Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Maturita

Príspevok od používateľa deszka3 »

Kam trebalo písať som nenapísal asi na 6 miest nič, a teraz som kontroloval ostatné a tiež minimálne 6 som pokazil... Možno to budem mať okolo 50%.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

novidis, to je uz ovela lepsie ako tych 33 % predtym :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Teraz sa na tom zabavam ako stresuju maturanti a ako sme stresovali pred rokom my. Nebol som dobry ziak, vazne len vynimocne som vytiahol doma knizku, a nikdy som nemal problem. Samozrejme mohli byt aj lepsie znamky, no mne to nejak stacilo, mozno som sa mal ucit viac ale teraz je uz neskoro. Dokonca aj pred maturami som sa doma neucil, nemal som ani kompletne poznamky a okopirovat ich od niekoho, na to som bol moc lenivy. V skole som pozor daval, ale doma absolutne nic. A myslim ze som to zvladol, jasne, mozno by sa dalo na ciste jednotky, ale asi som na to nemal motivaciu. A ked som to zvladol ja, musi to zvkadnut kazdy!
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ani by som to nenazval stresom, čo teraz pociťujem, skôr by som to nazval sklamaním sa v sebe. Viem, že som mal naviac, len som sa veľmi nepozrel do toho podobne ako ty.
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

Ja som zase celkom spokojný aj s testom ani len netuším koľko budem mať % odhadom ale krížikoval sa mi fajn a slohu som sa tiež trošku obával ale som sa rozpísal a išlo to samo....vybral som si rozprávanie :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja som bol na tom podobne ako lukas9206. Doma absolutne ziadne ucenie, maturu z AJ som si dal B2 jediny z nasej skoly (ako pozeram ani minuly ani tento rok si tiez nikto nedal B2 z nicoho :D ) a bolo to fajn. Na AJ som sice posral par veci, no aj tak som mal viac percent ako moji spoluziaci z B1.

Uplne staci ked clovek dava pozor v skole a ono sa to nan nalepi.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Predbežné výsledky vravia, že by som mal mať vyše 80%. Sloh bude za 1, riaditeľka mi zhabala elektronickú cigu, keď vošla do triedy a zbadala ma s oblakom dymu pred ústami. Patrične som to oslávil, takže som teraz mierne....mimo... Každopádne, dnešok dopadol fajn :D
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

No ale témy na sloh ste mali blbé. Pominulé roky boli určite lepšie.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Innocence napísal:No ale témy na sloh ste mali blbé. Pominulé roky boli určite lepšie.
Témy boli dosť hardcore. Rozprávanie bola istota, keďže tam mal šancu dostať dobrú známku každý. Nevedel som si však predstaviť, že by som písal sloh vyložene s cieľom prejsť a viac sa nestarať, to fakt nie... To by som asi ani napísať nedokázal, nebavilo by ma to :D Bral som úvahu, citát som si vysvetlil trocha po svojom, ak to teda nebudú brať ako odbočenie od témy, tak nemám problém. Ale úprimne, úvodná reč na najmenej jeden a pol strany? To vážne? Naša riaditeľka, ktorá sa vyžíva v terorizovaní poslucháčov dlhými príhovormi by s týmto mala problém. A ten diskusný príspevok sa síce dal napísať na požadovaný rozsah, ale vybrať si ho mohla len pomerne špecifická skupina ľudí.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Témy ste mali dosť na nič, ale tým rozprávaním sa dalo všetko zachrániť. :)

Inak, Unknown, kým si schopný prísť na hojko a napísať príspevky, ktoré majú hlavu a pätu, tak ver tomu, že si neoslavoval dostatočne intenzívne. Nabudúce sa snaž viac. :D
Unkown
Medium Star
Medium Star

Tak vieš, zajtra anglina... A potom, dnes ma riaditeľka načapala s elektronickou cigou v triede... Keby som zajtra prišiel s poriadnou opicou, asi by som maturoval až o rok a na inej škole :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

HH, ja som ťahal elektroniku ale snažil som sa len ak tam nikto nebol. Momentálne ju ťahám aj v práci ak som sám. Celkom to pomáha :D

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 20:40)
Zajtra sa pokúsim odchytiť témy na AJ a tresnúť ich na FB hneď ako to pôjde. Dnes som bohužiaľ mal trochu meškanie.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Dnes som to zažil aj ja a musím povedať, že niektoré otázky boli pekelne zle sformulované. Skončil som o asi 20 min skôr, nemal som na to nervy. Neskontroloval som si všetko, ale predbežne mi to vyzerá na 65-70%, čo mne stačí (deviatacký monitor som mal na 65%). Slohové témy boli katastrofa. Naša skupina (asi 12 ľudí) zvolila rozprávanie, až na jedného človeka. Inšpekcia pobavila, behali ako myši za syrom. Zajtra angličtina B2, uvidíme, aké budú testy a hlavne kvalita nahrávok. Osobne sa neviem dočkať štvrtku, chcem už riešiť matiku. :D

