Vesmír a čierne diery

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Unkown
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: kopirovanie nametu?

Príspevok od používateľa Unkown »

Najskôr som chcel bez urážok, ale to sa proste nedá, keďže máš mozgovú kapacitu čajovej lyžičky. Prečo sem stále pletieš, že tie telesá môžu byť dnes iné? Možno vybuchli, možno sa zmenil.. A čo si tým akože dokázal? Čo to mení na fakte, že v istom čase boli také, ako ti tu každý celý čas vraví? Keby si tu teraz napísal niečo rozumné, znamenalo by to, že keď si písal staršie posty, nemal si v hlave nasraté? Ty zhadzuješ a ničíš jedine seba, keďže si na toľko obmedzený, že spájaš totálne nesúvisiace veci a tváriš sa, že sú to argumenty.

/e A ako profesor na výške by som sa nebál, že na mňa počas prednášky vytiahneš takúto kolosálnu blbosť, keďže upratovačky a údržbári v prednáškovej sále počas prednášky nemajú čo robiť :wink:

/e2 Skúsim ešte niečo. Klasická logika na teba nezaberá, tak skúsim tvoju vlastnú logiku. Nikdy som ťa nevidel, nepreskúmal a ani sa s tebou nebavil v reálnom čase. Hoci prejavuješ známky myslenia (dokázať sa to dá napríklad tým, že používaš klávesnicu, čo je nezvratné a dokázateľné. Tak, ako veci, ktorými fyzika podkladá svoje teórie) ja poviem, že keďže som ťa nikdy nevidel, myslím si, že si len nepodarený japonský pokus o vytvorenie umelej inteligencie. Bez najmenšieho náznaku argumentu poviem, že to tak môže byť a nemusí a kým mi nedáš dôkaz, budem ťa považovať za neodstrániteľný vírus sídliaci v DB servera.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

nie som ani upratovacka ani udrzbar ... a prosto to poviem tak a nebudem sa uz viackrat opakovat, pokial mi nevies dokazat alebo vyvratit ze toto co tvrdim ja nie je pravda adekvatnym dokazom tak trepes rovnako ako ja, a moznoze aj viac, prosto a bodka, tvoje teorie a bludy sa opieraju o fantasmagorie ludi ktorych zivotnym poslanim je cicat peniaze od statu za vymysly a bludy ktore nevedia realne preukazat, su to ti isti co sa radia do kategorie odpad spolocnosti typu filozof alebo teoreticky fyzik, .... takyto clovek moze byt kazdy z nas, pretoze to su len nadristane teorie bez riadych podkladov, to je stale len o tom ze podla teorie takej a onakej, ... ja ti seriem teoriu, daj mi rukolapny dokaz.

audio --- svetlo zo slnka tu putuje kolko? 8 minut? to si myslim ze sa este radi do kategorie aktualny cas, a ked nie tak sa to tam radi skor ako 1600 rokov, ...takze to co pozorujes na slnku vies povedat ze je aktualny stav, a slnko ako take je objekt, ktory ked si si nevysimol tak sa okolo neho vsetci krutime, vyzera z kazdej strany rovnako a vyslat na nho sondu ktora ti teplotu potvrdi niej e asi az taky problem, pri ciernej diere nikto nebol, nikto ju ani len neobletel, ani nebol v nej ani nic, nula bodov . . . . a narozdiel od slnka ktore energiu vydava tak toto energiu pohlcuje, celkom kvalitne. mimo toho ty si naozaj nepripustas moznost ze sa mozu diat vo vesmire veci ktore polozia vase fyziky na kolena? lebo tato moderna fyzika moze byt kludne zase len blabol, o 200 rokov sa ludia budu smiat a na hroby tuna uzivatela unknown budu sikat viaceri a smiat sa co to bol za debilka co si ho kdesi vyhrabali v starych archivoch c zastaval tuto fyziku, tak ako sa teraz ludia smeju z tych co boli sprosti v stredoveku ....
ty to audio fakt nesledujes? ze veci ktore kedysi neboli dnes su, a co bolo kedysi tak je dnes inak? ....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

