Drogy
-
javatar
Hardcore addict
Re: Drogy
Nehovorim, ze nasledky po trave su porovnatelne neprijemne. Tvrdim, ze po celkovom zhodnoteni mi to nepride vyrazne vyhodnejsie. Podla vasich reci, ak by som si mal vybrat medzi chlastom a travou, tak by som si vybral travu. Lenze tu som skusil par krat a nic mi to nerobilo (aj ked musim uznat, ze joint chuti ovela lepsie nez cigareta). Takze ostavam pri umiernenej konzumacii alkoholu a tabaku (v suchej fajke, co je oproti cigaretam k*rva rozdiel).
Kazdy si musi urobit svoj nazor, kazdy vie co mu viac "vyhovuje" a ako sa kedy citi.
Ja neodsudzujem ludi co si vypiju, ja osobne sa uz dlhsiu dobu alkoholu vyhybam, zato si tiez prasknem jointa, obcas bongo, niekedy prehulim cely tyzden inokedy nehulim mesiace.
Ja som mal dost problemy vysporiadat sa s prepitou nocou, pregrcane doobedia, prespane poobedia v krcoch a bolestiach - sice znesitelnych ale neprijemnych nebolo nic prijemne, na druhu stranu, po dobre vypinaciom bongu sa rano zobudim jak novy clovek, sice chvilu , ehm, jednoduchsi ale o to viac "fit".
Ja neodsudzujem ludi co si vypiju, ja osobne sa uz dlhsiu dobu alkoholu vyhybam, zato si tiez prasknem jointa, obcas bongo, niekedy prehulim cely tyzden inokedy nehulim mesiace.
Ja som mal dost problemy vysporiadat sa s prepitou nocou, pregrcane doobedia, prespane poobedia v krcoch a bolestiach - sice znesitelnych ale neprijemnych nebolo nic prijemne, na druhu stranu, po dobre vypinaciom bongu sa rano zobudim jak novy clovek, sice chvilu , ehm, jednoduchsi ale o to viac "fit".
Nehulit nefajcit a nepit a vobec, ak by som dodrziaval toto striktne tak potom ruka v ruke aktivny zivot, biostrava pod dohladom atd... Vsetko sa neda i ked je to idealne, netvrdim ze sa neda nehulit no mne to za to proste stoji. Je to velky benefit, za malo penazi, s relativne nizkymi rizikami.
Hegy, na zaciatok ta ukludnim, neviem o tom, aby som ti daval karmu.Hegy napísal:A Lubos sa nam tu pekne rysuje ako jeden zo spominanych obmedzencov + take prizemne "karmove" odkazy, hmm.. skoda.
A neviem ako sa v tvojich ociach rysujem, ale ja viem svoje, zazil som si nieco, videl som kopec 'pribehov' (pisem, ze videl a nie pocul...lebo som ich fakt videl) ktore sa netykali iba marihuany, dost dlho som sa pohyboval medzi 'sub-kulturou' ludi, ktory nieco uzivali, od nikotinu, cez alkohol, marihuanu, po tvrde veci rozneho druhu, ci uz halucinogenneho, alebo spomalovacie ci zrychlovacie veci. Poznam ludi ktory su zavysli, na nejakej droge, poznam ludi, ktory sa kvoli drogam zmenili na nespoznanie, a ano islo aj o marihuanu, a aj o alkohol, a napriklad aj pervitin. Preto sa nebudem ziadnej drogy zastavat. Len niekedy ked citam prispevky na fore, tak sa mi rozum zastavuje, a premyslam, ci to co tu ludia pisu, myslia fakt realne, a ci vedia o com tocia. Lebo moze vsetko byt celkom sranda zo zaciatku, no ani nevies ako a zvrtne sa to v peklo.
Na margo prispevku o to kto ma bongo vo vaku a ci je socka alebo nie...myslim si, ze je. Lebo to je ako keby niekto nosil v kuse so sebou v bunde flasku palenky...do prace, do skoly, do lesa, do zahradky k babke...proste hovori to o jednom...ten clovek ma problem...nevie bez danej drogy vydrzat a preto si to berie stale so sebou, 'keby na neho prislo'. Ako vravim, ci uz ide o krabicku cigariet, napakovane bongo, flasku palenky, alebo striekacku s heroinom...