//Edit: Pridali poslednú stranu. Podľa mojej pamäte (odpovede čo som dal) to mám na 62.5%. Sloh mám aspoň na 2, takže 8)
Tomas0100
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Tomas0100 »

No tiež sa pridám, minule roky boli ovela lepšie témy na sloh. Vybral som si rozprávanie, napísal som stranu a pol. Nikdy som nebol nejaký dobrý v písaní slohu. Ale mam pocit že som to zvládol. No test mám predbežne na 76%...Strašne ma mrzí jedna otázka, kde sa pýtali na známe dielo o Rimanoch a Slovanoch, vedel som že je to Mor Ho ale ani za boha , až po teste ma trklo že to je Samo Chalúpka...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Chlapi, cudzí jazyk ste mali aký? Bol som na AJ B2, nahrávka bola grc, ale iné som ani nečakal. Žiaľ bolo veľa úloh a málo času, ale dalo sa. Téma na sloh bola veľmi zlá. Trafiť sa do 200-220 slov bolo takmer nemožné. Buď sa dalo napísať 100-150 alebo cez 300. Proste zlý výber.
andy554
Novice
Novice

Príspevok od používateľa andy554 »

Zaujimave citanie, kazdy rok je matura najtazsia za posledne roky :D . Uznavam ze temy na sloh zo slovenciny boli tentokrat naozaj hnus, ale tu parodiu na anglicku esej musi dat s prehladom kazdy kto ma stipku sedliackeho rozumu.
Unkown
Medium Star
Medium Star

B1 bola do pohody, radil som polke triedy...btw dneska som oslavoval viac, takze Hensym moze byt spokojny a nebuzerujte ma za gramatiku :D
kookie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kookie »

Slovenčina pohodička, okolo 80tky by byť mohlo, kedže som sa na ňu nepripravovala vôbec som veľmi spokojná, neprišla mi ťažká, no témy na sloh? Otras. Anglina B2...pekelný use of english, ale keď viem, že som prešla, tak je dobre :) Listening v pohode, akurát nejakej inej skupine vraj vypadla nahrávka O.o, "poteší". Sloh som odovzdávala s kamarátom ako prvá, tak dúfam, že je predsa len aj po tých nespočetných kontrolách dobre a nevypomstí sa mi to :) nezvyk. Na písomné matury som sa nepripravovala, keďže mi nikam nejdú - potrebujem len prejsť :) Po anglicky viem, čítam, komunikujem a to je hlavné.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Ak je toto pravda, kto nakope NÚCEM?
Magdaléna Sedláčková napísal:Predvčerajšia maturitná úvaha zo SJL bola na citát Alfreda de Vigny: "Veľkosť každého človeka sa meria jeho stratou." V podtitule bolo uvedené, že to má byť úvaha o (ne)schopnosti človeka uvedomiť si vlastné šťastie. Keďže mi výrok s tým podtitulom nesedel a boli z toho značne zmätení aj naši žiaci, vypátrala som napokon, že skutočný výrok A. de Vignyho znie: "Veľkosť každého šťastia sa meria jeho stratou". Tak sme dnes volali na NÚCEM, kde sa stala chyba. A to, čo vysvitlo, ma šokovalo a pobavilo zároveň: oni výrok vedome zmenili, pretože nechceli, aby žiaci písali všeobecné úvahy o šťastí, a chceli, aby sa na to žiaci pozreli skôr z hľadiska medziľudských vzťahov. Vôbec im neprekáža, že takto zásadne zmenený výrok uviedli v úvodzovkách ako skutočný pravdivý výrok, ešte aj s odvolaním sa na pôvodného autora... Nemám slov...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Unkown napísal:B1 bola do pohody, radil som polke triedy...btw dneska som oslavoval viac, takze Hensym moze byt spokojny a nebuzerujte ma za gramatiku :D
Kamoško, toto si písal už o 17:00. :nono:
Daj do toho oslavovania dušu a srdce. Nie že gramatiku, nemal by si byť schopný ani otvoriť fórum. :D

Sorry za OT

Inak, témy na sloh z AJ pre B1 aj B2 pohodička. Aspoň akú takú náhradu ste mali za blbé témy na SJL.
Napísať odpoveď