8 minút alebo 1600 rokov je pri tých miliardách stále rovnaká súčasnosť. Ty žiješ vo svete kde sa čas meria na roky, tak sa ti to zdá čosi nepredstaviteľné. Ale 1600 rokov je veľmi veľmi veľmi málo. za 1600 rokov sa ani ľudia nevyvinuli, a vyzeráme rovnako ako za krista, tak nie ešte aby sa nejaké objekty ako planéty, hviezdy, čierne diery a podobne čo sa formujú miliardy rokov nejako drasticky zmenili.

slnko energiu nevydáva, ale premieňa. Energia nevznika z ničoho. Čierne diery energiu nepohlcujú, pohlcujú hmotu svojou gravitáciou. AK nemáš jasno v takýchto základných veciach, tak sa divím že vôbec chápeš že obiehame okolo slnka (lebo je to rovnaká gravitácia, a rovnako pozorovaná, rovnakými metodami, ako odmietaš akceptovať pri č. dierach)

dôkazy sú, sú početné a nevyvrátiteľné. To že ti ich tu nikto nedá nie je preto že by neboli, ale preto že sú zložité. A tej matematike a fyzike nikto z nás, a ty už tobôž nie, nerozumieme. Ale to že ja neviem z hlavy vypočítať integrál nejakej zložitej funkcie ešte neznamená, že ak to vypočíta počítaš tak to bude zle. Tie pravidlá platia, a tie dôkazy sú dokázané a správne. Zbytočne ich tu uvádzať, lebo to bude pre teba iba kliky háky uja na vozíčku.

a fyzika sa samozrejme mení, a aj meniť bude. Ale ako som ti predtým písal, mení sa to, v čom nemáme jasno. Ak je raz dokázané že zem je guľatá, už nikto nepríde o 30 rokov že nie nie, hranatá je. Vtedy keď sme si mysleli že je plochá, nebol o tom dôkaz. Teraz o jej guľatosti dôkaz je, takže sa to zaručene nezmení lebo je to fakt a nie teoria. Rovnako tak sú dôkazy v mnohých iných oblastiach, a teda sa meniť nemôžu. Máme v tom jasno. Nejasno máme v iných oblastiach fyziky, ale nie v tom že č. diery existujú a že majú vlastnosti aké boli namerané.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

qwerty-xyz napísal:pri ciernej diere nikto nebol, nikto ju ani len neobletel, ani nebol v nej ani nic, nula bodov
gravitacne zakrivenie casopriestoru
...tak toto (cierna diera) energiu pohlcuje...
Hawkingovo ziarenie
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Navrhol by som premenovanie témy, lebo sa Vám to chlopi tak trochu vymklo. :)
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Kamarát môj, síce som po oslave maturít rozbitý na blato, ale som si istý, že ťa stále dokážem zničiť minimálne tak kvalitne, ako v každom doterajšom poste. Za prvé, teóriu o neutrónových hviezdach nijaký tvoj Stargate ani iný výplod tvojho chorého mozgu vyvrátiť nedokáže. Je to pozorované, napísané a dokázané. A matematia vraví, že pri silnejšom pôsobení gravitačného poľa vzniká čierna diera. Čiže ak sa nemýlim, ty okrem modernej fyziky popieraš aj matematiku, ktorá je od počiatkov exaktná a nemenná? Ty by si mal prestať s rozvojom dementných teórií na fóre, ty by si mal začať s novým náboženstvom.

