Total War: Rome II

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Total War: Rome II

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Ako tak čítam metacritics a fóra tak tá hra je odpad.

-i7 a titan neznamená ultra a aspoň 30FPS
-neustále padanie a zamŕzanie
-najhoršia AI zo všetkých dielov total war
-množstvo bugov
-veľmi zlý systém vlajok
-zjednodušenie hry
-množstvo aspektov hry odstránených
-strašné UI
-strašná grafika, množstvo jednotiek iba dostalo reskin (mnohokrát menej kvalitný ako v shogune)

Som rád že som to nekúpil :D
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Stacilo mi pozriet tieto dve videa a videl som ze je to sracka. Stale sa vsak najdu blbci co si nadalej predobjednavaju hry, aspon teraz budu mat viacero betatesterov.

Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

tak som sa na to tesil a vyzera to byt naozaj silny paskvil...

no nic asi znovu rozbehnem napoleona, ten ma drzal dlho
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

yep, napoleon bol super :) . Shogun 2 ma vôbec nechytil
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

No tak zase to nehodnotte ako nahorsiu hru 100-rocia. Samozrejme ma to svoje chyby. AI ma tieto chyby uz od rome co pametam (pasivita, nezmyselne odvolavanie utokov, vyvolat vopred prehranu bitku atd.). K hardverovej narocnosti poviem len toklko ze aj rome aj medieval 2 v svojej dobe neskutocne trapili hardware postupne sa to vsak vyladilo pomocou patchov tu to bude dufam rovnako. Pockajme si na nejake 3 patche a ak to nebude lepsie tak to mozme oznacit ako za prepadak.
Viktor1976
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Viktor1976 »

Pokial nevyjde par patchov a nechopi sa hry mod komunita,tak ju odkladam.Som znechuteny.A tvorcovi UI by som ruky odsekol.Nieco tak strasne sa len tak nevidi :cry:
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

nehodnotime to ako najhorsiu hru storocia

ani som ju este nehral

ale podla zmienovaneho a videneho je to sklamanie

videl si sam v tom videu ak sa ai sprava a to je fakt na zaplakanie ked takuto obrovsku muchu nevychytali

aj ta spominana vlajka a jej obsadenie mi pride ako sprostost, tak sa bitky predsa nevyhravaju

samozrejme ze si pockam ci to napravia a vyskusam a potom to objektivne zhodnotim, no uz ju budem hrat s tym ze tam nebude vsetko v poriadku a to odobera chut...

uvidime...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tiež som sa tešil, ale asi nič z toho keďže na predchádzajúcich total war mi najviac vadila slabá AI a tuto podľa všetkého nedošlo k žiadnemu zlepšeniu v tomto smere.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

osobne by som to prirovnal k diablu, vela kecov pred vydanim a nakoniec nic z toho ....
ta hra je nedokoncena ... nechapem ako ju mohli vydat v takom stave, najviac ma stve ako tam robievali videjka s preview vsetko ako fanasticky funguje optimalizacia je ako shogun 2 a nakoniec hra je jeden velky bug, zaujimalo by ma zostava na akej to skusali a este tie slova ze ludia to rozbehnu na XP ... tak to by som chcel vidiet :new18:
hru som skusal na ultra a grafika je horsia ako shogun 2
//edit odporucam :D
KEpustiak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa KEpustiak »

Zdravím mám taký problém že ked spustím total war rome II zamrzne hned pri úvode. Neviem čo s tým. Hru mák kupenú cez steam.
Axon281
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Axon281 »

