Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Hegy »

na takych mam recept ked ich vidim z dialky v spatnom => dorovnat a udrziavat rychlost s autom po boku, tvarit sa jak kilo soli v polkilovom sacku :smt033
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Máš šťastie, že to nerobíš v Rusku, aj keď tu sa premávajú tiež pekní vymetenci. :D

Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Ja v poslednej dobe často narážam na vodičov, ktorí idú na diaľnici v pravom pruhu (povedzme 115km/h) a dobiehajú pomalšie idúce auto/kamión (povedzme 90km/h). Ja idem v ľavom pruhu 130km/h a vodič idúci 115 namiesto toho aby pribrzdil a počkal pokým prejdem, tak sa nasilu natlačí do ľavého pruhu, častokrát bez smerovky. Samozrejme, že daný vodič potom nezrýchľuje a musím sa teda vliecť za ním (mne osobne to nejak nevadí, pokým nemám na zadnom nárazníku nejakého pretekára, ktorý by mňa aj spomalovača najradšej preskočil). Potom existuje ešte samostatná sorta takýchto spomalovačov, ktorí po opätovnom zaradení sa do pravého pruhu začnú zrazu pridávať. :roll: Mám na nich aj vyvinutú taktiku ako ich "vycvičiť", ale snažím sa ju nepoužívať, keďže od debila je najlepšie sa čo najrýchlejšie vzdialiť.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pripájací pruh má preto 100 metrov, aby sa vodič:
a) zaradil v 60tke najneskôr v momente, kedy sa plná čiara zmení na prerušovanú bez ohľadu na rýchlosť vozidla v priebežnom pruhu pred ktoré sa zaradil
b) išiel v ňom konštanštnou rýchlosťou nižšiou ako zástup áut v priebežnom pruhu a so zapnutou smerovkou dúfal, kto mu uvoľní preradenim sa do laveho jazdného pruhu alebo spomalením /a tým aj celého zástupu zaním idúcich vozidiel/ na jeho rýchlosť
c) po nevydarenom pokuse z bodu b) aby zastavil na jeho konci a čakal, kto ho pustí, lebo v nadväzujúcom odstavnom pruhu je láva
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Mustafa napísal:Mám na nich aj vyvinutú taktiku ako ich "vycvičiť", ale snažím sa ju nepoužívať, keďže od debila je najlepšie sa čo najrýchlejšie vzdialiť.
Kludne sa o nu podel. Na dialniciach/rychlostnych takychto stretavam bezne.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Keď sme pri tom pripájacom pruhu, tak dnes som zažil bod c) s tým, že vodič predomnou veľkoryso pribrzďoval, ale auto v prípajacom pruhu tiež..až zastalo (ale nebola to diaľnica). Keď sme ho míňali bola to typická silikónová cica s telefónom na uchu. Paráda.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

wladas napísal: Kludne sa o nu podel. Na dialniciach/rychlostnych takychto stretavam bezne.
Som to tak vznešene nazval, že taktika :) ale v podstate ide o to, aby si s ním udržal rýchlosť (v rámci možností - väčšinou idú na zánovných autách so slabým motorom a potrebujú si niečo dokazovať, ak ti to spraví nadupaný bavoráčik a hulí si to 160, tak srať naňho) a keď pôjdete bok po boku, skôr či neskôr narazíte na pomalšie idúce vozidlá v pravom pruhu (kamióny idúce 90 sú najlepšia varianta). Akonáhle ich dobehnete, stačí len dať nohu dole z plynu, spomalovača "zavrieť" v pravom pruhu a dorovnať sa rýchlostne na vozidlá, čo idú vpravo. Potom razantne zrýchliť - ak idete 90, tak kľudne aj podradiť na 4, spomalovač na 99% za tebou vyrazí so zaradenou 5/6 a plynom na podlahe, takže pokým motor vyženie do otáčok, budeš na hony ďaleko. Má to psychologický efekt, keďže mu to zrazí sebavedomie a v ideálnom prípade naňho začne ziapať manželka (áno, veľa takýchto spomalovačov sú práve staršie ročníky mužov, vezúce aj manželku).

