Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Budem počítať na papier, a keď uvidím, že toho veľa neviem tak odovzdám prázdny odpovedový hárok vsade bude neodpovedal= 5.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
no len môže nastať situácia že máš pocit že všetko vieš, všetky príklady budeš mať vypočítané, ale zlé výsledky.kemperik napísal:Budem počítať na papier, a keď uvidím, že toho veľa neviem tak odovzdám prázdny odpovedový hárok vsade bude neodpovedal= 5.
Okrem toho, pokiaľ si dobre spomínam na stredoškolské časy, takto ako si si to vymyslel sa to nedá, lebo papiere boli opečiatkované školou aby si ich nemohol vymeniť, a dostal si iba jeden. Ak ti bolo málo, tak druhý. Ale vrátiť musíš rovnaký počet ako si dostal. A vzhľadom na to, že tam behá aj dozor tak ti nedovolia vytiahnúť si svoj papier a potom prepisovať výsledky na ich papier. Ten ich papier je práve na pomocné výpočty, ty si máš doniesť iba pero a prípadne kalkulačku
tak prebiehala písomná zo slovenčiny, angličtiny a podobne. Z matiky (mal som ju voliteľnú, bolo nás iba pár) sme išli po jednom a počítali na tabuľu
-
94jakub
Guru wannabe
S tými pomocnými papiermi máš pravdu, lenže tie zostávajú v škole a "neopravujú sa." Ohodnocuje sa len ten hárok strojovo. Až keby si sa odvolal alebo čo, že by sa začali šetriť tvoje výsledky, tak by sa pozreli, čo máš v tých pomocných papieroch.
A čo je vlastne zlé na štvorke oproti nespravenej maturite/predmetu?
A čo je vlastne zlé na štvorke oproti nespravenej maturite/predmetu?
-
audiotrack
VIP
písal to pár príspevkov dozadu. Ak je to voliteľný predmet, tak si nemusíš dať zapísať známku v prípade päťky. Čiže ako keby si z tej matiky vôbec nematuroval. Nebude ti kaziť maturitné vysvedčenie. Ak dostaneš ale 4 tak tú možnosť nezapísať tam nemáš, a budeš mať na maturitnom vysvedčení štvorku
-
94jakub
Guru wannabe
To samozrejme chápem ale aká je výhoda nemať nič oproti štvorke(čo znamená, že z daného predmetu zmaturoval)
Len to aby som mal krajšie vysvedčenie?
Len to aby som mal krajšie vysvedčenie?
-
audiotrack
VIP
na niektoré školy sa ráta aj priemer maturitného, tak je lepšie mať dve dobré známky zo slovenčiny a jazyku (alebo tri, neviem či je ešte niečo povinné) ako k tomu pridať ešte aj štvorku z voliteľného.
tam dole je potom aj tabuľka bodov podľa priemeru. Napríklad ak má tri dvojky, tak priemer je 2,0 a dostane 40 bodov, ak k tomu pridáš ešte štvorku tak priemer je 2,5 a to je za 30 bodov. Takže tá štvorka navyše ktorú nemusel mať ho môže stáť -10 bodov na prihláške
toto je napríklad z kritérii prijatia uchádzačov do bc programu, Univerzita Komenského v Bratislave, Právnická fakultaMaximálny počet bodov za každé vysvedčenie s priemerom 1,00 je 120 bodov. Za maturitné vysvedčenie s priemerom 1,00 je maximálny počet 60 bodov.
.
.
.
V súčte bodov z troch koncoročných vysvedčení, maturitného vysvedčenia a profilových predmetov je možné získať maximálne 495 bodov. K týmto bodom sa pripočítajú body za úspešné umiestnenie na vyše uvedených súťažiach.
tam dole je potom aj tabuľka bodov podľa priemeru. Napríklad ak má tri dvojky, tak priemer je 2,0 a dostane 40 bodov, ak k tomu pridáš ešte štvorku tak priemer je 2,5 a to je za 30 bodov. Takže tá štvorka navyše ktorú nemusel mať ho môže stáť -10 bodov na prihláške
Neriešte nepodstatné veci to je už všetko poriešené.