Nazor by som mal iny, keby ze mi povies, ze clovek ma bongo doma v sufliku, a vytiahne ho ked ide s partiou na chatu raz za 2 mesiace.
A som presvedceny o tom, ze pravidelne uzivanie marihuany meni osobnost cloveka...odpozoroval som to na ludoch v mojom okoli, a dokonca mal som kolegu, ktory to sam priznal...ze ked bol na vyske, tak hulil co to dalo, a ze sa uplne zmenil jeho pohlad na svet, ze zacal srat na kadeco, mozog mu nepracoval...ze nedokazal spracovat v hlave prednasky a podobne, tak si povedal dost....prerusil studium, isiel prec z intraku, a dal sa dokopy...niekolko rocna ocista, a sam sa priznal, ze ho to zmenilo a sam aj badal rozdiel na sebe.
A tiez mi pride blbe vase porovnanie opici po jednom jointe a opici po 20tich panakoch a 5tich pivach.
Skus hulit cely vecer zaradom, tak ako sa pije, a potom skus ist do prace hned rano. Neviem ako vy, ale alkohol si dam obcasne, niekedy som pil viac pravidelne, musim sa priznat, teraz uz az tak nie...ale neozieral som sa do stavu ozranosti, kedy cloveka treba niest na rukach domov celeho ovracaneho. Podla prispevkov to ale robi dost ludi...co ma prekvapuje.
A porovnaval si spravanie cloveka pod vplyvom alkoholu a pod vplyvom thc...ja sam viem, ze aj ked sa fajne opijem, neskacem do bitky, niesom vulgarny, ani nic podobne, co si opisoval. Jedina vec je, ze sa dost rozkecam...to je asi tak vsetko.
A zazil som uz hulica, ktory mi prisiel v krcme robit bordel k nasmu stolu, lebo sme mu nemali z kade dat filter do jointa, a zacal byt agresivny, ze ho museli prist kamarati pacifikovat...
Pisem na zaklade mojich skusenosti z mojho okolia....samozrejme pisem o par pripadoch...poznam aj pripady opacne, kedy su ludia uplne fajn...
nic netreba prehanat, mam 2 exeplare, jeden bohuzial velmi osprostel kedze predtym bol naozaj velmi inteligentny a bystry a druhy pripad je proste uz odjakziva taky prostejsi typ cloveka a k tomu mi to sedi a nevadi, s nim to nic nerobi a to ze si na tom ide denne je cisto jeho zalezitost, kedze napriek tomu ze je "troska" sa dokaze fakt dobre postarat i o seba a aj o mamku napr. ktora mala zdravotne komplikacie.
Ale hej, bez problemov...su v mojom okoli aj taky ludia, co sa im vobec necudujem...a byt na ich mieste hulim asi viac ako oni...zivot sa s niekym neserie...
No musim povedat....ako to teda opisat...hm...z niektorych ludi to ide tak prirodzene...to ze uzivaju marihuanu...na nic sa nehraju, lepsie povedane...citim sa pri nich okej...su ohladuplni...ponuknu...ked chces, das si, ked nie, tak nie, nikto ta nenuti...ked ti to vadi, pojdu von, aby si to necitil, nebudu ti vnucovat svoj nazor, ako to neskodi, a nebudu to porovnavat s chlastom, nebudu to obranovat, nebudu to nijak ospravedlnovat....proste hulia, a ziju...do okolia sa moc nestaraju, lebo nechcu aby sa okolie staralo do nich....ale potom je skupina hulicov...od ktorych musim pocuvat, ake je to fajn, a preco nechcem, a ze na to nemozes byt zavystly...ze oni to nepotrebuju, ale preco nie, ze oni vedia aj prestat, ale preco hej, a ze oni si to nikdy nekupili atd....takych povazujem za trosky, ktore uz maju problem, a ich podvedomie si to zrejme uvedomuje, a preto sa potrebuju nejak klamat, a ospravedlnuju svoje konanie a presviedcaju sa, ze je to stale ok.
