopnosti a pod.
-negativny vplyv na dychacie ustrojenstvo,bronchitida a pod
-znizena imunita
-znizenie plodnosti u muzov
dakujem za odpoved
A to s tym domom a dvoma autami ak si nepochopil, tak neviem ako to inac vysvetlit.
Mne osobne je uplne jedno ci niekto fajci travu,alebo si musi dat uz hned rano poldecacik aby mohol aspon trochu fungovat. Fakty existuju,vieme o nich a kazdy sa mozme chovat ako uzname za vhodne. Neodsudzujem ludi ktori si vybrali tuto way o life,asi ich to niecim naplna co im za tie negativa stoji
Hegy
pouzitie vaporizeru pravdepodobne niektore negativne vedlajsie ucniky znizuje ale urcite nie vsetky
a ktora konkretna sladkost z lidlu sposobuje niektore z tychto ucinkov:
-zvysene riziko vzniku psychozy
- poskodzovanie DNA co ma za nasledok nachylnost na vznik dedicnych chorob
- v pripade tehotnych zien hrozi ze dieta bude mat znizene kognitivne schopnosti a pod.
-negativny vplyv na dychacie ustrojenstvo,bronchitida a pod
-znizena imunita
-znizenie plodnosti u muzov
dakujem za odpoved
A to s tym domom a dvoma autami ak si nepochopil, tak neviem ako to inac vysvetlit.
Mne osobne je uplne jedno ci niekto fajci travu,alebo si musi dat uz hned rano poldecacik aby mohol aspon trochu fungovat. Fakty existuju,vieme o nich a kazdy sa mozme chovat ako uzname za vhodne. Neodsudzujem ludi ktori si vybrali tuto way o life,asi ich to niecim naplna co im za tie negativa stoji
Hegy
pouzitie vaporizeru pravdepodobne niektore negativne vedlajsie ucniky znizuje ale urcite nie vsetky
Vecsina z toho su bludy vymyslene farmaceutickymi korporaciami. Co myslis, ak by realne nejakou studiou zistili ze trava nieje moc skodliva a ma dobre lekarske ucinky tak by to zacali vsade mozne vytrubovat?
Nie, vsetko je to pekne v sufliku schovane ako aj alternativne zdroje energie lebo ropa este je.
Nie, vsetko je to pekne v sufliku schovane ako aj alternativne zdroje energie lebo ropa este je.
-
javatar
Hardcore addict
A prave toto povazujem za iluziu(ale je to len nazor teda nic cim som si skalopevne isty). Ked ti dam bombu na brucho (neber ako vyhrazanie sa) tiez utrpis riadnu "ujmu" a za 15-20 minut nebudes vediet ze som sa ta dotkol. Ked na teba zakaslem a nakazim ta chripkou tak to tvoje telo bude znasat horsie aj ked k "ujme" nedojde.Hegy napísal:Suhlasim plne s privspevkom ale bavili sme sa o skodlivosti, cize tu som poukazal ze ked sa ozeres ako prasa tvoje telo, organy, cely clovek utrpi riadnu "ujmu" zatial co po takom paradnom huleni sa akurat dobre vyspis
Aj tie stopove mnozstva vzhladom na to, ze su v tele dlho mozu sposobovat potencionalne bordel. Takisto ako skodlive e-cka a konzervanty v potravinach (nie len) z Lidla. Takisto ako bordel z cigariet (aj ked toho ostava viac nez len stopove mnozstvo). Skodi pomaly a menej (necititelne) ale dlho. Naproti tomu alkohol ostava v organizme kratko. A cudoval by si sa ale telo sa s extremom popasuje lepsie nez s pravidelnou malou davkou.
Max 5 dni u chronickych pijanov. Aj to na zaklade nejakeho metabolitu a nie alkoholu. Kdezto po jointe ti v tuku najdu priamo THC (oprav ma ak sa mylim).Hegy napísal:...ale verim ze takisto sa technologicky da dokazat pozitie alkoholu po dlhsej dobe ako niekolko mesiacov ci rokov...
Toto som si myslel aj ja a pouzival som to ako argument v prospech travy. Clovek pohybujuci sa v trosku agresivnejsom prostredi mi ale tvrdil, ze trava rovnako podporuje vlastne tendencie cloveka. Verifikovat jeho tvrdenie nedokazem. Skor si myslim, ze charakter pripravy travy a jej uzivania laka skor menej agresivnych ludi.gogo956 napísal:Trava ma u mna iba jedno male plus a to je vplyv na psychiku po poziti. Po takom dobrom jointiku su vsetcia vysmiati a pokojni, zatial co alkohol znizuje zabrany a mnohi ludia su pod jeho vplyvom agresivni a docasne stracaju situacne rozoznavacie schopnosti.
Porovnanie Trava vs. Alkohol ako ho vidim ja (poz./neg. su hodnotene v zmysle "oproti tomu druhemu"):
- neexistencia "opice"
- velmi priaznivy pomer medzi ucinnou a smrtelnou davkou (a zaroven nemoznost zhulit sa k smrti)
- nemoznost fyziologickej zavislosti
- vo vseobecnosti mensie negativne socialne dopady
- dlhe odburavanie z tela napriek tomu, ze ucinky su uz prec
- najcajstejsi sposob uzivania je fajcenie: pluca maju ovela menej sposobov vysporiadavat sa s toxinmy a ich samocistiaci mechanizmus je velmi pomaly v porovnavani s traviacou sustavou a jej sposobmi s bojom proti toxinom
- budovanie zavislosti (aj ked len psychologickej) je prijemne
- neviditelnost/necititelnost sposobenych skod
- odburavanie z tela je rychle, organmi ktore su na to evolucne fajn pripravene
- budovanie zavislosti si ziada znacnu mieru odhodlania
- viditelnost/cititelnost pri zdravotnych problemoch uz v pociatocnom stadiu
- katastrofalny pomer medzi ucinnou a smrtelnou davkou
- vacsie negativne socialne dopady
- opica (neschopnost prace po prechlastanom veceri)
- moznost fyziologickej zavislosti
Napadajte a doplnte. Ale mne trava az take terno oproti alkoholu nepripada
-
t0m4s3
Admin
Vyskusal som uz nespocetne krat oboje a tvrdim pravy opak - tvrdy alkohol pijem velmi vynimocne, brcko-dve si dam raz za tyzdne-dvaAle mne trava az take terno oproti alkoholu nepripada
-
t0m4s3
Admin
Ano s tym suhlasim, hlavu mam vypatlanu tiez jak das, ale telo funguje bez problemov, cize na bike si mozem skocit bez akychkolvek nasledkov. Kdezto po alkoholovej opici som rad, ze stojim na nohach a obsah zaludku mam stale v zaludku