Vesmír a čierne diery

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: kopirovanie nametu?

Príspevok od používateľa audiotrack »

áno, ale nemôže sa meniť to, čo je dokázané. Keď sa raz zistilo že je guľatá, tak je guľatá. A keď sa raz dokázalo že nič nemôže ísť rýchlejšie ako svetlo, a že na okraji čiernej diery je príťažlivá sila rovná rýchlosti svetla, tak ty darmo napíšeš že "sa ku nej mozes priblizovat ako chces, nema ta ako roztrhat ked na nu budes posobit proti-silou". Proste nie, nemôžeš. A to nie je domnienka, to je fakt. Dokázaný fakt.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

qwerty-xyz napísal:Vznik čiernych dier, aj keď miniatúrnych, možno v LHC očakávať, preto sa nimi vedci vážne zaoberali. Profesor fyziky na Kalifornskej univerzite v Santa Barbare Steve Giddings a fyzik Michelangelo Mangano z CERN napísali článok, v ktorom ukazujú, že čierne diery z LHC budú neškodné. Publikoval ho CERN na svojich webových stránkach.

takze az tak zase si moc nevymyslam, prco by som vam to dookola mal hladat? nemate google ci co ? ...

Dokaz velkymi pismenami, to som teda este nevidel, to bude nejaka novinka vo vedeckych postupoch ... A aby sme si rozumeli. Ja som nikde netvrdil, ze v koliziach pri LHC experimentoch nemoze vzniknut mikroskopicka cierna diera. Tato teoria je na strankac cernu spomenuta ... Dokonca na tych strankach ktore som posielal v predoslom svojom prispevku ! Ty si vsak tvrdil ze na sekundu tam cierna diera vznikla a potom sa im vyparila. Co su dve diametralne odlisne tvrdenia. Ktore naviac v tvojich velkych pismenach nieje nijak potvrdene. Samozrejme v tom vyjadreni chyba jedna dolezita vec. V pripade, ze vzniknu, tak budu neskodne. Cern zatial nepublikoval nic o tom, ze by detekovali vznik ciernej diery.

a nepletiem si ich, ocividne si to audio pleties TY aj vsetci ostatni, a vies preco ? lebo nikto nou este nepresiel, ani najslavnejsi vozickar co k tomu aby nieco povedal potrebuje tukat do svojej sexi klavesnice na voziku. Aj on aj ostatni hovno vedia, si len myslia, az ked bude realna cierna diera otvorena, a ktosi nou prejde, az vtedy sa bude vediet co je na druhej strane, ci je cierna ci cervia, nikto to nemoze povedat ci a ake su tam rozdiely lebo nimi nepresli, len ich pozoruju z dialky, ... aj to to pozorovanie stoji o hovne, lebo snimaju len svetlo, ktore od ten ciernej diery (radiacia, a svetlo z okolia) ku nam putuje nejaku tu dobu, aktualne sa okolo tej diery moze dial uplne nieco ineho, ked tu svetlo z hviezdy dalekej tisic svetelnych rokov ide, znamena ze my pozorujeme to co sa tam dialo pred tisic rokmi, lebo tisic rokov tu letela informacia svetelna, TERAZ tam moze byt uplne nieco ine, co svetlo vydavat ani nemusi, .... vydava mozno ziarenie a mozno nic, a ked aj daco tak to daco t zase dokym doleti, tak to potrva zase neskutocne dlhu dobu, cize AKTUALNY STAV nevie nik. toto nevyvratis ty ani vozickar.

Ano najblizsia cierna diera je 1600 svetelnych rokov od nas. Ale cierna diera a cervia diera su dva fundamentalne odlisne koncepty. Seriozne si myslis ze vies viac ako Stephen Hawking, ktory patri k najinteligentnejsim zijucim ludom na tejto planete a venuje sa studiu ciernyych dier cely zivot ?

a energia opakujem nie je problem, vies ty tu davas udaje ze nie sme schopni toho a toho, ty vies ci nie sme ? cern je na co napojeny? na elektraren? zapojim ho na 10 jadrovych elektrarni, a plny vykon tam pojde, potom co ? nezvladneme potahat kable? zapojme ho na 100 jadrovych elektrarni... kto chce, si pamataj, doda potrebnu energiu.

