Národná bločková lotéria
Re: Národná bločková lotéria
hovorím iba o 2 hlavných cenách aute a 10 000 €, v lote je pravdepodobnost tiez nastavená iba na hlavnú cenu i tam mozes vyhrat 5€.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Neviem ako ste pri 280 tisic blockoch dosli pri desiatich cenach, ze ta sanca je 1:280 000, ale na vasu logiku a matematiku sa pytat nebudem.
audiotrack: Blocik je co prosim ta za slovo???
audiotrack: Blocik je co prosim ta za slovo???
hojko: keďže evidentne čítať s porozumením ti robí problém rád zopakujem: uvažuje sa iba o hlavnej cene, prípadne hlavnej cene plus auto, čo sú dve ceny.
-
Grim
Darca
audio - nemusíš ich vyslovene zbierať a pachtiť sa za nimi a "nechávať si rozblokovávať nákupy", ale keď už nejaký ten bloček máš, tak nie je problém ho zaregistrovať...mnoho ľudí si denne nájde čas na oveľa zbytočnejšie veci...ak pozeráš TV, tak popri tom to môžeš ponahadzovať...za jeden reklamný blok nahodíš aj 30 bločkov...za jeden celovečerný film by si mal stihnúť okolo 150 bločkov...druhá vec je, že za to, aby si mal šancu na výhru 1:140 000 000 v lote na sumu niekoľko miliónov, si musíš zaplatiť, ale túto lotériu máš zadarmo...stojí to len trochu času...
-
audiotrack
VIP
aj za toto si zaplatíš. Alebo si myslíš, že sa na to poskladali z osobných úspor fico s kažimírom? Dokonca si za to zaplatia aj tí, čo sa jej nezúčastnia čo pri lote neexistuje
Kto chce psa biť palicu si nájde.
Podľa mňa Kažimír sa pokúsil aspoň o niečo. Stav v akom zanechal daňový úrad Mikloš, nestojí za koment.
Podľa mňa Kažimír sa pokúsil aspoň o niečo. Stav v akom zanechal daňový úrad Mikloš, nestojí za koment.
-
audiotrack
VIP
no áno, pokúsil. Ale za 120 000€ mesačne plus niekoľko milionov jednorázovo by som chcel, aby to fungovalo. Aby na bločkoch boli aspoň qr kody, aby to same oznámilo výhercovi a nemusel si overovať všetky kody ručne (načo im je potom môj mail?), aby sa aplikácia na mobil aspoň pamätala prihlasovacie údaje... veď toto sú veci čo by vedeli spraviť študenti za pár stovák. A nie za také prachy. Ak to bude fungovať, tak pokus beriem. Kým to je ale v takom stave ako je (narýchlo vymyslené a technicky nedotiahnuté) tak to nie je nič iné ako ďalší slovenský podvod kde sa nabalí pár ľudí
-
Grim
Darca
...ale tu na Slovensku sa ráta s tým, že šak ľudia sú tupí, aj tak nevedia čo je to QR kód, čo je pravda, len sa to skúste opýtať ľudí starších ako 20 rokov, pochybujem že bude vedieť viac ako 10% opýtaných...a tie babky čo to budú zbierať...čo im je po maily, radšej sadnú na autobus a zaregistrujú to v tipose...
-
TommyHot
Addict
begbee samozrejme, ze seriem na zamery statu (stat ma okrada, nevidim jediny dovod aby som ten bordel mal nejako podporovat), ale ja narozdiel od tych smradov neoje***** a neokradam ludi. A nie som velkopodnikatel... Navyse Kazigraf s loteriou nema nic spolocne, na to je tam velmi maly chlapec.
Grim a preco si myslis, ze tie omrvinky da ujo Imrecze tebe a nie svojej rodine a znamym? Preco nekvapne nejaka omrvinka z hocijakeho statneho biznisu tebe, ale rodinnym prislusnikom ministra, ktory ma pod palcom dany kseft? Preco sa ti neujde byt za par tisic? Ja mam pocit, akoby slovaci zamerne kazde 2-3 roky zabudali na zlodejiny politickej luzy...
Grim a preco si myslis, ze tie omrvinky da ujo Imrecze tebe a nie svojej rodine a znamym? Preco nekvapne nejaka omrvinka z hocijakeho statneho biznisu tebe, ale rodinnym prislusnikom ministra, ktory ma pod palcom dany kseft? Preco sa ti neujde byt za par tisic? Ja mam pocit, akoby slovaci zamerne kazde 2-3 roky zabudali na zlodejiny politickej luzy...
Niekedy by ma fakt zaujimalo, kde sa vzal tento "free lunch myth"? Nic nie je zadarmo, a o to viac, ked je to statne. Ked sa zapojis do loterie, znamena to, ze si zaplatil 20% z ceny nakupu, cize pri vacsich nakupoch je to celkom vysoka polozka za to, ze mozno ani nic neziskas.Grim napísal:ale túto lotériu máš zadarmo...stojí to len trochu času...