KEpustiak napísal:Zdravím mám taký problém že ked spustím total war rome II zamrzne hned pri úvode. Neviem čo s tým. Hru mák kupenú cez steam.
To bude asi problem s niektorym modom... mozno "CloseCombat" ak to pouzivas.
vengard
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa vengard »

ludia prosim vas mam verziu 1.8 aj s datadiskmi a snazim sa najst FUNKCNY trainer mam trainer od MR Anti Fun ale nejak mi nefunguje neviete mi poradit nejaky funkčny trainer nato ?
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Neviem ti poradiť. Mám ale otázku na čo ti je trainer? Veď tá hra je sama o sebe celkom ľahká na Very hard. S trainerom sa z toho vytráca ten strategický prvok. A tým čo sa nechce sa hra spustiť tak je väčšinou tým keď vyjde nový patch a módy ktoré používaš s ním ešte nie sú kompatibilné.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

ach jáj...
po mesiacoch som skúsil hru (vďaka bohu, že som si ju nekúpil)...som verný verný fanúšik TW série, kde som začal s Rome 1 pokračoval cez Medieval 2 (ktorý je dodnes môj najobľúbenejší a strávil som pri ňom najviac času a dosť pri datadisku Kingdoms a konkrétne Teutonics), Napoleóna, ktorý sa mi rovnako zaryl do srdca a nakoniec Shogun 2, kde už sa začali zmeny, no čas pri ňom strávený som hodnotil ako dobre strávený čas, no čo rome 2 ?
od vstupu do main menu som krivil ústa a vedel som prečo...tak nepriehľadná hra ako táto sa často nevidí a tak po 10 minútach "zírania" som ju vypol a s radosťou vymazal a mal som tik v oku, že rovno naformátujem disk a potom ho prejdem tankom :-)
vraždil by som za ten cross efekt, vraždil by som za to označenie jednotiek (teda nie obrázok jednotky ale len tá akoby kresba (začalo to shogunom 2)), vraždil by som to, že úbohý dvojklik na mesto, kde sa zobrazia info a ponuka stavby a náboru nahradilo to, čo nedokážem popísať - mal som problém nejakým spôsobom narekrutovať aj zemiaky na poli,...proste to UI je tragédie...ba až horšie ako tragédia - ale že 788197 DLC nezabudli vydať, čo ? do riti s nimi...
ďalšia TW by mala byť pravdepodobne Medieval 3, no pri tom, čo spravili s týmto sa absolútne neteším

P.S.: som úprimne rád, že je toľko nespokojných ľudí a že nie som sám...

ja som naozaj absolútne spokojný s M2TW, len to UI, že na 16:9 monitore sa nepekne natiahne...po hodine hrania pozriem mimo monitora a všetko mi príde tak úzke :roll: mimochodom nevie niekto o nejakom móde, čo zmenší to UI v medievale ?
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Pre mna tak isto fail, chvilu som rozmyslal, ze to kupim ked to bolo v zlave, ale vidim ze som spravil dobre ked som sa vysral na to. Naschval som tu hru dlho nehral uz od vydania a zapal nedavno. Ziadnych velkych zmien som si nevsimol, UI a strategicku cast by som prekusol, predsa len pridali tam viac noviniek, narodov a celkovo takticka cast ma co ponuknut.
Co sa ale tyka real time rezimu, uplna katastrofa podla mna, kde je nejake taktizovanie s 1000 moznostami utokov, obrany, kde je ta prehladnost bitiek co byvala v rome 1? Pre mna je boj jedno velke mravenisko, ktore skonci za 3 minuty bez moznosti nejakej strategie, vsetko na 1 kopyto, o optimalizacii ani nehovorim, po desiatich patchoch ktore vysli nepocitujem zlepsenie vykonu, pri velkych armadach sa to hybe hrozne a pritom graficky bol podla mna Shogun alebo Napoleon na tom lepsie.
Proste som sklamany aky vyplod tato overana strategicka znacka pustila, staci si pozriet hodnotenia na steame kazdy druhy prispevok palec dole, dufam ze bude Creative Assemble stratove alebo v minuse, aby si 2x rozmysleli ci ich buduci pocin len tak uvedu na herny trh.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja som prežil 50% herného času svojho života na Rome (Barbian Invasion + Alexander) a Mediaval 2 (+Kingdoms), ďalej som už nehral viac, ale ako čítam a pozeram, škoda, že to tak dovrzali. Bola to mega-najlepšia hra môjho života.
Korag
Professional
Professional

