A na ktoré konkrétne? Ale opakujem, tvoja hodnotiace stanoviská sú k ničomu, ak nemáš čo k veci, nepíš.beardie napísal:nie si schopny na niektore argumenty dostatocne odpovedat a potom opakujes niektore frazy, to sedi, ja o tom viem
Pinhead: Debaty o prirodzenosti človeka a o tom, aký je - tie sa viedli tu, vedú sa viesť sa budú donekonečna. Čo je isté je to, že na človeka vplýva systém, ktorý je okolo neho - a to dosť značne. Vplýva naňho politická situácia, ekonomický stav, momentálna otvorená či skrytá propaganda.
Ďalej, anarchia by nebol raj, nebola by to spoločnosť anjelikov, kde by vymizlo všetko zlo a všetky negatívna vlastnosti ľudí. To som nikde netvrdil a netvrdí to nikto, lebo je to samozrejme nezmysel. Nevidím však problém v tomto, rôzne situácie sa riešiť.
Toto vôbec neviem o čom hovoríš, skús byť konkrétny. A samozrejme, že nič by sa nemuselo na nič transformovať ani rozpadať, to sú len tvoje domnienky, ktoré sa ti momentálne objavili v hlave.alebo by sa musela pretransformovať na diktatúru (s čím ostatne problém nemáš, ako som si všimol
javatar:
Dobre a čo? Vy tu neustále predikujete nejaké nejaké modely "čohosi," čo by nastalo a malo by byť v rozpore s anarchiu - podľa mňa to ale vôbec v rozpore nie je. Už len keď máš kolektív piatich ľudí sa môže stať, že na niečom nie je zhoda a musí sa rozhodnúť hlasovaním. A? Opäť: nikto netvrdí, že anarchia je nejaké nebíčko, kde by všetci lietali v obláčikoch, každý každého ľúbil a neexistoval by spor, problém - bežná súčasť života. Ide o nastavenie mechanizmov tak, aby boli čo najviac spravodlivé a čo najviac demokratické, plne v moci ľudí.No fajn, v podstate mi slo o to, ze v anarchii by vznikol problem v ktorom by neexistovalo riesenie pre vsetkych. Ale tak to bolo, je a bude vzdy (nikdy nevyhovies vsetkym).
K tej nezamestnanosti išlo o jednoduchý fakt: plná zamestnanosť v kapitalizme nenastane, naopak, nezamestnanosť je imanentnou súčasťou kapitalizmu a má to viacero dôvodov. Neviem, prečo som vtedy poslal len hentaký skratkovitý text, odporúčam napr. toto.
Ešte jeden kratší článoček: Unemployment is a structural problem in capitalism