Vidim ze mas obrovsky prehlad o tom ako funguju atomove elektrarne, kolko energie je potrebne na vytvorenie stabilnej ciernej diery, ako funguje prenosova sustava a vobec o zdrojoch energie ktore mame tu na zemi dostupne. Skoda je, ze si neprilozil nejake cisla. Mna by napriklad velmi zaujimallo kolko elektrickej energie vyprodukuje cele ludstvo v porovnanim s mnozstvom energie potrebnej na vytvorenie stabilnej ciernej diery.

a k tym AKYMKOLVEK VOJENSKYM ZAKLADNIAM .... kde ta vsade zastrelia, no v presove za plotom bezne najdes HUBAROV, ... a v chranenych lesoch este aj turistov . . . . nejako po nikom nestrielaju. zahada co ?

Podme chvylu kontemplovat nad absurditou porovnania Presovskych vojenskych lesov a amreickej vojenskej zakladne...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

to vravel audio, ze na akejkolvek, tak co sa do mna navazas, dal som priklad, kde to tak nie je, cim som vyvratil jeho tezu o tom ze je to vsade rovnake.

cervia diera alebo cierna diera je v tomto ponimani jedno pretoze vozickar je TEORETIK, no a co sa venuje ciernej diere cely zivot, ked svetlo z najblizsej tu putuje 1600 rokov, cize ako vravim toto co my pozorujeme teraz sa tam daleko odohralo pred 1600 rokmi, aka je tam situacia prave teraz nevies ani ty, ani ja a ani pan vozickar, a moze byt mudry aky len chce, stale je to len teoretik, cize on nemusi mat absolutne vobec pravdu. nim skumane telesa su totizto HISTORICKEEEEEE lebo ich vyvoj nie je zachyteny, nikde nie je dokazane ako to je v reali, furt je to len nejaky model cohosi, ci uz pocitacovy alebo na papieri matematicky, v reale mozu byt tieto veci uplne inak, .....

Ked budes sam pri ciernej diere vo vesmire a budes na nu cumiet, vtedy mozes povedat ze ano, vidim co sa deje naozaj, aj to nebude naozaj lebo zaznamenavas len svetlo naokolo ktore diere uslo, ...

cierna diera moze byt aj cervia, co ty vies, a co vie vozickar? presiel uz nejakou? bol v nejakej ? NE! tak preco ho velebis?

najslavnejsia teoria velkeho tresku, furt sa melie o tom ako sa rozpinal vesmir a bla bla bla, a co bolo pred velkym treskom ? na to vozickar nevie dat odpoved, a ked da tak povie ze nic, a ze to ludsky mozog atial pochopit nevie a podobne hovadiny ,.... a preco? lebo ani on sam nevie co bolo pred tym. preto furt melie svoje dristy.

pozri, pozri si ancient aliens vsetky casti, a daj mi realne vysvetlenia, ako sa mohli postavit stavby s takou presnostou ze dnes sa taka nepodari, ako mohli civilizacie zmiznut zo dna na den, ako sa udiali vsetky tie projekty a veci ktore su tam popisane BEZ modernych technologii, dobre ? dohodneme sa? ziadne omacky ze nevies vysvetlit, vysvetli.
a k tym teoretikom, ti napisem tolko, TEORETICKY zdvihnem 1000 KG cinku na pravom vajci medzi nohami, PRAKTICKY neni sanca zeby to bola pravda, ..... TEORETICKY ma vozickar pravdu. PRAKTICKY to tak vobec nemusi byt.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ostatné bolo spomenuté, tak budem reagovať len na "otvorenie čiernej/červej diery"
qwerty, vieš ty vôbec, čo to čierna diera je? Ako môžeš "otvoriť" čiernu dieru a prejsť ňou? Prejsť kam? Čierna diera je kozmické teleso ako každé iné - či planéta, hviezda, neutrónová hviezda atď.
Je to proste kopa hmoty zmrštená do veľmi malého objemu. Aj tie kilometrové čierne diery môžu mať v skutočnosti priemer pár metrov/stoviek metrov, záleží len od ich hmotnosti (hustota, veľkosť) - tj. následne od pôsobiska ich gravitácie.
Tu vyvstáva otázka nie len o energií, ale aj o hmote - kde zoberieš toľko hmoty, aby si na zemi vytvoril čiernu dieru s priemerom jedného metra?
Neutrónové hviezdy, ktoré vznikli po supernove, majú často priemer pár kilometrov. Dovolím si tvrdiť, že čierne diery budú naozaj malé objekty, rádovo desiatky až stovky metrov. To len ich neuveriteľná hustota a tým extrémna gravitácia ich robi naoko obrovskými - keď 100metrový objekt pohltí všetko svetlo, prechádzajúce 1000 kilometrov okolo, tak je to proste vidieť.

