Behanie

O športe...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Behanie

Príspevok od používateľa heker »

Alebo kup merac tepu k mobilu a mas all in one, uz sa tu o tom pisalo na jar alebo cez leto.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Aj tak sa da, akurat samotny tepak s podporou ANT+ stoji viac ako sada hodinky/hrudny pas :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Zdravím,

chcel by som zacat rano pred cestou do skoly chodit behat, aspon na 40-50 minut kazde rano, popr. aj večer. Byvam na dedine pod vinohradmi, takze miesta je dost, niesu to vsak asfalove cesty, vačšinou iba akési polné cesty. Potreboval by som poradit s vyberom nejakej vhodnej obuvi do tohto terénu, som uplny zaciatocnik takze neplanujem do toho investovat zo zaciatku akosi vela.
kokolinopl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kokolinopl »

ked si zaciatocnik podla mna ti stacia normal botasky/tenisky ci halovky nebude to ziadny problem
a myslim si ze polne cesty lepsie ako asfaltove aspon pre mna :)
leo235
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa leo235 »

Sú ľudia, ktorí majú problém pri behu kvôli tvaru chodidla, napr. ja. Mám ploché nohy, preto si nemôžem zobrať hocijakú obuv, inak by ma chuť do behu hneď prešla. Pokiaľ však nemáš žiadny problém, odporúčam zainvestovať 30€ a kúpiť si bežecké Niky alebo adidasy (radšej adidasy). Nezvyknem behat po poľných cestách, ale malo by to postačovať aj tam. A určite by som neodporúčal behať v halovkách, i keď to robieva veľká skupina klasických bežcov. :(

P.S.: Na beh v teréne sa zvyknú kupovať "trailove" bežecké topánky. No to sedí skôr na lesný, orientačný beh. Neviem ako veľmi zarastené to poľo v skutočnosti máte :)
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

30 eur je podla mna na bezecke tenisky malo.
Ak planujes behat 3 km raz za 2 tyzdne tak to samozrejme staci, ale ak sa tomu chces venovat aktivnejsie tak urcite nie.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

t0m4s3 napísal:Aj tak sa da, akurat samotny tepak s podporou ANT+ stoji viac ako sada hodinky/hrudny pas :)
A naco ANT+? Ak to chce napriklad niekto pouzivat s mobilom, staci tomu bluetooth. Ci som nepochopil?
DEVZYO1G napísal:Zdravím,

chcel by som zacat rano pred cestou do skoly chodit behat, aspon na 40-50 minut kazde rano, popr. aj večer. Byvam na dedine pod vinohradmi, takze miesta je dost, niesu to vsak asfalove cesty, vačšinou iba akési polné cesty. Potreboval by som poradit s vyberom nejakej vhodnej obuvi do tohto terénu, som uplny zaciatocnik takze neplanujem do toho investovat zo zaciatku akosi vela.
Uz som to tu niekde pisal - a napisem to znovu... Ak by som mal zajtra zacat s behom nanovo, na dvoch veciach by som nesetril : pulzmeter a obuv. Behat v halovkach/cinach/hocicom co nieje urcene na beh je nezodpovedne voci sebe samemu. Vygoogli si na nete nieco o pojmoch "pronacia" a "supinacia". Dobry predavac v obchode Ti poradi aj podla toho, ako mas zodratu podrazku na topankach, ktore pouzivas na normalne nosenie. Ak behas teren, urcite zvol trailovu obuv. Na rekreacny beh urcite netreba hned Sense Mantra, pozri vypredaje a akcie. Osobne odporucam Asics, Salomon, Mizuno, Inov8. Medzi znackami je rozdiel aj v pouzivanych "kopytach" pri vyrobe obuvi. Inak povedane, niektora znacka ma typicky uzsie topanky (adidas), ina sirsie (salomon). Preto ak s konkretnou znackou nemas skusenost, urcite vyskusat vopred a nekupovat cez net! Nakup cez net bez vyskusania je vhodny pri znacke, z ktorej mas uz doma niekolko parov obuvi a vies, ze Tvoja velkost Ti u nich vzdy sadne.

Jo a ak po dvoch troch behoch budes mat pocit, ze si sa v tom aspon trosku nasiel, tak urcite zvaz nakup pulzmetra (ak nemas). Moznost sledovat si vlastny tep je alfa-omega akehokolvek vytrvalostneho sportu, bez ohladu na to, na akej urovni ho robis. Obzvlast ked si zaciatocnik a nevies si svoje tepy este odhadnut a ustrazit.