-
Grim
Darca
...ale to by som platil tak či tak...a myslím, že pre rodinných miláčikov sú tu šťavnatejšie kúsky (pracovné miesta, lukratívne ponuky, zakázky, atď.)...čo tam po 10 000€, keď stačí dohodiť teplé miestečko a peniaze sa zarobia samé a bez rizika z odhalenia podvodu...
//...a ešte by som dodal, že ak by sa mi náhodou naskytla nejaká možnosť ako ušetriť bez bločka, tak by som určite neváhal a išiel by som na istotu...taká veľká zase tá šanca na výhru nie je, aby som si dovolil neušetriť pár desiatok €...
//...a ešte by som dodal, že ak by sa mi náhodou naskytla nejaká možnosť ako ušetriť bez bločka, tak by som určite neváhal a išiel by som na istotu...taká veľká zase tá šanca na výhru nie je, aby som si dovolil neušetriť pár desiatok €...
No tu je to podla mna ako tak relevantne. Priklad - ak niekto berie sluzby od zivnostnika, tak ho to asi nedonuti pytat si blocek, radsej da zarobit zivnostnikovi a zaroven ziska zlavu. To je vacsia hodnota ako ucast v loterii. Na druhej strane, ak ide o nakup z velkeho retazca, kde sa blocky vydavaju standardne, tak ucast/neucast v loterii je v podstate zadarmo, lebo DPH sa zaplati tak ci tak, ide uz len o to, ci si clovek ten blocek zaregistruje.TommyHot napísal:Niekedy by ma fakt zaujimalo, kde sa vzal tento "free lunch myth"? Nic nie je zadarmo, a o to viac, ked je to statne. Ked sa zapojis do loterie, znamena to, ze si zaplatil 20% z ceny nakupu, cize pri vacsich nakupoch je to celkom vysoka polozka za to, ze mozno ani nic neziskas.
Tlieskam obahjcom tohoto dalsieho tunela...
http://ekonomika.sme.sk/c/6937226/tvaro ... kolko.html
"Ten šéf Tiposu Ladislav Kriška minulý mesiac odhadol na 150- až 200-tisíc eur za vymyslenie reklamy a jej nakrútenie, ďalších 300- až 350-tisíc eur za nákup reklamného priestoru.
Okrem toho Tipos už zaplatil 178-tisíc za úpravu systémov, aby bola možná registrácia do bločkovej lotérie a jej žrebovanie."
http://ekonomika.sme.sk/c/6937226/tvaro ... kolko.html
"Ten šéf Tiposu Ladislav Kriška minulý mesiac odhadol na 150- až 200-tisíc eur za vymyslenie reklamy a jej nakrútenie, ďalších 300- až 350-tisíc eur za nákup reklamného priestoru.
Okrem toho Tipos už zaplatil 178-tisíc za úpravu systémov, aby bola možná registrácia do bločkovej lotérie a jej žrebovanie."
-
audiotrack
VIP
na každom bločku musí byť znak MF (Ministerstva financíí). Myslíš že babky vedia čo to je? A že to registrujú že to tam je? A keby tam bol qr kod že by im zrazu vadilo že nevedia čo to je a prečo to tam je? Babky by to nijako nezaťažilo, ale kope mladých ľudí by to uľahčilo prácuGrim napísal:...ale tu na Slovensku sa ráta s tým, že šak ľudia sú tupí, aj tak nevedia čo je to QR kód, čo je pravda, len sa to skúste opýtať ľudí starších ako 20 rokov, pochybujem že bude vedieť viac ako 10% opýtaných...a tie babky čo to budú zbierať...čo im je po maily, radšej sadnú na autobus a zaregistrujú to v tipose...
-
Grim
Darca
...to ja viem, ale tie babky nikdy nebudú o QR škemrať...takže väčšine je to jedno a nevie čo to je, takže tá inteligentná inovatívna menšina využívajúca moderné technológie sa prispôsobí...asi tak mi pripadá to zmýšľanie...