Ďalej červie diery, to je zase úplne iná rozprávka. Červie diery by mali byť vyvolávané silnou gravitáciou (zakrivenie časopriestoru) a preto sa o nich hovorí najčastejšie v súvislosti s čiernymi dierami. Pritom je ale možné, že sa naučíme ovládať gravitáciu úplne inak (gravitóny?) Kto vie... každopádne čierne a červie diery toho majú pramálo spoločného.

Takže si toto uvedom, nadýchni sa a poď znovu.
qwerty-xyz

oki, :) konecne. a bez toho aby si ma sprdol. chvalim chvalim. cize co, priznavas moznost zeby sa otvorit portal dal?

inak uz som nasiel nieco podobneho v clanku, aj ked ten povodny prisaham bohu ze neviem kde je. aby sme neboli moc od temy.

http://magazin.atlas.sk/spektrum/fakty- ... 11039.html
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

qwerty-xyz napísal:a daj mi realne vysvetlenia, ako sa mohli postavit stavby s takou presnostou ze dnes sa taka nepodari, ako mohli civilizacie zmiznut zo dna na den, ako sa udiali vsetky tie projekty a veci ktore su tam popisane BEZ modernych technologii
Ešte toto mi nedá. Že ako? Vtedy neexistovali peniaze, bol vládca a poddaní. A keď vládca povedal, že chce pyramídu, nabehlo milión ľudí a stavali pyramídu. A že sto tisíc ľudí pri tom pomrelo bolo úplne jedno.
Teraz človek povie "pyramída sa bez moderných technológií postaviť nedá". To ale neznamená, že je to tak. To len dnešný človek by to postaviť bez moderných technológií nevedel. My sme rozmaznaní, ľudia v minulosti boli prefíkaní a mali otrokov, ktorí musia urobiť čokoľvek za nič.
qwerty-xyz napísal:priznavas moznost zeby sa otvorit portal dal?
S dnešnými vedomosťami určite nie. Veď ešte ani nevieme, ako vesmír naozaj funguje. Všetko sú to len empirické odhady a teórie - čím ich nespochybňujem, práve naopak, chválim. Ale stále toho vieme málo.
Z toho vyplýva, že nie, americká armáda naozaj nemá hviezdnu bránu do iného vesmíru ani nič podobné. A ešte dlhé roky mať nebude. Toto pochop a budeš sa mať oveľa lepšie.

zdroj magazin.atlas.sk, ach mama moja :roll:
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Mozno nam branu zanechali predkovia, a nevieme ju pouzivat :-D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Takze este raz. V cverne spravili co vlastne? mikro ciernu dieru alebo cerviu?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

qwerty & BX: aj dnešní ľudia dokážu postaviť hocičo, s ešte vyššou presnosťou ako vtedy. Veď máme elektronove mikroskopy, dokážeme hýbať jednotlivými atomami a upratať si ich ako sa nám páči: http://www.research.ibm.com/articles/ma ... FzqJaQxM5a
Takže ak dnes niekto povie že nedá sa to, nemyslí tým že je to technicky nemožné. Myslí tým, že je to drahé a nenájde sa pre to sponzor. A to je obrovský rozdiel