Skúsil som to len raz, síce úspešne, ale nemám na to najvhodnejšie auto (a nechcem mu zbytočne nakladať kvôli debilom) a celkovo sa považujem za kľudného vodiča - takže načo zbytočne vyvolávať konflikty (a prípadné kolízne situácie).
wladas
Redeemer
Redeemer

Neni zly napad, ale tiez mam na to nevhodne auto Ford Transit. Som len rad ze sa dostanem na 150km/s :roll:
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

150km/s s Transitom je celkom uctyhodne
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Frikso: c je spravne :lol: BA-TT aj ked neni tam ta lava no. Ale neni tam cesta.
wladas
Redeemer
Redeemer

Tak na Transit samozrejme. Taha jak drak aj ked je nalozeny. Len nedavno preletely km cez 100k takze este ma kondicku.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Wladas len si to akosi nepochopil, že ťa Ninx podpichol s tou rýchlosťou. Pozri si ešte raz, ako si tú rýchlosť napísal :smt059

No a čo sa toho udržovania rýchlosti týka, spomalenia a následného prudkého zvýšenia rýchlosti. Ja osobne to nerobím. Auto na takýto manéver mám, ale nevyužívam ho na "pretekanie sa". Je mi maximálne ukradnuté, či za niekym na diaľnici spomalím na tú dobu, kým sa buď zaradí znova do pravého pruhu alebo sa do pravého pruhu zaradím ja s tým, že dotyčného obehnem a v tom pruhu hneď aj zostanem. Nemám tendenciu stále zotrvávať v ľavom pruhu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Aha :D No veru, raketovy motor tam namontovany nemam.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Noobsz DJ - neviem, či som ťa správne pochopil, ale to auto idúce v ľavom pruhu by si predbehol cez pravý pruh? Neodporúčam, nikdy nevieš, kto tam sedí - môže tam byť nejaká vystresovaná ženská, ktorá to strhne rovno na teba, alebo nejaký policajný provokatér...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Policajný provokatér ti môže skočiť akurát tak na hrb, ak ho predbehneš v pravom pruhu a zostaneš v ňom. Problém by mohol nastať, ak by si sa po predbehnutí zaradil znova do ľavého pruhu pred neho. A čo by mi mohol dokázať? Že som obehol nejaký kamión s tým, že on bol predo mnou, ja som sa zaradil do pravého pruhu a spokojne si v tom pruhu pokračoval maximálnou povolenou rýchlosťou? To že on by si išiel cca 110km/h v ľavom pruhu a ja cca 130km/h v pravom pruhu by nebola moja chyba.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Máš pravdu a súhlasím s tebou, ale určite poznáš slovenskú políciu a teda vieš, že by to mohlo dopadnúť takto - policajti ťa zastavia, obvinia ťa, že si ich predbiehal sprava. Ty povieš, že si ich nepredbiehal, keďže si sa pred nich nezaradil a teda nedokončil predbiehací manéver. Oni však budú tvrdiť, že to tvrdíš ty a oni ti to prekazili. Možno vyhráš, možno nie.
V inom prípade si ťa môžu vychutnať a keď sa o pol kilometra zaradíš do ľavého pruhu, hneď ťa zastavia...
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Mustafa napísal:Máš pravdu a súhlasím s tebou, ale určite poznáš slovenskú políciu a teda vieš, že by to mohlo dopadnúť takto - policajti ťa zastavia, obvinia ťa, že si ich predbiehal sprava. Ty povieš, že si ich nepredbiehal, keďže si sa pred nich nezaradil a teda nedokončil predbiehací manéver. Oni však budú tvrdiť, že to tvrdíš ty a oni ti to prekazili. Možno vyhráš, možno nie.
V inom prípade si ťa môžu vychutnať a keď sa o pol kilometra zaradíš do ľavého pruhu, hneď ťa zastavia...
a skoncia ako ten frajer na X5ke pri auparku ktory je teraz v disciplinarnom konani a moze byt rad ze je :))
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