Mám ďalšiu dilemu, TUKE
. Keďže som z východu tak to mám do Košíc asi o 400Km bližšie ale o to až tak nejde nepotrebujem byť každý týždeň doma, aspoň si to myslím. Ide o to, že väčšina kamarátov ide na TUKE a volajú ma tam, chcú byt. Nechcem tam ísť len kvôli kamarátom ale je to pekná predstava prvý rok internát a potom byt, a určite viac ľudí poznám v Košiciach. Do Bratislavy chcel ísť ešte jeden kamarát ale nakoniec asi pôjde na TUKE a nechcem tam ísť sám, s tým, že nikoho nepoznám. Oplatí sa ísť na STU ? Keď je to lepšie ako TUKE tak kašlem na kamarátov a idem. Ide mi hlavne o to, že v BA bude viac príležitostí na prácu, brigádu a určite nechcem zostať na východe robiť za 600€.
Mám ďalšiu dilemu, TUKE
-
audiotrack
VIP
na všetko si si zodpovedal, hlavne že nám povieš že nemáme riešiť vyriešené. Buď chceš kamarátov, alebo školu a možnosti. Nikto ti nepovie čo uprednostniť, to si musíš sám spraviť svoj rebríček hodnôt
Máš pravdu, keď si to čítam tak som si v poslednej vete odpovedal
. Práve čítam knihu Alchymista a tá je presne o tom, zbaviť sa starý zvykov, pohodlnosti a ísť za svojím snom, nech to dopadne ako to dopadne, stále sa môžem vrátiť domov k rodine a začať makať za 600€.
Pýtal si sa, ako som sa rozhodol? Podám si prihlášku na obidva programy, a v lepšom prípade (zoberú ma na obidva) pôjdem na 3-ročný. Matiky sa nebojím a programovať mi celkom ide, takže to risknem.
Na TUKE chcela ísť spolužiačka, ale tam by som dobrovoľne nešiel.
Radšej západ ako východ. A keďže som z Banskej Bystrice, mám to tak všade rovnako 
Na TUKE chcela ísť spolužiačka, ale tam by som dobrovoľne nešiel.
OT: Si zo Sniny?kemperik napísal:Mám ďalšiu dilemu, TUKE. Keďže som z východu tak to mám do Košíc asi o 400Km bližšie.
TUKE je odpad, určite choď na západ. Kvôli kamarátom si vyberať výšku, oh, come on..
Okres snina ale do školy chodím v Humennom.
Hm, tušil som. Tiež som zo Sniny a študujem v Bratislave.
Ako som písal, školu si určite nevyberaj podľa kamarátov, vzdialenosti a pod. Na východe je školstvo zhnité, nekvalitné a skorumpované. Niežeby to tu v BA bola nejaká sláva, ale ak nechceš ísť do zahraničia, určite lepšie ako KE/PO.
Nových kamošov si nájdeš za týždeň, tiež som tu išiel úplne sám a nemám žiadne problémy. Nechcem rozhodovať za teba, ale určite odporúčam Bratislavu.
Ako som písal, školu si určite nevyberaj podľa kamarátov, vzdialenosti a pod. Na východe je školstvo zhnité, nekvalitné a skorumpované. Niežeby to tu v BA bola nejaká sláva, ale ak nechceš ísť do zahraničia, určite lepšie ako KE/PO.
Nových kamošov si nájdeš za týždeň, tiež som tu išiel úplne sám a nemám žiadne problémy. Nechcem rozhodovať za teba, ale určite odporúčam Bratislavu.
A sanca je, ze po par mesiacoch tam kamaratov vela uz neostane.
Zrejme je to teraz dost hot topic v tomto topicu (pun intended) ale neda mi to spytat sa aj sam za seba...
asi ako vacsina planujem ist na IT a vyber som zuzil na FIIT STU a UKF aplikovana v NR
Bohuzial zly vyber strednej skoly zaistil, ze moje vzdelanie nie je uplne idealne, avsak mam za sebou pomerne dost douciek z matematiky takze snad som si to aspon z casti dobehol a kedze priemer som mal 1.12 (za cele 4 roky) tak na UKF by ma podla vsetkeho mali zobrat bez vacsich problemov.