Vela ludi totiz hned na zaciatku demotivuje to, ze sa "rychlo unavia" (nesleduju si tep - daju rychly start a potom zvadnu, nedostatocne sa rozcvicia, vynechaju zahrievaciu fazu) alebo ich po behu "vsetko boli" (vacsinou vysledok nevhodnej obuvi). Tak az sa Ti nestane to iste :) Vela zdaru!
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

k6 napísal: A naco ANT+? Ak to chce napriklad niekto pouzivat s mobilom, staci tomu bluetooth. Ci som nepochopil?
Kolko stoji najlacnejsi hrudny pas s podporou ANT+/Bluetooth smart apod? Vacsinou je to min 40E. Za nizsiu cenu si moze kupit hodinky+pas (nieco na styl Sigma 15.11)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ANT+ kupis za 30 eur: http://www.hojko.com/post1940440.html#p1940440

Ak chce niekto behat a sledovat si len tep, tak postacia hodinky. Ak ma rad komplet statistiky s GPS (Strava, SportsTracker, Endomondo, Nike+...), tak tam sa hodi hrudny pas (SportsTracker nie je kompatibilny s ANT+, iba ich ST pasy, resp. pasy od znacky Polar). Ale potom investovat zo 200 eur a kupit nieco poriadne.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

t0m4s3: Aha no tak ano, to je jasne. Ja som len nepochopil ten ANT+, kedze na spojenie s telefonom to pouzit nevies a iny kompatible divajs chalan nema ;)
hojko: Poriadne? Ked som zvazoval FR210, pozeral som aj Suunta, Timexy, Polary... Jednoznacne po precitani diskusii mi z toho vysiel ako vitaz pomeru cena vykon prave FR210. Mam ich asi tri mesiace a nemozem krive slovo povedat - jedina vada je, ze nepracuju s vyskami na displeji - k trailu by sa to hodilo. Lahko pouzite kupis na nete aj pod 100€ (so zakladnym pasom).

Mne sigmy vydrzali skoro dva roky aktivneho pouzivania, potom sa mi prelamal remienok - uznali mi reklamaciu, vratili peniaze, kupil som si tie FR210 s premium pasom v akcii za nejakych 180€.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

bajdvej
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bajdvej »

vela stran tu je, nechce sa mi to vsetko citat, tak pardon, ak to tu uz bolo rozoberane. Chcem zacat chodievat behat, kedze nie je tak chladno vonku. Ako je lepsie behat, rychlo a kratsie alebo pomaly a dlhsie vzdialenosti?
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Ak chces byt sprinter tak rychlo a kratsie, ak maratonec tak pomaly a dlhsie :smt059

Pri rekreacnom behani sa na rychlost vobec nepozeraj. Behaj tak aby si nebol zadychany a tak dlho ako vydrzis. Hlavne netreba vesat hlavu ked po prvych par razoch budes po 20 minutach hotovy. Ak budes behat pravidelne, tak zlepsenie dosiahnes rychlo.
print_name
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa print_name »

a nie je to nejak tak, že keď človek behá dlhé trate, teda dlho behá vkuse (ako maratónec) tak pri tom chudne po dlhšej dobe ? A naopak keď behá krátko a rýchlym tempom tak tým skôr naberie nejaké to svalstvo ? Alebo ako to je ? Lebo väčšinou tí maratónci sú takí vychudnutí a šprintéri nie. Alebo niečo takéto by sa prejavilo ozaj až po veľmi dlhej dobe pravidelného behávania ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Kratke sprinty = sila = svaly, dlhe trate = vytrvalost = minimum telesnej vahy
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Od zajtra (stvrtka) su v Lidli zaujimave veci, su tam bezecke nohavice (ja to volam leginy), tricka, ponozky, vlozky do topanok. Ako je to s kvalitou? Rozmyslam, ze minimalne tie tricka si pojdem pozriet. Alebo je to kvalitou ako napríklad Karimor zo Sportdirectu?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Na tricka a spodne vrstvy oblecenia byvaju dobre ohlasy, vlozky do topánok mam a su fajn, horsie to byva so strihmi, podla mna su divne a nemusia sadnut kazdemu. Raz som skusil vrchnu vrstvu - softshell bunda a isla naspat, citil som sa ako v sacku, minimalna priedusnost, na sport nevhodne, na bezne nosenie by sa to dalo.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Tie funkcne veci su v pohode. Nesmrdia ked sa spotis, ako nejake lacne polske ksunty. Strihy presne ako pises, niektore mi sedia, niektore vobec. Za tie peniaze dobra kupa.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Bol som dnes pozriet v Lidli a taky bordel aky tam bol, tak som sa radsej na to vykaslal. Uvazoval som nad trickom a ponozkami, ktore tam mali. Ale vsetko rozhadzane, no hroza. To radsej objednat uz vyssie spomenuty Karimor ci Capri z SD, tam vyjde tricko na nejakych 8 eur.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

alebo prist ked otvaraju a je to ako tak poukladane
Napísať odpoveď