Zubár
Re: Zubár
je to o tom, ako sa clovek o svoje zuby cely zivot stara. Ja napriklad k zubarovy pravidelne nechodim,priemerne asi tak raz za 4-5 rokov,aj menej a za cely zivot /teraz mam uz po 30tke/ mi bol vykonany iba jediny ukon-raz mi daval dolu zubny kamen. Inac vobec nic. Lenze sa aj patricne o ne staram, zuby cistim minimalne 2x denne + kazdy den ustna voda,kontrola medzizubnych priestorov a pod.Tiez si sledujem ze ked raz za cas citim ze mam zuby citlivejsie na horuce,sladke a pod. tak mi jejasne ze sa oslabila sklovina a vtedy na niekolko tyzdnov vysadim sladkosti,dzusy a pod a ta sklovina sa stihne remineralizovat. Je ale pravda ze do urcitej miery do toho zasahuje aj genetika,niektori ludia maju od prirody pevnejsie zuby a niektori slabsiu sklovinu.
wladas
preco by som mal mat kaz ked doteraz som nikdy ziaden nemal?
A ked by aj vznikol,tak poistovna myslim preplaca iba nejake uplne zakladne ukony a tie najlacnejsie materialy, takze by som to urcite riesil si sukromne a co najkvalitnejsie.
preco by som mal mat kaz ked doteraz som nikdy ziaden nemal?
A ked by aj vznikol,tak poistovna myslim preplaca iba nejake uplne zakladne ukony a tie najlacnejsie materialy, takze by som to urcite riesil si sukromne a co najkvalitnejsie.
nemám, ale keď som chodil ku krčnému, tak stačilo stále dýchať - pomaly a zhlboka, aby si mal prievan furt
keď som prestal, tak som sa skoro zgrcal
takže možno to pomôže aj tu 
Ja mám jedného známeho a ten nedokáže ani ústa otvoriť u zubára, alebo na podobnom vyšetrení, bez toho, aby ho naťahovalo. Chlap má 2 metre, 130 kíl, zožral by aj kurča jedným hltom, ale akonáhle má otvoriť ústa u zubára, tak koniec. Ide sa dogrcať. Rieši to tak, že chodí kdesi do Martina (?), kde ho uspia a tam mu porobia naraz všetky zákroky.
Áno, proti "dáveniu" pomáhajú hlboké nádychy a výdychy. Ja nedávno dostal takú dlahu do huby. Celú noc mi to vydrží v pohode, ale ak si to nasadím večer pri PC alebo TV, tak ma tiež napína.. časť tej dlahy mi totiž ide dosť hlboko pod jazyk.

kdesi do martina bude asi do fakultnej nemocnice, tam to robia. inac ja som mal presne rovnaky problem+ este aj poriadne slintam, ked mi robia zuby, tak o zabavu mam postarane
ale na to asi neexistuje ziadna rada, proste sa zhlboka nadychovat nosom a nejako to prezit. tiez zalezi na pristupe zubara samozrejme, ked vidi ze s tym mas problem, tak by mal tomu prisposobit pracu, ale to je snad uz standart a stare skolske zubarky, ktore ta okriknu, ked nespolupracujes ako mas su snad pase 
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Zdravím, máte niekto zaručený recept ako bojovať proti krvácaniu ďasien ? Pred pár dňami som bol na čistenie kameňa, ale s výsledkom nie som nejak spokojný. Odfláknuta robota. Začal som užívať pastu lacacul, ale budem rád za nejaké nápady ktoré máte odskúšané. Dík ! 
Mne cca pred mesiacom robily kompletnu zubnu hygienu a nakazali pouzivat zubnu pastu paradontax a odvtedy dasna nekrvacaju
Chcel by som zmeniť zubára. Máte niekto skúsenosti s nejakou naozaj dobrou súkromnou ambulanciou v blízkosti Liptovského Mikuláša? Nemusí to byť až tak blízko, kľudne zájdem aj ďalej, napríklad Martin, Žilina, ale keby to bolo čo najbližšie k LM, tak by to bolo ideálne. Na cenách mi vôbec nezáleží. Nejaká osobná skúsenosť, kde chodíte a ste naozaj spokojní.