No musim povedat....ako to teda opisat...hm...z niektorych ludi to ide tak prirodzene...to ze uzivaju marihuanu...na nic sa nehraju, lepsie povedane...citim sa pri nich okej...su ohladuplni...ponuknu...ked chces, das si, ked nie, tak nie, nikto ta nenuti...ked ti to vadi, pojdu von, aby si to necitil, nebudu ti vnucovat svoj nazor, ako to neskodi, a nebudu to porovnavat s chlastom, nebudu to obranovat, nebudu to nijak ospravedlnovat....proste hulia, a ziju...do okolia sa moc nestaraju, lebo nechcu aby sa okolie staralo do nich....ale potom je skupina hulicov...od ktorych musim pocuvat, ake je to fajn, a preco nechcem, a ze na to nemozes byt zavystly...ze oni to nepotrebuju, ale preco nie, ze oni vedia aj prestat, ale preco hej, a ze oni si to nikdy nekupili atd....takych povazujem za trosky, ktore uz maju problem, a ich podvedomie si to zrejme uvedomuje, a preto sa potrebuju nejak klamat, a ospravedlnuju svoje konanie a presviedcaju sa, ze je to stale ok.
-myslel som neozierat.Nemam problem si dat poharik konaciku,trochu vinka,pivko za obedom. Ale preferujem iba male davky a nie casto lebo hned citim ze to cloveka ovplyvnuje v usudku a ja sa snazim o cistu mysel.javatar napísal:Nepit alkohol vobec alebo sa len neozierat?
Tak zrejme to je tak ze su iba urcite druhy ludi ktori "maju" na to fajcit travu. Zrejme v tom hra rolu vola cloveka, ja osobne ked si poviem ze uff teraz nehulim mesiac tak moze ma lamat kto chce ako chce, proste si nedam, uz s principu ze som si to sam povedal a porusenim by nado mnou "vyhrala" kvetinka. A niesu to ani vnutorne boje, skorej tak principialne "povedal som nie, tak nie a za tym si stojim".
Jj ide o vyspelost duchovnej stranky cloveka...pevna vola a podobne...no myslim, ze pri heroine, alebo inej tvrdej droge nepomoze ani pevna vola.
Moj dedo napriklad rad popija brandy, alebo vseobecne alkohol...a ma zvyk pit kazdy den poldeco...uz dlheee roky...ale dnes sa rozhodne, ze toto je posledny, a zajtra si uz neda, do kedy bude chciet...niekto by to po tolkych rokoch nezvladol...
Napriklad sa tu aj spominalo, ze nikotin je veelmi navykovy...ja som mal tiez obdobie kedy som sa denne stretaval s partiou ludi, v ktorej kazdy jeden fajcil...tak ked som s nimi denne sedel pri stole a denne na mna dychali dym a mali v kuse na stole cigarety, tak som si dal aj ja obcas s nimi...mal som aj obdobie, kedy som si dal dost na to, ze som nefajciar...no potom som si povedal stop a uz som si ani nepotiahol...
Moj dedo napriklad rad popija brandy, alebo vseobecne alkohol...a ma zvyk pit kazdy den poldeco...uz dlheee roky...ale dnes sa rozhodne, ze toto je posledny, a zajtra si uz neda, do kedy bude chciet...niekto by to po tolkych rokoch nezvladol...
Napriklad sa tu aj spominalo, ze nikotin je veelmi navykovy...ja som mal tiez obdobie kedy som sa denne stretaval s partiou ludi, v ktorej kazdy jeden fajcil...tak ked som s nimi denne sedel pri stole a denne na mna dychali dym a mali v kuse na stole cigarety, tak som si dal aj ja obcas s nimi...mal som aj obdobie, kedy som si dal dost na to, ze som nefajciar...no potom som si povedal stop a uz som si ani nepotiahol...
Ja som fajcil cigarety aktivne a vo velkom niekolko rokov a tu bol dost problem prestat, problem nie, volu mam pevnu ale telo mi dalo patricne pocitit ze nieco nieje v poriadku. Kdezto pri (ne)fajceni travy sa nic take napr. nekona.