hughito napísal:Balkánske pivá stáli za riť. A to nie som žiadny fajnšmeker.
mam za to, ze si neodskusal cernohorske Nikšičko alebo kosovske Peje pri tych blahom ochkali aj ceski piveckeri
inak som cely august pil smadneho mnicha. niezeby mi extra chutil, ale v ich sutazi som ho vyhral na "cele leto" a tam mi doviezli 48ks plechoviek s obycanym pivom, 24 s grepovym a 24 s citronovym radlerom. a ako sa hovori - nad darovanym pivom nos neohrnaj
jackb napísal:
mam za to, ze si neodskusal cernohorske Nikšičko alebo kosovske Peje pri tych blahom ochkali aj ceski piveckeri
inak som cely august pil smadneho mnicha. niezeby mi extra chutil, ale v ich sutazi som ho vyhral na "cele leto" a tam mi doviezli 48ks plechoviek s obycanym pivom, 24 s grepovym a 24 s citronovym radlerom. a ako sa hovori - nad darovanym pivom nos neohrnaj
Čiernohorské Nikšičko mi chutilo najviac, to bolo fajn..beriem, to som nespomenul. Peje som nepil, ale tie chorvátske, bosnanské a srbské pivá, nič moc.
Na druhú stranu, v týchto krajinách bol celkom problém (hlavne Bosna a ČH) nájsť podnik, kde mali aj čapované pivo. Proste to tam nie je ako u nás, že pivo sa čapuje pomaly aj v potravinách.
hughito napísal:
Čiernohorské Nikšičko mi chutilo najviac, to bolo fajn..beriem, to som nespomenul. Peje som nepil, ale tie chorvátske, bosnanské a srbské pivá, nič moc.
Na druhú stranu, v týchto krajinách bol celkom problém (hlavne Bosna a ČH) nájsť podnik, kde mali aj čapované pivo. Proste to tam nie je u náš, že pivo sa čapuje pomaly aj v potravinách.
to je pravda, najst vycap je problem, ale Niksicko mi chutilo dokonca aj z PET flase. Ak sa Peje exportuje tak snad len do Albanska, vzhladom na krajinu povodu
jackb napísal:mam za to, ze si neodskusal cernohorske Nikšičko alebo kosovske Peje pri tych blahom ochkali aj ceski piveckeri
To Niksicko mi doniesol kamos z Ciernej hory minuly rok a v zasade to nebolo zle, ale ani najlepsie. Ceske piva su vacsionu patoky, ako sa vravi ze Cesi narod pivarov - blbost, Cesi narod ochlastov. Treba si vediet vybrat, najlepsie vychadzaju vzdy a vzdy lokalne male pivovary s miniaturnym objemom vyroby. Brno - Richard, Pegas, Hradec Kralove - Kohout. Toto su zatial moje etalony. Takmer cely zvysok ponuky v krcmach a obchodnych retazcoch su odpad. Z nich najmensi odpad ktory mam overeny je pre mna Cerna Hora. Jednooky kral medzi slepymi.
jackb napísal:a ako sa hovori - nad darovanym pivom nos neohrnaj
btw, vsetkym milovnikom piva odporucam navstivit Lidl, kde maju v tychto dnoch akciu na rozne ceske pivka - hlavne Cernu horu v balicku 8 piv za 3.33 eur.
Vid. predposledna strana letaku: http://www.lidl.sk/static_content/lidl_ ... mexiko.pdf
Ak niekto chce kvalitné zahraničné píva tak skúste Kasteel Donker, Kapittel, Grimbergen, Leffe, Amsterdam či Koenigsbier. Som mal možnosť cestovať cez Belgicko a Holandsko a tie pivá sú o triedu lepšie jak cz/sk pivá síce aj silnejšie.
zeby ked zistia ze to ide na svk umyselne nastali do sudov aby bolo ine ako v menchi alebo v bg?
btw pivny festival v pn ide skvele, uz som ochutnal asi 10 druhov novych piv... nazvy ake som este nikdy nepocul, a boli tam aj dobre aj horsie piva, pokusim sa to zhodnotit na konci festu, ak si nieco budem pamatat
myslel som ze rec je o capovanej
kdo to u nas robi? flaskovu som na svk nepil. capovanu maju v pn v jednom bare a je vyborna. rozdiel s belgickou som nezbadal, ale opytam sa veru na krajinu povodu majitela... uz ani v tom pive nie je pravda....
Polo-X napísal:zeby ked zistia ze to ide na svk umyselne nastali do sudov aby bolo ine ako v menchi alebo v bg?
btw pivny festival v pn ide skvele, uz som ochutnal asi 10 druhov novych piv... nazvy ake som este nikdy nepocul, a boli tam aj dobre aj horsie piva, pokusim sa to zhodnotit na konci festu, ak si nieco budem pamatat
kenny ano je festival piva v pn kua a je to viac ako dobre kazdy vecer som tam, specialne som si vybavil volno nato... zatial prekvapilo pivo samson dobrou chutou a cierna hora tmave...
krankenvagen co sa tyka us piv skus na gugli pohladat predajnu specializovanych piv a vin v ba, sidli volakde medzi nabrezim a safarikovym nabrezim neviem ako sa vola ulica nie som blavak, tam je predajna ktora ma piva aj takych znaciek ktore normalne nevidiet a nepoznat, ak si spomeniem na nazov postnem ho, ja som tam bol raz kupovat velmi specificke pivo a tipek vedel odporucit vela moznosti... ulica niekde jak je pro leica smer k dunaju, bohuzial nazov obchodu ani ulicu si nepamatam, mozno blavaci pomozu
corgoň (4 izbový/4dverový)
ale vypijem hocijaké aj keď mi nechutí, voľakedy som len heinekena, gambrinus je dobrý až si dobre pamätám z ČR, neviem prečo ale tam mi pivo išlo dole gágorom jak zadarmo
Polo-X napísal:kenny ano je festival piva v pn kua a je to viac ako dobre kazdy vecer som tam, specialne som si vybavil volno nato... zatial prekvapilo pivo samson dobrou chutou a cierna hora tmave...
krankenvagen co sa tyka us piv skus na gugli pohladat predajnu specializovanych piv a vin v ba, sidli volakde medzi nabrezim a safarikovym nabrezim neviem ako sa vola ulica nie som blavak, tam je predajna ktora ma piva aj takych znaciek ktore normalne nevidiet a nepoznat, ak si spomeniem na nazov postnem ho, ja som tam bol raz kupovat velmi specificke pivo a tipek vedel odporucit vela moznosti... ulica niekde jak je pro leica smer k dunaju, bohuzial nazov obchodu ani ulicu si nepamatam, mozno blavaci pomozu
krankenwagen napísal:Zdravim, je nejaka realna moznost zohnat v tychto koncinach americke pivo? Bud Light etc. Aj ked by som to mal odniekadial z USA objednat. Dik
v tescu predavaju pivo Duff , ale neviem ci je to zrovna to co hladas