ach jáj...
po mesiacoch som skúsil hru (vďaka bohu, že som si ju nekúpil)...som verný verný fanúšik TW série, kde som začal s Rome 1 pokračoval cez Medieval 2 (ktorý je dodnes môj najobľúbenejší a strávil som pri ňom najviac času a dosť pri datadisku Kingdoms a konkrétne Teutonics), Napoleóna, ktorý sa mi rovnako zaryl do srdca a nakoniec Shogun 2, kde už sa začali zmeny, no čas pri ňom strávený som hodnotil ako dobre strávený čas, no čo rome 2 ?
od vstupu do main menu som krivil ústa a vedel som prečo...tak nepriehľadná hra ako táto sa často nevidí a tak po 10 minútach "zírania" som ju vypol a s radosťou vymazal a mal som tik v oku, že rovno naformátujem disk a potom ho prejdem tankom

vraždil by som za ten cross efekt, vraždil by som za to označenie jednotiek (teda nie obrázok jednotky ale len tá akoby kresba (začalo to shogunom 2)), vraždil by som to, že úbohý dvojklik na mesto, kde sa zobrazia info a ponuka stavby a náboru nahradilo to, čo nedokážem popísať - mal som problém nejakým spôsobom narekrutovať aj zemiaky na poli,...proste to UI je tragédie...ba až horšie ako tragédia - ale že 788197 DLC nezabudli vydať, čo ? do riti s nimi...
ďalšia TW by mala byť pravdepodobne Medieval 3, no pri tom, čo spravili s týmto sa absolútne neteším
P.S.: som úprimne rád, že je toľko nespokojných ľudí a že nie som sám...
ja som naozaj absolútne spokojný s M2TW, len to UI, že na 16:9 monitore sa nepekne natiahne...po hodine hrania pozriem mimo monitora a všetko mi príde tak úzke

mimochodom nevie niekto o nejakom móde, čo zmenší to UI v medievale ?