Pre/proti UKF:
Som z NR a teda financne ale hlavne casovo je to pre mna vyhodnejsie
Neviem aka je realita, ale mam pocit, ze ak by som siel na UKF budem mat viac casu na seba-rozvoj popripade studium dalsich jazykov (cudzich, ale aj programovacich
) a vo vseobecnosti mat aku taku perspektivu nejakeho prijmu popri skole
predpokladam, ze ta kvalita toho studia je neporovnatelne s STU
reputacia
nespoznam ziadnych novych ludi/miesta etc.
pre/proti STU:
Kvalita
spoznam novych ludi/miesta etc.
Opat, neviem ako to je naozaj ale STU sa chvali pomerne vysokym % zamestnanosti absolventov, teraz vsak neviem ci su tak kvalitni alebo je tych absolventov tak malo 
cestovanie, meh a vacsie financne naklady
nedostatok casu na osobnostny rozvoj a social life in general, nastastie nie som az tak socialny ale ten osobnostny rozvoj je pre mna dost dolezity
Takze co by ste mi poradili vy? a kedze si nie som tak isty zatial v matematike odporucili by ste mi 4 rocneho bc. alebo sa da v pohode zvladat aj ten trojrocny a nestratit dalsi rok zivota studiom. (samozrejme ide o STU)
asi ako vacsina planujem ist na IT a vyber som zuzil na FIIT STU a UKF aplikovana v NR
Bohuzial zly vyber strednej skoly zaistil, ze moje vzdelanie nie je uplne idealne, avsak mam za sebou pomerne dost douciek z matematiky takze snad som si to aspon z casti dobehol a kedze priemer som mal 1.12 (za cele 4 roky) tak na UKF by ma podla vsetkeho mali zobrat bez vacsich problemov.
Pre/proti UKF:
pre/proti STU:
Takze co by ste mi poradili vy? a kedze si nie som tak isty zatial v matematike odporucili by ste mi 4 rocneho bc. alebo sa da v pohode zvladat aj ten trojrocny a nestratit dalsi rok zivota studiom. (samozrejme ide o STU)
Mal si priemer 1.12 a nie si isty v matematike?
FIIT ma preto nizku nezamestnanost, lebo je v BA kde je podstatne viac velkych IT firiem ako v inych mestach. Ja by som isiel do Nitry a keby si nemohol najst pracu tak az potom sa prestahujes do BA.
FIIT ma preto nizku nezamestnanost, lebo je v BA kde je podstatne viac velkych IT firiem ako v inych mestach. Ja by som isiel do Nitry a keby si nemohol najst pracu tak az potom sa prestahujes do BA.
Hej
skola, ktoru som navsteoval resp. stale navstevujem je fakt easy, aspon pre mna, avsak matematiku sme mali za posledne 2 roky raz do tyzdna takze tie znalosti boli fakt mizerne a preto som zacal chodit pomimo
FIIT má nízku (nulovú) nezamestnanosť, pretože ju naozaj nespraví hocikto. Škola naláka na tento fakt, ale štatistiky, kde zo 450 ľudí dostane titul 14, to ti nepovedia. Každopádne, s tým treba počítať.Markoff napísal:Mal si priemer 1.12 a nie si isty v matematike?![]()
No presne takto som nad tym uvazoval aj ja, je jasne ak je <20 absolventov ze maju takmer 100% uspesnost zamestnania sa 
Hensym: (a aj ostatni) Aky je vas nazor na zaklade mojho postu? thanks
Hensym: (a aj ostatni) Aky je vas nazor na zaklade mojho postu? thanks
iWin v com konkretne ma informa na UKF zlu reputaciu?
A k teme moj nazor..
Na STU nebudes mat moc volneho casu a moze (nemusi) ta zozierat matika. Cas straveny pri matike by si mohol namiesto toho stravit programovanim... ktory od teba budu vyzadovat zamestnavatelia,(nie tu matiku, pride mi to useless)
Pri sebemensej snahe das na ukf aj priemer 1,0 a s tym aj stipko, cerveny diplom..
A tiez take mensie + na ukf je vela krasnych zien, takze aspon je na co pozerat
A k teme moj nazor..
Na STU nebudes mat moc volneho casu a moze (nemusi) ta zozierat matika. Cas straveny pri matike by si mohol namiesto toho stravit programovanim... ktory od teba budu vyzadovat zamestnavatelia,(nie tu matiku, pride mi to useless)
Pri sebemensej snahe das na ukf aj priemer 1,0 a s tym aj stipko, cerveny diplom..
A tiez take mensie + na ukf je vela krasnych zien, takze aspon je na co pozerat