Ty si tu totiž jediný, kto nevie svoj bľabot podložiť čo i len zrnkom reálneho dôkazu a tvoj jediný argument je "akákoľvek kravina, ktorá má práve napadne je pravdivá, kým mi do mojej pračlovečej jaskyne nedonesieš dôkaz o opaku". V tom prípade môžem povedať jedine to, že si roľník z 11. storočia, ktorý sem prišiel cez ten tvoj Stargate a jeho jediná znalosť je v obracaní sena, čo sa po prečítaní tvojich bludov fakt javí asi ako to jediné, v čom môžeš byť dobrý. A dokáž mi, že sa mýlim!
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Tak znovu malá hodina fyziky
qwerty-xyz napísal:ODKIAL cerpas informacie ze toto co tvrdis je pravda a nie len TEORETICKY VYPLOD FYZIKY o objekte pri ktorom nikto z nas nikdy nebol a ktory nikto v realnom case nepozoroval?
...
uz to pochop, cela tvoja fyzika teoriou ohladne ciernych dier, TEORIOU POKIAL SA NEPREUKAZE tato skutocnost a skutocnost sa moze preukazat len adekvatnymi dokazmi, inak su to vsetko dristy tak mi prestan pisat ze dristam ja, lebo ja mozem dristat rovnako ako ty bratm.
Čierne diery boli teóriou už v roku 1783, keď istý John Michell experimentoval s Newtonovou gravitáciou a únikovou rýchlosťou. Teoreticky predpovedal objekt, ktorého gravitačné pole je dostatočne silné na to, aby bola jeho úniková rýchlosť rovná, alebo vyššia než rýchlosť svetla. Z toho názov "čierna diera" - čierna = bez svetla, diera="diera v oblohe". Logicky to dáva zmysel, keď si uvedomíš, čo je to tá úniková rýchlosť.
Neskôr boli čierne diery vo vesmíre pozorované ako gravitačné šošovky. To boli tiež len teórie, že by to mohla byť čierna diera. Dohady skončili Einsteinovou všeobecnou teóriou relativity, kde okrem iného (matematicky) predpovedal že gravitácia priťahuje aj svetlo. Tým sa gravitačné šošovky dokonale vysvetlili za predpokladu, že Einsteinova teória naozaj platí. Od jej vzniku ju nikto nedokázal vyvrátiť, práve naopak, veľa ľuďom sa darí jej platnosť stále dokazovať. Myslím, že aj práve nedávno bol pri zatmení Slnka pozorovaný efekt gravitačnej šošovky okolo Slnka. Bol pochopiteľne slabý, ale bol tam a aj to je teda jeden z dôkazov Einsteinovej teórie a tým aj pozorovaných čiernych dier.
Teoreticky to je perfektne podložené a pozorovania našim teóriám plne vychádzajú.
(btw. gravitačné šošovky nie sú jediný dôkaz pozorovania čiernych dier, ale je najľahšie stráviteľný, pretože je krásny)
Ja si mzem zalozit teoriu ze trilion svetelnych rokov odtialto je planeta s nazvom HOVNO a tato planeta ovplyvnuje cinnost vesmiru, lebo je na nej luke skywalker ....
Môžeš, ale nikto ťa nebude brať vážne. Až sa s nejakou teóriou dostaneš terbárs do časopisu Science, či obdobného prestížneho plátku, tak budem ochotný sa s tebou na takúto tému baviť. Kým máš len svoju teóriu, nie si o nič lepší, ako malé deti, ktoré veria, že pod ich posteľov je bubák.
JA som jej povedal ze stlacitelna je a aj sa stlacit da, zazrak? nie, jej hlupost, ... rovnako ako aj kolko skupenstiev pozname, vraj len tri, reku blesk je co ? ... takychto veci by som mohol pisat do aleluja.
K tomuto už napísal dobre audio
audiotrack napísal:Inak pozastavovať sa nad tým, že sa učí v základnej škole že voda nie je stlačiteľná je gol. Taktiež nás učili, že väčšie číslo od menšieho neodrátaš (mám 5 jablčok, nemôžem zjesť 8. Tie základoškolské príklady a rozum detí také veci nepochopia).
ja len doplním - tri skupenstvá? Blesk? Wtf? Ja poznám bežne šesť. V skutočnosti je ich oveľa viac. Dokonca aj na hlúpej wikipedii ich máš vypísané. Ale vysvetľuj na základnej škole plazmu, alebo kvark-gluónovú plazmu.

Ešte niečo by si rád dokázal? :)
qwerty-xyz

teoria teoria a zase len teoria, ...

to slovo tam bolo spomenute snad 100 krat, nemam moc casu sa tym nejako zvlast teraz zaoberat, vtedy som mal viacej, aj ked povodna tema tu bola o comsi inom a to o hviezdnej brane a kopirovaniach nametu, a zvrtlo sa to na boj fyzikov voci mne, ono ludia keby bol naozaj cas, tak tu dam tisice otazok na ktore nebudete vediet odpovedat ani teoreticky ani prakticky, .... a vedel by to kazdy. staci zacat otazkou ako je mozne ze?,..... pri kolkej by tu pani z oboru fyziky zastali na odpoedi typu tak toto neviem ako je mozne.