wladas: v CERNE nespravili nič. Istého času robili pokus, kedy chceli objaviť božskú časticu - higgsov bozon. Na to potrebovali urýchliť dva lúče častíc na rýchlosť vyššiu ako 99,9% rýchlosti svetla, a tieto častice spolu zraziť (znova krásny príklad presnosti, dokážeme presne do seba naraziť dve častice v rýchlosti svetla, prečo by sme nemali dokázať postaviť pyramidu s presnosťou na centimetre?). Keďže v takýchto rýchlostiach a energiach ešte nič nerobili, počítali teoreticky s vedlajším produktom čiernou dierou, ktorá mala byť ale tak mala, že neprežije a hneď zanikne (vyžiari skôr ako stihne pohltiť čo i len jeden atom z okolia). Žiadna čierna diera ale nebola potvrdená. Aj tá citácia bez uvedeného zdroja čo dal qwerty píše v budúcom čase, nie minulom. CERN sa nikdy nevyjadril, že spravili čiernu alebo červiu dieru. A tak isto žiaden iný urýchlovač na svete. Keby sa tam tá diera potvrdila, tak by to bol predsa obrovský úspech a mohli by sme ju skúmať aj na blízko, čo qwerty požaduje. Tak už len tým že tu stále píše ako je ďaleko ako ju nikto nikdy nevidel a podobne si vlastne sám potvrdzuje že ju cern nespravil.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

qwerty-xyz napísal:to vravel audio, ze na akejkolvek, tak co sa do mna navazas, dal som priklad, kde to tak nie je, cim som vyvratil jeho tezu o tom ze je to vsade rovnake.
stale to ale nehovori nic o tom ze by v area 51 boli mimozemstania. Tajny vojensky vyskum ... pravdepodobne ale ked sa na to pozrieme realne, tak o vela verejnych vojenskych vyskumoch sa nehovori ...

cervia diera alebo cierna diera je v tomto ponimani jedno pretoze vozickar je TEORETIK, no a co sa venuje ciernej diere cely zivot, ked svetlo z najblizsej tu putuje 1600 rokov, cize ako vravim toto co my pozorujeme teraz sa tam daleko odohralo pred 1600 rokmi, aka je tam situacia prave teraz nevies ani ty, ani ja a ani pan vozickar, a moze byt mudry aky len chce, stale je to len teoretik, cize on nemusi mat absolutne vobec pravdu. nim skumane telesa su totizto HISTORICKEEEEEE lebo ich vyvoj nie je zachyteny, nikde nie je dokazane ako to je v reali, furt je to len nejaky model cohosi, ci uz pocitacovy alebo na papieri matematicky, v reale mozu byt tieto veci uplne inak, .....

Ked budes sam pri ciernej diere vo vesmire a budes na nu cumiet, vtedy mozes povedat ze ano, vidim co sa deje naozaj, aj to nebude naozaj lebo zaznamenavas len svetlo naokolo ktore diere uslo, ...

cierna diera moze byt aj cervia, co ty vies, a co vie vozickar? presiel uz nejakou? bol v nejakej ? NE! tak preco ho velebis?
1. Nevelebim nikoho, skonstatoval som, ze je jeden z najinteligentnejsich zijucich ludi na planete, ktory sa velku cast svojho zivota zaobera studiom ciernych dier. Bx uz v svojic prispevkoch popisoval strucne rozdiely medzi ciernou dierov a cerviou dierou, takze to nebudem opakovat.

najslavnejsia teoria velkeho tresku, furt sa melie o tom ako sa rozpinal vesmir a bla bla bla, a co bolo pred velkym treskom ? na to vozickar nevie dat odpoved, a ked da tak povie ze nic, a ze to ludsky mozog atial pochopit nevie a podobne hovadiny ,.... a preco? lebo ani on sam nevie co bolo pred tym. preto furt melie svoje dristy.
Zaujimava teoria ak neviem fakt o jednej veci teda nemozem vediet nic ani o inej. Pouzitim tejto logiky nevies ty nic o sebe. Videl si tvojho pra pra pra pra pra pra deda ? Vies ako vyzeral poznak si ho ? videl si ho na vlastne oci ? Asi tazko.... Mozes o tom len teoretizovat. Ako teda mozes vediet ako vyzeras sam a ake mas vlastnosti ? Ako to vobec mozes vediet ked sa vidis len v v odraze svetla ? pripadne na digitalnom zazname, ktory vznikol len zaznamenanim odrazenych fotonov od tvojho tela ?