-
audiotrack
VIP
až na to, že ten pomer si si vycucal z prsta
Podľa mňa väčšina vie čo to je. Už aj 40 roční ľudia majú dnes smartfony a sťahujú si aplikácie z google play. A vždy majú deti, čo im povedia čo to je a ako to použiť. Ty hovoríš iba o dôchodcoch, a to určite nie je väčšina. To sme ale už odveci, podstata je to, že som dal silný argument ako to zlepšiť, a ty obhajuješ prečo nie. No na druhú stranu nevieš sám vysvetliť načo sa tam lejú také peniaze (viď. link čo dal Bobr) keď za ne by to mohlo byť omnoho lepšie. Dobre, berme ohlad na babky a spravme si to tak ako to je. Ale teda aj priškrťme rozpočet na tú lotériu. Alebo do toho lejme státisíce každý mesiac, ale nech sa to aj prejaví. To sú dve možnosti. Realita je medzitým. Lejú sa stotisíce čo končia vo vrecku lebo výsledok je na zaplakanie. A ty to ešte obhajuješ aké je to super. Typický ficovolič. Kúpi plynárne a argumentuje že je to strategický podnik. Ale to že namiesto 40% straty teraz budeme znášať 100% stratu nepovie. Že plyn nezdražie, ale to že aby nezdražel tak naň budú platiť aj tí čo ho neodberajú nepovie. Dostal si kopec argumentov prečo je to predražené a zlé, ale ty vidíš iba možnosť zadarmo vyhrať stovku. A to ti stačí, je ti jedno že si tú stovku zaplatíš niekoľkonásobne, lebo tie peniaze čo sa tam lejú nejdú z vrecka politikov, ale z nášho štátneho rozpočtu čo sa mohol investovať lepšie.
Naliali sa tam miliony, plus státisíce každý mesiac. Keby za tie peniaze robili raz mesačne kontroly, tak na platoch zamestnancov čo tie kontroly budú vykonávať by minuli menej alebo rovnako, a efekt by bol lepší. Ja neverím že niekto nahlási obchodníka čo nedá blok, ak vďaka tomu ušetrí nejaké to euro. A ak aj nahlási, bude takých príkladov na desiatky. Kontroly by ich našli na stovky až tisíce. Takže efekt je nulový. Celé je to iba o nabalení sa nejakého funkcionára.
Naliali sa tam miliony, plus státisíce každý mesiac. Keby za tie peniaze robili raz mesačne kontroly, tak na platoch zamestnancov čo tie kontroly budú vykonávať by minuli menej alebo rovnako, a efekt by bol lepší. Ja neverím že niekto nahlási obchodníka čo nedá blok, ak vďaka tomu ušetrí nejaké to euro. A ak aj nahlási, bude takých príkladov na desiatky. Kontroly by ich našli na stovky až tisíce. Takže efekt je nulový. Celé je to iba o nabalení sa nejakého funkcionára.
Problem vidim skor v tom, ze pokladnica by musela QR kody generovat. Nerozumiem presnemu algoritmu, ale podla mna je to zlozitejsie ako pridanie jedneho nemenneho obrazka. Ostatne veci ako datum a cas boli na blockoch aj doteraz, takze pridanie loga nevyzadovalo vela usilia.
-
audiotrack
VIP
pokladnice qr kody generovať vedia. A nanútiť ich predajcom ktorí majú také, čo to nevedia pre našu politiku nie je problém. Spomeň si pár rokov dozadu ako im nanútili zmeniť fiškálne pokladnice a všetci predajcovia museli kupovať nové. Len tak, že si to ministerstvo zmyslelo. To by si ale znášali predajcovia sami (takže náklady by to nezdvihlo) a dalo by sa to využiť aj mimo lotérie. (napríklad prepojenie s aplikáciami typu viamo že naskenujem a zaplatím a podobne. Keby niekto zapojí hlavu, tak sme na úrovni vyspelých krajín. Namiesto toho si ale robíme lotérie ktoré fičali v gruzínsku a aj tam to nakoniec zrušili lebo zistili že je to kravina)GothaR napísal:Problem vidim skor v tom, ze pokladnica by musela QR kody generovat. Nerozumiem presnemu algoritmu, ale podla mna je to zlozitejsie ako pridanie jedneho nemenneho obrazka. Ostatne veci ako datum a cas boli na blockoch aj doteraz, takze pridanie loga nevyzadovalo vela usilia.
Aha, tak potom nic
Inak celkom ma pobavili reakcie na Android aplikaciu: https://play.google.com/store/apps/details?id=nbl.nbl
Je to opisane obsirnejsie ako tu bolo spominane, dufam, ze zverejnia aj cenu vyvoja tej aplikacie.
Inak celkom ma pobavili reakcie na Android aplikaciu: https://play.google.com/store/apps/details?id=nbl.nbl
-
Jancuk
Professional
Samozrejme ako asi dost ludi som si aj ja povedal ze preco neskusit stastie, tak som dnes v praci zaregistroval 9 blockov. Pocas toho ako som to registroval(nahadzoval) blocky som si aj vsimal ake nepotrebne veci som nakupil. Myslim ze najvacsia vyhra aku moze priniest beznemu cloveku tato "sutaz" je mozno prehodnotit si nepotrebne vydaje vo svojom zivote. A hned pri dalsom nakupe si povie ci mu fakt trebalo margot tycinku alebo ine blbosti 
Hej to urcite podpori rast ekonomiky