pre istotu ale mozeme zacat prvou otazkou. Co bolo pred vesmirom, velkym treskom? Odpoved ze Nic neberiem ako odpoved, z nicoho vesmir nevznikol, kto povie ze ano tak nech mi to demonstruje na priklade, ako z nicoho vznikne takato obrovska masa materialu, a kde sa to NIC nachadzalo, kto povie ze nevie, zvlast tu mudrlant unknown je u mna automaticky blbec, ved tu mame este len PRVU otazku. kde je dalsich tych tisic, ze ? Myslim ze je to otazka pre fyzikov, ci nie ? Dalsie si dame az po uspesnej zodpovedani tejto otazky, ale ocakavam odpoved pri ktorej, ked by ju pocul vozickar tak ho od radosti z toho vozika vykoti a napise o vas knihu, takze hop hop chlapci, otazok je este vela.

zaujima ma este niekolko dalsich typu ako vznikol clovek, a preco sa teraz bezne nemenia opice na ludi, ale zaseklo sa to, kdesi, ze z nicoho nic si opica povedala ze bude clovek, narodilo sa par praludi, tie sa okotili a zalozili generacie ktore sa vyvijali az do dnesnej podoby, ze kde, kedy a ako nastal ten boom a preco sa nepremenili aj ine opice, na toto tiez nevie nikto odpovedat..... ono t ten mediclanok len hladaju a hladaju este ho nenasli a asi ani nenajdu, lebo cely proces bol ovplyvneny asi niekym inym, nemusel to byt boh, mohol to byt kludne niekto ovela inteligentnejsi a s vyspelejsou technikou ako my a zmenit gen, ci co ? vy ked date opicu do klietky zmeni sa na cloveka? mozte mat 1000 rokov v klietkach opice a furt to budu opice, ...

to mate druhu otazku, ked b sa niekto pri prvej moc nudil, ostatne zacneme doplnat neskor, chapete aby sme sli pekne po poriadku, k otazkam zo serialu ancient aliens sa zacneme dostavat neskor, to som zvedavy co tu fyzici zapotia. Naposledy co som kecal s jednym teoretickymfyzikom mi nebol schopny vysvetlit preco huci varna kanvica tak strasne na zaciatku ked vari vodu, a dalsi fyzik mi vravel o jednom nasom velmi vyznamkom ako by rad daval dole jednu holku a ze to musi v kabinete stale pocuvat ako henten chce (take srandicky ze bdsm suvix,... ) neskonale pripomeniem aj nesmierne velky FAIL ked som videl na vlastne oci co som samozrejme nemal, POKUS o spolupracu fyzikov a technikov nasich, na zostrojeni specialneh robota ktory vyzeral ako zo stavebnice merkur, bola to katastrofa a maerika nas vysmiala vtedy tak zesa cudujem ze niekto sa od hanby nesiel zastrelit na zachod, no ono teba im dat za pravdu ze teoreticky drist to hej, to vedel kazdy, ten tamtu holku nikdy nepretiaho, robot stoji na policke v nemenovanych priestoroch a tamten dotycny nad varnou kanvicou huta stale, ....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zase tých tvojích 1000 rokov :D Za 5 tisíc rokov sa človek nijako nezmenil, a ty chceš za 1000 rokov z opice človeka. Ten proces trval miliony rokov. A z iných opíc nie, lebo sú to iné opice. Tie čo boli pred prvými praluďmi neboli dnešné šimpanzy a gorili, boli im len príbuzné. Jedna vetva je človek, druhá vetva je šimpanz, tretia, štvrtá, piata, n-tá vetva sú ostatné druhy opíc. Evolúcia ide viacerými vetvami. A tie vetvy sa nikdy nespájajú. Zo šimpanza nevznikne človek, lebo sú to "koncové produkty" jedného predka ktoré sa krížili inými spôsobmi

a to, že niektoré veci nevieme súčasnou fyzikou vysvetliť neznamená, že je zlá. Iba je zatiaľ nekompletná. To ale zase neznamená že čo vieme (napr. o čiernych dierach) je zlé. To je súčasťou tej časti ktoré máme kompletné. Tvoje zmýšlanie je ale veľmi obmedzené, a nedokážeš to prijať. Buď nechceš lebo máš rád flame, alebo nechceš lebo chceš ísť proti prúdu, alebo jednoducho nedokážeš nejakou mentálnou vadou.
qwerty-xyz