pozri, pozri si ancient aliens vsetky casti, a daj mi realne vysvetlenia, ako sa mohli postavit stavby s takou presnostou ze dnes sa taka nepodari, ako mohli civilizacie zmiznut zo dna na den, ako sa udiali vsetky tie projekty a veci ktore su tam popisane BEZ modernych technologii, dobre ? dohodneme sa? ziadne omacky ze nevies vysvetlit, vysvetli.
1.Nechapem a nerozumiem preco by som mal pozerat vsetky casti ancient aliens, ked ty si nebol schopny ani prebehnut 2 odkazy na stranky ohladom cernu a ciernych dierach, ktore som tu dal ja.
2.Preco ty mas pravo ohanat sa slovami nevie to nikto vysvetlit, ale ja to nemozem povedat ?
3.Ja ti poviem preco sa tie veci v ancient aliens "nevedia" vysvetlit. Problemom nieje to ze by na to neexistovalo racionalne vysvetlenie. Ale neexistuju historicke spisy, technicke vykresy a podobne zachovalosti, ktore by to vysvetlovali. Ludia v tych casoch nemali taku vyspelu technologiu ako ludia maju teraz ALE uz to boli ludia s mozgom tak velkym ako je ten nas. Teda mali dostatocnu inteligenciu vymysliet technologiu ktora im v stavbe pomohla. Nevravim, ze si vymysleli tazky priemysel, ale su aj ine sposoby stavby.

a k tym teoretikom, ti napisem tolko, TEORETICKY zdvihnem 1000 KG cinku na pravom vajci medzi nohami, PRAKTICKY neni sanca zeby to bola pravda, ..... TEORETICKY ma vozickar pravdu. PRAKTICKY to tak vobec nemusi byt.
Tak to ti gratulujem, ale vedecke teorie takto nefunguju. Aby si mal vedecku teoriu na to ze dvihnes vajcom 1t cinku tak by si musel mat abnormalne silne vaziva na tvojich semmennikoch a abnormalne silne svaly na nohach. Potom by sa mohla zobrat kalkulacka a spociak kolko by toho tvoje vajcia vydrzali. Potom ked ti vyde vysledok ze ti gule neostanu prilepene na chodniku, tak potom mozes prehlasit o sebe ze teoreticky zdvihnem cinku vajcom.
BTW stale cakam na tie cisla. Staci mi kolko energie je potrebne na vytvorenie stabilnej ciernej diery. A kolko el. energie vyprodukuje ludstvo, aby som ti to ulahcil tak za lubovolne casove obdobie. Pre mna su to trochu zlozite vypocty, ale pre teba by to mala byt hracka kedze vies o ciernych dierach tak vela.

Edit 2: nechelo sa mi cakat tak ti dodam nejake vysledky mojich vypoctov. Hmotnost celej zeme je 5,97x10^24 kg hmotnost ciernej diery o priemere 1m by bola 3,67x10^26kg . => Aj keby si z celej zeme spravil ciernu dieru tak nebude mat priemer ani jeden meter. Alebo inac otoceny vypocet: cierna diera vytvorena z hmoty zeme by mala priemer priblizne 8mm.