Begbee mam to podobne, to bola zlata era Rome a Medieval 2, ktora nebola az tak zamerana na casual hracov, ako to robia vsetky dnesne hry. No urcite odporucam Napoleona, ten bol fakt perfektne spraveny, dokonca viac historicky presny ako predchadzajuce diely, dokonca ta hra zozala az taky uspech ze graficke animacie a odkaz hry bol pouzity vo Francuzskom dokumente o Napoleonovi.
http://www.csfd.cz/film/323572-napoleon/
DropDead
Addict
Addict

strategickú časť, teda strategická mapa a spravovanie...
ako plus beriem tie variácie tých frakcií - ako hovorím, ukončenie ťahu v prvých kolách bola muka...to čakanie bolo hrozné...
no ja som osobne bol zmätený a absolútne nevedel, čo robiť + tie správy na začiatku nového kola mi prišli rovnako mätúce,...
už to holt nie je, že začne kampaň, načíta sa mapa a človek vidí pekne usporiadané mestá a armádičky/agentov a dvojklikom na mesto sa mu otvorí ponuka stavby/náboru...narazil som na niekoľko názorov, že hru príliš zjednodušujú...no ja neviem, ja som v starej generácii TW (Rome1,Medieval2) a v novej (napoleon, shogun2) sa vždy hneď vyznal a nepotreboval som veľa času na aklimatizáciu, no rome 2 po zapnutí bola pre mňa absolútnym chaosom, no nič, možno vychladnem a ešte raz sa na to pozriem a možno niečo vymyslím...

a ohľadom grafiky..neviem ako vy, ale ja kým som nezapol tú funkciu nekonečnej video pamäte, tak tá grafika bola otrasná, kostrbatá...proste oničom a po zapnutí tejto možnosti zrazu jemný obraz (o fps na mojej gtx275 radšej nehovorím) s nádychom cinematickosti..
Korag
Professional
Professional

narazil som na niekoľko názorov, že hru príliš zjednodušujú...no ja neviem, ja som v starej generácii TW (Rome1,Medieval2) a v novej (napoleon, shogun2) sa vždy hneď vyznal a nepotreboval som veľa času na aklimatizáciu, no rome 2 po zapnutí bola pre mňa absolútnym chaosom
Pozor, nemylit si pojmy zjednodusenost a neprehladnost, pretoze RTW 2 je taka omacka, ze strategicka mapa je neprehladna a RTS boje uplne zjednodusene, ide hlavne o bitky v realnom case, co tu hru pochovali, ked si len spomeniem napr v takom Napoleonovi ze sa trvanie bitky niekedy prehuplo aj cez 3/4 hodinu a tu vacsinou koncia po 3 minutach hned je jasne ze novy rome je epic fail.
No neviem si predstavit ako by ti sli velke boje na GTX275, pretoze na GTX760 pri velkych armadach to dost dropuje.
DropDead
Addict
Addict

takže ako som povedal, vychladol som a skúsil Rome ešte raz; šiel som Prolog a pomohlo to, teda dojem bol už lepší, no stále neviem, čo si poriadne o dvojke myslieť; je tam mnoho zaujímavých vecí, ktoré ma potešili, no (teraz už v menšej miere) je tam stále chaos - v zmysle neprehľadnosti; verím, že rovnako by som mal pozitívnejší názor, keby som mal trošku lepší HW, kde by ma to viac tešilo oku, no to by malo jednoduché riešenie - mód GEM, ale keďže je to spojenie ENB a SweetFX, tak kvôli potencionálnemu fps dropu to ani neskúšam - to globálne aplikovanie cross processu mi reže oči :lol:

zistil som, že nejedno zlé hodnotenie ohľadom dvojky je preto, lebo znovu zmenili mnoho herných mechanik a preto neskúsený hráč, ktorý nehral TW predtým má potencionálne menší problém sa aklimatizovať a získať veľmi dobrý prehľad ako niekto, kto to ťahá s TW sériou od najstarších dielov...
Napísať odpoveď