To s tym zaradovanim sa nielen na dialnici ale vsade je proste WAT - absolutne ziadna snaha si vytvorit vhodny priestor na radenie sa postupnym akcelerovanim na rychlost premavky (od coho vlastne ten pripojny pruh aj je) proste smerovka a verim v boha tak snad spomali cela ranna spicka aby som sa mohol bezpecne radit (uz som niekde pisal a neprida a neprida lebo asi koniec sveta ked potlaci na sekundu podlahu...)
K dialniciam, nejazdim moc agresivne ani arogantne, nezvyknem sa lepit, trubit ani blikat no jazdim 140-160kmh, niekedy viac, niekedy menej, proste tu si dam tempomat a vezem sa (som si vedomy priestupku, s pripadnym sankciovanim pocitam a podstupujem to s tym rizikom...) na druhu stranu sa snazim byt o to ohladuplnejsi a ked proste vychadza ze niekto pomalsi predbieha napr v nejakej zakrute kde ma vzhladom na moju rychlost moc nemohol vidiet prichadzat tak proste zabrzdim kolko treba pockam s odstupom kym dopredbieha a potom si idem dalej svoje tempo - to je pripad OK. Pripad ne-OK je ked clovek jasne vidi 500 metrov ako sa blizim, napriek tomu, sa rozhodne z nominalnej rychlosti 100 predbiehat rychlostou 102,41. Vtedy uz viem byt neprijemny.
Uplny skvost je, ked takyto clovek zacne predbiehat niekolko minut v kuse 2,3-4 auta... a uhnut sa medzi dvoma a pustit rychlejsieho (tusim to tak je vo vyhlaske dokonca s klauzulou v duchu bez zavislosti na rychlost rychlejsie iduceho vozidla...) tak to ani za svet. Taketo figuriny na cestach su imho najnebezpecnejsie.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Teraz cez leto sa mi casto stavalo, ze som sa dostal (ako prvy alebo druhy) za nejaky kombajn alebo traktor iduci 30-40. Ked sa konecne naskytol priestor prebiehat, tak v niektorych pripadoch som dal smerovku ale hned za mnou uzzacal prebiehat nejaky pretekar, nie aby nechal pekne po poradi predbehnut ostatnych ale rovno sa vystrci do protismeru a zacne prebiehat 4-5 aut, aj tak to nestihne a sme tam kde sme boli, len v inom poradi :/
S tymi pripajacimi pruhmi: ked jazdim po okresnych cestach tak pri krizovatke a odbocke do dediny su rozsirene pruhy abu mohol autobus zastavit na zastavke (na tzv. razcesti). Vodici v nasom okrese (mozno aj inde) si zvykli tieto rozsirene casi vyuzivat ako pripajacie pruhy. Bezna situacia: idem si 90, zrazu na krizovatke z vedlajsej cesty pride auto, pribrzdi a da sa do "pripajacieho". Ja v aute, predvidavy, neviem , co ide vodic urobit, ci ma videl, ci nie, ked sa dal predo mna, pribrzdim na cca 70, co je pre vodica jasny signal, ze vodica pustam, tak si to v 40tke vytoci do hlavneho pruhu. Celkom stresujuce, ked ide oproti auto.
Prednedavnom mi to urobila zena. Ona sa evidentne na manzelov pokyn vydala do "pripajacieho" ale len polovicou auta, druhou mi zasahovala do pruhu. Oproti isli auta. Ja som zacal brzdit, ona tiez, ved ma vlastne pustala, ja som zabrzdil na cca 40 - to som bol asi 20m za nou, vtedy jej doplo, ze by asi mala pohnut, lebo z mojho predbiehania nic nebude, tak sa zaradila.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

energy00: k tomu predbiehaniu, suhlasim s tebou, ale velakrat sa mi stalo ze prve auto za traktorom/kombajnom malo tisic sanci na predbiehanie a ani jednu nevyuzilo ..bud zbytocne cakali a isli predbiehat ked uz sa nedalo, alebo isli predbiehat ked tam mali asi 10ty prevod lebo uz aj pesi by som to obehol ..uplne s tebou suhlasim, ale ked ma niekto 500konove auto nech to obehne skor ako sa ostani uvedomia co sa vobec deje
Napísať odpoveď