Edit: este som zabudol na jednu vec ... vieme povedat s velkou istotou co sa ti stane keby si vliezol do ciernej diery. ale ak neveris, prajem ti tu moznost ist si to prakticky vyskusat. Skoda ze sa s tym zazitkom s nami nebudes moct podelit.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nevidim dovod preco by niekto chcel vstupovat do cernej diery :D To je ako keby chcel niekto skusit skocit do velkeho mixeraze co sa stane.
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa halabaster »

qwerty zase ta opustila imaginarna priatelka alebo ta vyhodili z roboty, ze mas cas vypisovat tu take kvanta textu?
qwerty-xyz

nieco na ten styl . . .
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Kamarát môj, ty drístaš tak neuveriteľne z cesty, že si ma donútil regnúť sa fórum. Tak pre začiatok, aby som nebol OT už od môjho historicky prvého postu- tvorcovia stargate ukradli pyramídu egypťanom, mor na nich!

A teraz k tvojim výlevom, ktoré kazia meno konšpiračných teórii viac než teória o vyhadzovaní vreteníc z vrtulníka s cieľom vyvraždiť dobytok. Po pravde ani neviem, kde mám začať, ale nejako to predsa skúsim. Za prvé, keďže si očividne taký znalec problematiky ( :lol: :lol: ) určite vieš, že hmota z neutrónovej hviezdy o veľkosti futbalovej lopty je ťažšia ako zem. O čiernej diere nehovoriac. Ak by sa ti aj podarilo rozostaviť atómové elektrárne po celej Zemi a okolitých planétach na výrobu "dostatočného" množstva energie, povedz mi, kde by si chcel vzať dostatok hmoty? Pochybujem, že v šuflíku schovávaš supernovu. Na teórii o vyvažovaní gravitačného poľa jednej čiernej diery druhou čiernou dierou som sa od srdca zasmial. Určite si už počul o slapových silách. Teda ak by si to chcel uskutočniť v praxi, musel by si byť asi taký veľký, ako časť tvojho mozgu zameraná na logické myslenie (alebo aj menší ako elektrón), aby ťa tieto sily neroztrhali. A musel by si byť úplne presne medzi nimi (teda nie úplne, stačí s odchýlkou nižšou než 3× 10^-16m. To by ale mohol byť problém, keďže niesme schopní dosiahnuť ani len takú presnosť ako starobylé civilizácie). Okrem toho získať akúkoľvek informáciu z objektu, z ktorého neuniká ani svetlo, by mohol byť menší problém.

Na záver by som ti rád poprial veľa šťastia, až sa ti raz podarí cez nejakú čiernu dieru prejsť. Daj vedieť ako to dopadlo. Teda vo forme prúdu fundamentálnych častíc sa ti bude písať trocha blbo, ale verím, že to zvládneš.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Krásny príspevok. Pasáž s veľkosťou elektrónu vo mne vyvolala pocit blaženosti. Navrhujem dať Unknown-ovi rank VIP a venovať mu logo Hojko.com na jeden deň, a poukážku na dvojhodinovú masáž. :lol:

Už teraz si sa zaradil medzi mojich obľúbencov na fóre, a to máš iba prvý príspevok.
qwerty-xyz

tvorcovi prispevku.

spytam sa ta to len raz, tak mi daj na otazku adekvatnu odpoved. ODKIAL cerpas informacie ze toto co tvrdis je pravda a nie len TEORETICKY VYPLOD FYZIKY o objekte pri ktorom nikto z nas nikdy nebol a ktory nikto v realnom case nepozoroval?

Lebo toto co mi ty tvrdis je rovnako scestne ako pravdive informacie o tom aky je BOH, bol si s nim? boli ste na kave? pokecali ste ? mas autogram? najdem ho kdesi v bratislave v apartmane sediet na prdeli? NIE ? ... takze ked nie tak cele to co je o nom popisane je len TEORIA. uz to pochop, cela tvoja fyzika teoriou ohladne ciernych dier, TEORIOU POKIAL SA NEPREUKAZE tato skutocnost a skutocnost sa moze preukazat len adekvatnymi dokazmi, inak su to vsetko dristy tak mi prestan pisat ze dristam ja, lebo ja mozem dristat rovnako ako ty bratm.

Vies je lahke pisat ze ja sa nevyznam a s ludmi ako ja sa neda komunikovat a podobne, so mnou sa da, a velmi dobre komunikovat, len bratm, pis o tom co mas REALNE PODLOZENE, nie hovadiny teoreticke.