z toho co si napisal by sa vozickar nevykotil od radosti audio, cize qwerty 1 audio 0 ..... ideme dalej, kto si trufne na prvu otazku? samozrejme so vsetkym vsudy. Nech mozeme prejst uspokojivo k druhej, ked vam to takto dlho bude trvat chlapci tak to tu par rokov spolu stravime.
beardie
Redeemer
Redeemer

k prvej, existuje viacero teorii, napriklad pulzujuci nekonecny vesmir, ktory vzdy bol

druhu spravne popisal audiotrack

btw, s tvojim bodovanim nesuhlasim, ked uz, tak 0,5:0,5
qwerty-xyz

myslim ze nie. Ako sa z opice stal clovek? pred milionmi rokov boli opice, a tu ho zrazu hla, jedna sa zacala menit na cloveka, alebo mala v sebe gen ktory na dalsich 100 generacii sposobi ze jej prapraprapraprapraprapraprapraprapraprapraprapraprapraprapraprapravnucka bude ludoop. WTF ? tam musel byt spustac, a spustac urcite nebol vek. skor by som zozral nahodne ziarenie alebo mutiaciu na zaklade niecoho preco prave ten typ opice a nie iny, a preco sa za tie miliony rokov napr zo simpanza nevyvinula tuna tazka konkurencia, no chapete, z jedneho typu opice vznikol clovek, a druhy typ opice ostal po tie miliony rokov tou istou opicou? smutne co? cize ked sa jeden typ opice sam od seba zmenil na cloveka, za miliony rokov, preco sa druhy typ opice nezmenil za tie miliony rokov na tiez nieco ineho, na tiez nejakeho zmyslajuceho humanoida, zakladajuceho narody a podobne ?

pulzujuci vesmir, to myslis ze sa rozpina, potom ho napadne ze to chce ist aj opacne, tak sa zase zacne zmrstovat, az pokym nebude jedna velka gula, a potom zase bum, a takto dookola, spravne ? a ta velka gulka je v com? kde je? rsp co je za nou? nic? alebo je to len jedna velka gulka v priestore ktory bol predom urceny? kym? aky je velky? a co je za nim?
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

qwerty, pokladáš fundamentálnu otázku ľudstva (tú prvú), ktoru sa snažíme zodpovedať posledných pár tisíc rokov a serie ťa, že to stále nevieme?
Ľudia svet stále spoznávajú. Už ľudia pred tísicami rokov sa pýtali, čo bolo na počiatku a pýtajú sa to dodnes. A hľa, od plochej Zeme a bohov hromu, vetra, dažďa, sme sa dostali až ku kozmológií a kvantovej mechanike. A stále ideme ďalej a k odpovedi na tvoju prvú otázku sa nepochybne približujeme. Vieme viac, než sme vedeli pred 500 rokmi a vieme menej, než budeme vedieť o 500 rokov. Takto to proste je. Žiaľ, narodil si sa v čase, keď toto stále zodpovedať nedokážeme. Raz to ale príde, pretože našťastie vždy budú existovať zvedaví ľudia, ktorí na to budú chcieť prísť. Ak by existovali vždy len ľudia podobní tebe - "všetko spochybňujem, lebo jediná správna odpoveď je tá, ktorá mi leží pred nosom" - tak by sme nevedeli ani len oheň zapáliť.
Si súčasťou pokroku a to, že nevieš zodpovedať otázku dnes, nehovorí nič o zajtrajšku. Pusť do svojej hlavy trochu nadhľadu.

