Skupina ludi resp clovek, takze to jednoznacne znamena ze plati to co som tvrdil, konecne si to uz uznal.hughito napísal:Skupina ľudí, ktorá ho vedome či nevedome, viac či menej aktívne "zasiala" do spoločnosti a následne sa ďalej udržuje.
Nechce sa mi, znamena nevies.Na margo Aristotela - vytiahni prosím ťa nejaký väčší kaliber. O tomto sa mi ani nechce baviť.
Ja nikoho nepresviedcam o mojich ideach, dokonca tu o nich ani nediskutujem. A ty tuto diskusiu mozem brat jak chces, aj tak dobre vies ze kazda diskusia je o presviedcani, minimalne sameho seba.Ako ty si napr. nikoho nepresvedčil o svojich nacizujúcich ideách. Pochop, že život sa neodohráva na hojko.com a hojko.com nie je žiadny ukazovateľ ničoho. O tejto téme tu aktívne diskutuje päť ľudí a inak, ale to skôr beriem úsmevne, pozri si výsledky ankety, ktorá bola na nie môj popud (značne tam bol zámer totálne ma diskvalifikovať), zavedená do tejto témy.
Nikto z tvojich oponentov neustupil (co je na tomto fore logicke) a ani argumentacne nezlyhal, si to prave ty kto sa tu chyta slamky a robis akesi ustupky, recami ako nechce sa mi o tom bavit, povedal som x krat, anarchia by nebola uplne dokonala a nebicko a podobne.
Takze sa znova spytam, v com ma byt ta anarchia tak strasne super aby sme ju chceli? Aby bola spolocnost spravodlivejsia a slobodnejsia? Ved toto hlasa kazdy izmus, lebo tieto pojmy su len abstraktnym vyjadrenim tuzby cloveka ktory zaostava za druhym clovekom. Tieto pojmy objektivne neexistuju, nevies ich dokazat na objektivnej urovni, na urovni subjektivnej uz nemaju ziadnu hodnotu a tym straca samotnu hodnotu aj anarchia a tisice dalsich izmov ktore na tychto keciach boli polozene. Je to rovnake jak hoc ktore nabezenstvo ktore veri v imaginarnu bytost, len s tym rozdielom ze tu sa veri v akesi usporiadanie vychadzajuce z pojomov ktore nemaju realny zaklad, v konecnom dosledku rovnako imaginarne ako ten boh.
Dalsi dokaz nerealnosti anarchie.Nebude a nemôže byť. To by nebola anarchia.
Lebo ak chce niekto získať a uchopiť moc, tak nebude anarchista. To proste nedáva absolútne žiaden zmysel a nie je preňho efektívne.
Sam si uznal ze kazdy clovek vratane teba ma akusi volu k moci. Co je to vlastne moc? V skutocnosti je to sled udalosti ktore odzrkladluju prirodzene rozdieli ludstva na urovni fyzickej a dusevnej. To znamena ze len obycajne chcenie niecoho determinuje moc. A tym sa znova dostavame k tomu istemu obligatnemu, ze anarchia nema ziadnu schopnost ani prostriedky ustrazit ludsky chtic, resp jeho volu k moci, ktora ci sa ti to lubi alebo nie je u kazdeho ina a hold to je ten najvacsi problem.