Ja si mzem zalozit teoriu ze trilion svetelnych rokov odtialto je planeta s nazvom HOVNO a tato planeta ovplyvnuje cinnost vesmiru, lebo je na nej luke skywalker .... a ty mi nemas ako dokazat ze to pravda nie je, lebo si tam nebol, chapes? toto co tvrdim ja moze byt pravda a nemusi, a ty to nemas ako potvrdit ani vyvratit.....

vies za svoj zivot pozorujem ako kvantum ludi drista o tom ze sa cosi neda, na zakladnej skole nam ucitelka vtlkala do hlavy ze voda je nestlacitelna, JA som jej povedal ze stlacitelna je a aj sa stlacit da, zazrak? nie, jej hlupost, ... rovnako ako aj kolko skupenstiev pozname, vraj len tri, reku blesk je co ? ... takychto veci by som mohol pisat do aleluja.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

radsej si mohol pisat, ako ta poslala do paze frajerka, ktoru si si chcel zobrat
bolo by to viac k veci
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Nemusím byť pri tebe, dokonca sa s tebou ani zhovárať v reálnom čase, aby som videl, že si idiot. Stačí mi prečítať týždeň starý post. No a takto isto to máš aj s kozmickými telesami. Keď mali také vlastnosti dokázateľne pred x rokmi, majú ich aj teraz.
qwerty-xyz

takze ziadna adekvatna odpoved na moju otazku. a nie, tieto telesa nemaju rovnake vlastnosti pocas celej svojej zivotnosti..... to by sa vesmir nevyvijal a nemenil. vsetko by stalo.
takze pokial nemas k tomu realne co povedat tak vycuvaj z temy aj z problematiky, lebo som ti prave natrel prdel,.... :smt006

A naozaj ti radim chod prec a nevyjadruj sa k tomu, pokial by si bol profesor na vysokej skole tak ta takto zhodim na prednaske pred 200 ziakmi a ani nepipnes, a ver mi, stacilo by 5 dalsich co by skrikli na celu salu ze ci toto co tvrdis mas podlozene realnym faktom alebo len teoriou odkial si vycitanou a nasrate by si mal v gatiach tak ze by si nespravil krok. Nehovoriac o ludoch ktori by ti s radostou predlozili vesmirne telesa ktore menia svoj stav s casom....

mimo ineho co tito ludia pozoruju ? ze dkazatelne vlastnosti? Ja ti s baterkou zasvietim rovno do kamery a na druhej strane (pri monitore) budes ty, kolkych ludi uvidis ? nikoho, uvidis svetlo baterky, a pri mne ich vtedy moze byt aj desat..... zaznamenavas akurat taky stav aky ti to technika dovoli, vobec nie taky ako v reale moze byt.