Evolučná teória je už trocha iná káva. Darwinova evolúcia pôvodne hovorí o schopnosti života prispôsobovať sa, nie o tom, že sa človek vyvinul z opice.
Chceš nejaký dôkaz? Nemusíš opice držať státisíce rokov v klietkach, to by si sa aj tak nedočkal (správne píše audiotrack). Môžeme ale vidieť napríklad to, ako sa živočíchy naučili žiť v rádioaktívnych oblastiach. 90% pomrelo a 10% sa s tým vyrovnalo a sami si vytvorili systém, ako prežiť. Tu sa v podstate dá hovoriť o "nových" druhoch za veľmi krátky čas. O tomto hovorí pôvodná darwinova evolúcia.
Ten humbuk okolo ľudí a opíc je len jej priamym dôsledkom na základe dôkazov, ktoré máme k dispozícií.
Všetko, čo na evolúcií spochybňuješ, bolo dosť dobre dokázané. Iba tvoja povrchná interpretácia vyznieva ako nezmysel.
qwerty-xyz napísal:na zaklade niecoho preco prave ten typ opice a nie iny
A keby aj, tak je ti to jedno a pýtal by si sa teraz úplne to isté.
qwerty-xyz napísal:a preco sa za tie miliony rokov napr zo simpanza nevyvinula tuna tazka konkurencia
A prečo by sa nevyvinula? "Praľudí" určite bolo viac druhov, ale prežili len tí najsilnejší. Tí praľudia mali blízko k zvieratám, takže akúkoľvek "konkurenciu" okamžite zastavili - vyhladili a prežívali len tí najsilnejší.
Šimpanz očividne konkurenciu nepredstavoval :|

qwerty, na moje vysvetlenia nereaguješ protiargumentami, ale novými otázkami. Z toho je vidno, ako málo máš znalostí z toho, čo tu obhajuješ.
beardie
Redeemer
Redeemer

otazka 1 - s opicami mame spolocneho predka, aktualne zijuce druhy opic nie su nasi priami vyvinovi predkovia

otazka 2 - ano, rozpinajuci sa vesmir, ktoreho rychlost rozpinania sa zmensuje, pricom posobi gravitacna sila a ta ho vrati spat do singularity
mimo tej gule pravdepodobne nie je nic, ani priestor, ani cas
je zlozite to pochopit, ale pred 2000 rokmi sme nevedeli ani, co je to blesk, takze tato otazka ma naozaj neznepokojuje
Prílohy
vyvin.jpg
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

beardie napísal:otazka 2 - ano, rozpinajuci sa vesmir, ktoreho rychlost rozpinania sa zmensuje, pricom posobi gravitacna sila a ta ho vrati spat do singularity
mimo tej gule pravdepodobne nie je nic, ani priestor, ani cas
je zlozite to pochopit, ale pred 2000 rokmi sme nevedeli ani, co je to blesk, takze tato otazka ma naozaj neznepokojuje
Ano u vesmiru ktoreho expanzia sa spomaluje by to platilo. Ale v nasom vesmire pozorujeme akcelerujucu expanziu.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Vesmír a čierne diery

Príspevok od používateľa 94jakub »

Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že sa vesmír zväčší a vychladne na 0K. Väčšina pozorovaní a výpočtov k tomu pasuje a aj vedci sa viac obracajú k tejto teórii od pulzujúceho vesmíru a podobne. Povedal by som, že to všetko záleží na tom, či je vesmír izolovaná sústava alebo existuje "niečo viac." Ak vesmír ochladne a nie je nič čo by ho prinútilo sa zasa stlačiť, tak tak zostane naveky(čo je samozrejme jedno, pretože pri 0K nie je čas merateľný). Ale kvantová mechanika je mrcha a určite má niečo pripravené. Podľa mňa by stačila jedna(dve, aj anti) častica náhodne objavená a mohlo by sa spustiť stláčanie, aj keď by to trvalo neuveriteľne dlho.
Stále však o vesmíre nevieme veľa a môže sa tam niekde skrývať odpoveď v čiernych dierach, temnej energii, Hawkingovom žiarení a podobne.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

alebo v qwertyho hlave :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

qwerty-xyz napísal:Co bolo pred vesmirom, velkym treskom?
Pokojne ma opravte ak sa mylim ale nevznikol v tomto vesmire velkym treskom aj cas? Takze sa mozem spytat - ake predtym ked nebol cas?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Vznikol tak ako ho chápeme my. Mohlo kľudne existovať "pred tým", pokiaľ sa "starý vesmír" do singularity stlačil. Singularita samozrejme v ponímaní času ani neexistovala, lebo hneď ako vznikla, čas prestal exitovať a vznikol až po BB.
Napísať odpoveď