Ono to casy kedy prisiel niekto mudry a nieco tvrdil su uz za nami, ide doba kedy nieco mudreho moznoze povies, ale ked to nevies adekvatne dokazat tak si trulko. :) co len melie melie somarinky, a mozes mat aj docenturu ....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal:.. uz to pochop, cela tvoja fyzika teoriou ohladne ciernych dier, TEORIOU POKIAL SA NEPREUKAZE tato skutocnost a skutocnost sa moze preukazat len adekvatnymi dokazmi, inak su to vsetko dristy ...
veď ono to je preukázané adekvátnmi dôkazmi. To len ty ich neakceptuješ, a jediný adekvátny dôkaz pokladáš osobnú konfrontáciu s čiernou dierou, to je už tvoj problém. Je ale zaujímavé, že takých dôkazov akceptuješ plno, iba tu robíš výnimku. Napríklad to, že je slnko kur*a horúce. Nikto pri ňom nikdy nebol, nikto sa ho nedotkol a negriloval na ňom, a predsa to všetci vieme. Lebo sledujeme kvantum energie ktoré vyžaruje a ktorú tu na zemi dokážeme zachytiť. Rovnako nepriami dôkaz, ktorý ale akceptuješ.
qwerty-xyz napísal:...Ja si mzem zalozit teoriu ze trilion svetelnych rokov odtialto je planeta s nazvom HOVNO a tato planeta ovplyvnuje cinnost vesmiru, lebo je na nej luke skywalker .... a ty mi nemas ako dokazat ze to pravda nie je, lebo si tam nebol, chapes? toto co tvrdim ja moze byt pravda a nemusi, a ty to nemas ako potvrdit ani vyvratit.....
to samozrejme môžeš, ale takto to nefunguje. Dokazuje sa existencia, nie neexistencia. Ty musíš dokázať že tvoja hviezda existuje, nie my že neexistuje. Práve preto sa dokázala existencia čiernych dier, lebo jej neexistenciu sme dokázať nedokázali, už len preto že ich jednoducho pozorujeme vo vesmíre
qwerty-xyz napísal:... rovnako ako aj kolko skupenstiev pozname, vraj len tri, reku blesk je co ?
Ono sa to nevolá len tak náhdou látkové skupenstvo. A blesk nie je látka, ale elektrický výboj. Sú to elektrony v pohybe. A čuduj sa svetu, tým pádom nesplňa ani jeden z atribútov látok. Nemá váhu, nemá objem, nemá schopnosť meniť skupenstvá, nemá plno iných vlastnosti ale tebe to vôbec nevadí, aj tak ho kľudne budeš počítať medzi ďalšie skupenstvo
Inak pozastavovať sa nad tým, že sa učí v základnej škole že voda nie je stlačiteľná je gol. Taktiež nás učili, že väčšie číslo od menšieho neodrátaš (mám 5 jablčok, nemôžem zjesť 8. Tie základoškolské príklady a rozum detí také veci nepochopia).
qwerty-xyz napísal:takze ziadna adekvatna odpoved na moju otazku. a nie, tieto telesa nemaju rovnake vlastnosti pocas celej svojej zivotnosti..... to by sa vesmir nevyvijal a nemenil. vsetko by stalo.
Na toto si zase ako prišiel? Tie telesa mali od počiatku vlastnoť pohybu, že sa hýbu. Tak prečo by malo všetko stáť? Vlastnosti telies sa v istej miere menia (hmotnosť a pod.) ale mnohé ich vlastnosti sú nemenné. Ak raz platí gravitácia telies, a telesá sa teda priťahujú, tak to bude platiť vždy a aj to vždy platilo. Neviem prečo si myslíš že takéto základné vlastnosti by sa mali meniť. A rovnako tak s tými čiernymi dierami. Ak raz vykazujú všetky rovnaké vlastnosti, tak je jedno či je to diera čo bola pred milionom rokov alebo čo vznikla včera. Alebo tie čo ešte len vzniknú. Ich kľúčové vlastnosti budú rovnaké, a budú sa líšiť iba rozmermi, hmotnosťami, vzdialenosťou od zeme a podobne.
qwerty-xyz napísal:mimo ineho co tito ludia pozoruju ? ze dkazatelne vlastnosti? Ja ti s baterkou zasvietim rovno do kamery a na druhej strane (pri monitore) budes ty, kolkych ludi uvidis ? nikoho, uvidis svetlo baterky, a pri mne ich vtedy moze byt aj desat..... zaznamenavas akurat taky stav aky ti to technika dovoli, vobec nie taky ako v reale moze byt.
TO samozrejme platí, len ak tých ľudí budem aj počuť, tak môžem s určitosťou povedať, že je tam viac ľudí. Rovnako tak ak máme namerané vlastnosti diery, vieme že ich má a ty môžeš koľko chceš tvrdiť že iba koľko technika dovoluje. Ak bude lepšia technika, odhalíme ďalšie vlastnosti. Ale tie čo sú jasne pozorovateľné jednoducho nemôžeš znegovať, že nič také nie je.

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2014, 19:07)
btw: ty máš fakt pocit, že by si mu práve natrel prdel? Lebo v poslednom jeho príspevku to vyzerá presne opačne, totálne ťa zotrel ako malého joja, a môžeš byť len rád, že nie si v prednáškarni s 200 študentami, lebo by si asi behal kanálmi
Napísať odpoveď